Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαφωτίστε με

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Rouault, στις 31 Μαϊου 2013.

1. Rouault

Rouault New Member

Είμαι καινούρια και δεν γνωρίζω τίποτα από πρακτικής άποψης πάνω στον χώρο. Η μεγάλη μου απορία είναι η εξής: Είχατε ποτέ κάποιο ταίρι που να ελκόταν από την ιδέα του να κυριαρχηθεί, είτε στο σεξ μόνο ή και στην σχέση, αλλά το ίδιο να ήταν ισχυρή προσωπικότητα, ώστε να αντιδρούσε έντονα ακόμα κι αν αμφισβητούσατε μια γνώμη του;
    Προσωπικά δεν έχω έμφυτο ούτε να κυριαρχώ ούτε να υποτάσσομαι, αλλά σε περίπτωση που προσπαθήσω να κάνω πράξη αυτή την ιδέα της κοπέλας μου, τι tips θα μου δίνατε, ώστε να κυλήσει η προσπάθεια όσο πιο ομαλά γίνεται και να μην καταστραφεί η σχέση;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες

2. thanasis

thanasis Contributor

Η αντιδραστικότητα των υποτακτικών ατόμων και δη των ανεκπαιδεύτων είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, για γερά στομάχια.

Ως προς το τι να κάνεις:
    έκανες ήδη ένα καλό βήμα με το να ρωτήσεις δημόσια σχετικά. Στο φόρουμ υπάρχουν μερικά αξιόλογα νήματα που καταπιάνονται με το θέμα (μπορώ να θυμηθώ το "προσοχή, το υ δαγκώνει"), οπότε μπορείς να τα ψάξεις και να ενημερωθείς σχετικά.
    Θα πρότεινα να ψάξετε μαζί καταστάσεις ανταλλαγής ελέγχου που σας κινούν το ενδιαφέρον, να αποφασίσετε από κοινού πόσο θέλετε από αυτό, να δοκιμάσετε, να πειραματιστείτε, να δείτε τι σας κάνει και να πετάξετε ο,τι δεν.
    Θα πρότεινα να την εμπλέξεις και πολύ στο να συναποφασίσει η ίδια στο τι θα θέλατε.
    Θα πρότεινα baby steps, καλή επικοινωνία μεταξύ σας, να δίνετε και να ακούτε με προσοχή η μια το feedback της άλλης.

Καλοτάξιδες!

3. Uther

Uther Contributor

Απάντηση: Διαφωτίστε με

Θα συμφωνήσω με τον θανάσση ως προς την γενική "πολιτική" προσέγγιση μίας ανεκπαίδευτης υ αλλά θα σημειώσω και το εξής.

Όσα άτομα έχω γνωρίσει που αντιδρούν άσχημα στην αμφισβήτηση μίας άποψης τους, και δεν είναι σε θέση να κάνουν ώριμο διάλογο, είναι αδύνατον να εκπαιδευτούν στα πλαίσια μίας σχέσης, καθώς η ανικανότητα ωρίμου συζητήσεως και διαλόγου, δεν δηλώνουν ισχυρή προσωπικότητα, αλλά αντιθέτως, εντελώς ανίσχυρη.

Τα όποια θέματα κλονίζουν αυτού του είδους τα άτομα (αυτά που έχω γνωρίσει εγώ..δεν ξέρω τι γίνεται με όσους δεν έχω γνωρίσει) και τα κάνουν να αντιδρούν Έντονα, σε μία αντίθετη γνώμη, Ειδικά σε αυτές τις σχέσεις, αποτελούν (Με βάση τη ΔΙΚΗ μου εμπειρία) τροχοπέδη.

Μία υ πρέπει να έχει εξαιρετικά ισχυρή προσωπικότητα για να παραμείνει πιστή στο θέλω της να εκπαιδευτεί, αν αυτό είναι το "θέλω" της. Όσο κλονίζεται με μία αντίθετη γνώμη, δεν θεωρώ ότι έχει τις ψυχικές προϋποθέσεις για εκπαίδευση bdsmικού χαρακτήρα, καθώς αυτό θα την φέρει άμεσα αντιμέτωπη με την απώλεια του χαρακτήρα της. Κατ' επέκταση θα της μεγιστοποιήσει τον φόβο και άρα την αντίδραση. Μέχρι κάποιος από τους δύο να σπάσει.. Προσωπικά δεν θα επεδίωκα να το προσπαθήσω ξανά με κανένα υ που δεν αντέχει να κάνει ή δεν μπορεί να αναπτύξει θέση - ψύχραιμα - με επιχειρήματα, στα πλαίσια ενός απλού διαλόγου.

4. Kristen

Kristen Regular Member

Απ'ο,τι καταλαβα σκεφτεται οτι θελει να κυριαρχηθει αλλα δεν ειναι σιγουρη οτι το θελει πραγματικα?
    Πρωτον Επικοινωνια και βημα βημα θα'λεγα εγω..και κυριως προσπαθησε να διαβαζεις τα σημαδια που σου στελνει ακομα κι αν δεν μιλαει. Το αντιδραστικο ατομο που θελει να υποταχθει, σου δειχνει σημαδια οτι κανει πισω οταν αρχιζει να του αρεσει κατι, για να φορτσαρεις εσυ μαλλον  ..αμα συνεχιζει επ'αοριστον την κοντρα σημαινει οτι δεν της αρεσει να υποτασσεται τελικα..νομιζω.. οποτε παρατα τα.

5. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Είναι λίγο παράξενο να δηλώνεις female switch εκτός και αν αναφέρεσαι σε ανταλλαγή πόνου καθαρά.

Σε αυτό που ρωτάς πιστεύω ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να απαντήσεις εσύ στον εαυτό σου είναι αν αξίζει να μπεις στην διαδικασία να προσποιηθείς την κυριαρχική και για πόσο καιρό.

6. Rouault

Rouault New Member

Ναι κι εγώ έτσι το σκέφτηκα αρχικά, ότι δεν είναι δυνατόν. Μετά σκέφτηκα το εξής, οτι κάποια άτομα που από μικρά έμαθαν να έχουν ισχυρή προσωπικότητα και να αναλαμβάνουν όλες τις ευθύνες και να στηρίζονται μόνο στον εαυτό τους για να τα βγάζουν πέρα με την κοινωνία, ίσως όλη αυτή η πίεση να τους κάνει να νιώθουν την ανάγκη να γίνουν υποτακτικοί στην προσωπική τους σχέση. Και αυτή η αλλαγή του εαυτού όπως ειναι στην κοινωνία με το όπως θέλουν να είναι στην σχέση τους, θα είναι όντως μια απώλεια του χαρακτήρα, αλλά αυτό έχουν ανάγκη μάλλον να νιώσουν.

7. Rouault

Rouault New Member

Απάντηση: Re: Διαφωτίστε με

Ευχαριστώ, όντως υπάρχουν πολύ καλά άρθρα και θα συνεχίσω να ενημερώνομαι.

8. Rouault

Rouault New Member

Ναι σωστά κατάλαβες. Ή αυτό ή από ότι έχω καταλάβει από όσα μου είπε έχει στο μυαλό της κάπως ιδανικό τον τρόπο με τον οποίο κάποια θα την έκανε υποτακτική. Να μην της βγάζει δλδ καθόλου την αντιδραστική της πλευρά. Νομίζω οτι θα πρέπει να πιάσω κανένα λογοτεχνικό βιβλίο για να σχηματίσω μια εικόνα πάνω στους τρόπους. Γιατί δεν έχω καθόλου εικόνα αυτη τη στιγμή.  

9. thanasis

thanasis Contributor

Θα ήθελα να σχολιάσω οτι για μια μερίδα ατόμων, ισχύει αυτό που περιγράφει η Uther.

Από την άλλη μεριά, όμως (μιλώντας γενικότερα και όχι για την κοπέλα που περιγράφει η φίλη μας), τέτοιου είδους αντιδραστικότητες είναι εξαιρετικά συνήθεις ως άμυνες και σε άτομα πραγματικά υποτακτικής ψυχολογίας. Σε ανεκπαίδευτες υποτακτικές δε, αυτό αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Η κοπέλα προσπαθεί να διαχειριστεί την ευαλωτότητά και τη δοτικότητά της με δαγκανίδια, νυχάκια κλπ. Οπότε δουλειά του Κ είναι να δείξει στο υ οτι τέτοιες άμυνες είναι άχρηστες απέναντί του και να κάνει την υποτακτικότητα του υ να ανθίσει αβίαστα.

Θεωρώ οτι πολλές φορές τα όρια ανάμεσα στις δύο κατηγορίες είναι δυσδιάκριτα, ακόμα και για έμπειρους Κ. Αλλά σίγουρα, ως προείπον, το σπορ είναι για γερά στομάχια.

10. Rouault

Rouault New Member

Απάντηση: Re: Διαφωτίστε με

Το δήλωσα επειδή αν ήμουν ή αν γίνω κάτι από αυτές τις κατηγορίες αυτή θα με αντιπροσώπευε.
    Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω μέχρι να δω αν έχει κάποιο αποτέλεσμα για εκείνη. Και αν θα έχει αποτέλεσμα για εκείνη τότε θα νιώθω και εγώ καλά και θα το συνεχίσω.

11. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Η κυριαρχία είναι κάτι εξαιρετικά(και μερικές φορές για μένα βαρετά) περίπλοκο για να μπορέσεις να το κάνεις με την δέουσα επιτυχία.

Τα υποτακτικά άτομα (όχι οι μαζώχες) βάσει της μικρής εμπειρίας μου πάντα, έχουν καλούς τρόπους να ξεχωρίζουν το γνήσιο από το ψεύτικο και το προσποιητό και πολλές φόρες το δεύτερο τους προκαλεί μεγάλη απογοήτευση.

Εάν η σύντροφος σου ερεθιζόταν με ιμπρεσιονιστικούς πίνακες δεν θα αρκούσε να πας να μάθεις ιμπρεσιονιστική ζωγραφική σε μια σχολή. Θα έπρεπε να έχεις την έμφυτη τάση και αισθητική για να αποδόσεις σε αυτό που ψάχνει η σύντροφός σου ειδικά αν πριν από εσένα είχε γνωρίσει και κάποια ζωγράφο που την ερέθιζε. Άσε που θα πρέπει να ζωγραφίζεις και συνέχεια.

Η επιλογή σου πάντως να γραφτείς σε φόρουμ και να ρωτήσεις για να μάθεις και να ασκήσεις αυτό που έχει ανάγκη το κορίτσι σου, αξίζει επιβράβευσης και στην θέση της θα ήμουν πολύ περήφανος για σένα.

12. doulos

doulos Regular Member

μια ανθρώπινη σχέση θέλει κόπο και προσπάθεια για να χτιστεί. απλά ξεκινήστε το. το κλειδί είναι να μιλάτε πολύ και συνέχεια. μετά από κάθε <<επεισόδιο>> κυριαρχίας υποταγής να συζητάτε για το τί της άρεσε και τί δεν της άρεσε. Να συζητάτε επίσης για το τί σου άρεσε και τί δε σου άρεσε. Το επόμενο <<επεισόδιο>> θα πάει καλύτερα κ.ο.κ.

Προσπάθησε στην αρχή να εκπληρώσεις τις φαντασιώσεις της. Αυτό θα τη δέσει μαζί σου και θα αρχίσει να υποτάσσεται βαθύτερα σε σένα. Από κάποιο σημείο και έπειτα θα είναι πιο εύκολο να την εκπαιδεύσεις κατά τον τρόπο που θεωρείς εσύ σωστό.

ελπίζω να βοήθησα.