Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελεύθερη σχέση και ποιότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 11 Ιουνίου 2009.

1. James_Bondage

James_Bondage Regular Member

Δεν ειναι σοβαρη ή οχι μια σχεση, αλλα τα ατομα.
    Επισης, το σεξ ειναι μια ανθρωπινη αναγκη. Δεν εναι αυτό που οριζει μια σχεση. Δεν μπορουμε λοιπόν να θεωρησουμε μια ελευ8ερη σχεση [fuck buddies] σαν ερωτική σχεση, αλλα σαν σχεση ικανοποιησης αναγκων. Οπως θα βγεις με καποιοα ατομα που ακουτε την ιδια μουσικη για να ικανοποιησετε τα αυτια σας, ετσι και στην ελευθερη σχεση, θα πηδηχτεις γιαν να ξεκαυλώσεις.
    Απο την αλλη, θα μπορουσε να πει κανεις οτι μια πιο αναβαθμισμενη σχεση θα ηταν η σχεση με ενα και μοναδικό ατομο οπου μοιραζεσαι τον εαυτό σου μαζί του, κανεις σεξ μαζι του, αλλα απο κει και περα δεν ειναι απαραιτητο οτι το σεξ θα ειναι αποκλειστικοτητα αναμεταξυ σας. Αυτο βεβαια προυποθετει ανοικτο μυαλο το οποίο δε γνωριζει το στερεοτυπο του κερατου και είναι υπεράνω της ζηλειας.

2. jimboy

jimboy Regular Member

Απάντηση: Re: Ελεύθερη σχέση και ποιότητα

Κατ αρχάς εμένα οι σχέσεις μου ήταν αυτό που εδω μέσα λέμε βανίλα.

Οσο για τον όρο ¨"χρησιμοποίησα" ακούγεται κάπως ωστόσο εκτιμώ ότι είναι δόκιμος διότι ουδέποτε παραδέχτηκα ανοιχτά αυτό που στην πραγματικότητα έκανα. Απ την άλλη βέβαια πάντα το ψιλοπροσπαθούσα αλλά η οποιαδήποτε γυναίκα πάντα άφηνε απ την μεριά της να εννοηθεί ότι αν δεν τάχαμε με δέσμευση...κοκό δεν.
    Ισχυρίζομαι(απ αυτό που έχω δει) ότι δύσκολα μια γυναίκα δέχεται να μην είναι μοναδική(δε μιλώ για κοπέλες με bdsm δηλωμένο στάτους).

Οσο για το αν έκανα ποιοτική σχέση....περίεργη λέξη πως ορίζεται η ποιότητα?μήπως συγκρίνοντας το τι κάνουμε εμείς σε σχέση με το τι κάνουν οι άλλοι για να αποφασίσουμε ότι οι σχέσεις οι δικές μας είναι ποιοτικές?όχι βέβαια.
    Η κάθε σχέση του καθενός από εμάς είναι μοναδική και ασύγκριτη.

Απλά αυτό που θάλεγα είναι ότι δοκιμάζοντας να συνδεθώ εφ όλης της ύλης κάποιες φορές, δεν ταίριαξε κάτι καλό για ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα πέρα από καλά μικρά χρονικά διαστήματα

3. gaby

gaby Guest

Μιλώντας από εμπειρία  
    Άνετα μπορεί. Ορισμένες φορές κάνουμε ελεύθερες σχέσεις (vs. αποκλειστικές) επειδή οι συνθήκες της ζωής του ενός τουλάχιστον της σχέσης είναι τέτοιες που μόνο ελεύθερη σχέση μπορεί να κάνει, ενδεχομένως να μπαίνει στη διαδικασία επειδή βρήκε την ποιότητα που αποζητούσε.

Ας το θέσω γενικότερα. Οι μη συμβατικές σχέσεις, αλλά πραγματικά μη συμβατικές, ικανοποιούν μη συμβατικές ανάγκες των δύο που σχετίζονται. Σχέσεις που έγιναν για να ικανοποιούν πραγματικές ανάγκες (που πιθανά έρχονται σε αντίθεση με τις συμβατικές) και το κατορθώνουν, δεν μπορεί παρά να είναι ποιοτικές.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο, η κάθε σχέση - πάντα το πίστευα - έχει το δικό της "DNA" που διαφέρει από το "DNA" του καθένα που είναι σε αυτή τη σχέση. Και "σοβαρά" άτομα έχουν κάνει ασόβαρες σχέσεις και "ασόβαρα" άτομα έχουν κάνει σοβαρές και ευτυχώς δηλαδή, αλίμονο αν εξαιτίας της διαβάθμισης της "σοβαρότητάς" μας είμασταν καταδικασμένοι σε μία μόνον ποιότητα σχέσεων - αυτή που θα αντιστοιχούσε στην "σοβαρότητά" μας  

Κάτι που δεν διέπραξα ποτέ μου, είναι να γραδάρω τη σχέση του οποιουδήποτε, ενώ διέγραψα αυτόματα - και άθελά μου σχεδόν - από την ψυχή μου όποιον έχει γραδάρει δικές μου. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τί ακριβώς περιέχει η σχέση δύο άλλων ανθρώπων και πώς καταγράφεται στην ψυχή τους, τί ανάγκες κάλυψε και πώς θα καταγραφεί στην ψυχή τους στο μέλλον.

Ούτε οι θεοί δεν είναι υπεράνω της ζήλειας  
    Το θέμα είναι η ζήλεια να είναι μόνον περαστικό σύμπτωμα και όχι στάση ζωής και στάνταρ αντίδραση σε καταστάσεις που φαίνεται να απειλούν τη μοναδικότητά μας όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε.

4. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

..Ο Γιάννης Ζουγανέλης, έχει πει τη σπουδαία φράση “ η μονογαμία σκοτώνει τη μονογαμία!”

Ελεύθερη σχέση, ουτοπία; ...what about ελεύθερη μονογαμία;

5. kinkynik

kinkynik Guest

Ελεύθερη μονογαμία = fuck buddies ?

Προσωπικά δεν είμαι πολύ υπέρ της ιδέας διότι όπως και να το κάνεις κάποια στιγμή επέρχεται και ο συναισθηματικός παράγοντας.
    Και τότε παύει να είναι τόσο "απελευθερωμένο".

6. Jack Wolfskin

Jack Wolfskin the big bad Wolf

σημαινει, οτι απλα δεν εχει εμφανιστει ακομα ο καταλληλος ή η καταλληλη....  

7. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Το θέμα είναι πολύπλοκο και πολυδιάστατο, γιατί η ελεύθερη σχέση να μην είναι σχέση; 

8. kinkynik

kinkynik Guest

Είναι σχέση. Οποιοδήποτε interaction με άλλο άνθρωπο, σχέση λέγεται.
    Απλώς όχι στην νόρμα της ερωτικής και συναισθηματικής σχέσης που συνήθως συναντάμε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.
    Βέβαια σχετικό είναι κι αυτό..

9. Always_yours

Always_yours Kopf über Herz

φυσικα και μπορει μια τετοια σχεση να ειναι ποιοτικη!
    Δεν εχει να κανει με το αν ειναι ελευθερη σχεση ή οχι, αλλα με το πως ειναι 2 ανθρωποι μεταξυ τους.
    Κ πιθανοτατα να υπαρχει περισσοτερη ειλικρινεια σε μια ελευθερη σχεση αρα περισσοτερες πιθανοτητες για να γινει η σχεση ποιοτικη.

10. danos

danos Regular Member

φαντάζομαι οτι ενας άντρας βρίσκει μια η γυναίκα που του κάνει καλό γαμήσι αλλα δεν είναι ωραία ,και κάνει ελεύθερη σχέση  
    φαντάζομαι οτι ο ίδιος άντρας βρίσκει μια ωραία γυναίκα ,δεν πάει να γαμηθεί το γαμήσι ,και κανει σχέση  
    φαντάζομαι οτι θα υπάρχουν και άλλοι άντρες μερακλήδες  

11. bumblebee

bumblebee Contributor

Τα πρόσωπα που εμπλέκονται, συμπλέκονται και διαπλέκονται είναι ο καθοριστικός παράγοντας κάθε ποιοτικής σχέσης. Είτε ελεύθερης, είτε οικογενειακής, είτε επαγγελματικής. Οπότε, ναι, μπορεί να υπάρξει ποιοτική ελεύθερη σχέση όπως και μη ποιοτική κανονική, οικογενειακή, επαγγελματική σχέση.

12. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά έχω φιλαράκια που είναι οτσέι μέσα σ'αυτό το πλαίσιο, οπότες εμένανε μου φτάνει και μου περισσεύει.