Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπειρία. Προσδιορισμός.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Freja.in, στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

1. Freja.in

Freja.in Regular Member

Πολύ εύστοχα απαντήσατε στα ερωτήματα μου.
    Συγκεκριμένα η πείρα με την εμπειρία δεν θα έπρεπε να συγχέονται. Κατά τη δική μου άποψη τίθεται και θέμα ποιοτικό vs ποσοτικό όσο αφορά ακόμα και τις εμπειρίες.

2. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Στην δική μου αντίληψη, δεν υπάρχουν έμπειρα και άπειρα υποτακτικά - υπάρχει μόνο το υποτακτικό που απολαμβάνει τη θέση του, την προσαρμογή του και την προσπάθεια που κάνει να υπηρετεί τον οδηγό του, στο βαθμό που του είναι δυνατόν σε κάθε βήμα.
    Η οδήγηση είναι αλλουνού δουλειά, δεν ξέρω  

3. stratos83

stratos83 Regular Member

Για εμένα ένα έμπειρο Κ δεν "μετριέται " από το πόσα υποτακτικά άτομα είχε, ούτε πιστεύω ότι η εμπειρία έρχεται με ποσοτικές "επιτυχίες ".

Εμπειρία είναι ένα σύνολο γνώσεων, πρακτικών και συναισθημάτων που αποκτά κάποιος κατά τη διάρκεια του χρόνου, με βιώματα και συνεχή ανατροφοδότηση αυτών .
    Συνεπώς θέλει χρόνο , θέλει επαφή, τριβή , αυτοαξιολόγηση και σίγουρα όλη αυτή η διαδικασία θα εμπεριέχει δοκιμές, λάθη, απολαύσεις.

Προσωπικά πιστεύω ότι η εμπειρία είναι ένα σύνολο μέσα στο χρόνο από ότι έχουμε διαβάσει, εφαρμόσει, αποφασίσει, βιώσει που μας αναγκάζει - βοηθά να διαχειριστούμε όποιο ζήτημα, σχέση, κατάσταση μας προκύπτει .

Αν το πάρουμε πιο συναισθηματικά, πολλά Κ μέσα στο χώρο μπορούν να γνωρίζουν π.χ. τον χειρισμό ενός flogger, ακρίβεια, δύναμη, τον πόνο που θα προκαλέσει. Έμπειρος όμως και πάλι κατά τη γνώμη μου είναι εκείνος ο οποίος ταυτόχρονα θα μπορεί να προβλέψει καταστάσεις, να γνωρίζει, να ακούει, να αφουγκράζεται την συναισθηματική κατάσταση της υποτακτικής του κάθε στιγμή.

Μπορώ να κατανοήσω ότι ένα έμπειρο Κ είναι πιο πιθανό να εμπνέει πιο εύκολα αρχικά εμπιστοσύνη.
    Όμως και ένα Νέο άρα και άπειρο Κ που θα επιλέξει να προχωρήσει με την επιλογή του, με το να δώσει χρόνο στον εαυτό του έτσι ώστε με σύνεση να πράττει, να παρατηρεί, να ανατροφοδοτεί τις κινήσεις του, θα γύρει την ζυγαριά σε ισοστάθμιση. 

4. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Υπάρχουν δυο τσαγκάρηδες που φκιάνουν παπούτσια.
    Ο ένας έχει είκοσι χρόνια πείρα.
    Ο άλλος έχει είκοσι φορές ενός χρόνου πείρα.
    Σε ποιον πας να σ' φτιάκει παπά..;

5. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

Εμπειρία είναι να μπορείς να κάνεις μια καλή εκτίμηση του αν κάτι είναι εφικτό ή όχι. Πείρα είναι να μπορείς να κάνεις μια καλή εκτίμηση για το πόσα θα σου κοστίσει και πόσο χρόνο θα πάρει  

6. espimain

espimain Contributor

Εμπειρία και πείρα

Η εμπειρία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σημαντικό προσωπικό βίωμα, που καταγράφεται ως ένα ξεχωριστό γεγονός και χαράσσεται βαθιά στη σκέψη. Η πείρα δηλώνει τη γνώση που αποκτάται σταδιακά από πολλές εμπειρίες ή και το σύνολο των εμπειριών στη ζωή ενός ανθρώπου.

«Τα μακρινά ταξίδια των προηγούμενων δεκαετιών τού χάρισαν πολύτιμες εμπειρίες και τον έκαναν πιο σοφό», «Η εμπειρία της γέννησης του παιδιού μας ήταν συγκλονιστική και ανεπανάληπτη», «Η πρόσφατη συνεργασία μου με τον καθηγητή ήταν μια υπέροχη εμπειρία, καθώς μου έδωσε τη δυνατότητα να τον γνωρίσω καλύτερα όχι μόνον ως επιστήμονα αλλά και ως άνθρωπο», «Οι εμπειρίες από τη θητεία του στο στρατό ήταν ως επί το πλείστον ευχάριστες».

Η εμπειρία, όπως φανερώνουν τα προαναφερθέντα παραδείγματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σημαντικό προσωπικό βίωμα, που καταγράφεται ως ένα ξεχωριστό γεγονός και χαράσσεται βαθιά στη σκέψη.

Το ουσιαστικό εμπειρία, ως επιμέρους έννοια, έχει πληθυντικό αριθμό (πολλές φορές κάνουμε λόγο για εμπειρίες), σε αντίθεση με το ουσιαστικό πείρα, που δεν απαντά στον πληθυντικό, καθώς είναι γενική – περιληπτική έννοια.

Η πείρα δηλώνει τη γνώση που αποκτάται σταδιακά από πολλές εμπειρίες ή και το σύνολο των εμπειριών στη ζωή ενός ανθρώπου. Με άλλα λόγια, αποτελεί τη συσσωρευμένη γνώση ενός προσώπου, τη σύνθεση και το καταστάλαγμα των επιμέρους εμπειριών του. Ιδού τα σχετικά παραδείγματα: «Έχω πικρή πείρα από τη συμπεριφορά του ως προϊσταμένου στην εταιρεία», «Οι συνάδελφοί του θεωρούν ότι έχει μακρά πείρα, που του επιτρέπει να αναλάβει τη διεύθυνση της επιχείρησης», «Στην αγγελία που διάβασα αναφέρεται ότι απαιτείται μεταφραστική πείρα τουλάχιστον δύο ετών», «Ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι διαθέτει μεγαλύτερη διδακτική πείρα από τους δύο αυτούς καθηγητές;»

Βάσει των ανωτέρω, έμπειρος ή πεπειραμένος είναι εκείνος που γνωρίζει εκ πείρας, που κατέχει σαφή γνώση ενός πράγματος, που μπορεί να μιλά εκ πείρας, καθώς διαθέτει σχετικές προσωπικές εμπειρίες – βιώματα.

Βαγγέλης Στεργιόπουλος

in.gr

7. Freja.in

Freja.in Regular Member

Σωστός ο Στεργιόπουλος.