Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είστε Συντηρητικός BDSMer ή Kinky?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_No, στις 6 Νοεμβρίου 2010.

?

Συντηρητικός ή Kinky?

1. Συντηρητικός

10 vote(s)
    20,0%
  2. Kinky

40 vote(s)
    80,0%
  1. Lady_No

Lady_No Regular Member

Πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε 2 στρατόπεδα, απο την μία οι "πουριτανοί" που αν δούν κάτι έξω απο το συνηθισμένο (gay, δημόσιο φάσωμα κ.ο.κ) το καταδικάζουν και το ρίχνουν στην πυρά ενώ στο κρεβάτι τους αναπαραστούν την ιστορία της Ο κατα γράμμα... και υπάρχουν και οι "kinky" που είναι ανοιχτόμυαλοι τα δέχονται όλα δεν συμβαδίζουν με κανένα κανόνα παρά μόνο αυτόν της κάβλας αλλά στο τέλος ίσως χάνουν την ουσία!
    Που θεωρείτε ότι ανήκετε?

Last edited: 6 Νοεμβρίου 2010
  2. Astrovroxi

Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

Απάντηση: Είστε Συντηρητικός BDSMer ή Kinky?

Εγώ προσωπικά αγαπητή μου συμforumοίτισσα είμαι μιά χαρά....και η Βασιλική είναι εδώ! 

3. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

Σε κανένα από τα δύο στρατόπεδα δεν ανήκω, ούτε πουριτανός ούτε kinky. Το kinky νομίζω ότι είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε υπερβολική επικέντρωση σε μια μεμονωμένη αρέσκεια, συνήθως σεξουαλική, που μπορεί να'ναι και τελείως άσχετη με το bdsm ή που μπορείς να την βρεις άνετα και εκτός bdsm, για παράδειγμα κάποιος που του αρέσει να παρακολουθεί ένα ζευγάρι να κάνει σεξ ή κάποιος exhibionist ή κάποιος που θέλει μόνο να τον πηδάνε και όλα τα άλλα του είναι αδιάφορα ή δυσάρεστα. Την επικέντρωση στην ουσία από την άλλη δεν την συνδέω απαραίτητα με αντικαβλωτικές διεργασίες, και είμαι πεπεισμένος ότι μπορείς να είσαι ακραία φιλελεύθερος και ταυτόχρονα να μην χάνεις την ουσία.

με άλλα λόγια, για μένα ψευτοδίλημα. Θεωρώ τα αληθινά στρατόπεδα δυο, συντηρητικοί και προοδευτικοί άνθρωποι. Υπάρχουν kinky που πάνε σε διαδηλώσεις της Χρυσής Αυγής και bdsmers αναρχικοί, δεν λέει τίποτα. 'Αμα είσαι φασίστας, θα είσαι παντού φασίστας.

4. Syrah

Syrah Contributor

Ψήφισα την πρώτη επιλογή, επειδή σίγουρα δεν ανήκω στην κατηγορία των ακτιβιστών και σε εκείνους που πασχίζουν να "απενοχοποιήσουν" (με το στανιό) το BDSM στο vanilla κόσμο. Δεν συμμετέχω σε σχετικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, δεν παραβρίσκομαι σε πάρτι με BDSM θεματική, δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για την ανάπτυξη εξωστρέφειας του "χώρου" και δεν αποζητώ τη δημόσια αποδοχή. Επιπροσθέτως, αφενός δεν αισθάνομαι ότι προχωρώντας σε δημοσιοποίηση της ερωτικής μου ταυτότητας / δραστηριότητας απελευθερώνομαι (ίσως επειδή δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου καταπιεσμένο), αφετέρου δεν νοηματοδοτείται για εμένα οποιαδήποτε προβολή του BDSM ως χώρου ή ιδεολογίας (ίσως επειδή δεν εντοπίζω κοινά δικά μου με τους περισσότερους συνομιλητές μου) ώστε να νοηματοδοτείται και οποιαδήποτε προσπάθεια για την ένταξη και αποδοχή του στο ευρύτερο περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά εκτιμώ ότι η ιδιότητα του συντηρητικού πόρρω απέχει από εκείνη του πουριτανού, αλλά και από εκείνη του ανθρώπου που απλώς δεν είναι ιδιαίτερα playful ή που δεν αρέσκεται στο να έλκει το ενδιαφέρον των έτερων. Πιθανότατα έχω κάνει πολλά περισσότερα από αυτά, για τα οποία το (παραχωρηθέν δικαίωμα από την κοινωνία) ζητούν οι ακτιβιστές. Πιθανώς και πολλά περισσότερα από όσα κάποιοι έχουν φανταστεί / φαντασιωθεί. Σίγουρα έκανα πολλά περισσότερα από όσα εγώ είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να κάνω.

Επί της ουσίας διαφωνώ εν γένει με το διαχωρισμό των BDSMers σε kinky και συντηρητικούς - διευκρινίζω δε ότι η διαφωνία δεν έγκειται προς το παρόν poll, αλλά προς την ορθότητα μιας πραγματικότητας που ορθά απεικονίζει. Η ικανότητά μου να κατανοώ (η κατανόηση εδώ με την έννοια της αντίληψης αλλά και με την έννοια της αποδοχής) τη διαφορετικότητα ουδόλως επηρεάζεται από το κατά πόσο προτίθεμαι να εμφανιστώ με pvc στολή σε κάποια εκδήλωση, όπως και καμία συνάφεια δεν έχει η εξωστρέφεια (η οποία συχνά είναι κυρίως επικοινωνιακή και λιγότερο ως καθόλου πνευματική) κάποιων συνομιλητών κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων με την ικανότητά τους να θεωρήσουν με -κάποια έστω- νηφαλιότητα θέ(α)ματα που τους είναι μη προσφιλή (ηθικά ή αισθητικά).

Ως από τα παραπάνω και παρά την ψήφο μου, θα με τοποθετούσα ιδεολογικά περισσότερο στην κατηγορία των "διακριτικών και συγκρατημένων" παρά στην κατηγορία των "συντηρητικών και πουριτανών", στον αντίποδα -οπωσδήποτε- των "εξωστρεφών και kinky".

5. devine_sub

devine_sub Contributor

εγώ πάλι, πιστεύω ότι είμαστε δύο "στρατόπεδα" αλλά τα εξής δύο:

* οι ωραίοι και οι άσχημοι
    * οι πλυμένοι και οι άπλυτοι
    * οι μαλλιάδες και οι καραφλοί
    * οι κοντοί και οι ψηλοί
    * οι καλοί και οι κακοί {όχι, δεν είναι όλοι στη φυλακή}
    * οι ξυρισμένοι και οι αξύριστοι
    * οι λεπτοί και οι χονδροί
    * οι εγγράμματοι και οι αγράμματοι
    * οι Ολυμπιακοί και οι Παναθηναϊκοί {sorry danos, underherfeet κλπ}
    * οι καπνιστές και οι άκαπνοι
    * οι μη-έχοντες και οι έχοντες
    * οι άνδρες και οι γυναίκες {sorry Mirella, making a point here}
    * οι βόριοι και οι νότιοι
    * οι Αθηναίοι και οι επαρχιώτες
    * οι σκυλάδες και οι ροκάδες {στο κατά Γιοκαρίνη ευαγγέλιο}
    * οι κιθαρίστες και οι ντράμερ
    * οι μικροί και οι μεγάλοι
    * οι μικροτσούτσουνοι και οι μεγαλοτσούτσουνοι
    * οι δημόσιοι υπάλληλοι και το υπόλοιπο σύμπαν
    * οι έξυπνοι και οι χαζοί
    * οι μονογαμικοί και οι πολυγαμικοί
    * οι γονείς και τα παιδιά
    * οι δεξιοί και οι αριστεροί
    * οι γαμημένοι και οι αγάμητοι
    * οι χρήστες και οι "καθαροί"
    * οι ΝΑΤΟϊκοί και του Συμφώνου της Βαρσοβίας {να θυμόμαστε τα παλιά}
    * οι ενήλικες και οι ανήλικοι
    * οι ξενύχτηδες και οι πρωινοί
    * οι "πάμε βουνό" και οι "πάμε θάλασσα"
    * οι υποψήφιοι και οι ψηφοφόροι
    * οι κερατάδες και οι κερατωμένοι
    * οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι
    * οι έλληνες και οι βάρβαροι {αστεία το λέω, μη χαίρεστε μερικοί!}
    * οι Κουβελικοί και οι Τσιπρικοί
    * οι πιστοί και οι άπιστοι
    * οι μεν και οι δε

{in edit
    ** Ξέχασα και με επανέφεραν στην τάξη με p.m.:
    * οι ύπανδροι και οι ανύπανδροι}

Κι επειδή κουράστηκα να διαβάζω {και, εν προκειμένω, να γράφω} μαλακίες {δεν αναφέρομαι στο παρόν thread, Lady_No} ...

α) Οι άνθρωποι ΔΕΝ μπαίνουν σε κουτάκια. Δεν κατηγοριοποιούνται όπως σας βολεύει.

β) Η πρόοδος και η προοδευτικότητα, δεν μετριούνται με μονάδες καφρίλας ή ενόχλησης. Πάρτε το αλλιώς, θα “βρείτε”.

γ) Οι περγαμηνές και η ιστορία του καθενός, καλύτερα να μείνουν ως έχουν, διότι, δε θέλετε να δείτε ποιος την έχει μακρύτερη.

δ) Το πόσο συντηρητικός είναι ο καθένας, αφορά τον ίδιο και ΙΣΩΣ, τους εκάστοτε συντρόφους του. Οι λοιποί, από πίτα που ΔΕΝ τρώνε, ποιος χαζός θα τους ρωτήσει τι γεύση έχει;?

ε) Όπως σοφά το έθεσε η elfcat {το είδατε, σίγουρα, αλλά θα το επαναλάβω επειδή είναι κορυφαίο} “μεγάλη ιδέα έχουμε για την ευμορφάδα μας”. Απαξάπαντες.

Υ.Γ. Ελπίζω να σας κούρασα τόσο πολύ, που, να μη διανοηθεί κανείς να διαφωνήσει, επ' απειλή σεντονιάσματος. :Ρ {Εκλογές είναι, να ταξιδέψω δε μπορώ, τι καλύτερο απ' το να γράψω 3.000 λέξεις περιμένοντας τα αποτελέσματα;?}

Last edited: 6 Νοεμβρίου 2010
  6. kali crow

kali crow Guest

χμ...μαλλον κινκι...χωρις και να ειμαι τελειως ανοιχτη σε καθε τι αλλα σιγουρα το συντηρητικη δεν ειναι για μενα...

7. Απάντηση: Είστε Συντηρητικός BDSMer ή Kinky?

για ακόμα μία φορά θα πω ότι δεν υπάρχουν νόρμες, δεν υπάρχουν στεγανά,δεν υπάρχουν κουτάκια

γιατί να μην είμαστε και στα δύο 'στρατόπεδα' ;
    ταυτοχρόνως ή ανάλογα με την φάση που περνάμε πιο πολύ στο ένα στρατόπεδο απ΄ότι στο άλλο;

εγώ είμαι και πουριτανή σε κάποια πράγματα-γιατί δεν είμαι υπέρ της κατάλυσης των πάντων στο όνομα μιας ελευθερίας που μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με την ελευθερία του συνανθρώπου

είμαι και hardcore BDSMer άμα λάχει και μου βγει - ή μου το βγάλουν-

εννοείται πως είμαι και kinky ( εδώ συμφωνώ με τη διατύπωση του Ήφαιστου) γιατί δεν το βλέπω ως το άλλο στρατόπεδο, αλλά ως n/a στο ερώτημα του thread

8. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Μπράβο ρε κοπελάρα, μπράβο και ξαναμπράβο...
    Μωρέ ξαναμπράβο...
    Με κάτι παλιόπαιδα σαν κι εσένα είναι που φχαριστιέμαι τον κόσμο...

9. Lady_No

Lady_No Regular Member

Διαφωνώ.  
    Μόνη σου αναίρεσες την απάντηση σου ας πάρουμε για παράδειγμα το Ολυμπιακοί Παναθηναικοί, ας υποθέσουμε τώρα ότι έχουμε ένα αθλητικό forum δεν θα αλλάξουν ομάδα ούτε οι μέν ούτε οι δέν, θα είναι και οι δύο ποδοσφαιρόφιλοι αλλά ποτέ δεν θα "ενωθουν" μεταξύ τους. Μπορώ να το κάνω για όλα τα παραδείγματα σου αλλά θα ήταν κουραστικό ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πώ αγαπητή deviant.  

10. devine_sub

devine_sub Contributor

Eίμαι σίγουρη πως τα λέτε αυτά για να γλιτώσετε τις 3.000 λέξεις. ;>

11. devine_sub

devine_sub Contributor

Με αναγκάζετε να το εξηγήσω: το πρώτο σκέλος ήθελε να καταδείξει πόσο *αυτονόητα* χαζός είναι ο διαχωρισμός.

Στο πιάνο: σκυλάδες - ροκάδες. Με οπτικο-ακουστικό υλικό:

{Θα έλεγα "Rolling Stones - Elvis" (c ) Tarantino, Pulp Fiction, αλλά είναι πιο αφαιρετικό.}

Y.Γ. Το δήλωσα σαφέστατα άλλωστε: "Κι επειδή κουράστηκα να διαβάζω {και, εν προκειμένω, να γράφω} μαλακίες..."

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Εγώ βασικά ΑΕΚ είμαι, όμως δεν ξέρω κατά πόσο αυτό με κάνει προοδευτικό, ανοιχτόμυαλο, kinky...ή συντηρητικό πουριτανό...

Και ένα κομάτι αφιερωμένο σε όλους τους πουριτανούς και συντηρητικούς του πλανήτη γη...

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014