Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιλογές και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 6 Ιανουαρίου 2009.

  1. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    μακαρι να μπορουσα με τα πληκτρα να εκφραστω οπως εσυ ντορα,μα δεν μπορω.οποτε εχουμε και λεμε...ΒΔΣΜ χωρις αγαπη και σεβασμο ειναι κακοποιηση.Δεν υπαρχουν επιλογες στην ερωτικη ζωη τον ανθρωπων.τον χαρακτηρα σου τον πλαθεις την ερωτικη σου ζωη δεν μπορεις.Αν αυτο που ζεις θα ηθελες να γινη και αποδεκτο απο την μαζα,θα πρεπει να το σουλουποσεις λιγακη.Οπως λεω και στους παραβατικους φιλους μου..γουσταρις να γαζωνης προσεχε τους πεζους....γουσταρις την μαστουρα μην κλεβεις..κτλ...σε καποιων που βαρα στα νευρα και φτηνη στο προσωπω αραγε τι θα επρεπε να πω?
     
  2. Jomaru

    Jomaru Guest

    μια μικρη απορια Δωρα ή Ντόρα ειναι το σωστο?

    και μια διαπιστωση στις σχεσεις κυριαρχειας υποταγης ο σεβασμος ειναι απαραιτητος η αγαπη οχι.
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ως απάντηση στα ερωτήματα του MindMaster, περί αναγκαιότητας του σεξ στο BDSM, θα ήθελα να πω τα εξής:

    Για να επιτύχουμε την απόλαυση της παράδοσης του ελέγχου ενός ανθρωπίνου όντος, εφόσον αποφασίσαμε ότι αυτό είναι που θέλουμε και μας αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, νομίζω πως πρέπει να δούμε την ανθρώπινη ύπαρξη ως ένα σύνολο: σώμα, πνεύμα και ψυχή. Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το σώμα όπως δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το πνεύμα και όπως δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το συναίσθημα. Ο έλεγχος είναι συνολικός, σε όλη την ύπαρξη. Κανένα κομμάτι δεν υπερτερεί του άλλου.

    Μπορώ να κάνω σεξ χωρίς συναίσθημα. Μπορώ να αγαπώ και να εκτιμώ κάποιον χωρίς να κάνω σεξ μαζί του. Μπορώ να θαυμάζω και να υιοθετώ την σκέψη κάποιου χωρίς να τον αγαπώ και χωρίς να κάνω σεξ μαζί του. Μπορώ να αγαπώ κάποιον και να θαυμάζω το πνεύμα του χωρίς να κάνω σεξ μαζί του. Μπορώ να κάνω σεξ με κάποιον που δεν εκτιμώ. Μπορώ να κάνω όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και τώρα που το σκέφτομαι τους έχω κάνει, και συνεχίζω να τους κάνω. 

    Όμως, σε μία σχέση BDSM, του είδους που επικεντρώνεται στην παράδοση ελέγχου, που είναι κατ'εμέ το ζητούμενο, διότι είναι το πιο απολαυστικό για μένα προσωπικά, πρέπει η παράδοση να συμπεριλαμβάνει το τρίπτυχο: σώμα, πνεύμα και ψυχή.

    Πάμε στο σώμα, το ένα από τα τρία απαραίτητα συστατικά. Πώς επιτυγχάνουμε τον έλεγχο που αφορά το σώμα; Με πολλούς τρόπους. Ένας είναι με τον έλεγχο οργασμού. Άλλος είναι με τον έλεγχο των ερωτικών παρτενέρ. Άλλος με την (παροδική) ζώνη αγνότητας. Άλλος με τον έλεγχο των λειτουργιών του σώματος. Άλλος με την επιβολή βρώσης συγκεκριμένων τροφών. Άλλος με την επιβολή ακινησίας. Άλλος με την επιβολή σωματικού πόνου. Άλλος με την σεξουαλική χρήση του σώματος. Άλλος με τον δανεισμό του Υ για σεξουαλική χρήση. Άλλος με την παροδική απομόνωση ή την στέρηση αγγίγματος. Άλλος με την παροδική στέρηση όλων των αισθήσεων.

    Ο κάθε Κ έχει τα δικά του γούστα. Αν το Υ είναι συνειδητοποιημένο και οδηγηθεί σωστά στην προσήλωση στις επιθυμίες και ικανοποίηση του Κ, θα λάβει (και θα δώσει) την μέγιστη δυνατή απόλαυση από την ολική παράδοσή του στις επιθυμίες του Κ, όσον αφορά το σώμα, αλλά και το πνεύμα και την ψυχή.

    Θεωρώ ότι το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος της υγείας μας και της ευζωϊας μας. Ένας λογικός Κ δεν θα στερήσει ποτέ αυτή την απόλαυση από το Υ του. Οι ακραίες πρακτικές που γίνονται σε κάποιες χώρες της Ευρώπης (και στην Αμερική από ότι γνωρίζω), με τον εθελούσιο ευνουχισμό κάποιων σκλάβων, με βρίσκει αντίθετη ασφαλώς. Καταλαβαίνω το σκεπτικό τους αλλά δεν το συμμερίζομαι. Θεωρώ την στέρηση του σεξ πηγή αρρώστειας. Ακόμη και όσοι έχουν μεταφέρει την σεξουαλική απόλαυση σε κάποια άλλη απόλαυση μέσω του φετιχισμού, θεωρώ ότι νοσούν, αν δεν επιδίδονται ποτέ στο σεξ (το ποστ της female τα λέει πολύ καλά).

    Ο έλεγχος του σώματος μπορεί να περιλαμβάνει όλα όσα ανέφερα ανωτέρω καθώς και άλλα πολλά. Η σεξουαλική πράξη ανάμεσα στο Κ και στο Υ μπορεί να γίνεται αλλά μπορεί και να μην γίνεται. Επαφίεται στα γούστα και στη θέληση του Κ να κάνει σεξ ή όχι με τη σκλάβα του. Να την βλέπει να κάνει σεξ με κάποιον άλλον. Να την βλέπει να αυνανίζεται. Να την χρησιμοποιεί ως τρύπα. Να της κάνει τρυφερό σεξ. Ότι θέλει. Οτιδήποτε από αυτά ή και τίποτε από αυτά. Ο ίδιος αποφασίζει πώς να ασκήσει τον έλεγχο.

    Το συγκεκριμένο νήμα επικεντρώνεται στη δυνατότητα επιλογών του καθενός μέσα στον χώρο. Αγαπώ την διαφορετικότητα και μάλιστα ενίοτε την χρησιμοποιώ για τα γούστα μου. Όμως, καλό θα ήταν, όταν επιλέγουμε κάτι συγκεκριμένο ως στόχο μας, γούστο μας, τρόπο ζωής μας, να κεντράρουμε καλά τον φακό μας, ακριβώς όπως κάνει ένας φωτογράφος. Όταν κάνω σεξ, κάνω σεξ. Όταν βανιλλιάζω, βανιλλιάζω. Όταν χρησιμοποιώ σαδομαζοχιστικές πρακτικές για την αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης ή ως προκαταρκτικά στο σεξ, ξέρω ακριβώς τί κάνω. Όταν δίνω τον έλεγχο, δίνω τον έλεγχο.

    Ένας φίλος Κ, που ασχολείται με την φωτογραφία, μου εξήγησε πρόσφατα το rule of thirds. Όταν θέλεις να βγάλεις μία φωτογραφία πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αυτό που θέλεις να φωτογραφίσεις είναι κεντραρισμένο. Αν και η φωτογραφία σου αποτελείται από πολλά σημεία, θα πρέπει να ξέρεις πού ακριβώς εστιάζεις. Κατ' αντιστοιχία, θα έλεγα πως όταν επιλέξεις μία σχέση που επικεντρώνεται στην παράδοση ελέγχου, το σεξ μπορεί να είναι αλλά μπορεί και να μην είναι μέρος της εικόνας. Ο φωτογράφος επιλέγει πόσο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το κάθε στοιχείο, αν αποτελεί μέρος του κάδρου ή όχι. Αρκεί να ξέρει το θέμα του. Ξέρει τί φωτογραφίζει. Αυτό λοιπόν πρέπει να είναι μπαμ στο κέντρο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Rule of thirds - Wikipedia, the free encyclopedia

    Για περαιτέρω διευκρινίσεις, μπορείτε να ανατρέξετε στο ποστ του fractal. Εκεί εξηγείται η βαρύτητα του σεξ μέσα σε σχέση BDSM, με επίκεντρο την παράδοση ελέγχου. 

    ΥΓ. Ως απάντηση στο ερώτημα του Jomaru, θα έλεγα ότι εν μέρει έχει δίκιο. Αν και είναι μάλλον αδύνατον σε BDSM σχέση να μην αγαπήσεις κάποιον που σέβεσαι και εκτιμάς. Θα προέτρεπα επίσης, να δείτε και αυτό, που θεωρώ ότι σχετίζεται άμεσα με το θέμα, σε κάποιο μεταφορικό επίπεδο. Το αφιερώνω στον πρώτο μου Κύριο και εκπαιδευτή μου, τον Seduction. Με αγάπη. D.

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα λεγόμενά σου, το σημείο αυτό θα με βρει αντίθετο. Η ερωτική ζωή του καθενός μπορεί να είναι πολύπλευρη, να αρέσκεται σε πολλά πράγματα, συμπληρωματικά μεταξύ τους ή ακόμα και αντικρουόμενα. Επομένως, το να θέτει κάτι ως στόχο και να επικεντρώνεται αποκλειστικά σε αυτό κάθε στιγμή θεωρώ πως στερεί από το άτομο μεγάλο μέρος της απόλαυσης που θα απολάμβανε από άλλα πράγματα. Επιπλέον, η μετάβαση από μία κατάσταση σε άλλη μπορεί να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (π.χ. από το ακραίο βανίλλιασμα ή το απλό σεξ σε σαδομαζοχιστικές πρακτικές), με αποτέλεσμα το να στοχεύεις σε κάτι συγκεκριμένο να είναι απλά ανεφάρμοστο. Τέλος, το να ρυθμίζει κανείς την ερωτική του ζωή θέτοντας στόχους, πιστεύω πως του στερεί μεγάλο μέρος από την απόλαυση που θα απολάμβανε αν αφηνόταν απλά ελεύθερος σε οτιδήποτε τον ευχαριστεί.
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν διαφωνώ, Durcet. Απλά ξέρω καλά πλέον τί μου αρέσει και τί δεν μου αρέσει. Ίδρωσα για να το βρω.

    Μη νομίζεις, τσιμπολογάω κιόλας. Χαλλλαρά. Είναι το motto της πόλης μου. 
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Επιλογές και BDSM

    dora μου, αυτά που έγραψες στο ποστ #15, αποτελούν απάντηση στα ερωτήματά μου;  

    Μάλλον πρέπει να τα θυμίσω:

    Γιά να διευκολύνω, θα μπορούσα να μην επιμείνω στο "τί είναι κατά τη dora το BDSM", και στο "ποιά η 'ελευθερία' την οποία ευαγγελίζεσαι".

    Θα επιμείνω όμως στο να είμαστε απόλυτα σαφείς, ως προς το εάν μπορεί να σταθεί, ή καλύτερα εάν μπορεί να είναι θεμιτή μιά M/s ή D/s σχέση, η οποία δεν περιλαμβάνει καθόλου (ή σχεδόν καθόλου) σεξ ανάμεσα στον Κ και την υ. Ελληνιστί, μιά σχέση, στην οποία ο Κ δεν πηδάει ποτέ, ή σχεδόν ποτέ, την υ.


    Ας αφήσουμε λοιπόν, το "μπορεί να γίνεται ή μπορεί να μη γίνεται, σύμφωνα με τα γούστα ή τις επιθυμίες του Κ". Κι ας εξετάσουμε την περίπτωση, σύμφωνα με τα γούστα και τις επιθυμίες του Κ, να μην γίνεται ποτέ, ή να γίνεται π.χ. μιά φορά το χρόνο, ή άντε, μιά το εξάμηνο... Μπορεί να είναι, ξαναρωτάω, θεμιτή μιά τέτοια σχέση; Μπορεί να αρκέσει η παράδοση του ελέγχου, γιά να είναι η υ ολοκληρωμένη, ευτυχής, "ελεύθερη"; Μπορεί μιά τέτοια επιλογή, να είναι σωστή;




    Αλήθεια, αν το κατ' εξοχήν ζητούμενο είναι η παράδοση του ελέγχου, γιατί δεν συναντάμε καθόλου συχνά το φαινόμενο να παραδίδουν τον έλεγχο οι straight υ γυναίκες σε K γυναίκες, ή σε ομοφυλόφιλους Κ άνδρες;




    .
     
  7. blindfold

    blindfold Contributor

    η αλήθεια είναι όμορφη ,αλλά η απόκρυψη αυτής ακόμα καλλίτερη ...

    οπότε οκ ναι ωραίες οι ανωμαλίες αλλά όταν σε κάποιον του δίνουμε το δικαίωμα της επιλόγης καλό να του δίνουμε και το δικαίωμα της επίγνωσης των επιλόγων ,άποψη μου

    όσο αφορά το χώρο του σαδομαζοχισμού καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως όποια και αν είναι η επιλογή μας το τέλος δεν θα είναι ευχάριστο γιατί μιλάμε για ΠΑρΑφύσην ερωτισμό ,μιλάμε για υπερβολές και καταστάσεις στις οποίες απουσιάζει η λογική

    στο πρώτο κατεβατό/post της dora_salonica το μάτι μου πρόσεξε και κάτι για καλό και κακό παράδειγμα ,προσωπικά το να προβάλετε κάποιος σαν το κάλο παράδειγμα ή το κακό και με βάση αυτά να ορίζουμε το κακό/καλό αφέντη/σκλάβο είναι ανούσιο και εντελώς λανθάνων μίας και μιλάμε για καθαρά υποκειμενικές απόψεις ανέφικτες να κατηγοροποιηθούν
    εκτός και αν μιλάμε για εμπορική χρήση αυτού του είδους ερωτισμό όπου βολέυει να είναι όλα καθορισμένα και συγκεκριμένα προς χάρην οργάνωσης αποδοτικής λειτουργίας και ταχείας εκπαίδευσης (anyway μπαίνουμε σε μονοπάτια διοίκησης επιχειρήσεων)

    θεωρίες μου βέβαια αν μου δώσετε τρείς χιλιάδες ευρό θα απαντήσω πλέον συντονισμένα ..!  

    υ.γ. το να κάνεις έρωτα είναι βιολογική ανάγκη ,είναι αδιανόητο και φυσικά οδηγεί σε αρρώστια η έλλειψη αυτού .
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αυτό τώρα τι είναι; Το μανιφέστο της σαδομαζοχιστικής απαισιοδοξίας ή απλά οι απόψεις όσων ζουν την ερωτική τους ταυτότητα μέσα από ένα σύμπλεγμα ενοχών;

    Κατ' αρχάς, τι είναι φυσιολογικός και τι παρά φύσιν ερωτισμός; Εγώ, τουλάχιστον, δε μπορώ να κάνω τέτοια διάκριση, μια και θεωρώ τον ερωτισμό ως ένα σύνολο συναισθημάτων, ή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε μία σχέση ή έστω μία κατάσταση της στιγμής. Και, φυσικά, τα συναισθήματα αυτά ελάχιστα διαφέρουν ανάμεσα σε μία D/s ή μία vanillίζουσα κατάσταση. Αυτό που διαφέρει είναι οι πρακτικές, ίσως και οι κώδικες συμπεριφοράς. Κατά τα άλλα όμως, θεωρώ πως οι διαφορές είναι ελάχιστες.

    Επιπλέον, πώς προκύπτει το ότι απουσιάζει η λογική; Είναι, όσοι ασχολούνται με το bdsm παράλογα όντα; Ή μήπως την ώρα του session ή της ερωτικής συνεύρεσης λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα την καύλα τους, αφήνοντας τη λογική κατά μέρος;

    Τέλος, φυσικά και δεν πιστεύω πως το τέλος θα είναι κατ' ανάγκη δυσάρεστο. Το πώς θα είναι, εξαρτάται από τα μέλη που απαρτίζουν τη σχέση ή την κατάσταση της στιγμής.
     
  9. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Επιλογές και BDSM

    Δινω πεντε χιλιαδες ευρω να σταματησεις εδω 
     
  10. blindfold

    blindfold Contributor

    με καθαρά ιατρικούς όρους το να γαμάς κόλους είναι παραφύσην ερωτισμός φαντάσου γυναικά να γαμά ανδρικό κόλο ,δεν αντιλέγω καύλα αλλά να ξέρουμε που είμαστε.

    ο σαδομαζοχιστικός ερωτισμός για εμένα θα μπορούσε να κατονομάζετε ως και ακραίος ερωτισμός ,με βάση αυτό είναι λίγο δύσκολο να εκπληρώνεις ακραίες επιθυμίες και να μιλάς ταυτόχρονα και για λογική . είναι και λίγο ξενέρωτο να αφήνεις τη καύλα και να σκέφτεσε λογικά πάνω σε ερωτική πράξη εκτός και αν είσαι ανθρωπολόγος και κάνεις πειραματισμούς ...
     
  11. fractal

    fractal Regular Member

    ....ο άρχοντας Naoshige ειπε :" ο Δρόμος του Σαμουράϊ βρίσκεται στην απελπισία. ....απλά να γίνεις τρελλός και απελπισμένος.Δε χρειάζεται ουτε πίστη ούτε αφοίωση απλώς να γίνει κανείς απελπισμένος στον Δρόμο. Η πίστη και η αφοσίωση από μόνες τους ,βρίσκονται μέσα στην απελπισία.....

    Στη γενιά του Αρχοντα Katsushige υπήρχαν ακολουθοι που δούλευαν στον Αφεντη απο μικρή ηλικία. Ο Shiba Kizaemon υπηρετούσε με αυτό το τροπο. Καποτε ο Αφεντης έκοβε τα νυχια του και ειπε:" πέτα τα" ο Kizaemon τα κράταγε στα χέρια του αλλά δε σηκώθηκε τοτε ο Α. ρώτησε :"τι τρέχει;" ο Kizaemon είπε :"Λέιπει ένα" Ο Αφέντης είπε: "Να'το" και του έδωσε το ένα που είχε κρύψει.

    (Hagagure)
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Επιλογές και BDSM

    BDSM κατά την άποψή μου είναι ο έλεγχος του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής ενός ατόμου από άλλο άτομο. Δεν περιλαμβάνει αναγκαία την σεξουαλική συνεύρεση ανάμεσα στα μέλη της σχέσης. Θεωρώ ότι το ίδιο το σεξ κάνει καλό και είναι απολαυστικό και άρα θα πρέπει όλοι, εφόσον μπορούν και το θέλουν, να επιδίδονται σε αυτό, όσο βαστούν τα κότσια τους και όσο βρίσκουν ερωτικούς συντρόφους. Σε σχέση M/s είμαι υπέρ της πολυγαμίας και των δύο συντρόφων. Η σεξουαλική συνεύρεση, είτε ανάμεσα στα μέλη είτε εκτός σχέσης, επαφίεται στη βούληση και επιθυμία του ατόμου που έχει τον έλεγχο.

    Ελευθερία είναι η δυνατότητα να κατανοήσεις αυτό που επιθυμείς και να το διεκδικήσεις, ασχέτως προκατασκευασμένων εικόνων και ιδεών, είτε αυτές υφίστανται μέσα σου είτε στο περιβάλλον σου. Για να αποφύγεις τις προκάτ εικόνες, πρέπει να αποφύγεις τον αυτοματισμό της σκέψης και της πράξης. Δηλαδή να κάνεις επιλογές, κάθε στιγμή.

    Για μένα, ναι. Μπορεί να σταθεί. Χωρίς καθόλου σεξ ανάμεσα στα δύο μέλη. Δεν υπάρχει απάντηση στο αν είναι θεμιτή μια τέτοια σχέση, αν δεν λάβουμε υπόψη τα συγκεκριμένα άτομα. Αν έκανα κουμάντο εγώ, σε "συνήθη" άντρα υποτακτικό, δεν θα έκανα ποτέ σεξ μαζί του. Θα του χαλούσε την απόλαυση.  Πάντα όμως λαμβάνουμε υπόψιν το υλικό με το οποίο δουλεύουμε. Ένας άντρας που γουστάρει το σεξ και είναι καλός σε αυτό ή έστω εκπαιδεύσιμος, θα μου ήταν και χρήσιμος ως επιβήτορας. Οπότε, ναι, θα έκανα χρήση. Είτε του χαλούσα την απόλαυση είτε όχι.

    Στην δική μου προσωπική περίπτωση, επειδή μου αρέσει πολύ το σεξ και είμαι και καλή σε αυτό, σύμφωνα με δικές μου εκτιμήσεις και μαρτυρίες των άλλων, πιστεύω πως θα ήμουν χρήσιμη σε κάποιον Κ και σε αυτόν τον τομέα. Εάν όχι, θα ζητούσα την άδεια για σεξουαλικές συνευρέσεις με άλλους, δικής μου ή δικής του επιλογής. Εάν δεν έπαιρνα την άδεια, απλά θα αυνανιζόμουν. Έως τα βαθιά γεράματα, ασφαλώς.


    Υπάρχει το φαινόμενο. Όχι εδώ, από ότι ξέρω, αφού ακόμη ψάχνουμε το τί είναι BDSM και τί γαμίσια. Όσον αφορά εμένα, ήδη έχω κάνει δημόσια κρούση αυτού του είδους στο παρελθόν. Συγκεκριμένα στο ποστ στο οποίο δήλωσα και την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σου.

    Παρεμπιπτόντως, εκτιμώ ιδιαίτερα και τον Inco. Πράγμα το οποίο γνωρίζει. 

    ΥΓ. Αισθάνομαι ότι είμαι σε λάθος φόρουμ. Εν πάσει περιπτώσει, είναι κουραστικό να εξηγώ τα αυτονόητα, εγώ που θεωρούμαι newbie στον χώρο. Υπάρχουν τόσα ωραία θέματα να συζητήσουμε, πέραν των βασικών αρχών.