Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εντός - εκτός επί τα αυτά;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 25 Μαϊου 2009.

?

Εντός - εκτός ...

  1. Επί τα αυτά.

    33,3%
  2. Εναλλάξ.

    0 vote(s)
    0,0%
  3. Η σχέση είναι τυχαία.

    50,0%
  4. Δεν γνωρίζω. / Δεν απαντώ.

    16,7%
  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Στο παρελθόν έχω διαβάσει την άποψη πως κάποιος είναι υποτακτικός μέσα σε μία D/s σχέση, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει κυριαρχική συμπεριφορά εκτός αυτής. Πολλάκις μάλιστα, η δεύτερη ιδιότητά του εμφανίζεται ως αίτιο της πρώτης, με την επεξήγηση πως κάποιος, ο οποίος είναι εξαιρετικά 'δυναμικός', ας ειπωθεί έτσι, στα εν δήμω, αποζητά έναν σύντροφο στον οποίο θα μπορέσει να παραχωρήσει τον έλεγχο (πιθανώς και τις ευθύνες).

    Η δική μου άποψη είναι πως για την υποτακτικότητα λ.χ. εντός και εκτός μιας D/s σχέσης υπάρχει κοινός αποχρών λόγος, για τούτο και τα συμπεριφορικά στοιχεία και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να παρουσιάζουν κάποιες αναλογίες.

    Εσείς πιστεύετε ότι η συμπεριφορά ενός προσώπου εντός μιας D/s σχέσης, και η αντίστοιχη εκτός της σχέσης αυτής, είναι ανάλογες ή αντιστρόφως ανάλογες;
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Εντός - εκτός επί τα αυτά;

    Νομίζω ότι ισχύουν και οι δύο περιπτώσεις που αναφέρεις...

    Είτε δηλαδή κάποια πολύ δυναμική γυναίκα στην επαγγελματική ζωη της επιδιώκει την υποταγή στην ερωτική ζωή της ως εξισορρόπηση στην αμφισβητούμενη πιθανόν θηλυκότητά της...(στους άνδρες νομίζω ότι ισχύει αυτό λιγότερο, αν και το λέω αυθαίρετα)

    Είτε διακρίνεται για μια εν γένει υποτακτική συμπεριφορά σε όλες τις εκφράσεις της ζωής της/του

    Ανάλογα την προσωπικότητα του υποτακτικού....
     
  3. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Θα συμφωνήσω με την αποπάνωθε, είναι θέμα προσωπικότητας. Για κάποιους η υποτακτικότητα είναι συμπεριφορά που υιοθετούν μόνο στα πλαίσια της ερωτικής τους ζωής. Αρέσκονται στο να αφήνουν τον έλεγχο στον άλλο μόνο εντός της σχέσης τους, την ώρα που οι ίδιοι κυριαρχούν σε άλλου είδους σχέσεις, ή έστω η αλληλεπίδραση τους με τους άλλους γίνεται με ίσους όρους. Για άλλους πάλι η υποτακτική συμπεριφορά στην ερωτική ζωή είναι απότοκος της γενικότερης υποτακτικής τους στάσης. Εικάζω, όμως, πως οι περισσότεροι εντός του bdsm ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Ίσως γιατί κάποιος που ανήκει στη δεύτερη, συμπεριφέρεται δηλαδή υποτακτικά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, δε θα έμπαινε στον κόπο να εξερευνήσει αυτή του τη συμπεριφορά στα πλαίσια της ερωτικής του ζωής. Θα τη θεωρούσε μάλλον ως κάτι το φυσιολογικό, το αναμενόμενο.
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Συμφωνω με τον αποπανωθε που συμφωνει με την αποπανωθε.