Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπιστοσύνη βέρσους συναίνεση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 26 Μαϊου 2013.

  1. Victoria_ash

    Victoria_ash Regular Member

    Προσωπικα η εμπιστοσυνη χτιζεται με τον καιρό, τη τριβή, την ενταση μεταξυ ανθρώπων.

    Η συναίνεση δεν εχει να κανει για μενα με την εμπιστοσύνη ως προς τον απεναντι αλλα προς τον εαυτο μου. Είναι ενα ρισκο αβεβαιο που πρεπει να προσπερασω και να ορισω μια βιασμενη πραξη εμπιστοσυνης στον απεναντι.
     
  2. Elune

    Elune Priceless

    Ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου αποκαλύπτεται είτε όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο είτε όταν είναι εκνευρισμένος. Τότε μόνο μπορείς να καταλάβεις εάν μπορείς να τον εμπιστευτείς.
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Η εμπιστοσύνη, είναι μία βαριά κουβέντα, που υπό κανονικές συνθήκες για να την επικαλεστούμε, πρέπει να χουμε φάει δέκα κιλά αλάτι με τον άλλον...

    Η συναίνεση πάλι, είναι μία συμφωνία, δεν αναγνωρίζουμε πολυάριθμες αρετές απαραίτητα στον άλλον, παρά μόνο την εντιμότητά του πως θα τηρήσει μία συμφωνία...

    Στον χώρο που κινούμαστε τώρα, πάλι πρέπει να αυτο-ψυχαναλυθούμε για να βρούμε τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει κάποιους, εν γένει δύσπιστους ανθρώπους, να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, καθώς αμφότεροι επιλέγουν να εμπιστευθούν, μην το ξεχνάμε αυτό...

    Νομίζω ότι έχει ξαναθιγεί το θέμα σε πολλά νήματα, έχω ξαναπεί, πως η συναίνεση δίνεται στο πρόσωπο, σε ότι με αφορά, επιστρατεύοντας την ερασιτεχνική ανθρωπολογία και την εμπειρία μου, η οποία δεν μπορώ να πω ότι δεν μ΄έχει προδώσει ποτέ, αλλά οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα...

    Φέρνω στο μυαλό μου πολλά παραδείγματα, όχι μόνο εντός σχέσεων, που η εμπιστοσύνη δεν είχε εδραιωθεί, αλλά η συναίνεση δόθηκε...

    Εκεί τα κριτήριά μας δεν είναι και τόσο καθαρά, είναι και λίγο καυλο-αποφάσεις αυτές, μη νομίζετε...Και δεν αναφέρομαι στο σεξ ή σε σκηνές με ενεργό συμμετοχή...Την πρώτη φορά που βρέθηκα πολύ κοντά σε δίμετρο single tail, δεν συμμετείχα σε action, είχα by the side ρόλο, αλλά κι εκεί εμπιστεύθηκα έναν άνθρωπο που δεν ήξερα, με ενδεχόμενο κίνδυνο να του φύγει το whip δέκα-είκοσι εκατοστά πιο πέρα και να χάσω κανένα μάτι, έτσι για την πλάκα του πράγματος, λόγω υπερηχητικής ταχύτητας και δριμύτητας των χτυπημάτων...Χωρίς ρίσκο όμως, δεν πας πουθενά πέρα από το πληκτρολόγιό σου...Το πόσο λελογισμένο είναι αυτό, εξαρτάται από τα κριτήρια του καθενός...

    Ένα link σχετικό που βρήκα και σας παραθέτω, για προβληματισμό, χωρίς να συμφωνώ απαραίτητα με όσα λέει,είναι το κάτωθι...

    http://asibdsm.com/consent-and-bdsm/
     
  4. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Πάρα πολύ ωραίο νήμα  
    Ευτυχώς που το έφερε ο @Tenebra_Silente πάλι πάνω!!!

    Πόσο αλήθεια αυτό!!!!!  

    Δεν είχα σκεφτεί ποτέ την σύνδεση των δυο...
    Έτσι όπως το σκέφτομαι όμως τώρα, νιώθω τη συναίνεση σαν ένα είδος "προκαταβολής", ένα "καπάρο" που δεν "αγοράζει" βέβαια την εμπιστοσύνη, δίνει όμως μια πίστωση χρόνου ώστε αυτή να αρχίσει να κτίζεται. Η συναίνεση για μένα υπήρξε τελικά ένα "θέλω να Σε εμπιστευτώ".
    Πλέον, μέσα στη σχέση δεν τίθεται θέμα συναίνεσης, νιώθω πως είναι άλλο το level πλέον. Ακόμη και τις φορές που ακολουθώ με τσινίσματα, ακολουθώ τελικά γιατί ακριβώς έχει ξεπεραστεί το επίπεδο "συναίνεση".
    Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε ο Άλλος να βάλει θεμέλια για εμπιστοσύνη χωρίς την χρονική "περίοδο χάριτος" της συναίνεσης.  
    Θαυμάζω τους ανθρώπους που δείχνουν εμπιστοσύνη (όχι πλήρη βέβαια αλλά δείχνουν) από την αρχή. Δηλώνω ανίκανη να το κάνω εγώ αυτό...  
    Δίνοντας όμως τη συναίνεση βάζω στον εαυτό μου μια δέσμευση να το κάνει πιο γρήγορα από ότι θα μου έπαιρνε...
    Ξέρω, καθόλου γενικά αυτά που έγραψα αλλά μου άρεσε το νήμα και ήθελα πολύ να γράψω  
     
  5. MASTER--YODA

    MASTER--YODA Vincit qui se vincit

    η εμπιστοσύνη κερδίζετε !! εννοείτε οτι κάθε μέρα πρέπει να προσπαθείς να είσαι Κύριος και σωστός απέναντι στο άτομο που σου εμπιστεύεται τον εαυτό του και κάθε μέρα να κερδίζεις την εμπιστοσύνη του όντας ειλικρινής και αυθεντικός στα λεγόμενα σου και στις πράξεις σου.
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ίσως κυνικό αλλά θα διατυπώσω την άποψη πως η βάση, η έναρξη των ανθρωπίνων σχέσεων είναι η κάλυψη αναγκών, δηλαδή το συμφέρον. Η εμπιστοσύνη είναι μια από τις αιτίες, αν και ιδιαίτερης βαρύτητας, για να διατηρηθεί μια σχέση όχι όμως για να ξεκινήσει.

    Γενικευμένο φρονώ, δεν είναι λίγες οι φορές που συναινεί κάποιος απλά και μόνον για την έξαρση του ρίσκου χωρίς την πρόθεση εμπιστοσύνης. Ασχέτως αν η καλή έκβαση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για παρακαταθήκη δεν είναι δηλωτική a priori προθέσεως.

    Στην περίπτωση της εμπιστοσύνης αφορά επιβεβαίωση και διατήρηση αυτής, ενώ η συναίνεση παράγει παρακαταθήκη και προϋποθέσεις που αφορούν, όπως προανέφερε ο Tenebra_Silente, τις περιπτώσεις που το ενδιαφέρον του συναινούντα εστιάζεται στον έτερο και όχι στη διεργασία per se, όσον αφορά την ευκαιρία.

    Δεκτόν, ποιες όμως οι αιτίες που θα ωθούσαν στην προσπάθεια επιδιόρθωσης του γυαλιού αν όχι, και πάλι, το συμφέρον;

    +1.
     
  7. regina rosa amat

    regina rosa amat Dark Angel of Love has a Dark side

    Θα μιλήσω καθαρά από προσωπική μου εμπειρία ναι χρειάζεται χρόνο για να τον εμπιστευτείς και να μπορεσεις να ξέρεις ότι δεν θα σε προδώσει θέλει δουλειά και κόπο από την άλλη πλευρά αλλά πρέπει κ εκείνος να σου δείξει ότι σε εμ πιστεύετε και δεν είναι μονοπλευρο αλλά με μια λάθος κίνηση ένα λάθος τρόπο μπορούν να πάνε όλα στραφεί αλλά και για να συναίνεσης θα πρέπει να εμπιστευεσαι είναι παράλληλα πράγματα για να εξελιχθεί η σχέση
     
  8. Δε διαφωνώ, απλά το εξέλαβα ως δεδομένο και αναφέρθηκα στο επόμενο στάδιο, που αφορά στο χτίσιμο μιάς ανθρώπινης σχέσης. Εφ' όσον για την κάλυψη αναγκών πρέπει να υπάρξει σχέση, η εμπιστοσύνη αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία θα δημιουργηθει η σχέση.

    Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό. Ρίσκο σημαίνει σέσσιον με τυφλό ραντεβού. Αν υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν, δε μπορώ παρά να το δεχτώ.

    Σε ακαδημαϊκό επίπεδο θα συμφωνήσω. Επί της ουσίας όμως, πώς μπορούμε να διαχωρίσουμε τη διαδικασία από τον έτερο, εφ' όσον η συνύπαρξή τους παράγει το όποιο αποτέλεσμα...
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Διατηρώ τις αντιρρήσεις μου, φρονώ πως η εμπιστοσύνη χτίζεται παράλληλα με την όποια σχέση και αποτελεί πολύ ισχυρή συγκολλητική ουσία. Αν απαιτείτο εξ αρχής για την δημιουργία της, αν ήταν η βάση για να χτισθεί πάνω της, θα οδηγούσε στο:
    Είμαι σχεδόν σίγουρος πως αν ανατρέξετε στις εμπειρίες σας θα βρείτε ολόκληρες σχέσεις που δημιουργήθηκαν συνέχισαν για το συμφέρον (καθαρό), την καύλα (συμφέρον έμμεσο), την έλλειψη άλλης, καλύτερης επιλογής (συμφέρον έμμεσο), με την αιτιολογία συνήθως "δεν τον/την εμπιστεύομαι αλλά μπορώ να τον/την διαχειριστώ. Ενίοτε μάλιστα αυτό να προσθέτει στην έξαρση. Δεν λέω πως το θεωρώ υγιές, λέω πως υφίσταται.

    Όχι απαραίτητα φρονώ, γι' αυτό άλλωστε οι Dungeon Masters θεωρούνται απαραίτητο συστατικό σε δεδομένες περιπτώσεις.
     
  10. Ισως δεν έγινα κατανοητός. Συμφωνώ οτι η εμπιστοσύνη απαιτεί χρόνο γαι να χτιστεί. Για να υπάρξει σχέση εξ αρχής λοιπόν είναι απαραίτητη η συναίνεση. Η συναίνεση θα έλεγα οτι είναι "εμπιστοσύνη υπό αίρεση".

    Δέχομαι οτι υπάρχουν σχέσεις που δεν έχουν ως προαπαιτούμενο την εμπιστοσύνη στον έτερο. Τότε όμως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας οτι θα αντιδράσει σωστά την κρίσιμη στιγμή και δε θα διακινδυνεύσει τη σωματική και ψυχική μας ακεραιότητα.