Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπειρία. Προσδιορισμός.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Freja.in, στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

1. Freja.in

Freja.in Regular Member

Κάνοντας search την λέξη "εμπειρία ", την βρήκα να αναφέρεται σε εκατοντάδες νήματα. Πως μετράει κάποιος την εμπειρία του σε σχέση με το bdsm; Σε χρόνια; Σε άτομα με τα οποία έχει συσχετιστεί; Συνυπολογίζει τις "επιτυχίες " και τις "αποτυχίες του/της.
    Δεν αναφέρομαι στην έκφραση "σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία ", αλλά στο είμαι έμπειρος/η.
    Εν κατακλείδι πως μετράτε την πείρα σας και τι θα έκανε την ζυγαριά να γέρνει προς το μέρος ενός έμπειρου bdsmer σε σχέση με έναν άπειρο. Ιδιαίτερη περιέργεια έχω, για τις απαντήσεις Κυριαρχικών ατόμων. Γράφουμε βέβαια όλοι.

Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2021
  2. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Δεν νομίζω πως κάποιος με μακρόχρονη παρουσία στο χώρο και αυτογνωσία θα πει ποτέ πως θεωρεί τον εαυτό του έμπειρο.
    Οσο για την ζυγαριά δεν γέρνει ούτε από την μία, ούτε από την άλλη. Και οι δυο έχουν τα υπέρ και τα κατά στην συναναστροφή μαζί τους.
    Αλλα προσφέρει η σχέση με τον ένα και άλλα η σχέση με τον άλλο. Εξαρτάται τι ζητάει κανείς.
    Ο ένας μπορεί να είναι πιο ενθουσιώδης εκεί που ο άλλος είναι πιο μεθοδικός.
    Ο ένας μπορεί να είναι πιο καθοδηγητικός εκεί που ο άλλος είναι πιο εξερευνητικός.
    Ο ένας μπορεί προσφέρει περισσότερη περιπέτεια εκεί που ο άλλος περισσότερη αγωνία.
    Η σχέση μαζί τους μπορεί να είναι το ίδιο συναρπαστική και ενδιαφέρουσα, αλλά για άλλους λόγους. Είναι θέμα χαρακτήρα του ανθρώπου και το πως θα δέσει με τον συμπαίκτη.
    Δεν υπάρχει μαγική συνταγή σε αυτό, αφού μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις.
    Οπως σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, την μεγαλύτερη σημασία έχει η περιβόητη ”χημεία" που θα δημιουργηθεί μεταξύ των συμπαικτών και το πως θα δέσει η κομπόστα μεταξύ τους.
    Σημαντικότερο λοιπόν σε κάθε περίπτωση είναι να ταιριάζουν ως χαρακτήρες και κυρίως να έχουν κοινά και συμπληρωματικά ενδιαφέροντα.
    Αυτό φέρνει την έλξη, η έλξη φέρνει τον ερωτισμό και ο ερωτισμός την εμπιστοσύνη.
    Αρκεί μόνο να ακούμε την μικρή φωνούλα μέσα μας.

Τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

Last edited: 1 Μαρτίου 2021
  3. karamel

karamel Don't bother! I won't.

Εγω ας απειρη μονο ως προς τα πιο εμπειρα προσανατολιζομαι, κατανοητο νομιζω.

4. Δίας

Δίας Live a life by design not by default

Το θέμα είναι πως προσδιορίζεται το "έμπειρα" για εσένα.
    Τι είναι αυτό που τα κάνει "έμπειρα" ;;;

5. karamel

Ειναι η πολυετης ενασχοληση με αυτο το χωρο...και μεσα απο αυτο το forum πραγματικα βρισκεις ποιοι εχουν ασχοληθει πολλα χρονια...και ειναι στα πλαισια του προσωπικου διαλογου, ανθρωποι που θα διαβασουν σε μενα πραγματα που ουτε εγω δεν διαβαζα. Για παραδειγμα την ενοχικοτητα, το φοβο, θα μου μαθουν να το διαχωριζω απο την αποψη. Γιατι επειδη ειμαι νεα η αληθεια ειναι πως δεν μπορω να εχω αποψη, δεν εχω bdsm ματια. Ως επι το πλειστον οι αποψεις μου και το αναγνωριζω αυτο τωρα ηταν η αντιδραση μου. Η βανιλια αντιδραση μου. Μια μικρη επαφη με ενα K, τα αναγνωριζει αμεσως. Και σου μαθαινει στην πορεια να τα αναγνωριζεις και εσυ στον εαυτο σου, και να αρχιζεις να τα αποδομεις. Δεν ξερω πως να το περιγραψω αλλιως, ειναι πως ξερει για σενα πριν απο σενα...και σε οδηγει σωστα...δεν ειναι το κινκ για μενα αυτο ειναι τελευταιο.

6. karamel

Την εμπειρια καποιου θα την καταλαβει και η καθε υ μεσω του διαλογου πιστευω σε προσωπικο επιπεδο γιατι σιγουρα αλλα ειναι τα ζητουμενα για μενα που ξεκινω τωρα και αλλα για μια εμπειρη sub. Ελπιζω να τοποθετηθουν και αλλοι στο διαλογο γιατι εχει ενδιαφερον.

7. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Εμπειρία χοντρικότατα σημαίνει έκθεση, καθε μορφής, κάποιου ατόμου σε κάτι. Αν υπάρχει εκ μέρους του ενεργώς συμμετοχική εμπλοκή με αυτήν την κλιση/διάθεση προς αυτο το κατι, τοτε μπορει αυτη η έμπρακτη ροπή να δημιουργησει πειρα στο κάτι, οπότε θα τον λέμε τότε πεπειραμένο.
    Έχω δει πολλα σχιμπαρια, ειμαι εμπειρότατος στην εκτιμηση του θεάματος, μπορω επισης να εξηγήσω και παραπανω από αρκετουτσικα, αλλα ως προσωπικη μου ενασχοληση εξαντλείται σε τέσσερεις κόμπους ντι κωλ, μάξιμουμ.
    Πειρα, πεπειραμενοι δηλ, ειναι ο παλιοΣανταλ, ο παλιοΑλέξης άντε και δυο-τρία άλλα παιδιά το π'λύ...
    Μη με ρωτήσεις ποτέ, τα how-to για το σχιμπάρι, είμαι απλώς εμπειροτατος, πείρα ναδα, νιξ, καπουτ, ριεν, ζίρο, τίπ'τας, ντεν ντένω καρντιά μου με σχοινιά, περαν στοιχείων του στοιχειωδους...
    Καταλαβαινεις, νομίζω...

8. Freja.in

Freja.in Regular Member

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
    @karamel πάντα αναρωτιόμουν αν τα κριτήρια για να θεωρηθεί κάποιος έμπειρος είναι συγκεκριμένα.
    @cadpmpc καταλαβαίνω πως κάποιος μπορεί να έχει εμπειρία (δια της τριβής φυσικά) σε κάποια τεχνική. Ενας Dom για παράδειγμα όμως, περίπου όπως το θέσατε που έχει εμπειρία στο shibari γιατί έχει δέσει και λύσει εκατοντάδες φορές 1 ή 2 subs , θα θεωρηθεί έμπειρος στο shibari και ίσως όχι έμπειρος Dom. Αν όμως αυτό το κάνει πχ. 10 χρόνια έστω με τα ίδια subs, και εφαρμόζει κι άλλες τεχνικές, plays κτλ, τελικά είναι έμπειρος γενικότερα;
    Ίσως η σκέψη μου σας φαίνεται γενικότερα αποδιοργανωμένη. Αυτό ισχύει. Δεν έχω κατασταλάξει στο θέμα, γι αυτό και άνοιξα αυτή τη συζήτηση.

9. p0ltergeist

p0ltergeist Regular Member

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μόλις προχθές μίλησα με άτομο με πολυετή παρουσία στο χώρο και όμως δεν ξέρει εντελώς βασικά πράγματα, όπως πχ το τι αντιπροσωπεύει κάθε στάτους.

Last edited: 1 Μαρτίου 2021
  10. p0ltergeist

p0ltergeist Regular Member

Δε νομίζω να υπάρχει ένας σαφής ορισμός ή κάποια αντικειμενικά λογικά κριτήρια τα οποία να προσδιορίζουν την "εμπειρία" σαν καθολική έννοια. Είναι κάτι σαν τον ορισμό του "έθνους" ας πούμε.

11. Marqui

Marqui sitting on a park bench

Φοβούμαι ότι στο γενικότερο πλαίσιο αποδόμησης της γλώσσας και της επικοινωνίας με έγγραφο λόγο, υπάρχει σύγχυση μεταξύ των εννοιών "εμπειρίας" και "πείρας".
    Τουλάχιστον στην Ελληνική που εγώ εδιδάχθην, η πρώτη είναι το σύνολο των βιωμάτων και δη των σημαντικών βιωμάτων, ενώ η δεύτερη είναι η αποκτηθείσα εκ των βιωμάτων γνώση. Υπό αυτό το πρίσμα, η ερώτηση του νήματος καθίσταται αδιάφορη, στην καλύτερη των περιπτώσεων, επικίνδυνη στην χειρότερη, καθώς Ε/εκείνος που έχει συσσωρεύσει εμπειρίες, δίχως να έχει αποκτήσει πείρα από αυτές πιθανότατα έχει εξαιρετικά μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και καλό είναι να Τ/τον αποφεύγουμε και όχι μόνο σε επίπεδο βδσμ.
    Συνηθίζω να απευθύνω σε κάθε νοήμων ον με το οποίο αλληλεπιδρώ καθ' οιονδήποτε τρόπο την φράση "Κάνε όσα περισσότερα νέα λάθη μπορείς. Θα σε στηρίξω. Μην τολμήσεις να κάνεις το ίδιο σφάλμα, δεύτερη φορά. Εάν το κάνεις, μάζεψε τα πράγματά σου και βγες απο τη ζωή μου".

12. MrEntropy

MrEntropy Regular Member