Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 20 Δεκεμβρίου 2007.

  1. DeSade

    DeSade Owner of evelin

  2. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

    Δεν ειναι ιδια περιπτωση, αλλα θα μπορουσε να ειναι παρομοια περιπτωση. Στην πολιτικη το "δικο μου" και το "δικο σου" ειναι σχετικα. Ισχυει μονο το δικαιο του ισχυροτερου.



    Ακριβως!!! Χαμηλος πληθωρισμος, χαμηλο δημοσιονομικο ελλειμα, θετικο εμπορικο ισοζυγιο... αυτα και αλλα παρομοια ειναι τα οπλα της εξωτερικης πολιτικης του καθε κρατους. Η ιστορια ειναι ενα εργαλειο το οποιο χρησιμοποιηται σαν περιτυλιγμα, οπου ταιριαζει. Οπου δεν ταιριαζει ή πετιεται ή παιρνει διαφορετικη μορφη.



    Η νοοτροπια που περιγραφω διαπερνα ολη την Ελληνικη κοινωνια. Ειναι αυτη που περιοριζει τον εθνικο μας πλουτο, και που εχει κατασκευασει τον Ελληνικο Στρατο, το στρατο της προχειροτητας, του βισματος, του φαινεσθαι, και του σταρχιδισμου. Ολα ειναι αλληλενδετα σε μια κοινωνια. Γιατι οι Αμερικανοι εχουν τον ισχυροτερο στρατο? Γιατι, σε γενικες γραμμες, σαν κοινωνια ειναι ανοιχτοι στο διαφορετικο και επιβραβευουν το αξιο. Τι να σου κανει λοιπον ο Ελληνικος Στρατος που μπροστα στον Αμερικανικο ειναι ενα ματσο κατσαπλιαδες?
     
  3. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

    Το αν το δικαιουνται ή οχι ειναι θεμα της εξωτερικης τους πολιτικης, και οχι ιστορικο ή εθνολογικο. Η εξωτερικη τους πολιτικη, συνεχιζοντας, ειναι αποτελεσμα του γενικοτερου κοινωνικοοικονομικου τους συστηματος. Η γεωγραφια (και οι γεωγραφικοι οροι) per se παιζει δευτερευοντα ρολο στην εξωτερικη πολιτικη, και προτευοντα στην προπαγανδα που στο εσωτερικο της χωρας δυναμωνει την πολυφυλετικη τους συνοχη.
     
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    και πεσανε Ελληνες και Σκοπιανοι στην παγιδα .....
    και καλα οι Σκοπιανοι ... φτωχια που γυρευει ελπιδα και κατι να ασχοληται ... αλλα οι Ελληνες ? .... φωναζουν για καποια Μακεδονια , για καποια ιστορια ..... αλλα ξεχνουν την πραγματικη τους ταυτοτητα ... θλιψη και μονο θλιψη για καθε διχως νοημα διεκδικηση ...
    Ξεχνουν την ανωτεροτητα του Ελληνισμου εναντι καθε αλλης φυλης και πεφτουν στην παγιδα κατωτερων φυλων , καταραμενων απο τον ιδιο τους τον θεο ....
    Ξεχνουν οτι ο Ελληνισμος ειναι φως γνωσης διχως φυσικα συνορα και οριοθετημενα τοπονυμια ....
    Μην ξεχνατε οτι η απαριθμηση απο το 0 ως το 9 ειναι κωδικας και προσευχη ταυτοχρονα , οπως και η απαγγελια του αλφαβητου .... :
    http://www.ellanioi.net/keimena/ellhnikh_glwssa/proseuxh_ari8mwn1-10.html

    γιατι να μην θελω να βαλει ο σκοπιανος στο στομα του λεξεις Ελληνικες ?
     
  5. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

    ο διαλογος με τους σκοπιανους εχει εξαντληθει
    μηπως λεω Μηπως να λαμβαναμε καποια μετρα
    να την ακουσουν καλα?
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

    Το δίκαιο του ισχυρότερου (συμφωνώ), το οποίο όμως επιβάλλεται και με τα όπλα όταν δεν ικανοποιούνται οι άλλες προϋποθέσεις. Και δεν εννοώ απαραίτητα τον πόλεμο αλλά τον εκφοβισμό που προκαλεί η στρατιωτική ισχύς μιας χώρας.
    Αλλά εδώ φωνάζουν όταν θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε το στρατό. Θέλουν βλέπεις οι δαπάνες για τον εξοπλισμό να πηγαίνουν στην παιδεία στην οποία τελικά η ιστορία θα διδάσκεται όπως ακριβώς την θέλουν αυτοί που έχουν «καλύτερους οικονομικούς δείκτες» (και καλύτερο στρατό για να μην ξεχνιόμαστε).


    Μέσα επομένως σε αυτό το σύστημα της διεθνούς υποκρισίας, ο παραδειγματισμός από την επιβολή του "δικαίου" της Τουρκίας όπως πολύ καλά ξέρει να το επιβάλλει σε άλλους λαούς (αναγκάζοντας μάλιστα τις υπόλοιπες χώρες αλλά και την ευρωπαϊκή ένωση να κάνουν τουμπεκί), μοιάζει μία από τις ελάχιστες εναπομένουσες λύσεις που έχουμε. Όταν φθάνεις στο έσχατο σημείο να αμφισβητείται η ιστορία ενός λαού, οι λύσεις μας δυστυχώς είναι ελάχιστες. Και φυσικά δεν εννοώ να μιμηθούμε τους τούρκους στον πολιτισμό και την πολιτική τους, αλλά αυτό που πιστεύω είναι πως τελικά έχουν κάποια πράγματα να διδάξουν κι αυτοί σε όσα αφορούν τις «διεθνείς σχέσεις» και την εξωτερική πολιτική.

    Η λύση όμως της καρπαζιάς και της ντροπής, έχω την εντύπωση πως μόνο σε δειλούς και ανίκανους λαούς αξίζει. Κι όσο κι αν βρίζω κι εγώ τη σημερινή κατάσταση στη χώρα αυτή και τους νεοέλληνες, δεν πιστεύω πως ήμασταν ποτέ τέτοιος λαός ή μας αξίζει κάτι τέτοιο.
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2007
  7. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Διαβάζοντας όλα τα posts ακούστηκαν πάρα πολλά ενδιαφέροντα για τα οποία θα ήθελα να εκφέρω άποψη επί αυτών.

    john_slave_96 κάτι είπες για Βαλκάνιους και για την δήθεν συμμαχία μας ενάντια στις δυνάμεις του άξονα.Ας πάρουμε ένα ένα τα κράτη με την σειρά.Η Ρουμανία με την οποία από πάντα υπήρχε φιλία ανάμεσα μας,συμμάχησε με τον άξονα (εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε μιας και η Ουγγαρία ήταν από την πρώτη στιγμή σύμμαχος της Γερμανίας και η οποία είχε διεκδικήσεις στα εδάφη της Ρουμανίας) και πολέμησε στο πλευρό των Γερμανών ενάντια στην Σοβιετική Ένωση η οποία και είχε προσασρτήσει το βόρειο μέρος της χώρας (Βεσσαραβία) το 1940.Η Βουλγαρία με την οποία η Ελλάδα τότε είχε σχεδόν εχθρικές σχέσεις,συμμάχησε με τον άξονα όταν έπεσαν Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία,προσάρτησε κατά την κατοχή, ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ πολέμησε στο πλευρό των Γερμανών κατά της Σοβιετικής Ένωσης.Πάμε και στην Γιουγκοσλαβία τώρα με τις διαφορετικές εθνικές ομάδες στο έδαφος της.Οι Σλοβένοι δεν πολέμησαν καθόλου τους Γερμανούς αφήνοντας τους να περάσουν.Οι Κροάτες πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών κατά των Σέρβων (είδαν με πολύ καλό μάτι την εισβολή) και έκαναν ανεξάρτητο κρατίδιο κατά την κατοχή της Γιουγκοσλαβίας από τους Γερμανούς και Ιταλούς.Οπότε με αυτή την εσωτερική κατάσταση και περικυκλωμένη από δυνάμεις του άξονα,η Γιουγκοσλαβία ήταν εκ των πραγμάτων βέβαιο ότι θα έπεφτε γρήγορα.Οι Αλβανοί δεν έφεραν σχεδόν καμία αντίσταση ενάντια στους Ιταλούς το 1939 και μόνο κάποιοι παρτιζάνοι, τους πολέμησαν σε αντάρτικο στα βουνά.Συμπέρασμα:οι μοναδικοί Βαλκάνιοι που πολέμησαν τον άξονα ήταν οι Σέρβοι (ενάντια στους Γερμανούς), οι Έλληνες (ενάντια σε Ιταλούς και Γερμανούς, η μοναδική ΜΙΚΡΗ χώρα της Ευρώπης που τα έβαλε και με τους 2 μεγάλους του άξονα στην Ευρώπη) και δευτερευόντως οι Αλβανοί τους Ιταλούς.Άρα το υποτιθέμενο αρραγές Βαλκάνιο μέτωπο κατά του άξονα για το οποίο ανεπιτυχώς έκανες μνεία john_slave_96 δεν υπήρξε ποτέ!Επίσης ειπώθηκε σε προηγούμενο post πως κάποια χρόνια νωρίτερα διεξήχθησαν και οι Βαλκανικοί πόλεμοι.

    slave4mistress αλοίμονο αν βασιζόμασταν στο σχολικό βιβλίο ιστορίας για να μάθουμε την ιστορία μας ως Έλληνες.Συχνά διαστρεβλωτικό,ασαφές και αποσπασματικό.Άσε δε που αποτελεί μάλλον παραπληροφόρηση καθώς προσπαθεί να εξυψώσει κάπως το εθνικό φρόνημα αναφέροντας αναλήθειες ή δίνοντας εσφαλμένες εντυπώσεις (όπως πχ ότι η επανάσταση του 1821 απέβη τελικά επιτυχής).Δεν είναι θέμα κοπάνας νομίζω να θέλουμε να μάθουμε για την ιστορία μας αλλά διαρκής αναζήτηση πηγών από τις οποίες μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες,κάτι που εξαρτάται βέβαια από το ενδιαφέρον του κάθενός ατομικά.

    Συμμερίζομαι τους προβληματισμούς της she_Dragon αλλά Lost_Boy δεν καταλαβαίνω αυτήν την εχθρικότητα και εριστικότητα που βγάζεις γενικά ως προς το φρόνημα.Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως είναι πιο πατριώτης από κάποιον άλλον καθώς όλοι πονάμε την πατρίδα μας και θέλουμε το καλό της.Το κακό σε αυτήν την χώρα όμως είναι πως δεν υπάρχει αξιοκρατία και λάθος άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμες θέσεις διαπράττοντας αλλεπάλληλα λάθη (διπλωματικά στην περίπτωση αυτή).Να σου θυμήσω πως υποτιθέμενοι υπερπατριώτες (χούντα) πούλησαν τελικά την Κύπρο,την άφησαν αβοήθητη χωρίς ενισχύσεις έναντι της τούρκικης εισβολής και διέπραξαν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ( κατάλυση δημοκρατίας ). Έπειτα τι άλλο να πρωτοθυμηθούμε?? Ευχαριστήσαμε τους Αμερικάνους στην Βουλή μετά την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στα Ίμια, Οτσαλάν, υπογραφή και από μέρους Ελλάδος στο ΝΑΤΟ για τον βομβαρδισμό της Σερβίας αν και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης το ΠΑΣΟΚ έλεγε τότε πως δε συμμετέχουμε,ανάκριση Πακιστανών μετά από Αμερικάνικη επιταγή και τόσα άλλα που δείχνουν την υποτέλεια μας.Ο λαός θέλει να απαγκιστρωθούμε σαν χώρα από την κηδεμονία των ΗΠΑ,οι πολιτικοί ακόμη δεν το τολμούν.Επίσης οι αφοριστικοί σου χαρακτηρισμοί έναντι των γειτόνων δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνο.Είναι άδικοι,γενικοί και υπερβολικοί.Σαφώς και η Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν τίθεται θέμα επ'αυτού, όμως οι εσφαλμένοι μας διπλωματικοί ελιγμοί και κοιμόμενοι τον ύπνο του δικαίου φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση.Γνωρίζεις πως μέχρι πριν κάποια χρόνια σε χωριά της παραμεθορίου στην Μακεδονία διώκονταν κάποιοι άνθρωποι λόγω του γεγονότος ότι τραγουδούσαν παλιά μακεδονικά τραγούδια?Παράλληλα απορώ δηλαδή από ποια χώρα πιστεύετε πως οι γείτονες μας έχουν την μεγαλύτερη εισροή κεφαλαίων?Ποιος τους στηρίζει οικονομικά?Προφανώς εμείς.Αν θέλαμε να τους πιέσουμε ως χώρα γιατί δεν σταματάμε την βοήθεια, γιατί δεν αποσύρουμε τα κεφάλαια?Μήπως υπάρχει λόγος για τον οποίον είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η ύπαρξη της Fyrom ή Σκοπίων ή Vardaska ή δε ξέρω τι άλλο?Λόγος όπως είναι πχ η ανάσχεση της αλβανικής επεκτατικότητας και του αλυτρωτισμού τους.Από την άλλη δεν σκεφτόμαστε ότι το Fyrom που χρhσιμοποιούμε είναι μορφή σύνθετης ονομασίας που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία.Tο m σημαίνει macedonia ή μήπως το ξεχνάμε αυτό βολευόμενοι στο περίεργο Fyrom?Νομίζω πως εδώ που φτάσαμε η σύνθετη ονομασία είναι ότι καλύτερο μπορούμε να επιτύχουμε αν και παραμένω απαισιόδοξος ως προς την έκβαση του εθνικου αυτού θέματος (που και εμείς οι ίδιοι δε το έχουμε ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων εξωτερικής μας πολιτικής καθώς υπάρχουν και άλλα πιο φλέγοντα).Συμφωνώ σε αρκετά πράγματα με τον Iagos καθώς βλέπει ψύχραιμα τα πράγματα και τα λέει με το όνομα τους.Ελπίζω αυτό να μην με κάνει <<λιγότερο πατριώτη>>
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Πως είσαι σίγουρος για κάτι τέτοιο; Προσωπικά δε θα μπορούσα να δω τόσο ρομαντικά τα πράγματα.

    Ποίοι είναι οι «αφοριστικοί» χαρακτηρισμοί μου; Ότι λέω τους Σλάβους – Σλάβους και τους Αλβανούς – Αλβανούς ή το ότι αναφέρω την τσιγγάνικη μειονότητα;
    Δηλαδή πως να τους αναφέρω για να μην τους θίξω;;;

    Όπως και να έχει, ίσως οι λέξεις Σλάβος, Αλβανός κλπ. να ακούγονται σαν βρισιές πλέον, αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό  
    Αν πιστεύεις πως πρέπει να τους χαρακτηρίζω – ονομάζω κάπως αλλιώς (πως άραγε; ) κι όχι αναφέροντας την καταγωγή τους, περιμένω (ανυπομονώντας μάλιστα) μιαν απάντηση.
     
  9. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Σίγουρος δεν μπορεί να είσαι για οτιδήποτε.Αλλά νομίζω πως όσοι μπορούν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους καταδεικνύοντας τα δικά μας λάθη δεν είναι λιγότερο πατριώτες.Σίγουρα βέβαια υπάρχουν και Εφιάλτες που επιβουλεύονται την πατρίδα.Αυτούς πρέπει να στιγματίζουμε σαφώς.Γνωρίζεις όμως πόσοι δωσίλογοι επί κατοχής αμνηστεύθηκαν από τις μετέπειτα κυβερνήσεις ενώ αντάρτες που συμμετείχαν στην εθνική αντίσταση κυνηγήθηκαν λυσσαλέα με το πρόσχημα της προώθησης αστάθειας του κράτους?Ήταν νωπά βέβαια τα γεγονότα του εμφυλίου άλλα μόνοι μας σαν Έλληνες βγάζουμε τα μάτια μας καθώς μονίμως διχαζόμασταν!

    Σαφώς και δεν αναφέρομαι στις λέξεις Σλάβους και Αλβανούς άλλωστε είναι τα ονόματα των φυλών τους, Lost_Boy αλλά στον χαρακτηρισμό πχ γυφτο-σλάβοι που χρησιμοποίησες παραπάνω που σίγουρα ακούστηκε κάπως περίεργα.Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί κρίνεις πως ίσως να ακούγονται υβριστικά οι λέξεις αυτές.Με τους Σέρβους όντας Σλαβικό φύλο επίσης είχαμε από πάντα καλές και φιλικές σχέσεις,αν δεν ήμασταν και σύμμαχοι.Με τους Αλβανούς όντως υπάρχει μία έχθρα και προκατάληψη καθώς εγείρονται διεκδικήσεις από μέρους τους και πάντοτε σχεδόν είχαν ανθελληνικές τάσεις και εμείς αντι-αλβανικές.Αλλά η Βόρεια Ήπειρος την οποία ανέφερε η she_Dragon ως ήττα την ανταλλάξαμε στο πλαίσιο ανταλλαγής στην συνθήκη των Σεβρών το 1919 ώστε να πάρουμε Ανατολική Θράκη και την Σμύρνη.Ήταν δική μας η επιλογή και την κάναμε άσχετα μετά που με τα ολέθρια λάθη που διαπράξαμε τα χάσαμε και αυτά ενώ καταστρεφόταν από τους Τούρκους ο Ελληνισμός της μικράς Ασίας.Εγκλήμα υπερπατριωτών και αυτό!!!
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Από το ESSENTIAL HISTORY OF BULGARIA IN SEVEN PAGES, το οτι τυπικά δεν πολεμησαν δεν σημαίνει πως δεν συμμετειχαν.

    ΥΓ. Γνωρίζω εκ των έσω τι διδάσκονται όσον αφορά την ιστορία τους αλλα δεν θεωρώ πως απότελει θέμα σχετικό με το αντικείμενο του παρόντος φόρουμ, όπως και το τρέχον νημα άλλωστε.
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Και ποιος το αρνήθηκε αυτό;

    Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το πως τα «ακούει» κάποιος. Γύφτο-Σλάβοι =/και Αθίγγανοι-Σλάβοι. Οι οποίοι αποτελούν μειονότητα μέσα στα Σκόπια. Όπως επίσης μπορώ να γράψω και Αλβανο-Σλάβοι, αλβανο-βούλγαροι κλπ κλπ.
    Κανένας αφορισμός, απλά η αλήθεια.


    Εσύ π.χ. τις έκρινες ως αφοριστικές, άδικες και υπερβολικές. Τι ακριβώς με ρωτάς τώρα;  
     
  12. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Σαφώς και δεν τις έκρινα έτσι.Απλώς αυτό εισέπραξα από τα λεγόμενα σου εδώ.Σου ξαναλέω ότι άλλο χαρακτηρισμό εννοούσα ενώ πριν εσύ είπες αυτολεξεί "Όπως και να έχει, ίσως οι λέξεις Σλάβος, Αλβανός κλπ. να ακούγονται σαν βρισιές πλέον, αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό".Δεν έκρινα τίποτα από όσα είπες,απλώς απάντησα σε αυτό το απόσπασμα σου. Μάλλον εσφαλμένα σχημάτισα την εντύπωση ότι υποτιμητικά ανέφερες την λέξη γυφτο-σλάβους για την οποία εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.Δικαίωμα του καθένα ασφαλώς να χρησιμοποιεί όποιες λέξεις θέλει.
    Αθίγγανοι νομίζω υπάρχουν σε πάρα πολλά κράτη της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και δεν χαρακτηρίζονται ως μειονότητα αλλά ως φυλή η οποία όμως μετέχει κανονικά των κρατών που αρχικά τους φιλοξενούσε και έπειτα έγινε πατρίδα τους.