Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εκπαίδευση της s. Χρειάζεται;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 13 Αυγούστου 2020.

  1. tithon

    tithon Contributor

    στο βαθμό που η καθυπόταξη δεν είναι εξωπραγματικό ανδραγάθημα αλλά λειτουργία αμφοτέρων, η εκπαίδευση είναι επίσης λειτουργια αμφοτέρων, είτε σχεδιασμένη είτε σαν προσαρμογή ή ακολούθηση.
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Από την στιγμή που υπάρχει αλληλεπίδραση δεν μπορεί παρά να είναι λειτουργία αμφοτέρων, δεν είδα να ειπώθηκε κάτι διαφορετικό.
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  4. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Όλα εξαρτώνται από την ερμηνεία της έννοιας ελευθερία. Έχω διατυπώσει ξανά πως οι έννοιες δεν είναι μονοσήμαντες, η σημασία τους καθορίζεται αυστηρά ΑΠΟ το και ΜΕΣΑ στο σύστημα αναφοράς στο οποίο ανήκουν. Αλλού, παράδειγμα, έχω αναφερθεί στην έννοια σκλάβος και 24/7:
    "στην καθομιλουμένη η λέξη σκλάβος έχει την αρνητική έννοια της "καταπίεσης και της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων", ενώ στο σύστημα αναφοράς του bdsm περιγράφει μια διαφορετική, ουδέτερη έννοια, χωρίς αξιακή κρίση. Περιγράφει ένα χαρακτηριστικό ενός πολύ συγκεκριμένου είδους σχέσης"
    και (εδώ)
    "μέσα στο σύστημα αναφοράς του bdsm αναφερόμαστε στο 24/7 και στη σκλαβιά, μιλάμε για ένα είδος σκλαβιάς/δουλείας που πραγματώνεται σε ασύμμετρη διαπροσωπική, όχι δημόσια, σχέση, όπου η πρωτοβουλία των αποφάσεων παραχωρείται με συναίνεση."

    Παρομοίως, η ελευθερία στο πλαίσιο της κυριαρχίας/υποταγής είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, και προκύπτει από την αποδοχή ότι είμαι αυτό που είμαι. Είναι "ελευθερία να ακολουθώ", "ελευθερία να χρησιμοποιούμαι", "ελευθερία να προσαρμόζομαι" σε αυτόν που οδηγεί.
    Δεν επιτυγχάνεται με την καλημέρα, αντιμάχεται συχνά με την έξωθεν επιβεβλημένη αυτενέργεια (αχ, margarita!), θα παλέψει - εικάζω διασκεδαστικά για τον κυριαρχικό - με αυτήν και άλλες αναστολές, κατακτάται σταδιακά. Συχνότατα, όταν δεν υπάρχει ακόμη, γίνεται αναφορά σε καθήκοντα, απώλεια/στέρηση δικαιωμάτων, πολιτική καταπίεση και μείωση βαθμών ελευθερίας, έννοιες όμως που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικό σύστημα αναφοράς, εκείνο των μη διαπροσωπικών σχέσεων, στο δημόσιο/πολιτικό πλαίσιο.

    Από αυτήν την σκοπιά λοιπόν, η ελευθερία που βιώνει μια υ/σ είναι διαφορετικά απελευθερωτική: μέσα στο πλαίσιο της κυριαρχίας/υποταγής, είναι ελεύθερη να είναι σκλάβα, και να την ορίζει εκείνος που οδηγάει. Το οποίο τίποτε δεν έχει να κάνει, προφανώς, με την απελευθέρωση από κατακτητή, με δυστυχία ή καταπίεση, αλλά ούτε με ευγνωμοσύνη.
    Είμαι αυτό που είμαι. Ακολουθώ.

    Disclaimer: φανερά, πάτησα απάνω σε διατυπώσεις πολλών. Όλοι με βοήθησαν.
    Τους ευχαριστώ όλους, και για να ξεμπερδέψω: you know who you are  
     
  5. angel42

    angel42 Regular Member

    Οι άνθρωποι Ε/είμαστε αντιφατικά όντα... Οι αντιφάσεις που διαθέτεις ως άνθρωπος ή που σε τρώνε ζωντανό μέσα από μηχανισμούς τύψεων, ενοχών και δογματισμών που παράγουν, ή τις αποδέχεσαι και συνυπάρχεις με όλα τα κομμάτια σου...

    Α.
     
  6. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Και μένα!