Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαφορά εξευτελισμου και ταπεινωσης

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dolce_vita, στις 9 Ιουνίου 2015.

  1. Dolce_vita

    Dolce_vita Regular Member

    Ακουω τις αποψεις σας.
     
  2. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Για μένα καμία απολύτως.

    Η γλώσσα μας είναι από μόνη της "πλούσια" και δύσκολη. Μοιραία λοιπόν κάποιες λέξεις σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Ίσως ο ξεφτιλισμός ηχεί πιο προκλητικά και "βρώμικα". Και προσδίδει περισσότερο "αλατοπίπερο" στο bdsm και το μυαλό μας  
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Άλλο καθιστώ τον άνθρωπο που μου ανήκει ευτελή - πρωτίστως στα μάτια του, και άλλο βάζω τον άνθρωπο που μου ανήκει στην ταπεινή του, το δίχως άλλο, θέση όχι όμως και γι αυτόν τον λόγο φτηνή.
     
  4. whisperer

    whisperer Regular Member

    επιγραμματικα γιατι ειμαι στο γραφειο και δε μπορω να παρακολουθησω τη ροη της κουβεντας.
    Το αντιλαμβανομαι οτι η ταπεινωση ειναι πιο περιεκτικη εννοια απο τον εξευτελισμο,ο οποιος μαλλον (για μενα) ειναι ενα μεσο για τη ταπεινωση...
    Πχ
    Εξευτελισμος=ντροπη
    Ταπεινωση=μειωση προσωπικοτητας...

    Για να ταπεινωσεις (μειωσεις) καποιον πρεπει να τον εξευτελισεις (να το κανεις να ντραπει)
     
  5. Ταπείνωση είναι η κάμψη των αντιστάσεων του υποτακτικού προσώπου και η "υπενθύμιση" σε αυτό εμφατικά του ρόλου του στη σχέση μέσα από παιχνίδια "συμμόρφωσης" και "τιμωρίας". Σκοπός είναι η μέσω της μείωσης του εγωισμού του υποτακτικού άντληση ηδονής από το υπηρετείν. Συνήθως τα παιχνίδια ταπείνωσης διαδραματίζονται ανάμεσα στους δύο, χωρίς παρουσία τρίτων.

    Ο εξευτελισμός δεν αρκείται στη μείωση του εγωισμού του υ, αλλά επεκτείνεται στη μείωση της προσωπικότητάς του, ακουμπώντας την αυτοεκτίμησή του. Συνήθως τα παιχνίδια εξευτελισμού περιλαμβάνουν έκθεση του υ σε τρίτους μέσα από "αποστολές" τις οποίες καλείται να φέρει εις πέρας ξεπερνώντας τη συστολή, ακόμα και παραβαίνοντας ορισμένες από τις αξίες του.

    Και οι δύο πρακτικές αποσκοπούν στην ενίσχυση της ηδονής κ/υ από την άσκηση/παράδοση εξουσίας και το ασκείν/υπηρετείν αντόστοιχα. Θεωρώ τον εξευτελισμό ακραία και επικίνδυνη σε ορισμένες περιπτώσεις πρακτική.
     
    Last edited: 9 Ιουνίου 2015
  6. Salamander

    Salamander Dance into the fire

    Ο εξευτελισμός κατά την άποψη μου περιέχει την ντροπή ενός η ταπείνωση ψυχικό πόνο.
     
  7. Silvia

    Silvia Αυταρχική και Φιλελεύθερη

    Για μένα υπάρχει διαφορά.
    Ο εξευτελισμός έχει ξεκάθαρα ως αποτέλεσμα να δείξει το αντικείμενό του πιο ευτελές, δηλαδή με μικρότερη αξία, από ότι αν δεν τον είχε υποστεί.
    Η ταπείνωση αφορά κυρίως την κατώτερη θέση του αντικειμένου απέναντι σε κάποιον άλλον και ενδεχομένως καθόλου την αξία του.
    Άλλωστε, η λέξη "ταπεινός" χρησιμοποιείται και με θετική χροιά, ενώ η λέξη "ευτελής" ποτέ.
    Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι ο εξευτελισμός επικεντρώνεται στο ποιόν ή τη φύση του ατόμου, ενώ η ταπείνωση στη θέση ή την κατάσταση.
     
  8. Grizos Lykos

    Grizos Lykos Regular Member

    << Εξευτέλισε με όσο θέλεις , δεν θα μπορέσεις όμως να με ταπεινώσεις >>.Υπάρχει διαφορά !Αναφερόμαστε βέβαια εδώ προφανώς στην ερωτική συναινετική ταπείνωση που απο μόνη της είναι ένα είδος ερωτικής βίας.Ο εξευτελισμός έχει αξία μόνο αν αποσκοπεί στην ταπεινωση του υπο.Η ταπείνωση είναι η δραστηριότητα που θίγει την εικόνα και την αυτοεκτίμηση του υπο.Αντίθετο δηλαδή στη κοινή περι αξιοπρέπειας αντίληψη.Συνθλίβεται ο ψυχικός κόσμος του υπο με τρόπο όμως που είναι επιθυμητός απο το ίδιο.Λυγίζεται ο εγωισμός του.Ο εξευτελισμός είναι μέσα στα πλαίσια της ερωτικής ταπεινωσης και λειτουργεί ως μέσω για τον τελικό σκοπό που είναι η απελευθέρωση του υπο απο το Εγώ του .Μορφές,τρόποι και τεχνικές για τον εξευτελισμό υπάρχουν άπειρες και τέτοιες ώστε οι δύο πλευρές να διεγείρονται ερωτικά.
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ο εξευτελισμός αποσκοπεί στην πρόκληση ντροπής ενώ η ταπείνωση στην εκμηδένιση του εγωισμού.
     
  10. sigh

    sigh .

    Ο εξευτελισμός είναι η διαδικασία μείωσης/ευτελισμού της αξίας κάποιου, ενώ η ταπείνωση η κατάσταση, που δηλώνει την θέση κάποιου σε σχέση με κάποιον άλλον.
     
  11. Dommy21

    Dommy21 New Member

    Κατ' αρχάς ο εξευτελισμός είναι συνήθως κάτι που προέρχεται από έξω προς τα μέσα. Από μια εξευτελιστική πράξη κάποιου άλλου προς το άτομο ή κάτι ντροπιαστικό που έκανε το ίδιο και έχει επίπτωση στον ψυχισμό του.

    Η ταπείνωση από την άλλη είναι μια εσωτερική πράξη. Το ίδιο το άτομο συνήθως ταπεινώνεται πρώτα μέσα του και ύστερα πράττει ανάλογα προς το άτομο που το ενέπνευσε και εξωτερικεύει το συναίσθημα.

    Τέλος, μπορεί η ταπείνωση να είναι αποτελέσματα της συνειδητοποίησης της θέσης ενός υ/σ ή μία υπέρμετρη ένδειξη σεβασμού. Στην περίπτωση του εξευτελισμού, επίσης, αυτός μπορεί να είναι επιθυμητός ή και ευπρόσδεκτος.
     
  12. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Κάθε φορά που μπαίνω σπίτι μου, βγάζω τα μυρωδάτα παπούτσια μου και διατρανωνω ότι δεν πάω να πλυθω για να δω αν το υ κολλησε κανα Κορωνοιο. 

    Στην ταπεινωση το Υ πιστεύει ότι το κάνω ετσι για να της την σπάσω.

    Στον εξευτελισμό το Υ πιστεύει ότι το κάνω όντως για να δω αν έχει Κορωνοιο