Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 20 Δεκεμβρίου 2007.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Σωστά, αλλά στην Ελλάδα δεν αποτελούν το 2,7% του πληθυσμού όπως στα Σκόπια.
     
  2. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

    Και καλα κανουν που φωναζουν! Ο στρατος δεν εκσυγχρονιζεται με δαπανες. Αυτο που πρεπει να εκσυγχρονισουν στο στρατο ειναι η νοοτροπια.

    Μερικα παραδειγματα:
    • Εχουμε πολλους ακριβοπληρωμενους πυραυλους οι οποιοι δεν προκειται να ξεκολησουν ποτε απο το εδαφος γιατι το συστημα πλοηγησης εχει χαλασει, αφου δεν εκανε κανενας τον κοπο να το συντηρησει.
    • Η γραφειοκρατεια αναλωνει πολυτιμο χρονο πραγματικης εκπαιδευσης και απο τους μονιμους και απο τους κληρωτους. Λειτουργει οπως ακριβως πριν καποιες δεκαετιες γιατι η μηχανοργανωση ειναι σχεδον ανυπαρκτη.
    • Υλικο πολεμου (οπλα και βοηθητικο υλικο, οπως σκηνες τροφιμα στολες κτλ) σαπιζουν στις αποθηκες. Σε περιπτωση πολεμου θα παρεις μαλλον ενα οπλο σκουριασμενο το οποιο δε ριχνει, ρουχα που θα βρωμανε μουχλα, και μια σκηνη πανω στην οποια θα εχουνε κανει φωλια τα ποντικια.
    • Η εκπαιδευση των μονιμων ειναι σχεδον ανυπαρκτη. Η μόρφωσή τους το ιδιο. Απο οσους γνωρισα κανεις τους δεν ηξερε τα βασικα: υπολογιστες και αγγλικα. (Για να μη μιλησω για τα λιγοτερο σημαντικα, οπως η ιστορια, που το πολυ πολυ να γνωριζουν τις επετιους για τις οποιες κανουμε παρελασεις. Δηλαδη αν δεν υπηρχαν και οι παρελασεις δε θα γνωριζαν απολυτως τιποτα.)
    • Η εκπαιδευση των στρατιωτων περιλαμβανει 1-2 ασκησεις βολων κατα μεσο ορο στη θητεια τους. Κανεις δε ενδιαφερεται για την αυξηση της σκοπευτικης τους ικανοτητας.
    • Τα στρατοπεδα ειναι εντελως αφυλαχτα. Ενω εχει μειωθει η θητεια, πολλα παραμενουν ανοιχτα για να αποφευχθει το πολιτικο κοστος. (Οι στρατιωτες συνεισφερουν στην τοπικη οικονομια κατα τη διαρκεια των εξοδων τους.)
    • Πολλα στρατοπεδα ειναι χτισμενα μεσα στις πολεις ετσι ωστε ο καθενας που εχει νοικιασει ενα σπιτι εκει κοντα, μεσα σε 1 εβδομαδα μπορει να χαρτογραφισει ολα τα αδυναμα σημεια τους.
    • Οι σκοπιες και οι περιπολοι γινονται με τα οπλα αδεια για να μην αυτοκτονισει καποιος ενω κανει τη θητεια του.
    • Η νομοθεσια ειναι τετοια που ο σκοπος ή η περιπολος αν πυροβολισει και σκοτωσει καποιον το λιγοτερο που θα καταδικαστει θα ειναι ισοβια. Θυμασαι που ειχε κλεψει η 17Ν κατι οπλα απο το Συκουριο? Αν ησουνα σκοπος και τους ειχες στο στοχαστρο τοτε: ή θα τους πυροβολουσες και θα την πουτσιζες, ή θα τους αφηνες να φυγουν και παλι θα την πουτσιζες!

    Σου αναφερω καποια παραδειγματα τα οποια δε χρειαζονται λεφτα για να αλλαξουν και να εκσυγχρονισουν το στρατο μας. Θα μπορουσα να σου αναφερω και δεκαδες αλλα, τα οποια ειδα στη θητεια μου, αλλα θα ξεφυγουμε. Χρειαζεται αλλαγη νοοτροπιας (πχ ελεγχος σε βαθος και οχι επιφανειακος οπως παντα γινεται, επιβολη τιμωριων με ταυτοχρονη παρακαμψη του βισματος κτλ κτλ). Πρεπει να καταλαβουμε οτι η κλοπη δεν ειναι μαγκια, απο το παιδι που παιρνει μιζα στο καψιμι, μεχρι τον υπουργο που παιρνει μιζα για τους εξοπλισμους. Οσα λεφτα και να ριξεις, την κακη νοοτροπια δεν την πολεμας, περισσοτερο ισως να την ενισχυεις. Επισης η χωρα χρειαζεται υποδομες για να αντεξει ενα πολεμο, αλλα παλι θα ξεφυγω.

    Ελπιζω τελοσπαντων να σε επεισα οτι η επενδυση στην παιδεια, κατι που μακροχρονια θα καλυτερευσει τις υποδομες, ειναι πολυ προτιμωτερη απο την επενδυση στο στρατο.



    Η Τουρκια βρικσει και κανει. Οι Ευρωπαιοι απλα δεν ενδιαφερονται γιατι βρισκονται γεωγραφικα μακρια της. Ειναι αλλα τα θεματα που τους απασχολουν για την Τουρκια. Βρισκει λοιπον την Ελλαδα που ειναι ενα ευκολο παιχνιδι γι' αυτη. Ξερει οτι αν παραβιασει τον εθνικο εναεριο χωρο ή τα εθνικα υδατα της Γαλλιας ή της Αγγλιας, θα την παρει ο διαολος!



    Αν δε μας αξιζε δε θα το βιωναμε. Φυσικα και μας αξιζει. Η παρακμη του Ελληνισμου κατα τη γνωμη μου τοποθετηται ιστορικα πολλους αιωνες πισω, στα χρονια του Βυζαντιου. Αλλα ας μην επεκταθω κι εδω, γιατι θα βγουμε εκτος θεματος.
     
  3. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Δεν μας αξιζει επειδη μερικοι ιλιθιοι δεν ξερουν πως να κανουν εξωτερικη πολιτικη.Ειναι τεραστια εννοια η Ελλαδα και ο Ελληνας για να αφηνεται στα χερια ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.Δεν μιλαω κομματικα αλλα διστιχως Βενιζελοι και Καποδιστριες πλεον δεν υπαρχουν ...
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @DeSade: τυχαίνει οι μισες ρίζες μου να βρίσκονται στο Δοξάτο αγαπητε

    @Isonogood: Μην πιστευεις όλα όσα διαβάζεις.
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: Re: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

    ακριβως γι αυτο μπηκε για να σηματοδοτησει και για να θυμηθουμε πως οι εθνικοτσολιαδες δημιουργουν προβληματα στην περιοχη παντα, οταν απαιτουν να λεγεται η νοτια Αλβανια Β Ηπειρος ενω η Βορεια Μακεδονια Σκοπια ή δεν ξερω πως αλλοιως......

    Την αντιφαση βγαζω
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Ιαγος: Ειναι τελειώς διαφορετικό θεμα σε επίπεδο διπλωματιας η ύπαρξη περιοχής εντος κράτους με δεδομενο όνομα (η νοτιοδυτική Βουλγαρια έχει επίσης το ιδιο όνομα) και η ύπαρξη ξεχωριστου ανεγνωρισμένου κράτους με το συγκεκριμένο όνομα και, αυτό σε επίπεδο διεθνους δικαίου ναι δίνει "πατημα" στις όποιες εθνικοεπεκτατικές τάσεις, που, πίστεψε με, όντως υπάρχουν.

    Σίγουρα στις σημερινές συνθήκες ελαχιστη σημασια σε επίπεδο διεθνούς διπλωματίας έχει ο εθνικισμός σε σχεση με την ισχυρή οικονομία (και μόνο τα υπόλοιπα είναι απλώς παρηγορια στον άρρωστο...) αλλα και το να πηγαίνει κανεις "με τον σταυρό στο χέρι" δεν βοηθαει, αν χρειαστει ν' αποδείξει πως δεν είναι ελεφαντας.
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2007
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘ

    Από τα παραπάνω που ανέφερες για το στρατό θα σημειώσω πως ποτέ μου δεν έκανα σκοπιά με άδειο όπλο (εκτός από τη βασική εκπαίδευση) παρά μόνο με τη γεμιστήρα γεμάτη και μέσα στο όπλο. Γνωρίζω βέβαια πως σε άλλες μονάδες δεν ήταν πάντα έτσι οι σκοπιές. Δεν είναι όμως αυτοί οι κύριοι λόγοι που δε μας καθιστούν ικανούς να προτάσσουμε τη στρατιωτική μας ισχύ όταν χρειάζεται.

    Ο ελληνικός στρατός ποτέ δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα αξιόμαχος και πλήρης αλλά πάντα ελλιπής. Κι όμως σήμερα έχουμε τον ισχυρότερο στρατό στα Βαλκάνια μαζί με την Τουρκία κι έναν από τους ισχυρότερους στην Ευρώπη, παρά τα όποια προβλήματα οργάνωσης που πάντα υπήρχαν και υπάρχουν.


    Δεν πιστεύεις πως είναι πολύ αργά πλέον για παιδείες κλπ; Αυτές είναι μεν οι ορθότερες λύσεις αλλά είναι επίσης (όπως σωστά ανέφερες) μακροχρόνιες.
    Όταν καίγεται το σπίτι δεν μπορούμε να ζητάμε εκείνη τη στιγμή να κάνουμε μαθήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης αλλά πρέπει να τη σβήνουμε αμέσως με ό,τι μέσο διαθέτουμε.
    Το ποιος, τι και γιατί έφταιξε πρέπει να το βρούμε αργότερα. Δεν προέχει αυτό.


    Δεν πιστεύω πως φοβούνται οι τούρκοι κανέναν. Αλλά και ούτε κι εμείς έπρεπε να φοβόμαστε.
    Όταν έχεις δίκιο το υπερασπίζεις με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος. Αλλιώς είσαι ένα κράτος δειλών και ανάξιων που το μόνο που σκέφτεσαι είναι η ζωούλα του (σαν κατσαρίδα) και τα 600-650 ευρώ το μήνα που δίνει το κράτος στο λαό. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ζούμε σε τέτοια χώρα.
     
  8. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Lost boy λυπάμαι αλλά δε θα συμφωνήσω ούτε 1% από αυτά που λες. Πρώτα κοιτάς την παιδεία και μετά όλα τα άλλα. Πρώτα την πρόβλεψη και μετά τα αναγκαστικά μέτρα. Αλλιώς συνεχώς θα τρέχεις πίσω από τα γεγονότα σαν τον αλλοπαρμένο. Όπως εμείς τρέχουμε πίσω από αυτά που οριοθετεί η Άγκυρα, η οποία έχει σταθερή εξωτερική πολιτική. Εν κατακλείδει, και σου υπόσχομαι ότι δε θα ξαναεπέμβω, δεν μπορώ να καταλάβω πως αν και νέος βλέπεις τόσο κοντόφθαλμα.
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Δεν αρνήθηκα πως η παιδεία προέχει. Το ανέφερα.
    Αλλά όταν οι καταστάσεις φθάνουν στα άκρα ώστε να αμφισβητείται η ταυτότητα του έθνους ΜΑΣ από μια χούφτα πεινασμένους, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή η σημερινή παιδεία (με τα χάλια που έχει) να προσφέρει τίποτα.
    Όπως δεν έχει προσφέρει τίποτα και στην Τουρκία σε όσα αφορούν την εξωτερική της πολιτική που όμως με τόση επιτυχία ασκεί.
     
  10. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Όταν επειλείται από μια χούφτα ενώ εμείς είμαστε ένα τσουβάλι, τότε γάμησέ τα. Ώρα Πανούση σε κάποια τραγούδια του.
     
  11. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚ

    Με λιγα λογια δηλαδη απορριπτεις ολα τα παραπανω που εγραψα. Αφου λοιπον δεν ειναι αυτοι οι λογοι για τους οποιους η στρατιωτικη μας ισχυς ειναι μειωμενη, τοτε υποστιριζεις οτι δε χρειαζεται γινει καμια αλλαγη, απλα να πεσουν περισσοτερα χρηματα και η κατασταση στο στρατο θα διορθωθει απο μονη της. Ηδη ειμαστε απο τις χωρες στην ΕΕ με το μεγαλυτερο ποσοστο του ΑΕΠ να πηγαινει στο στρατο.

    Εδω το θεμα εχει ληξει και ας αφησουμε αυτους που μας διαβαζουν να βγαλουν τα συμπεράσματά τους.



    Ξεχασες να συμπληρωσεις "... και θα υπαρχουν". Για το ποσο ισχυρος ειναι ο στρατος μας, αστο να αποδειχθει, ω μη γεννητω, στην πραξη. Αν κρινουμε απο τις αποστολες που κανουμε στο εξωτερικο, παμε καλα. Αλλο ομως αυτο και αλλο μια μαζικη δοκιμασια. Στο εξωτερικο δειχνουμε παντα την πιο αρτια εικονα, καθως ολες οι μοναδες εκει ειναι πληρως εξοπλισμενες και επανδρωμενες.

    Αλλα μην πας μακρια... Κοιτα τα συνορα με την Αλβανια. Ο ισχυρος βαλκανικος στρατος μας κανει στην ακρη οταν ειναι να περασουν οι εμποροι ναρκωτικων με τα καραβανια τους στην Ελλαδα. Αυτοι προειδοποιουν με ηχητικα σηματα οταν ειναι να περασουν, και στρατος και συνοριοφυλακη κανουν στην ακρη. Αν θα πιασουν καποιον, αυτος θα ειναι κανενας ξεμπαρκος, ετσι για να δικαιολογησουν το μισθο που παιρνουν. Κατι αναλογο γινεται και στον Εβρο. Εχουν σκοτωθει πολλα παιδια που τολμησαν να φερουν αντισταση. Οι γονεις τους ακομη ψαχνουν τους υπευθυνους.



    Βλεπεις δηλαδη να ειμαστε στα προθυρα πολεμου? Καιγομαστε? Μας εκανε κανενας ντου και δεν το πηρα ακομη πρεφα?

    Ποτε δεν ειναι αργα για παιδειες και αλλα τετοια ποταπα, κατα το υφος σου, θεματα.



    Τα παραλες.



    Τα παραλες.



    Οχι. Το υπερασπιζεσαι με εκεινους τους τροπους που θα φερουν το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα και με το μικροτερο δυνατο κοστος.

    Το δικαιο, ειπαμε και πριν, ειναι σχετικη εννοια. Δεν αξιζει να ξοδευεσαι για κατι που μονο εσυ θεωρεις δικαιο. Πρεπει να πεισεις και αλλους οτι εχεις δικιο, διαφορετικα θα απομονωθεις και το κοστος θα ειναι πολυ υψηλοτερο απο ο,τι εχεις αρχικα προϋπολογισει. Και οταν λεω "αλλους" εννοω κυριως τους ισχυρους.



    Μου δειχνεις οτι αρεσκεσαι να φυλας Θερμοπυλες. Το οτι καποιος εχει στο νου του κατι διαφορετικο, μια μεγαλυτερη ευελιξια στη σκεψη και στην αντιμετωπιση των πραγματων, δε σημαινει οτι ειναι δειλος και αναξιος. Αντιθετως... Αν σκεφτεσαι "η ταν η επι τας" το μονο βεβαιο ειναι οτι θα χασεις, θα γινεις ηρωας, θα ξοδευτεις τσαμπα, και τελικα δε θα φερεις αποτελεσμα. Ευτυχως ή δυστυχως ολα στην πολιτικη και στον πολεμο κρινονται εκ του αποτελεσματος.



    Ασχετα με το τι πιστευεις, η χωρα μας ειναι αυτη που ειναι, και οι περισσοτεροι πολιτες της προτιμουν τα 600-650 ευρω το μηνα, παρα τις παροπιδες που θα τους οδηγησουν στην καταστροφη.
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2007
  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: Re: ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ

    δεν θα διαφωνησω απλα με μια μικρη διαφοροποιηση θελω να πω πως στην διεθνη σκηνη το καθε κρατος εχει δικαιωμα να προσδιοριζεται οπως επιθυμει....και ας μην γελιομαστε το συγκεκριμενο κρατος εχει αναγνωριστει πλεον ως Μακεδονια απ ολους εκτος απο εμας που επιμενουμε να ειμαστε γραφικοι και να επιτρεπουμε ακομα και στους Ανθιμους και στους υπολοιπους ρασοφορους χομεινι να χαρασουν εξωτερικη πολιτικη χωρις κανενας να τους βαλει στην θεση τους....το ιδιο βεβαια συμβαινει και με την κεντρικη εξουσια της Μακεδονιας η οποια ειναι ακρως εθνικιστικη για λογους εσωτερικης καταναλωσης ,αλλα δεν πρεπει να παραβλεψουμε πως ο λαος του κρατους θελει να ζει στην Μακεδονια και αυτο ειναι δικαιωμα που δεν αφαιρειται...δεν βρισκω ουτε ενα λογο να ειμαι αντιθετος στην αποφαση του λαου ενος ανεξαρτητου κρατους....θα ημουν αντιθετος μεσα στις διεθνεις παντα σχεσεις αν η Μακεδονια αποφασιζε πως πρεπει να επεκτεινει τα συνορα της προς τον νοτο..(αν και δεν θα πολεμουσα γιατι κατι τετοιο ερχεται σε αντιθεση με ιδεολογια που στηριζω πιστα χρονια τωρα γι αυτο και την εκανα απο το στρατευμα).κατι τετοιο δεν πρεπει να το θελουμε ουτε και να το προκαλουμε με εθνικιστικες κορωνες.ειναι αναγκαιοτητα να σεβαστουμε την αποφαση ενος λαου να ζει σε οποιο κρατος επιθυμει..