Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εξαρτώμενη διαταραχή προσωπικότητας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος MrEntropy, στις 31 Αυγούστου 2016.

1. vussinada

vussinada ελεγχόμενη Contributor

Αναλογα τον καθεναν πιστευω....
    Για καποιους ειναι κοντρα στην υιοθετημενη φυση,που εχουν επιλεξει αναγκαστικα....και για καποιους ειναι η κοντρα στη φυση τους,δηλαδη σε αυτο που τους βγαίνει αυθορμητα...

2. gkass

gkass τέταρτος τοίχος

μπλέκω εν γνώση μου σε μια ατέρμονη συζήτηση , αλλά θα μου επιτρέψεις μερικές ερωτήσεις:

τι ορίζεις ως "φύση" ενός ατόμου; τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα;

το αυθόρμητο πόσο αυθόρμητο είναι; πόσο ανεπηρέαστο είναι; εδράζεται κάπου που το καθιστά απροσπέλαστο σε επιδράσεις; ανεπηρέαστο από ψυχολογικές διεργασίες; ασφαλές από επίκτητα αντανακλαστικά;

3. MrEntropy

MrEntropy Regular Member

Το θέμα είναι πως ορίζουμε την φύση. Η φύση δεν έχει απλά τον άντρα και την γυναίκα.
    Έχει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, τον Α άντρα, τον Β κτλ. αντίστοιχα και την γυναίκα.
    Από δαρβινικής σκοπιάς μιλώντας, το βέλτιστο είναι όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές
    γιατί βολεύουν σε πολλές κοινωνικές καταστάσεις. Οπότε, κατά αυτόν, τον τρόπο όλοι είμαστε δέσμιοι της φύσης.

Το κακό είναι ότι δεν έχουμε εγχειρίδιο χρήσης του κόσμου, ένα manual, ένα pdf, κάτι!!!

4. Elena_gr

Elena_gr Regular Member

Γι'αυτό και μίλησα σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη και προφανώς εμπειρία. Αιτίες και λόγοι για τον καθένα σίγυρα θα υπάρχουν πολλοί. Ωστόσο όταν κάποιος αναζηταει να Κυριαρχηθεί δεν είναι σαν να ζητάει να ''εξαρτηθεί'' ;

5. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

6. lexy

lexy .ti.va.

Όχι . _

7. gkass

gkass τέταρτος τοίχος

εγώ πάλι πιστεύω ότι έχουμε, αλλά σκοτεινές, σατανικές υποχθόνιες και εξωγαλαξιακές δυνάμεις μας το κρύβουν!!!
    πέρα από τη πλάκα και μακριά από μένα συνομωσιολογικές υστερίες : οι θετικές επιστήμες παρέχουν πολλά εγχειρίδια για να μας βοηθήσουν να χειριστούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο.

8. MrEntropy

MrEntropy Regular Member

Εδώ συμφωνώ απόλυτα.
    Αν και ο κάθε άνθρωπος βρίσκει διαφορετικό στήριγμα,
    είτε την θρησκεία, είτε την επιστήμη, είτε … τον χώρο του BDSM!!!

9. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

@MrEntropy

Σου έχουμε δώσει την εντύπωση, ό,τι τα υπό, θέλουμε ψυχοθεραπεία;

10. gkass

gkass τέταρτος τοίχος

αρκεί να μη κάνει το bdsm θρησκεία ή επιστήμη. ή το τραγικότερο :να το κάνει και τα δύο ταυτόχρονα!
    πάντως πολλοί/ες μέσα από το bdsm ήρθαν σε επαφή με τη θρησκεία αλλά και με την επιστήμη (όχι πάντα χωρίς αναφυλακτικά σοκ).

11. lexy

lexy .ti.va.

η δια-χείριση απέχει έτη φωτός του "στηρίγματος".

12. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Διαβάζω εδώ απο τα υ (εν τη ευρεία εννοία) ο,τι δεν είναι πατάκια, άβουλα όντα , οτι στο κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον είναι ενεργητικά, δυναμικά ,αν χρειαστεί ανταγωνιστικά,και το δέχομαι, δεν έχω λόγους να το αμφισβητώ, αλλά αναρωτιέμαι τι σόι "υποτακτική" φύση είναι αυτή η φύση τους, τι σόι DNA είναι αυτό που τους "διατάζει" να είναι Μr Τζέκυλ και Dr Χάιντ στην δημόσια και την προσωπική τους ζωή...
    Κάτι δεν κολλάει...