Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαχείριση Ντροπής

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος undertraining, στις 21 Ιουνίου 2011.

1. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Απάντηση: Διαχείριση Ντροπής

Αυτό δεν αποκλείει όμως την ύπαρξη ντροπής ως συναίσθημα.

2. isnogood

isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

δεν ειμαι σε θεση να γραψω και πολλα για το θεμα του νηματος ... αλλα το λεω τραγουδιστα ....

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. tyfeas

tyfeas In Loving Memory

Οχι,σκεφτομουν ομως οτι κατι τετοιο ισως ηταν αρεστο στον Μ σαν εξευτελισμος και η s θα το αποδεχοταν,ποτε δεν θα σκεφτοταν να ζητησει release γι'αυτον το λογο. Φυσικα μπορει να το συζητησει, πολυ δυσκολα ομως θ'αλλαξει κατι. Υποτιθεται οτι ο M εχει ζυγισει σωστα τα παντα και θεωρει για τους λογους του οτι ετσι πρεπει να γινεται.

4. Απάντηση: Διαχείριση Ντροπής

Ντροπή..νομίζω πως πάντα θα υπάρχει και ίσως και αυτό να είναι και το ωραίο. Ντροπή από το αναψοκοκκίνημα στα μάγουλα, μέχρι την ντροπή που νοιώθουμε μέσα μας μετά από μια "άσχημη" πράξη. Η εξομολόγηση των συναισθημάτων στον Κ πιστεύω πως είναι το Α και το Ω ώστε να μπορέσουν να υπαρξουν οι κατάλληλες ισορροπίες και να ξεπεραστούν κάποια πράγματα.
    Έχω την αίσθηση πως κάθε συναίσθημα ντροπή,φόβος,ζήλια κτλ όταν εξομολογείται απαλύνεται. Αν τώρα κάποια πράξη μας κάνει να νοιώθουμε άσχημα τόσο ώστε να μη μπορούμε να προχωρήσουμε ή να τα βάζουμε με τον εαυτό μας ή να μην ξεπερνιέται τότε μάλλον έγινε σε λάθος χρόνο ή με λάθος άνθρωπο.

5. nino

nino New Member

Μετα απο καθε μου συνευρεση ενιωθα απεραντη ντροπη,τοση ωστε ενιωθα να σιχενωμαι τον εαυτο μοθ οταν τον αντικρυζα στον καθρεπτη. Αργοτερα ομως στην αναμνηση οσων ειχαν διαδραματιστει ενιωθα να ερεθιζωμαι και να ανυπομονω να το επαναλαβω. Οταν μου αφαιρουν καθε ιχνος καθωπρεπισμου,αξιοπρεπειας,αθτοσεβασμου και εγωισμου,αποτινασω απο πανω μου το βαρος της κοινωνικης μου υποστασης και νιωθω ελαφρυς σαν πουπουλο. Καθε φορα που ανεχωμαι τουσ εκσεφτελισμους ντρεπωμαι,κατεβαζω τα ματια και εντελως αβουλα υπακουω και υπομενω, αλλα μεσα μου νιωθω οτι ελευθερονωμαι. Δεν ξερω εαν αυτο το ονομαζουν βιτσιο, αλλα εγω θελω παντα με καθε ευκαιρεια που μου δινεται να το επαναλαμβανω.

6. undertraining

undertraining Regular Member

QUOTE=Uther;385804]Μιλάμε για ντροπή καθαρά ή μπερδεύεται με φόβο για το τί σημαίνουν όλα αυτά και που θα οδηγήσουν;[/QUOTE]

Nομίζω ότι ο φόβος προηγείται και της νροπής. Αυτό που νομίζω ότι θέλετε να πείτε είναι ότι μερικές φορές ο φόβος της επικείμενης ντροπής μπορεί να σε εμποδίσει από το να πράξεις (πράγμα το οποίο δεν είναι κακό σαν προσωπική δικλίδα ασφαλέιας και είναι καλό να υπάρχει). Και εκέι υπάρχει ένα θέμα διαχείρησης αλλά δεν αναφερώμουνα σε αυτό αλλά στο επόμενο στάδιο της διαχείρισης της νρτοπής από πράξη που έχει γίνει.

Δεν ξέρω αν μπορώ να το εξηγήσω με ακρίβεια γι αυτό και θα δώσω ένα παράδειγμα. Δεν είναι προσωπικό και πολλοί θα πούνε ότι δεν είναι και bdsmικο αν και γω διαφωνώ.

Αντρας υ straight απόλυτα, χωρίς θηλυπρπεπή συμπεριφορά δέχεται εντολή από τη Κ να την συνοδέυσει σε πολυσύχναστη παραλία τέλεια αποτριχωμένος με μικροσκοπικό string μαγίο και αλοιμένος με λάδι που του έφαροσε αυτή επί τόπου.Η συζήτηση γίνεται η Κ του διυκρινίζει -προς τιμήν της- ότι δεν είναι από τις απαραβίαστες εντολές αλλά μία επιθυμία της που θα μέτρεγε πολύ για εκείνη αν δεχόταν να το κάνει και ένα βήμα μεγαλύτερης αφοσίωσης προς αυτήν. Ο υ παρά τις αναστολές του δέχεται να το κάνει και γιατί θέλει να ικανοποιήσει την Κ αλλά και γιατί πιθανώς τον ... ψιλοερεθίζει η ιδέα ( καλέ κρυφή καλέ κρυφή!!!! ).
    Σιγά το bdsm θα μου πειτε! Ουτε ανάποδα τον κρέμασε ουτε του μάυρισε τον Κώλο!  Για μένα πάντως είναι παράμετρος του bdsm και πολύ δυνατή που ίσως εντάστεται στον εξευτελισμό.
    Anyway συνεχίζω! Το έκανε! Και δεν έμεινε ξαπλωμένος στην ξαπλώστρα άλλα υπάκουσε την εντολή της Κ για διάφορες βολτες στην παραλία και στο κοντινό μπαρ-καντίνα! Ομως ήθελε η γη να τον καταποιεί! Από το ίδιο βράδυ κι όλας κατέρευσε. Δεν μπορούσε να το διαχειριστεί ντρεπόταν πολύ νόμιζε ότι είχε όλα τα μάτια καρφωμένα πάνω του όταν περπατούσε στο δρόμο έβλεπε άνθρώπους παντόυ να γελάνε μαζί του. Δεν απαντούσε στις κλήσεις της Κ και φυσικά ούτε αυτός ούτε εκείνη ξέρουν να το διαχειριστούν. Και από την ευτυχία της απόλαυσης έχει περάσει στη δυστυχία της άρνησης.
    Ταμπού θα μου πείτε! Ε ναι ταμπού τα οποία όμως τα ξεπέρασε έσπασε τα όρια αλλά τώρα δεν μπορί να διαχειριστεί την ντροπή.
    Δεν θέλω να περιορίιρίσω την συζύτηση περί ντροπής με αυτό το παράδειγμα αλλά είναι νομίζω ενδεικτικό.
    Οσο για το ότι οι άντρες υ είναι πιο επηρεπής στην ντροπή θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! Είναι τα κοινωνικά βάρη αυτά τι να κάνουμε!!!

Το " έκανα επειδή το ήθελα" δεν νομίζω ότι είναι πολύ καθαρό σε μία σχέση κυριαρχική. Παντως επέλεξες πολύ ακραίο παράδειγμα!!!

Μπορώ να σου πω ότι είναι εξίσου πολύ ερεθιστικό και για τον υ να τον βοηθά η/ο Κ να ξεπερνά στις ντροπές του. Και ποτε΄δεν κατάλαβα αλήθεια πως μία κυριαρχική προσωπηκότητα ερεθίζεται με κάποια υποτακτική προσωπικότητα χωρίς όρια και ντροπές που προκαλλούνται για να σπάσουν Αυτή η διαδικασία είναι η απόλυτη μαγεία για μένα.

Το καταλαβαίνω! Αλλά πως τον μπορείται...... Είναι πολύ γλυκερός πανάθεμά τον

Δεν αναφέρομαι σε αυτήν την ντροπή. Αυτή είναι η διαχειρίσιμη ντροπή που θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου είναι πολύ όμορφη και γενά ωραίες αναμνήσεις. Ανφερόμουν σε μη διαχειρίσιμες καταστάσεις ντροπής που τελικά δεν αφήνουν καλές αναμνήσεις.

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. nino

nino New Member

Μια τετοια μη διαχειρισημη ντροπη ειναι να σε εκθεσουν σε οικεια σου προσωπα τα ποια δεν γνωριζουν τισ δικες σου κρυφες δραστηριοτητες.Ναι! σιγουρα κατι τετοιο δεν νομιζω ο,τι υπαρχει κανεις που να μπορει να το διαχειριστει.Παντα θα υπαρχουν καποια ορια απο τα οποια δεν πρεπει να ξεφευγουμε,αυτα διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο και θα πρεπει να ειναι σεβαστα,εκτοσ κι αν το ιδιο το ατομο θελησει να κανει την υπερβαση απο την δικη του θεληση.

8. Απάντηση: Διαχείριση Ντροπής

Σωστό. Δεν είναι καθαρό. Αλλ' αυτό αντισταθμίζεται από την ίδια τη σχέση κυριαρχίας.
    Επομένως: "Δεν το ήθελα, αλλά δεν φταίω γιατί με ανάγκασε".
    Επίσης: "Δεν το ήθελα, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό που θέλω είναι να μη θέλω".
    Ακόμη: Όποιος δεν αντέχει ---> SAFE WORD, το οποίο πολλοί το περιγελούν, αλλά για μένα είναι το Α και το Ω των πρωτοκόλλων του βδσμ και εν τέλει το μόνο πράγμα που ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ διαφοροποιεί ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ το βδσμ από την κακοποίηση. Τα υπόλοιπα πρωτόκολλα είναι σκουπίδια, αν δεν τηρείται το safe word. Και εφόσον τηρείται και εφόσον το υ δεν λέει το safe word, τότε προφανώς κατά βάθος ήθελε.

Μεταξύ μας, νομίζω πως αυτή η ντροπή για κάτι που το υ έκανε και φχαριστήθηκε στην ουσία είναι εμμονή στο εσωτερικό replay μιας κατάστασης που ερέθισε πολύ το υ ακριβώς λόγω της υπέρβασης των ορίων του. Με άλλα λόγια, νομίζω πως συχνά το υ όταν ντρέπεται, αυνανίζεται (έστω ψυχολογικά). Δηλαδή η ντροπή από μόνη της συχνά είναι καύλα.

Α, επίσης, νομίζω πως όντως είναι προτιμότερο το Κ σκέλος να φροντίζει τη διαχείριση της ντροπής του υ, όταν διαβλέπει ότι η ντροπή είναι πραγματική και όχι ψυχολογικός αυνανισμός. Αν βέβαια το Κ σκέλος ενδιαφέρεται για τη μακροπρόθεσμη ισορροπία του υ. Βοηθάνε οι αγκαλιές και οι παρηγόριες και οι τρυφερότητες και τα γνωστά γλυκόλογα σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα ψυχρά και αποστασιοποιημένα κηρύγματα του στυλ "μη με πρήζεις με τις κλάψες σου, είσαι υ και έχεις ιερό καθήκον να κάνεις ό,τι σου λέω, αλλιώς είσαι φέικ και δεν έχει κοκό" όχι μόνο δεν βοηθάνε, αλλά φτιάχνουνε κάτι νευρώσεις μούρλια. (Από την άλλη βέβαια, αν το Κ σκέλος απλά θέλει να εκμεταλλευτεί το υ σκέλος, τότε προφανώς δεν υπάρχει λόγος να δίνει δεκάρα τσακιστή, οπότε μπορεί είτε ν' αδιαφορήσει είτε να προβεί σε κηρύγματα.)

Όσο για το παράδειγμα που χρησιμοποίησα, ήταν ακραίο ακριβώς επειδή εγώ γενικά είμαι ξεδιάντροπος με όσα μου αρέσουν, οπότε έπρεπε να βρω κάτι που θα με έκανε να νιώσω κάπως άσχημα λολολολ.

...

Last edited: 23 Ιουνίου 2011
  9. blindfold

blindfold Contributor

όταν κάποιος γουστάρει το cuckold, νιώθει απίστευτη ντροπή αλλά αυτό είναι που τον διεγείρει, μετά όμως ακολουθεί ο φόβος, η ντροπή αυτή να πάρει κοινωνικές διαστάσεις, δλδ να το μάθει ο "άσχετος" περίγυρος και να σε χλευάζουν και υποτιμήσουν .

δύσκολο να χειριστώ τέτοια φοβία ή ανάλογη, η μόνη λύση είναι να προσθέτεις δικλείδες ασφαλείας προσθαίτοντας νερό στο κρασί σου έτσι ...

10. MasterAndreas

MasterAndreas Master of Scorpio

Κατανοώ την ψυχολογία σου, αλλά θα πρέπει να σκέφτεσαι θετικά. Υπάρχουν άνθρωποι, που αισθάνονται πολύ πιό άσχημα π.χ ένας ιερωμένος gay, ένας παιδεραστής (που δεν ευθύνεται που γεννήθηκε έτσι, και αποτελεί δημόσιο κίνδυνο) και άλλες πολλές, πιό επιλήψιμες καταστάσεις. Έχω όμως μιά απορία. Μήπως είναι αυτό το αίσθημα της ντροπής που τροφοδοτεί την ευχαρίστησή σου? Εγώ πάντως σου μιλώ ειλικρινά, είμαι πολύ ευχαριστημένος που η ιδιαιτερότητά μου δεν προκαλεί κακό σε κανέναν. Το ίδιο και η δική σου φίλε μου...έχω άδικο?

11. blindfold

blindfold Contributor

τείνω να πιστεύω ότι είναι καθαρά νευρολογικό, δλδ οι ίδιοι νευρώνες που ενεργοποιούντε από πόνο και όνυδος, ενεργοποιούν και σεξουαλική διέγερση...

το αν κάνεις κακό σε κάποιον είναι σχετικό, γιατί μπορεί να στεναχωρέσεις/πληγώσεις ανεπανόρθωτα άτομα που σε αγαπάνε/πιστεύουν αλλά δεν μπορούν να αποδεχθούν αυτές σου τις τάσεις, θα μου πεις κακό του κεφαλιού τους ..