Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 15 Σεπτεμβρίου 2012.

  1. gaby

    gaby Guest

    Μερικές υποτακτικές γυναίκες, μερικές φορές, αφήνουν το λόγο τους να φανερώσει τα συναισθήματά τους περισσότερο απ ότι θα ήταν πραγματικά ανάγκη.

    Μερικές φορές, αυτές οι υποτακτικές γυναίκες, μπορεί ξαφνικά να ακούν τον εαυτό τους να χρησιμοποιεί λέξεις της αργκό και να κάνει στις ίδιες εντύπωση, βασικά αυτές δεν ήταν ποτέ έτσι αλλά τώρα τους φαίνεται ταιριαστό και γιατί όχι, ναι καλά κάνουν, όχι;

    Αλλά κυρίως με το λόγο τους αποκαλύπτονται αυθόρμητα και ... βλάπτουν τον εαυτό τους, συνήθως.

    Γιατί το κάνουν αυτό; Κατά τη γνώμη μου είναι καταπιεσμένος δυναμισμός. Κατά τη δική σας γνώμη;

    Ουσιώδης υποσημείωση: Αυτό το βρήκα σε μυθιστόρημα και το προσάρμοσα για τα καθ' ημάς επειδή βρήκα ότι έχει ουσία, δεν είχα έμπνευση από συγκεκριμένα πρόσωπα του χώρου  
     
  2. ~ζωή~

    ~ζωή~ Regular Member

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    τι εννοείς με το "βλάπτουν τον εαυτό τους";;;
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    Εννοώ ότι αυτά που λέει τα ακούν άλλοι άνθρωποι και τα αξιοποιούν κατά το δοκούν τους, το οποίο μπορεί να διαφέρει απίστευτα πολύ από αυτό που θα υπέθετε η ίδια η ομιλούσα υποτακτική αν τη ρωτούσαν ποια απήχηση νομίζει ότι είχαν τα λόγια της και σε ποιους.
     
  4. ~ζωή~

    ~ζωή~ Regular Member

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    και αν ο σκοπός της είναι να τα αξιοποιήσουν κατά το δοκούν;;;;
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    @ -ζωή-

    (καλώς ήρθες, κιόλας   )

    τα καλύτερα ψέματα είναι αυτά που λέμε στον εαυτό μας  

    Ως νηματοθέτης δεν έχω καμία αντίρρηση για την ερμηνεία αυτή, αν αυτή είναι η τοποθέτησή σου  
     
  6. ~ζωή~

    ~ζωή~ Regular Member

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    καλώς σας βρήκα....!!.  

    η αλήθεια είναι πως νιώθω λίγο χαζή γιατί δεν είμαι σίγουρη ακόμα τι εννοείς... τέλος πάντων...
     
  7. anchor

    anchor Regular Member

    Εγώ χρησιμοποιώ αργκό από πολύ μικρή ηλικία. Στις ηλικίες εκείνες ήταν καταπιεσμένη αντίδραση απέναντι σε άτομα του περιβάλλοντός μου που απωθούσαν το συναισθηματισμό και τις ευαισθησίες μου και μου επέβαλλαν να εμφανίζομαι δυναμική και σκληρή. Ήθελα να με δέχονται οι δικοί μου όπως είμαι, συσσώρευα θυμό και αντίδραση και σε ανύποπτο χρόνο ξεσπούσα με βαριές εκφράσεις. Έτσι λοιπόν έδειχνα πάντα προς τα έξω το αντίθετο από αυτό που πραγματικά επιδίωκα, με δεδομένη πλέον την εικόνα που έχει το περιβάλλον μου για μένα.

    Αργότερα και για σειρά δεκαετιών, απασχολήθηκα στην οικογενειακή επιχείρηση, σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Έμαθα να χρησιμοποιώ αργκό για να συνεννοούμαι και να γίνομαι αντιληπτή, σε φιλικό κλίμα, όπως επίσης και για να αμύνομαι και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και τα συμφέροντά μου, σε εχθρικό κλίμα.

    Ο τρόπος αυτός έκφρασης εμφανίζεται εκεί όπου νιώθω ότι πρέπει να αμυνθώ, να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Δεν ξέρω να το κάνω αλλιώς και σε δεδομένη στιγμή δεν ελέγχω τα συναισθήματα που μου γεννά η κάθε απειλή ώστε να σκεφτώ έστω να επιλέξω άλλο τρόπο έκφρασης και συνεπώς τις αντιδράσεις μου.

    Συμφωνώ ότι μπορεί να είναι καταπιεσμένος δυναμισμός, όπως μπορεί να είναι και στρεβλή έκφραση δυναμισμού, ή και ελλιπής έλεγχος συναισθημάτων.

    Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα είναι αφενός ότι αποκαλύπτονται, με την έννοια ότι εκτίθενται σε χειρισμούς -και αυτός που φωνάζει και χάνει τον αυτοέλεγχό του συνήθως χάνει και το δίκιο του-... αφετέρου ότι πηγαίνουν κόντρα στον ίδιο τους τον εαυτό, πράγμα εξίσου στενάχωρο.
     
  8. ~ζωή~

    ~ζωή~ Regular Member

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    πώς πηγαίνουν κόντρα στον ίδιο τους τον εαυτό;; με το να φωνάζουν και να αντιδρούν που γενικά δεν είναι στη φύση τους;; και όταν λες ότι αποκαλύπτονται τι εννοείς;; εκφράζουν ανοιχτά τι είναι και τι έχουν ανάγκη;; ο χειρισμός δεν είναι το ζητούμενο;; φυσικά και ένα άτομο το οποίο γενικά μαζεύει πολλά είναι επικίνδυνο όταν θα τα εκφράσει... μαζεύει, μαζεύει, καταπιέζεται και κάποτε απλά δεν πάει άλλο και ξεσπάει... σε όλους συμβαίνει αυτό... σε όλους εκείνους που γενικά κρατάνε πράγματα μέσα τους... ένα υποτακτικό άτομο προφανώς και έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστηκα που όπως αναφέρθηκε ίσως δεν είναι αποδεχτά απο άτομα του περιβάλλοντός του και γι'αυτό προσπαθεί να τα απωθήσει... Στην ουσία καταπιέζονται να κρατήσουν κρυφά πράγματα επειδή οι γύρω τους δεν αποδέχονται το πως είναι... δε νομίζω πως όταν ξεσπάνε είναι δείγμα δυναμισμού.. υποτακτικότητα και δυναμισμός πάνε μαζί;; ή ένα άτομο που είναι υποτακτικό σε έναν τομέα της ζωής του μπορεί να είναι δυναμικό σε έναν άλλο;;. πιστεύω ότι απλά είναι αγανάκτηση και προσπάθεια διακδίκησης των όσων έχουν ανάγκη...
    ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ..
    Αnchor, είπες πιο πάνω ότι στην ουσία καταπιεζόσουν να δείχνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι... γενικά... η κουλτούρα και η κοινωνία καθορίζει σε τεράστιο βαθμό ποιά θα πρέπει να είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά... Άλλα πολιτισμικά πλαίσια (δυτικά) προάγουν την αυτονομία και την ανεξαρτησία, γεγονός που καθορίζει και το πως διαμορφώνονται όλες οι σχέσεις... Σε κοινωνίες μη δυτικές (πάρε τους Ασιάτες για παράδειγμα) το άτομο δε μπορεί να νοηθεί ανεξάρτητα από την οικογένεια του.. O,τι κάνει έχει ως απώτερο στόχο την ικανοποίηση των γονέων.. να ακολουθήσει την καριέρα που οι γονείς του επιθυμούν, να έχει άριστους βαθμούς, να τιμά την οικογένεια, να υπακούει.. (Βέβαια, και σε τέτοια πλαίσια η έκραση συναισθηματος δεν είναι εντελώς αποδεχτή, γιατί θεωρείται δείγμα ανωριμότητας...)

    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ??. ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ: ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ (που προάγουν την αλληλεξάρτηση έναντι της ανεξαρτησίας) ΘΑ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ... (?????????????
     
  9. anchor

    anchor Regular Member

    Re: Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    Ναι, αυτό εννοούσα.

    Κατά τη γνώμη μου αυτό που αποκαλύπτεται είναι αδυναμία χειρισμού των ιδίων συναισθημάτων. Είναι η άποψή μου που βασίζεται κυρίως στη δική μου ατομική εμπειρία.

    Ναι, αλλά υποθέτω όχι απ΄ όποιον να'ναι και όχι όπως τύχει.  
     
  10. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών


    Εννοείς ότι εκτός των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους (επαγγελματικό, κοινωνικό, κλπ...)

    αφήνονται στον λόγο των συναισθημάτων τους και απέναντι στον Κυρίαρχό τους ..?
     
  11. ~ζωή~

    ~ζωή~ Regular Member

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    είδες;;;;; δεν είμαι η μόνη που δεν κατάλαβε...  

    αυτό που θέλει να πει είναι ότι μαζεύουν πραγματα και κάποτε δε μπορούν άλλο και ξεσπούν και φωνάζουν, ένα στοιχείο που δεν είναι στη φύση τους... ξεσπούν απέναντι σε όσους τους καταπιέζουν να δείχνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι... το οικογενειακό, φιλικό, επαγγελματικό περιβάλλον...
    ΑΛΛΑ μήπως φταίνε και οι ίδιες για αυτό;;; στην ουσία επειδή είναι τόσο υποτακτικές, δέχονται και να υποτάσσονται σε μια κατευθυνση διαφορετική από αυτήν που θέλουν;;; γιατί το να δείχνουν δυναμικες και ανεξάρτητες όπως είναι τα πρότυπα γυναικών στις μέρες μας, μια μορφή υποταγής είναι στην κοινωνία και σε ότι αυτή μας προστάζει...
     
  12. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ελευθεροστομία υποτακτικών γυναικών

    Mηπως dear ειχες εμενα στο μυαλο σου οταν δημιουργουσες το νημα?  
    Ανηκω στην κατηγορια των υποτακτικων και γυναικων που "ξεβαφτιζονται" οταν οδηγουν....επισης χρησιμοποιω ευκολα λιγο....κακες λεξουλες οταν μιλαω με φιλους.
    Δεν αθυροστομω μπροστα σε αγνωστους ή στον Συντροφο μου.
    Ομως απολαμβανω να αθυροστομω και να ξεστομιζω κακες λεξουλες.....ειναι κακο αυτο γιατρε μου?  

    Περα απο την πλακα, πιστευω οτι το να χρησιμοποιει ενας ανθρωπος μια λιγο "βρωμικη" φρασεολογια εχει να κανει με βαθυτερα αιτια.
    Βιωματα, εντασεις που βιωσε στο στενο του περιβαλλον, μιμητισμος,επιθετικοτητα, ναρκισσισμος,ανασφαλειες κλπ.

    Οσον αφορα τα υποτακτικουλια μελη αυτης της κοινωνιας.....αμα το Κ μελος μιας σχεσης δεν εχει θεμα....
    Συνηθως ομως εχει και εκει πρεπει να συνετιστει το υ μελος και αμα ειναι κοριτσακι....ε, πρεπει να ειναι πιο μαζεμενο ως προς τον τροπο εκφρασης, τουλαχιστον με τον/την Κ του και με το περιβαλλον περα των στενων φιλων γιατι ετσι διατηρει και τη θηλυκοτητα του και την ευπρεπεια του αλωβητες.