Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Το παραπάνω μήνυμα μου έφερε στο μυαλό τη θεωρία περί «Ενδιάμεσης Περιοχής» που θεωρεί το χώρο μεταξύ Αδριατικής / Ιονίου και Ινδού ποταμού σαν μια ιδιαίτερη γεωπολιτικά περιοχή, η οποία λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Στο κέντρο ακριβώς αυτού του χώρου βρίσκονται οι σημερινές Ελλάς και η Τουρκία.

    Για πάνω από 2500 στην περιοχή κυριαρχούσε μία και μόνη αυτοκρατορία κατά σειρά Περσική, Ελληνική/Ελληνιστική, Ρωμαϊκή (εθνική και μετέπειτα χριστιανική) και τέλος Οθωμανική. Και τριγύρω πολλοί να προσπαθούν να διεισδύσουν (Πάρθοι, Σασσανίδες Πέρσες, Άραβες, Νότιοι Σλάβοι, Ρώσσοι, Δυτικοί Σταυροφόροι).

    Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, πολλοί από τους παραπάνω προσπάθησαν να καταλάβουν το για 1600 χρόνια κέντρο της περιοχής, την Κωνσταντινούπολη και να επιβληθούν στην περιοχή. Κάποιοι (Άραβες και Ρώσσοι) έφτασαν κοντά στο στόχο αλλά απέτυχαν, οι Σταυροφόροι το πέτυχαν πρόσκαιρα, αλλά τελικά ο στόχος επετεύχθη με τη σταδιακή εξασθένηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά από σειρά δυτικών παρεμβάσεων και πολέμων και την ίδρυση πολλών ασθενών σχετικά κρατών.

    Σύμφωνα πάντα με τη θεωρία αυτή, μια πιθανή ένωση ή έστω συνομοσπονδία Ελλάδας - Τουρκίας θα παρέσυρε και άλλες χώρες τριγύρω και έτσι θα αναδημιουργιούταν μια ενιαία οντότητα που θα κυριαρχούσε στην περιοχή.

    Τρελό; Δεν επιθυμώ να πάρω θέση, απλώς παρέθεσα κάποια στοιχεία.
     
  2. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Ειδήσεις

    3 φαρες δεν συμπαθησα ποτε στην ζωη μου
    η μια ειναι του Ισραηλ κοσμου και ηγεσιας δεν το διαχωριζω
    αλλα απο την αλλη εχουν κρατος και το προστατευουν
    και στα α@@@@δια τους για το τι θα πει ο κοσμος
    ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
     
  3. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Ειδήσεις

    Η αντίφαση του φασιστοειδούς:

    Είναι αντισημίτης και σιχαίνεται κάθε Εβραίο χωρίς εξαίρεση, αλλά όταν το κράτος του Ισραήλ φέρεται όντως φασιστικά, τότε το θεωρεί πρότυπο προς μίμηση κι εύχεται να του μοιάσουμε!
     
  4. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειδήσεις


    ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΑΣΑ ΕΝΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ
    ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΩ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    Ανήλικες δολοφόνησαν 80χρονο για 10 ευρώ
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010
    TA NEA

    Τη δολοφονία ενός 80χρονου στην Κερκίνη Σερρών, από τον οποίο πήραν μόλις 10 ευρώ, ομολόγησαν ότι διέπραξαν χθες μια 16χρονη και μια 15χρονη.

    Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι δύο κοπέλες επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τις προβληματικές οικογένειές τους και αναζητούσαν οικονομικούς πόρους για να φύγουν. Η 15χρονη ζούσε στο Νεοχώρι, ένα γειτονικό χωριό από την Κερκίνη, όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Η 16χρονη φίλη της έμενε στο Κιλκίς. Την Κυριακή, τα δύο κορίτσια είχαν δώσει ραντεβού στην Κερκίνη, όπου ζει ο παπούς της 16χρονης, αποφασισμένες να κάνουν πράξη το σχέδιό τους.

    Οι δύο κοπέλες επισκέφθηκαν τον άτυχο 80χρονο, που γνώριζαν μέσω του παππού της 16χρονης, με στόχο να εντοπίσουν το σημείο όπου φύλαγε τα χρήματά του, για να τού κλέψουν κάποιο ποσό. Όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν και τα δύο κορίτσια επιχείρησαν με άλλο τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από τον 80χρονο: Υποσχέθηκαν ερωτικές περιπτύξεις έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, κάτι που το θύμα δέχθηκε, ωστόσο ζήτησε να δώσει τα χρήματα μετά την πράξη.

    Οι κοπέλες δεν δέχθηκαν την πρόταση του 80χρονου κι όταν εκείνος επιχείρησε να τις θωπεύσει, αντέδρασαν βίαια. Η 16χρονη έβγαλε ένα στιλέτο που είχε στην τσάντα της και άρχισε να χτυπάει με αυτό στο στήθος και την κοιλιά τον 80χρονο, τον οποίο κρατούσε ακινητοποιημένο η 15χρονη φίλη της. Ο άτυχος ηλικιωμένος κάλεσε σε βοήθεια, αλλά ήταν αργά. Τα χτυπήματα που είχαν καταφέρει τα κορίτσια ήταν τελειωτικά.

    Παρ' όλ' αυτά, οι φωνές του θύματος ακούστηκαν στα διπλανά σπίτια και κάποιοι γείτονες έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει. Τα κορίτσια, που αντιλήφθηκαν τους γείτονες, κλείδωσαν την πόρτα του σπιτιού και αφού πήραν από το πορτοφόλι του 80χρονου τα 10 ευρώ που περιείχε, το έσκασαν από ένα παράθυρο. Τις δύο κοπέλες είδαν να διαφεύγουν κάποιοι από τους γείτονες, οι οποίοι έδωσαν τις περιγραφές τους στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη των κοριτσιών και τα συνέλαβαν.Στη διάρκεια της ανάκρισης, οι δύο κοπέλες ομολόγησαν την πράξη τους.

    Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες στους γονείς των δύο κοριτσιών για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου.


    *O tempora o mores! Κι ούτε καν αλλοδαποί δεν ήσαν...
     
  6. thanasis

    thanasis Contributor

    Μα έψαξες κι εσύ το γενεαλογικό τους δέντρο; Σίγουρα από κάπου από κει γύρω θα βαστάει η σκούφια τους για να είναι εγκληματίες.  
     
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  8. kali crow

    kali crow Guest

  9. Πως γίνεται να υπάρχουν ρατσιστικές ιδέες χωρίς να υπάρχουν ρατσιστές;
    Πολλοί γράφουν πράγματα τα οποία όχι μόνο είναι ρατσιστικά αλλά αποτελούν την βάση και πεμπτουσία του ρατσισμού τόσο στην ουσία τους όσο και στην διατύπωση τους. Κι όμως διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι δεν είναι ρατσιστές. Δεν το καταλαβαίνω. Μήπως νομίζουν ότι οι ρατσιστές έχουν 8 πόδια και επειδή εκείνοι έχουν 2 δεν είναι ρατσιστές; Ας βγει κάποιος από αυτούς που διατυπώνουν ρατσιστικές ιδέες να μας πει τι θεωρεί ότι είναι ο ρατσισμός. Όχι τίποτα άλλο.. για να καταλάβω κι εγώ προς τι η τσατίλα τους. Αν δεν τους αρέσει ο ρατσισμός ας μην τον υποστηρίζουν. Αν πάλι τους αρέσει ας το δηλώσουν ευθέως. Ο καθένας άλλωστε μπορεί να πιστεύει ότι γουστάρει αλλά όχι και να διαστρέφει τις έννοιες επειδή δεν του πάνε και επιπλέον να υποχρεώνει τους πάντες να δεχτούν τους δικούς του προσωπικούς ορισμούς και να μην τον αποκαλούν ως αυτό που είναι. Με τον τρόπο αυτό μετά από λίγο δεν θα μπορούμε να συνεννοηθούμε.
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

    Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

    Εγκληματική ατιμωρησία

    Το όνομα Μοχάν Τιουαρί θα το θυμούνται πολλές γενιές στην Ινδία. Είναι ο δικαστής που εξέδωσε την εξοργιστική ετυμηγορία της ινδικής Δικαιοσύνης για το μαζικό έγκλημα στο Μποπάλ, είκοσι έξι χρόνια αφότου διαπράχτηκε.

    Οκτώ Ινδοί-μεγαλοστελέχη της βρετανικής Union Carbide και ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ουόρεν Αντερσον κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας. Συγκεκριμένα για 15.000 ανθρωποκτονίες.

    Τόσο πολλές, τόσο εύκολα διαπραχθείσες, τόσο προκλητικά ατιμώρητες, καθώς οι ποινές εξαντλήθηκαν στην επιβολή διετούς φυλάκισης και ασήμαντων προστίμων για τους υπαίτιους. Ομως κανείς τους δεν έμεινε ούτε νύχτα στη φυλακή - οι οκτώ άσκησαν έφεση κι έφυγαν. Ο Αντερσον, εντιμότατος φυγόδικος 85άρης σήμερα, απολαμβάνει την ελευθερία του στις ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές αρχές αρνούνται την έκδοσή του στην Ινδία, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν επιμένει και πολύ.

    Παράλληλα, η τιμωρία της εταιρείας που πότισε με 40 τόνους τοξικού θανατηφόρου μεθυλικού ισοκυάνιου τον αέρα, τη γη και το νερό του Μποπάλ, ήταν να κληθεί να πληρώσει 10.000 (φτωχά) δολάρια ως πρόστιμο. Ομως η Union Carbide δεν υπάρχει πλέον για να πληρώσει, αφού λίγο μετά την εγκληματική της αμέλεια εξαγοράστηκε από την αμερικανική Dow Chemicals, η οποία δηλώνει άσχετη με το θέμα. Στην πραγματικότητα λοιπόν, ούτε καν αυτές οι ποινές εκτελέστηκαν.

    Κι όμως εκτός από τις υποθέσεις των νεκρών για τις οποίες περίμεναν δικαίωση, εκκρεμούν άλλες 560.000 αγωγές αποζημιώσεων, για τα αμέτρητα θύματα που υπέστησαν μόνιμες βλάβες και αναπηρίες από τη θανατηφόρο διαρροή του 1984. Κι όμως, ακόμη και τώρα ο υδροφόρος ορίζοντας στο τραγικό Μποπάλ εξακολουθεί να είναι βαριά μολυσμένος, 40 φορές πάνω από τα ανεκτά όρια ρύπανσης σύμφωνα με το κρατικό Κέντρο Επιστημών και Περιβάλλοντος.

    Κι όμως, η τροποποίηση του Νόμου Περί Εργοστασίων, που έγινε το 1987 (τρία χρόνια μετά το «δυστύχημα»), και υποχρεώνει τις διοικήσεις των εργοστασίων να ενημερώνουν τους κατοίκους των εγγύς περιοχών περί των κινδύνων που απειλούν τη δημόσια υγεία από τη λειτουργία τους, ουδέποτε εφαρμόστηκε.

    «Η τραγωδία του Μποπάλ συνεχίζεται» γράφει ο τοπικός τύπος, καθώς η προκλητική δικαστική τακτοποίηση της υπόθεσης οδηγεί σε εκτιμήσεις ότι «η πρώτη τραγωδία έγινε τον Δεκέμβριο του 1984, η δεύτερη έγινε σήμερα, την ώρα της εκφώνησης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου» όπως δήλωσε με δάκρυα πικρίας ένα από τα θύματα. Τέτοια σκανδαλώδης διαχείριση μιας υπόθεσης που θα μπορούσε να αποτελεί «ξεκάθαρο παράδειγμα σε μάθημα περί επιχειρηματικής υπαιτιότητας σε εγκληματική πράξη» όπως γράφτηκε, δεν μπορεί παρά να στηρίζεται σε αντίστοιχα σκανδαλώδη πολιτική βούληση.

    Ηδη, ο ινδικός τύπος φιλοξενεί διαρροές πρώην πρακτόρων της Υπηρεσίας Διερεύνησης Εγκληματικών Υποθέσεων, ότι οι δικαστές πιέστηκαν από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανμοχάν Σινγκ «να ρίξουν στα μαλακά τους υπαίτιους».

    Στο μεταξύ, ακτιβιστές στο Μποπάλ ζητούν με εξαιρετική αισιοδοξία από τον πρωθυπουργό τους να πιέσει την κυβέρνηση Ομπάμα ώστε τουλάχιστον οι ΗΠΑ να εκδώσουν τον Αντερσον στην Ινδία. Τι δικαιολογεί τόση αφέλεια; Η κριτική στάση του βουλευτή Φρανκ Παλόνε στην Ουάσιγκτον, που, χαρακτηρίζοντας «απογοητευτική» την ετυμηγορία του δικαστηρίου, απαίτησε από τον πρόεδρο Ομπάμα την έκδοση του Αντερσον. Υπάρχει βέβαια και η πραγματικότητα: ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μπλέικ σχολίασε ήδη την υπόθεση Μποπάλ ως «λήξασα».

    Πίσω στην Ινδία, τα βλέμματα στρέφονται στο μέλλον: τι θα ακολουθήσει. Οι νομικοί είναι σαφείς. Αλλα 25 χρόνια φαγούρας. Εφέσεις, εκδίκαση στο δικαστήριο επιδικάσεων, κωλυσιεργίες. Κι από πάνω, η τοπική κυβέρνηση του ομοσπονδιακού κρατιδίου Μάντια Πραντές, όπου πρωτεύουσα είναι το πολύπαθο Μποπάλ, κατέθεσε έφεση στην καταδικαστική απόφαση ώστε να ξαναγίνει δικαιότερη η δίκη.

    Το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στην παγκόσμια ιστορία, όπως περιγράφεται η διαρροή τοξικών χημικών στο Μποπάλ, δεν είχε την κατάληξη που του ταίριαζε. Στην Ινδία της αναδυόμενης οικονομίας, όλα δείχνουν ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου στόχευε να μην τρομάξει τους επενδυτές. Πολλοί το λένε απλούστερα: ήταν μια ανοιχτή πρόσκληση για νέες επιχειρηματικές ασυδοσίες. Που αποτελούν την πεμπτουσία της ελεύθερης αγοράς.

    ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΚΑΤΣΕΛΗΣ
     
  11. Αγαπητέ vautrin , έτσι κι αλλιώς στον πολιτισμό μας τα λεφτά είναι πιο σημαντικά από τους ανθρώπους και παρόλο που οι κοινωνίες δεν το ομολογούν και περί του αντιθέτου τυρβάζουν η καθημερινή πρακτική αυτό μας δείχνει. Ιδιαίτερα σε συνθήκες υπερπληθυσμού η ανθρώπινη ζωή είναι άχρηστη ζημιογόνα και εντελώς περιττή. Στον υπερπληθυσμό οι άνθρωποι δεν είναι άνθρωποι αλλά βιομάζα και ως εκ τούτου μου φαίνεται απίθανο να έχουν αστικά δικαιώματα. Κατά τον Κλοντ Λεβί-Στρος το πρωταρχικό πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός , όλα τα υπόλοιπα έπονται και είναι παράγωγα του. Οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ αυτή τη στιγμή αρνουνται να αντιμετωπίσουν αυτό το τρομερό πρόβλημα και ασχολούνται με την μόλυνση. Αργότερα πιστεύω ότι θα αναγκαστούν να πάρουν ναζιστικού τύπου μέτρα (π.χ υποχρεωτική στείρωση αμέσως μετά την γέννηση του πρώτου παιδιού στις φτωχές χώρες και βαριά φορολογία για κάθε παιδί που γεννιέται στις πλούσιες χώρες) και κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν είναι απαραίτητα για την επιβίωση του είδους μας.
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Αγαπητέ Κορνήλιε δεν ξέρω ποιο από τα πολλά οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης είναι το μείζον. Θα έδινα προτεραιότητα σ’ αυτό της άνισης κατανομής πόρων και πλούτου, δίχως να παραγνωρίζω την μόλυνση του περιβάλλοντος ή τον υπερπληθυσμό.

    Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζονται οι μάστιγες αυτές αποτελεσματικά. Σίγουρα όχι με γενοκτονίες τύπου Μποπάλ ή τεχνητούς λοιμούς. Δεν γνωρίζω τι προτείνει επ’ αυτού ο Λεβί-Στρός, εμείς ελπίζω να συμφωνούμε πως η ανθρώπινη ζωή αποτελεί αυταξία κι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Από την άλλη δεν είμαι κατά του ελέγχου των γεννήσεων, κάθε άλλο. Ίσως οι λύσεις που θα επιλεγούν να είναι σε κάποιο βαθμό αυταρχικές, κατά τα Κινέζικα πρότυπα. Ας μην είναι τουλάχιστον απάνθρωπες.

    Δεν διαπνέομαι από αισιοδοξία πάντως. Οι συνειδήσεις των ανθρώπων παραμένουν πρωτόγονες κι οι βλακώδεις θρησκευτικές εντολές αήττητες. Το γεγονός δε πως ειδήσεις σαν αυτή που παρέθεσα ούτε μας εκπλήσσουν ούτε μας βγάζουν απ’ τον εφησυχασμό μας, μόνο δεινά προοιωνίζεται για το μέλλον. Αν η μοναδική αδικία που μας αγγίζει είναι το φάουλ που δεν έδωσε ο διαιτητής στην αγαπημένη μας ομάδα, τότε ολόκληρο το βασίλειο της Δανιμαρκίας έχει σαπίσει.