Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Δούναι και λαβείν" Τελικά τι ισχύει για την κοινότητα;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος MasteR_PieR, στις 8 Σεπτεμβρίου 2020.

1. MasteR_PieR

MasteR_PieR Regular Member

Αγαπητοί συμφορουμίτες,

Ένας φίλος (ελπίζω ;-) ) ήρθε αποψε απ’ τα παλιά…

Εδώ και καιρό σκέφτομαι να επανέλθω στον ιντερνετικό αυτό τόπο συνάντησης, (μιας και η κοινότητα είναι βαριά λέξη και δεν πιστεύω ότι αρμόζει η χρήση της ελαφρά τη καρδία) έτσι για να δω τι γίνεται στο φόρουμ 10 χρόνια μετά, με την ελπίδα να μην υπάρχει πια μίσος και αλληλοσπαραγμοί…

Η τελική αφορμή λοιπόν που είμαι ξανά εδώ πάρθηκε από μια συζήτηση που έκαναν κάποιοι φίλοι σχετικά με ένα νήμα που αναφερόταν σε σύναντησεις μελών. Θεωρώ πως τόσο ή ηλικία όσο και η προϋπηρεσια μου στο εν λόγω ζήτημα, από τις πρώτες εκείνες φορές που δειλά-δειλά μαζευόμασταν οι πρώτοι τολμηροί μέχρι και τη στιγμή που ο covid μπήκε στη ζωή μας (πολλοί φαντάζομαι γνωρίζεται οτι δεν σταμάτησε να είναι τρόπος ζωής για μένα επειδή σταμάτησα να ασχολούμαι με τα ιντερνετικά) μου δίνουν το δικαίωμα να θέσω κάποιους προβληματισμούς προς συζήτηση.

Στο παρόν thread θα ήθελα να κάνουμε μια συζήτηση, παλαιά αλλά και νέα μέλη που μέσα στις όποιες διαφορές μας, κοινωνικές, μορφωτικές, εκπαιδευτικές, πολιτικές ενδιαφέρονται αληθινά για αυτά που μας ενώνουν και μοιραζόμαστε (δηλαδή τα εν τω BDSM βίτσια μας) και όχι Ό/όσους εστιάζουν σε αυτά που μας διαφοροποιούν με απώτερο σκοπό ίντριγκες και διαμάχες.

Για άλλους τρόπος ζωής, για άλλους ακαδημαϊκά για άλλους επεξεργαστικά, για άλλους ως players και για άλλους με μικρά βήματα έως εκεί που μπορούν κάθε φορά. Και για να μην μακρηγορώ μπαίνω στο θέμα.

Πάει καιρός που κάποιες μεγάλες συναντήσεις με μέλη του φόρουμ και του χώρου στη Θεσσαλονίκη σιγά σιγά σταμάτησαν για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν –ίσως δεν έχει και νόημα- αφού είναι λογικό κατά μία έννοια να επέρχεται ο κορεσμός έτσι κι αλλιώς. Βέβαια όσοι ζήσαμε έτσι, αγαπήσαμε τα βίτσια μας και πολύ περισσότερο όσοι το υιοθετήσαμε ως τρόπο ζωής ποτέ δεν πάψαμε να βρισκόμαστε σε μικρότερες ομάδες, φιλικά παρεάκια είτε για ατελείωτες συζητήσεις, είτε για παιχνίδι, είτε για διασκέδαση.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια επανέναρξης των συναντήσεων σε ευρύτερο πλαίσιο, επανένωσης των ανθρώπων που αγαπάμε το BDSM μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και εκτός. Αυτή η προσπάθεια βασίζεται αποκλειστικά στο πάθος μας για το βίτσιο μας, στην κατανόηση της ανάγκης πολλών να μπορούμε να συναναστρεφόμαστε και με άτομα με ίδιες ανησυχίες και να τις μοιραζόμαστε. Κατ’ επέκταση και εφόσον υπάρχουν οι συνθήκες να βγαίνουν και πιο όμορφα πραγματάκια όπως παιχνίδι , δημιουργίες πολλών ειδών σχέσεων και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προκύψει πάντα με συναίνεση και σεβασμό.

Κατανοώ απόλυτα τις όποιες αντιθέσεις σε σκεπτικό, διαφορετικές προσεγγίσεις στον χώρο, ανάγκη αποχώρησης, απομάκρυνσης για τους δικούς του προσωπικούς λόγους ο καθένας. Έχουν όμως παρατηρηθεί κακοπροαίρετες προσπάθειες, ως προς τα κίνητρα αυτών των συναντήσεων πως είναι υλιστικά, κερδοφόρα και προσπάθεια ανθρώπων προς επαγγελματικό όφελος είτε τυγχάνει κάποιοι να είναι επαγγελματίες είτε όχι.

Οι παραπάνω προσπάθειες δεν μας πτοούν βεβαίως ούτε και θα αποτελέσουν τροχοπέδη ενάντια στην δική μας , αντιθέτως δεν έχουν καμία θέση και καμία υπόσταση, όσο διακατέχονται από φθόνο και προσωπικά κίνητρα και θα πάρουν την θέση που τους αξίζει. Στον καιάδα.

Κάπου εδώ επανέρχομαι και προσκαλώ όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του για να μοιραστεί την άποψη του.

Πιστεύετε στις συναντήσεις για όλους τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω ή θεωρείτε πως πίσω από κάθε τέτοια προσπάθεια κρύβεται πάντα κάποιο προσωπικό όφελος;

Είστε υπέρ ή κατά αυτών των προσπαθειών;

Να κλείσω λέγοντας πως ο χειμώνας που μας έρχεται εύχομαι να μας βρει όλους καλά από υγεία, προσωπική και επαγγελματική ζωή και να τον κάνουμε λιγάκι πιο ζεστό μέσα από τις συναντήσεις μας.

2. Δίας

Δίας Live a life by design not by default

Αγαπημένε μου Δάσκαλε καλώς ήρθες ξανά!!!!!!
    Προσωπικά έστω και εάν είναι ουτοπικό πάντα βλέπω αυτήν την διαδικτυακή παρέα σαν κοινότητα και πάντα όσες συναντήσεις διοργάνωσα είχαν σκοπό την γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων των μελών.
    Εάν υπάρχουν μέλη με κακία , φθόνο ή οτιδήποτε αρνητικό (που δυστυχώς υπάρχουν) η αδιαφορία μου είναι η μόνη απάντηση που θα έχουν από εμένα

3. kinvara

kinvara Δική Του Contributor

Καλώς επαν (ηλθες) @MasteR_PieR
    Είναι σύνηθες γνώρισμα ο "εμφύλιος" μεταξύ ομοϊδεατών. Ωστόσο θα μιλήσω για μένα.
    Έχω περάσει πολύ όμορφα σε συναντήσεις ανθρώπων της κοινότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να διακρίνει κανείς ακόμη και με μιά ματια κάποιες από τις διαφορές τους. Το να μένει κανείς σε αυτές και να μην εστιάζει στο σύνολο και όσα μας συνδέουν είναι άνευ νοήματος. Μέσα από τις συναντήσεις μεγάλου εύρους μπορεί να πάρει κανείς διάφορα πραγματάκια. Να μάθει περισσότερα σχετικά με το BDSM, να διασκεδάσει και να γελάσει, να παίξει, να γνωρίσει ανθρώπους πιο ουσιαστικά και εν τέλει να επιλέξει τις πιο στενές επαφές του. Τα events αυτά προσφέρουν επίσης την ευκαιρία σε νέα μέλη να ανοιχθούν, να επιλέξουν ανθρώπους, να μην είναι τόσο διστακτικά και να συνειδητοποιήσουν πως σίγουρα δεν είναι τα μόνα με τέτοιες ανησυχίες.
    Προσωπικά είμαι υπέρ αυτών των προσπαθειών και παρόλο που προτιμώ τις πιο μικρές συναντήσεις (του λίγοι και καλοί) αντιλαμβάνομαι πλήρως την διαφορά τους. Το "λίγοι και καλοί" αφορά προσωπική επιλογή του καθενός ενώ μια μεγάλου ευρους συνάντηση σκοπό έχει τη γνωριμία μεταξυ των μελών, την επαφή με το BDSM, την ομαλή ένταξη.
    Αν κάποιος δημιουργεί ίντριγκες (υπάρχουν και αυτοί δυστυχώς), αν βλέπει παντού εχθρούς, αν φαντασιωνεται πως κάθε προσπάθεια γίνεται με σκοπό το κέρδος και το όποιο προσωπικό όφελος μόνο κακό προσφέρει στην κοινότητα.
    Όπως είπε και ο @Δίας η αδιαφορία τους αξίζει , όμως καμιά φορά δεν είναι αρκετή γιατί κάποιοι την εισπράττουν ως ευκαιρία να δώσουν μορφή στις φαντασιώσεις τους .

Last edited: 9 Σεπτεμβρίου 2020
  4. jasmin sg

jasmin sg My Way Contributor

Καλώς ήρθατε ξανα !
    Στο θέμα που θέσατε ,οι συναντήσεις και χρειάζονται και είναι ωφέλιμες για όλους τους λόγους που αναφέρατε . Προσωπικά ,δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αν ο διοργανωτής/ ες εχει κάποιο όφελος ( οποιοδήποτε) αρκεί να τηρείται το υφος της συνάντησης/εκδήλωσης και να υπάρχει ασφαλές περιβάλλον για όλους .Για αυτό και έχω παραβρεθεί σε αρκετές, άσχετα τι ακούγεται , και ποτέ δεν βγήκα ''χαμένη'' πάντα κάτι έπαιρνα ( μια γνωριμία, μια άλλη οπτική , ευχάριστη παρέα κτλ ) . Ελπίζω να ευνοήσουν οι συνθήκες να γίνουν και άλλες  .

5. sapfw

sapfw out of order Contributor

@MasteR_PieR welcome back!

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις συμφωνώ* με την προλαλήσασα:

*Η υπογράμμιση δική μου

6. kinvara

kinvara Δική Του Contributor

Η αλήθεια είναι πως ούτε εμένα με απασχολεί αλλά το να μην υφίσταται όφελος ξοδεύοντας κάποιος χρόνο και ενέργεια για να οργανώσει την κατάσταση και να κατηγορείται για το αντίθετο τότε πρόκειται για κακοήθεια και μάλιστα εσκεμένη.

7. jasmin sg

jasmin sg My Way Contributor

Συμφωνώ !

8. Δίας

Δίας Live a life by design not by default

Δυστυχώς πολλά μέλη επειδή δεν έχουν κάνει κάποια συνάντηση δεν μπορούν να καταλάβουν πόση ενέργεια και προσωπικό χρόνο χρειάζεται για να γίνει κάτι τέτοιο.
    Πάντα βέβαια υπάρχουν οι καλοθελητές που θα πουν οτιδήποτε , από ότι βγάζει κάποιος κέρδη μέχρι για το μαγαζί και την διακόσμηση του.
    Προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο και η εμπειρία έχει δείξει πως αυτό τους πειράζει ακόμα περισσότερο. Επίσης όποιος θέλει ας οργανώσει κάτι καλύτερο.

9. NewKatrin

NewKatrin Very irregular member

Είναι ακριβώς έτσι! Η οργάνωση οποιασδήποτε δραστηριότητας για παραπάνω απο δυο άτομα είναι δύσκολη. Πόσω μάλλον για πολλά και ανόμοια άτομα, σε χώρο ικανό να βολέψει όλους. Ο προσωπικός κόπος είναι πολύς και τον ξέρουν μόνο όσοι τον βίωσαν. Προσωπικά δεν θα με πείραζε καθόλου αν ο οργανωτής απολάμβανε προνομίων. Το δικαιούται. Δεν χρωστά σε κανέναν την εξυπηρέτηση των υπολοίπων.

10. Alice in wonderland

Alice in wonderland sui generis Contributor

Καλώς ήρθατε @MasteR_PieR

Πάντα ήμουν υπέρ των συναντήσεων  
    Οι άνθρωποι πιστεύω πως δεν πρέπει να μένουν στην "άψυχη" διαδικτυακή επικοινωνία.
    Οι συναντήσεις στη πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν μια διέξοδος γι'αυτό.
    Μακάρι να ξεκινήσουν ξανά!