Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος thomaspolygono, στις 15 Νοεμβρίου 2007.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ναι.

    Εξήγησα γιατί το είδα με στερεότυπα. Είμαι προϊόν του περιβάλλοντός μου. Παρόλα αυτά, έχω γνώσεις και γι αυτά που αναφέρεις. Έχω γιο και φρόντισα να μάθω (και όχι δεν έχει ούτε προστάτη, ούτε αλωπεκία).

    Γι αυτό σου είπα ότι οι άντρες με τέτοιου είδους γνώσεις είναι "εν δυνάμει" επικίνδυνοι. Αν κάποιος άντρας θέλει μόνο το ξεπαρθένιασμα της μικρούλας και χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του περί γυναικείας ψυχοσύνθεσης, μου κάνει λίγο σαν εκμετάλλευση. Όσο για τον διαχωρισμό που κάνεις ανάμεσα στις "ανάγκες" του αγοριού και του κοριτσιού, δεν ισχύει. Δεν την έβγαλα τόσο φθηνά. Και υποτιμάς το φύλο σου.

    Ο Σωκράτης είναι κορυφή. Και θα παραμείνει κορυφή.

    Δεν το εξήγησα επαρκώς στο ποστ μου αν και το ανέλυσα στο chat. Η γνώση είναι αρετή αλλά οι άνθρωποι δεν είναι ενάρετοι. Έχουν την επιλογή του "καλού και του κακού". Η γνώση δίνει δύναμη και η δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το "καλό" και για το "κακό". Αν χρησιμοποιήσω τη γνώση για να βλάψω κάποιον στο δικό μου το βιβλίο είναι "κακό".

    Και οι γυναίκες και οι άντρες μπορούν να κάνουν "κακά" πράγματα, να βλάπτουν άλλους, να πληγώνουν τους άλλους αναίτια κλπ. Βλέποντας γύρω μου, καθώς και τα παραδείγματα από την ιστορία, οι άνθρωποι που έκαναν το μεγαλύτερο κακό ήταν στην πλειοψηφεία τους άντρες και όχι γυναίκες. Οι εξαιρέσεις της ιστορίας απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Οι γυναίκες σαφώς δεν ήταν σε θέση ισχύος (και για πολλούς αιώνες δεν είχαν πρόσβαση ούτε στη γνώση). Ισχύει και σήμερα αυτό, και είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων (άλλη η κατάσταση των γυναικών στο Ιράν και άλλη στην Ελλάδα, άλλη η αντιμετώπιση σε μία ευκατάστατη αστική οικογένεια και άλλη σε μία φτωχή αγροτική). Ίσως αν οι γυναίκες είχαν ισχύ και γνώση τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

    Δεν ξέρω πώς μία γυναίκα, αυτό το πλάσμα που είναι ικανό για τόση στοργή, τρυφερότητα και αυταπάρνηση, ιδίως όταν γεννά και μεγαλώνει παιδιά, θα μπορούσε να είναι ικανή για πράξεις βίας οι οποίες γίνονται καθημερινά από άντρες, είτε μιλάμε για εμπόλεμη κατάσταση είτε για ένα αστικό περιβάλλον με την εγκληματικότητα που το χαρακτηρίζει. Η παιδεραστία συνήθως τελείται από άντρες, οι φόνοι το ίδιο, οι περισσότερες βλακώδεις πολιτικές αποφάσεις που βλάπτουν τους πολλούς και οφελούν τους λίγους παίρνονται από άντρες στην πλειοψηφεία τους. Αυτό δεν αποδεικνύει τίποτε γιατί απλά οι γυναίκες δεν είναι "θέσει" ικανές να κάνουν το "κακό". Απλά η αίσθησή μου είναι ότι μία γυναίκα έχει μία φυσική αποστροφή προς τη βία, ίσως γονιδιακή ίσως περιβαλλοντικά διαμορφωμένη. Οι πράξεις βίας συνήθως απαιτούν και μυική δύναμη. Συχνά απαιτούν και γνώση. Η μόνη βία που βλέπω να ασκούν οι γυναίκες στο περιβάλλον τους είναι η ψυχολογική βία, κυρίως στο οικογενειακό περιβάλλον. Είτε για λόγους επιβίωσης είτε για λόγους βουλώματος των οπών που προκλήθηκαν από τις ελλείψεις στη ζωή τους. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Δεν είναι του παρόντος.

    Επειδή όμως στο ποστ μου επικεντρώθηκα σε γνώσεις που στερεοτυπικά προορίζονται από την κοινωνία στην οποία ζούμε σε κάποιο συγκεκριμένο φύλο θα περιοριστώ να πω αυτό που είπα και στο chat. Μία γυναίκα ζητά πληρότητα στη ζωή της, για τον εαυτό της. Δεν θέλει να εκμεταλλευτεί καταστάσεις ούτε να αποκτήσει ισχύ. Αν έχει γνώσεις για το αντίθετο φύλο δεν θα τις εκμεταλλευτεί ώστε να κάνει τους άντρες υποχείριά της, ούτε για να αποκτήσει ισχύ. Τί να την κάνει; Πώς θα της δώσει πληρότητα η ισχύς; Μετά κατάλαβα (από τις αντιδράσεις και των υπολοίπων) ότι μόνο εγώ σκέφτομαι έτσι. Άρα άκυρο το επιχείρημα, ήταν καθαρά βιωματικό. Σόρρυ έκανα λάθος. Εγώ είμαι το ζώον. 

    Θα σε έκανε έναν μοναδικό εκπρόσωπο του φύλου σου. Όχι οι μαγειρικές σου γνώσεις, αλλά οι "μαγειρικές" σου γνώσεις. Ας υποθέσουμε ότι γνώριζες καλά πράγματα που συνδέονται με το αντίθετο φύλο, τις γυναίκες δηλαδή, αυτά που οι γυναίκες ποθούν, αυτά που τις πονούν, αυτά που τις κάνουν να αισθάνονται ότι η ζωή είναι ανεπαρκής και ότι οι άντρες βρίσκονται σε μία κοσμάρα έτη φωτός μακριά τους. Με αυτή την έννοια θα ήσουν επικίνδυνος. Γιατί θα ήσουν μοναδικός. Ή έστω θα ανήκες στην φωτεινή μειοψηφία.

    Και με αυτή την έννοια ο Θωμάς έχει δίκιο.
     
  2. zinnia

    zinnia Contributor


    Αυτο που ειπαμε, ειναι, πως δεν εχει να κανει με το φυλο αλλα με την ποιοτητα του ανθρωπου και ποσο ο καθεις μας οταν κατεχει τη γνωση ειναι ικανος να βαζει ορια , να αυτοπεριοριζεται δηλ. Κι αυτο δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο γενους θηλυκου. Το να τσακισεις καποιον ψυχολογικα δεν ειναι και κατορθωμα.. και επισης ειπαμε πως το ιδιο ικανες ειναι κι οι γυναικες και για το καλο και για το κακο.
    Εξαλλου, τα μεγαλυτερα "εγκληματα" απο γυναικες μητερες στα παιδια τους εγιναν στο ονομα της Αγάπης...
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    zinnia, συμφωνώ για τα εγκλήματα στο όνομα της αγάπης. Αυτό όμως που ελέχθη χαρακτηριστικά περί καλωσύνης, ήταν ότι κανένας δεν είναι απόλυτα καλός ή απόλυτα κακός, δεν είναι άσπρο - μαύρο τα πράγματα και ο καθένας από μας, είτε άντρας είτε γυναίκα, έχει ψήγματα κακίας μέσα του όσο καλός και να (προσπαθεί να) είναι.

    Οι μητέρες μπορούν να βλάψουν τα παιδιά τους όπως και οι πατέρες. Δεν χρειάζεται άδεια για να γίνει κανείς γονιός. Και έτσι πρέπει να είναι. Στη Σουηδία στειρώναν τους ψυχικά ανάπηρους. Δεν το σχολιάζω. Παρόλα αυτά συντελούνται καθημερινά εγκλήματα μέσα σε οικογένειες. Και προσωπικά ακόμη θυμάμαι φριχτά λάθη μου ως μητέρα και είμαι ανέτοιμη να συγχωρήσω τον εαυτό μου γι αυτά. Και έτσι πρέπει.

    Πιστεύεις ότι η γνώση από μόνη της συνεπάγεται και την ικανότητα του αυτοπεριορισμού, των ορίων, της καλής χρήσης; Απλά επεσήμανα ότι από ότι γνωρίζω από την ιστορία και από τον κόσμο γύρω μας, οι περισσότερες "κακές" πράξεις συντελούνται από άντρες. Πέρα από την συναισθηματική βία που ασκούν αρκετές γυναίκες στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Και άρα βλέπω ότι έχει σχέση το φύλο. Και το αναφέρω. Οι άντρες, οι οποίοι ήταν "θέσει" ικανοί είτε για το καλό είτε για το κακό τα έκαναν σκατά. Μην μου πεις ότι πιστεύεις πως ο κόσμος λειτουργεί στην εντέλεια. Πες μου ότι τους ανέθρεψαν γυναίκες και ρίξτο εκεί. Κι εγώ θα σου πω ότι ίσως δεν είχαν τη γνώση.

    Πάντως θα προτιμούσα την μητέρα μου ως Πλανητάρχη χίλιες φορές από ότι τον Μπους.  
     
    Last edited: 19 Νοεμβρίου 2007
  4. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

    Η γνώση (και η αυτογνωσία συμπεριλαμβανόμενη) γεννά δύναμη και ελευθερία
    Στην κατάσταση ελευθερίας έχεις την άνεση να επιλέξεις πως θα χρησιμοποιήσεις τη δύναμη, για το καλό η το κακό
    Δεν νομίζω ότι είναι γνώρισμα των φύλων η ροπή προς μια κατεύθυνση. Αν ήταν τάση καθορισμένη βιολογικά θα ήταν προϊόν αναγκαιότητας και όχι ελευθερίας (και συνεπώς ποιας γνώσης; )
     
  5. zinnia

    zinnia Contributor

    Φυσικα και ο κοσμος μας δεν ειναι φτιαγμενος στην εντελεια Δωρα.

    Μικρες ή μεγαλες ατιμιες, ολοι μας μπορουμε, ανεξαρτητα φυλου να κανουμε ή να υποστουμε.

    Η ιστορια μπορει να μας δειχνει με το δαχτυλο τους ανδρες και ολοι μας καταλαβαινουμε το γιατι, δεν νομιζω πως χρειαζεται αναλυση περι αυτου.

    Τωρα που τα πραγματα τουλαχιστον στο δυτικο κοσμο εχουν καπως ισορροπησει και το χασμα στην απόκτηση της γνωσης – αρα και της «εξουσιας» αναμεσα στους ανδρες και τις γυναικες τεινει να εξαφανιστει, βλεπουμε εξισου επιθετικες συμπεριφορες και απο τα δυο φυλα, την ιδια ακριβως ευκολια εχουμε εμεις οι γυναικες στο να κανουμε το καλο και το κακο ακριβως οπως και οι ανδρες - μερικες φορες ακομα πιο σκληρα και ωμα από αυτους- .

    Αρα , λεω, πως αυτό που διαφοροποιει 2 ανθρωπους , όταν κατεχουν το ιδιο επιπεδο γνωσης , δεν είναι το φυλο τους αλλα η δουλεια που εχουν κανει ή δεν εχουν κανει πρωτα απ όλα μεσα τους, χρησιμοποιωντας τη γνωση που κατεχουν.

    Είναι πολύ ευκολο να κανεις κακο σε έναν πιο αδυναμο από εσενα. (Δε μιλαω μυικα , μιλαω να τον τσακισεις στην κυριολεξια χρησιμοποιωντας τη γνωση σου και χειριζοντας τον καταλληλα). Πολλοι το κανουν. Πολλοι δεν το κανουν. Γιατι; γιατι δεν το χρειαζονται. Η γνωση που κατεχουν τους δινει τη δυναμη να νιωθουν καλα και δεν εχουν την αναγκη αυτό να το παρουν μεσα από τη συντριβη των αλλων.

    Στο κατω κατω της γραφης τι ευχαριστηση να παρεις πυροβολωντας ένα σπουργιτι με μπαζουκας…
     
  6. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    χμ και ποιος ειπε πως οι γυναικες που δεν διαβαζαν ειναι ακινδυνες?εμενα η μανα μου δεν εχει διαβασει κανενα βιβλιο αλλα ειχε ενα χερι!!!!!!!! 
     
  7. mds

    mds Regular Member

    Απάντηση: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

    Είτε διαβασμένη, είτε αδιάβαστη, αν δεν έχει "κοινωνική" μόρφωση τότε δεν γίνεται τίποτα.
    Προτιμώ μια γυναίκα του γυμνασίου η οποία ξέρει να συμπεριφεθρεί, ξέρει και μπορεί να σταθεί στα πόδια της να αντιμετωπίσει την ζωή, από μια διδακτόρισα οποιασδήποτε επιστήμης η οποία είναι αστοιχείωτη και ακοινώνητη.
    Ολα τα άλλα είναι .......οδοντόκρεμες!
     
  8. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

    Συμφωνω! Αυτες ειναι οι πλεον επικινδυνες, και αντιστοιχα επικινδυνοι.

    Εγω φοβαμαι τις γυναικες που δεν διαβαζουν.



    Σιγουρα το γυναικειο μυαλο μπορει να παρει πολλες περισσοτερες στροφες απο το ανδρικο, για λογους που δεν θα αναλυσω επι του παροντος, ιδιως σε κοινωνικα και προσωπικα θεματα. Το θεωρω ομως ακρως επικινδυνο εαν παραλληλα ειναι απαιδευτο.
     
  9. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

    Ολα μια κατανομη ειναι, δε λεω, και στιε κατανομες υπαρχουν και οι ακρες. Αν το πας το θεμα στα ακρα, ναι, τελικα θα συμφωνισουμε. Πες μας ομως ποια ειναι η εκτίμησή σου για το μεσο ορο των γυναικων του γυμνασιου, και των διδακτορισσων. Η δικη μου εκτιμηση του μεσου ορου ειναι η αντιστροφη απο αυτη που περιγραφεις.



    Εδω θα ηθελα να θεσω ενα μικρο θεμα: Αλλο εκπαιδευση και αλλο παιδεια. Εχω δει ανθρωπους με διδακτορικα και τιτλους που δεν εχουν ιχνος παιδιας μεσα τους, γιατι απλα το εκπαιδευτικο συστημα και η οικογένειά τους δεν ενδιαφερθηκε ποτε να τους τη δωσει. Εχω δει και τις αντιστροφες περιπτωσεις, αλλα αυτες νομιζω οτι ειναι πολυ πιο σπανιες.
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

    Και η κακία πλάνη. Χαίρομαι που η dora_salonica και ο Stylianos βρίσκουν σημείο αναφοράς, το σημείο στο οποίο συμφωνώ και εγώ με τους δύο, που αποτελεί και κατά τη γνώμη μου θεματικό πυρήνα της ορθής απάντησης στον προβληματισμό που θέτει το συγκεκριμένο νήμα. Η ευγένεια, η τιμιότητα, η καλοσύνη –κάθε αρετή εν γένει- σε προσωπικό επίπεδο, οδηγούν στη λειτουργικότητα σε μαζικό επίπεδο. Με αυτό το σκεπτικό η επιβολή του καλού εντός μας, ο προσανατολισμός μας προς την αρετή δεν είναι παρά αποκύημα της γνώσης μας πώς αυτή είναι ο ορθός τρόπος να πορεύεται κανείς - και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένδειξη αδυναμίας διεξαγωγής αξιόποινων πράξεων.

    Φρονώ πως επικίνδυνο δεν είναι το περιεχόμενο μίας πληροφορίας, αλλά το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό κατά το δοκούν. Εν προκειμένω, το πώς είναι δέον να χρησιμοποιηθεί γνώση, δεν είναι παρά ομοίως γνώση, και υπό αυτή την έννοια η γνώση είναι μόνο πολύτιμη και ποτέ επιζήμια.

    Στο δικό μου μυαλό η μόνη σκέψη που δικαιολογεί εν μέρει τον τίτλο του νήματος είναι πως, ενώ οι γυναίκες έχουν την ίδια προσβασιμότητα στην επιστημονική γνώση, εξαιτίας της χαμηλής τους θέσης στην ιεραρχία των κοινωνικών δομών, δεν καλούνται τόσο συχνά να αποφασίσουν πώς αυτή θα χρησιμοποιηθεί, επομένως πιθανώς δεν έχουν αναπτύξει και τα κατάλληλα κριτήρια που θα τις οδηγήσουν στην ορθή απόφαση. Στην πραγματικότητα ένα κομμάτι της γνώσης (αυτό που αφορά στην ενάρετη/ορθή χρήση της), τους λείπει και αυτό τις καθιστά επικίνδυνες. Στη γνώση, το χρήμα και κάθε μορφή άλλης εξουσίας, η γνώση πως αυτή (η εξουσία) είναι δεδομένη, συνάδει με την ανάπτυξη αισθήματος ευθύνης αναφορικά με τη διαχείρισή της.
     
  11. orimofruto

    orimofruto New Member

    Απάντηση: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

    Γνώση=εξουσία. Σε μια σχέση υποτακτικού άνδρα/κυρίαρχης γυναίκας αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο. Η εξουσία. Σ’ αυτή τη περίπτωση λοιπόν δε θα μιλούσα για φόβο, αλλά μάλλον για έλξη. Άρα «διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα» (που έλεγε και ο Βλαδίμιρ Ίλιτς Ουλιάνοφ) Κυρίες Κυρίαρχες.
     
  12. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

    Αυτο ειναι ενα σημειο διαφωνιας μου με την ηθικη του Σωκρατη. Για μενα, νομιζω και για τους συγχρονους του Σωκρατη, εναρετος πολιτης ειναι αυτος που ωφελει τους φιλους του και βλαπτει τους εχθρους του.

    Αλλωστε η πρακτικη του δυτικου πολιτισμου, του πολιτισμου που ανεδειξε το Σωκρατη, χρησιμοποιει τη γνωση (μεταφρασμενη σε τεχνολογια) με σκοπο την καλυτερευση του βιωτικου επιπεδου των πολιτων, και την εκμηδενιση των αντιπαλων σε περιπτωση πολεμου.