Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 9 Ιανουαρίου 2007.

  1. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Τείνω να διαφωνήσω Ηλιας ως προς τη "διαμόρφωση της Θηλυκότητας" κάποιας Γυναίκας διότι Θηλυκότητα είναι:
    το σύνολο των ιδιαιτέρων ψυχοσωματικών χαρακτηριστικών της Γυναίκας, που αναδεικνύουν την ομορφιά της - εσωτερική και εξωτερική και, αποτελούν τον πυρήνα έλξης του αντίθετου φύλου.
    Πιστεύω πως στη Θηλυκότητα δεν μπορεί να υπάρξουν οποιεσδήποτε εξωγενείς επεμβάσεις εφ'όσον αυτή έχει ήδη δημιουργηθεί. Άλλωστε αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο αρέσει σε κάποιον άνδρα.
    Ίσως εννοείς διαμόρφωση και καλλιέργεια κάποιων πτυχών του χαρακτήρα της Γυναίκας.
    Αυτό συμφωνώ πως επιδέχεται "διαμόρφωση" αν και η ίδια η Γυναίκα το θεωρήσει απαραίτητο.
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Θα διαφωνήσουμε για αυτό αργότερα θάλασσα μου … Ποιοι είναι οι παράγοντες και ποιοι οι μηχανισμοί που διαμορφώνουν την θηλυκότητα για πρώτη φορά ; Πώς με απλά λόγια γίνεται το κορίτσι , θηλυκό ;
     
  3. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Πολυ απλη η ερωτηση και απλουστερη η απαντηση....
    Το κοριτσι γινεται θηλυκο οταν με την πληρωση του χρονου,
    αντιλαμβανεται την δυναμη που κρυβει το φυλο της και αρχισει
    να καλλιεργει, τα επι μερους χαρισματα της.
    Ολο αυτο το τελετουργικο της ωριμανσης,
    ερχεται να το συμπληρωσει και ο ερωτας,
    που φυσικα στην περιπτωση αυτη της μεταμορφωσης της,
    παιζει μεγαλο ρολο.
     
  4. female

    female Contributor



    Να αντιστρέψω το ερώτημα προς χάριν της συζήτησης και της κατανόησης του τελευταίου ερωτήματος -

    Πώς, με απλά λόγια, γίνεται το αγόρι αρσενικό ;

    Αναρωτιέμαι αν η διαδικασία είναι αντίστοιχη ή πολύ παρόμοια...

     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Καλημέρα Ηλία, διάβασα τα δύο νέα posts σου, αντιλαμβάνομαι το ρητορικό του τελευταίου ερωτήματός σου, και συμφωνώ με αυτό που υπονοείς. Δεν πιστεύω ότι κάποια πτυχή του χαρακτήρα μας (η θηλυκότητα λόγου χάρη) διαμορφώνεται άπαξ και δεν αλλάζει πλέον. Οι εξωγενείς παράγοντες είναι αυτοί που μας αλλάζουν από τη στιγμή που γεννιόμαστε και έπειτα. Όσο έχουμε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον μας υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξουμε. Ως εδώ, σε καταλαβαίνω.

    Ωστόσο δεν καταλαβαίνω πώς θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι μπορείς ριζικά να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται μία γυναίκα το φύλο της. (στο 'ριζικά' εξανίσταμαι). Ό,τι υπάρχει στη μνήμη μας, εκούσια δεν γίνεται del. Απομένει να προσπαθήσεις να τη βοηθήσεις να αντιμετωπίσει ξανα, από απόσταση χρόνου τα βιώματά της. Αν η θηλυκότητα είναι η αντίδραση σε κάποια ερεθίσματα μόνο, δηλαδή είναι ένα επίκτητο γνώρισμα, τότε ναι, όλες οι σκέψεις σου είναι πραγματοποιήσιμες θεωρητικά.

    Αν όμως στη δεύτερη ερώτησή σου, σου είχα απαντήσει ότι δεν έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη αναφορικά με το τι είναι θηλυκότητα, και ότι δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να αναλύσω το γεγονός ότι αισθάνομαι γυναίκα σε επιμέρους γνωρίσματα, αλλά το αισθάνομαι ενστικτωδώς και αορίστως, πώς θα μπορούσες αν ήμουν σκλάβα σου να αλλάξεις αυτό το ένστικτο όντας θνητός?

    Έχω μία εξίσου συγκεχυμένη άποψη σχετική με το θεό και για λόγους που δεν έχω σκεφτεί ακόμα η έννοια 'θνητός' και η έκφραση 'αλλαγή από τη ρίζα' δεν συνάδουν στο μυαλό μου.
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Re: Απάντηση: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

    Οι αλχημιστές δεν ανακάλυψαν τελικά τη φιλοσοφική λίθο που μετατρέπει τα πάντα σε χρυσό.

    Ο καθηγητής Higgins δεν πήρε μια φορτηγατζού αγριολεσβία να τη κάνει εκλεπτυσμένη ερωτεύσιμη νεαρά "ωραία κυρία". Την αξιολάτρευτη Eliza πήρε και της έμαθε άρθρωση. Και την ερωτεύτηκε, υποθέτω, από την πρώτη στιγμή.

    Μόνο η θεά Αφροδίτη μπόρεσε να δώσει πνοή σ’ ένα άγαλμα. Ακόμα κι αυτό μερικοί το αμφισβητούν ως μύθο.

    Επιτρέψτε μου να έχω ορισμένες επιφυλάξεις για το εύρος των δυνατοτήτων των εκπαιδευτικών ΒΔΣΜ μεθόδων καθώς και για την ικανότητα των BDSM Masters να επιτελούν θαύματα. Η θηλυκότητα απελευθερώνεται, ραφινάρεται αλλά δε δημιουργείται. Πρέπει να είναι ηδη εκεί.
     
    Last edited: 13 Ιανουαρίου 2007
  7. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαμόρφωση της θηλυκότητας μίας υπό

     
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Τι ορίζω ως θηλυκότητα ; Δε θα χρησιμοποιήσω έναν επιστημονικό ορισμό , γιατί θα έπρεπε να μπω σε καλούπια γενικεύσεων και καθορισμού προτύπων και η συζήτηση θα αναλωνόταν σε διαφωνίες σε θεωρίες αξιωμάτων . Για αυτό θα παραθέσω εικόνες …

    Ένα κορίτσι αρχίζει να αντιλαμβάνεται την ουσιαστική σωματική διαφοροποίησή του από ένα αγόρι , από την στιγμή που παρατηρεί και αποδέχεται την ανάπτυξη καμπύλων στο σώμα του .

    Ένα αγόρι μαθαίνει να κοιτάει ευθεία , να ορίζει ως τον πιο σύντομο δρόμο μεταξύ δύο σημείων την ευθεία , να ευθειοποιεί (δική μου λέξη) την όποια του προσέγγιση , να αντιλαμβάνεται ως ορθό δρόμο την κατά μέτωπο επίθεση , να υστερεί για αυτό τον λόγο στην ανάπτυξη συνήθως των πλάγιων δρόμων ανάπτυξης και διείσδυσης , να αντιλαμβάνεται τις καμπύλες (τροχιά που κατουράει , ψηλοκρεμαστή πορεία της μπάλας , καμπύλες μίας ώριμης γυναίκας ) που συναντά στη ζωή του ως ένα θέαμα εξωτικό , μυστήριο , δαιμονικό .

    Ένα κορίτσι βρίσκεται στην αρχή στην άλλη όχθη . Στη χώρα των καμπύλων , ο πιο σύντομος δρόμος κίνησης , επίθεσης , ανάπτυξης , είναι μία καμπύλη , όταν διαγράφει με το βλέμμα την σιλουέτα της , τα μάτια μαθαίνουν να λοξοδρομούν , όταν αντιλαμβάνεται το βλέμμα ενός αγοριού που την κοιτάει με περιέργεια , μετά την αρχική της ντροπή , μαθαίνει να καμπυλώνει τα χείλια της χαμογελώντας , αντιπαραθέτει στον ορθό αρσενικό δρόμο της τετράγωνης λογικής , την στροφή , την παραβολοειδή ή υπερβολοειδή γραμμή της συναισθηματικής λογικής . Μαθαίνει ότι η έλλειψη φυσικής δύναμής της δεν είναι παθητική αδυναμία , αλλά πλεονέκτημα έλξης και παγίδευσης των «δυνατών» .

    Έτσι τα πράγματα ξεκινούν και το κορίτσι αφού ανακαλύπτει την θηλυκότητά της μαθαίνει να την αναπτύσσει . Στην κίνηση , στο τρόπο έκφρασης , στην διαχείριση της εξωστρεφούς συγκινησιακής συμπεριφοράς , στην αναμόχλευση των αρσενικών επιθυμιών , στην τρυφερή θωράκιση των δικών της .

    Η θηλυκότητά της τροφοδοτείται με τα υλικά που χρειάζεται μέσα από βιωματικές παραστάσεις , από εμπειρικές επιτυχίες ή αποτυχίες , διαμορφώνει διαφορετικά τον τρόπο αντίληψής της , το σύστημα αξιών της , την ηθική της , τη ζωή της . Η τρυφερή καμπυλότητά της που θα μπορούσε να ορίσει κάποιος ως την θηλυκή της έκφραση , δεν χρησιμοποιείται από την μεριά της μόνο ως τρόπος έκφρασης , αλλά ως συλλεκτικό όργανο στοιχειοθέτησης μνημών , ως όργανο απόρριψης ή δεκτικότητας , ως κλίβανος ενθάρρυνσης των επιθυμιών της . Μέχρι που οδηγείται στην συνειδητοποίηση και στην ανακάλυψη του σφαιρικού πυρήνα του θέλω της , αυτό που πολλές φορές η ίδια , υπό ή υπέρ συνειδητά αντιλαμβάνεται ως καρδιοειδές σχήμα , να θέλει , να αναπνέει , να ζει , να αγαπάει , να αγαπιέται , να παθιάζει , να παθιάζεται , να πλάθει , να πλάθεται , να γεννάει , να αγκαλιάζει , να προσέχει και να παραδίδει τα παιδιά της , είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά , ως το απόλυτο θηλυκό , ως ερωμένη , ως μητέρα , ως γυναίκα .

    Επιδέχεται διαμόρφωση η θηλυκότητά της και αν ναι , σε πιο εξελικτικό στάδιο είναι ακόμα εφικτή η διάπλασή της ; Κατά τη γνώμη μου , την εμπειρία μου , τη διαίσθησή μου , η γυναίκα , όπως και ο άνδρας , όσο ζουν μαθαίνουν , οι αποθήκες μνημών έχουν χώρο που δεν εξαντλείται από την σύντομη ζωή τους ως άνθρωποι , δεν αξιοποιούνται στο έπακρο , θα έλεγα ότι ο άνθρωπος , αν μπορούσε να ζήσει και πεντακόσια χρόνια απαλλαγμένος από την όποια φυσική φθορά του υλικού , δεν θα είχε πρόβλημα έλλειψης στον χώρο αποθήκευσης , ίσως μόνο στο τρόπο διαχείρισης και συντήρησης του υλικού , το οποίο αν χρειαζόταν θα λυνόταν και αυτό .

    Αν ως αντεπιχείρημα μου θέσετε την κόπωση ή την βιωματική πλήρωση , θα αντιπαραθέσω την εξής εικόνα : Ας φανταστούμε το συνειδητό ή υποσυνείδητο κόσμο που βρίσκεται μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου , ως μία ήπειρο που ένας άνθρωπος ζει και κινείται . Στην αρχή της ηλικίας του , εξερευνεί και ταξιδεύει σε αυτό δίχως να φοβάται , (χωρίς αυτό το κοινωνικό τέχνασμα δέσμευσης συνειδήσεων , την άγνοια κινδύνου) , σταδιακά όμως λόγω της συσσώρευσης των μνημών του πόνου και των πληγών , αρχίζει να αναζητά την ασφάλεια της διαδρομής του μόνο σε οικείες περιοχές που δεν ελλοχεύει ο πλασματικός κίνδυνος της απώλειας του δρόμου επιστροφής . Τότε λογικά αρχίζει και εξερευνεί και οικειοποιείται σε βάθος την ακτίνα που ο ίδιος έχει ορίσει ως επικράτειά του , για τους λόγους που παρέθεσα πιο πάνω , μέχρι που φτάνει σε ένα βαθμό πληρότητας και σχεδόν απόλυτης σιγουριάς και μένει για πάντα εκεί πείθοντας τον εαυτό του , ότι θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος…
     
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Δεν είπα να σβήσω τίποτα ομορφιά μου και ούτε το παίζω θεός   , περισσότερο με εκφράζει η εικόνα ενός κυρίαρχου όπως την παρουσιάζει μία τρυφερή ύπαρξη που δε γράφει τώρα στο forum (που να βρίσκεται άραγε ; )...

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showpost.php?p=76916&postcount=35
     
  10. zinnia

    zinnia Contributor

    Ο ΚυριοςΓ σε πεντε γραμμες τα ειπε ό λ α.

    Δεν μπορει κανεις να δημιουργησει απο το τιποτα..ουτε και να το διαμορφωσει. Ολα τα υπολοιπα που λεμε ειναι ανουσια μπλα μπλα ετσι για να περναει η ωρα
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Σαν τίποτα σχεδόν γεννιόμαστε και σε μερικά χρόνια μέσα διαμορφώνουμε το περίβλημα . Νομίζουμε ότι φτάνουμε στον πάτο της διαμόρφωσης και είναι λάθος και εξήγησα στο post #21 το γιατί .

    Ο κυνισμός είναι μία από τις τάσεις που εκλογικεύουν την προσπάθεια της διατήρησης της θέσης που μας κάνει και νιώθουμε ασφαλής . Ένα με μεγάλη επιτυχία εκμεταλλευόμενο τέχνασμα του συστήματος , που θέλει να μας κρατά στα σπίτια μας.
     
  12. female

    female Contributor



    Διαμόρφωση...του άλλου, της άλλης...

    Τεράστια συζήτηση... Πρώτα-πρώτα γιατί; Με τι κριτήρια και προς ποιά κατεύθυνση; Πρέπει σίγουρα να έχει συζητηθεί και σε άλλο νήμα. ("...ρούχα, μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ" μου έρχεται στο νου το άσμα)

    Διαμορφώνεται η θηλυκότητα περαιτέρω ή όχι; Γενικόλογη ερώτηση - γενικόλογη απάντηση : Πάλι - γιατί; Και ..εξαρτάται... ως ένα βαθμό... όσο υπάρχει λόγος να παραμένει ανοιχτή η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας... και με το χρόνο, με πολύ χρόνο που περνάει κανείς μαζί κι εξοικειώνεται, και με την διαρκή αντανάκλαση στην αρσενικότητα του άλλου... όχι με λόγια αλλά με πράξεις... Αλλά όντως, δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι που δεν υπάρχει, κι αν ο άλλος δεν θέλει ή δεν μπορεί... Δεν μπορείς να πάρεις την ντόμπρα και τσεκουράτη Μελίνα και να την πείσεις να χαιδεύεται και να νιαουρίζει σαν την Βουγιουκλάκη (και το αντίστροφο) δεν της ταιρίαζει, ότι και να της πεις... θα την κάνεις ψεύτικη. Δεν το μπορεί, και να το θέλει να σου κάνει το χατήρι.

    Ίσως... μπορείς να αναδείξεις κρυμμένες πτυχές... αν μπορείς να τις δεις... αν θέλει και μπορεί ο άλλος να τις εκφράσει.