Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ερωτευμενοι vs Slave

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος kapoios, στις 27 Αυγούστου 2012.

1. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Απάντηση: Ερωτευμενοι vs Slave

Επειδή σε πολλές αναφορές σου επαναλαμβάνεις πως δεν γνωρίζεις και δεν έχεις προσωπική άποψη κλπ κλπ, μήπως θα έπρεπε να το ψάξεις λίγο πρώτα για να μιλάμε την ίδια γλώσσα?

Διότι αλλιώς είναι σαν να ζητάς από ένα μηχανικό να σου εξηγήσει την διαφορά μεταξύ ατμοσφαιρικού κινητήρα και κινητήρα με υπερσυμπιεστή ενώ εσύ αγνοείς τι είναι το καρμπιρατέρ... 
    Η διαφορά είναι πως η πρώτη υποτάσσεται διότι είναι ερωτευμένη και δεν θέλει να χάσει τον καλό της και η δεύτερη διότι θέλει να υποταχθεί να είναι υποταγμένη άσχετα με το αν είναι ερωτευμένη. Η υποταγή είναι στην μία περίπτωση ο σκοπός ενώ στη δεύτερη το αναγκαίο κακό για την διατήρηση μιας κατάστασης.

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ηγούνται και άνθρωποι που θέλουν άλλοι να τους οδηγούν. Είναι σαφές τώρα?

Ποιος είναι ο καλλίτερος τώρα είναι άσχετο (besides the point) διότι έχει να κάνει με τους εμπλεκόμενους και το τι τους ευχαριστεί και ψάχνουν.

Επίσης πρέπει να διαχωρίσεις στο μυαλό σου και στις εκφράσεις σου τί είναι μια υπακτική και τι μια σκλάβα. Αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα από μόνο του.

Τέλος κάπου λες πως "... Στα 24 χρονια δεν εχει ραγισει κανενα γυαλι (φτου μας) αν και της εχω κανει τα απιστευτα..." Εχει περάσει από το μυαλό σου πως έχετε μια σχέση M/s ή D/s και απλώς δεν το ξέρετε? Ούτε εσύ ούτε αυτή? Για ψάξτε το λίγο...;-)

M KOstas

Last edited: 29 Αυγούστου 2012
  2. Marqui

Marqui sitting on a park bench

Η ανάγκη για Κυριαρχία/υποταγή, είναι γεννετική κι αρχέγονη, εκπηγάζουσα από το ίδιο μέρος που πηγάζουν τα ένστικτα της επιβίωσης, αυτο/συντήρησης. Ο έρωτας είναι δημιούργημα του πολιτισμού.
    Άρα DNA vs εγκεφαλικών κυττάρων.

3. gaby

gaby Guest

Απάντηση: Ερωτευμενοι vs Slave

Εμένα αυτό που πραγματικά μου αρέσει είναι ότι ο kapoios λέει ότι είναι vanilla και όχι Master. Από τα λίγα που μας είπε αποτολμώ να συμπεράνω ότι η σχέση που περιγράφει έχει στοιχεία BDSM και ότι η υποτασσόμενη έχει τεθεί υπό από έρωτα.

Δεν βλέπω τίποτα προβληματικό ή προς σχολιασμό πάνω σε αυτό, σε μια σχέση που μαθαίνουμε ότι μετράει ένα τέταρτο του αιώνα. Κάθε άλλο μάλιστα, μου αρέσει πολύ. Δεν βλέπω καμία απολύτως σχέση με κακομεταχείριση. Οι κακομεταχειριζόμενες δεν μένουν από έρωτα, καλοί μου, ρομαντικοί συμφορουμίτες, μένουν για λεφτά, για κοινωνική προβολή ή επειδή δεν αντέχουν να φανταστούν τον εαυτό τους μόνο του. Καμία σχέση με έρωτα. Αυτό δε που αναρωτήθηκα στη βάση του ποστ της Uther, τι πια τόσο πολύ κάνουν κάποιες από υποταγή που θέλουν και τον έρωτα για άλλοθι, το εννοούσα σε όρους συναισθηματικών ισορροπιών. Έχει επέλθει τέτοιο άλμα πίστεως, είναι τόσο πολύ η υποτακτική στον αέρα και χωρίς να πατάει στα δικά της πόδια που αναρωτιέται τι την έπιασε και έκανε τέτοιο πράγμα και πώς θα τα βγάλει πέρα τώρα με την κατάσταση; Αυτή ήταν η σκέψη μου. Σωστά με προσανατόλισε η Uther ότι εδώ μιλάμε για ερωτευμένη που υποτάσσεται και όχι για υποτακτική που ψάχνεται  

Πλην για μένα το θέμα δεν είναι έρωτας βέρσους υποταγή, τελικά, είναι μάλλον vanilla vs. BDSM, επειδή αναφέρεται σε μια κατάσταση και όχι σε ένα άτομο και αυτή η κατάσταση είναι ένας χορός για δύο.

Για το αν είναι πούρο BDSM ή όχι, η κατάσταση που περιγράφει ο kapoios, το μόνο ασφαλές σχετικά γενικό κριτήριο που βρίσκω σε τούτο το φόρουμ το αντλώ από το νήμα https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/5323-d-s-vs-vanilla.html

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για όποιο λόγο και να είναι σκλαβωμένη κάποια, θέλετε από έρωτα, θέλετε από υποταγή μακάρι να έχει αυτόν που επιθυμεί συνεχώς και αδιαλείπτως και στη δόση που μπορεί και αντέχει να χειριστεί  

4. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Απάντηση: Re: Ερωτευμενοι vs Slave

Μη τρελαθούμε τώρα πως ο έρωτας είναι επίκτητο συναίσθημα και είναι τεχνητό δημιούργημα του πολιτισμού.

5. Marqui

Re: Απάντηση: Re: Ερωτευμενοι vs Slave

Αν μου δείξεις ένα ζώο πλην του ανθρώπου που να ερωτεύεται ή να παθαίνει κατάθλιψη από ερωτική αποτυχία, θα συμφωνήσω μαζί σου.

6. Armida

Armida Regular Member

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερωτευμενοι vs Slave

Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι ζευγαρώνουν υποκεινούμενοι απο τα ένστικτά τους. Το συναίσθημα του έρωτα έτσι όπως το ξέρουμε υπάρχει στους ανθρώπους απο τη φύση για να εξυπηρετήσει αυτόν ακριβώς το σκοπό. Δε νομίζω οτι είναι δημιούργημα του πολιτισμού όπως λες μιας και υπάρχει χιλιετίες. Τώρα βάζω και ενα ερωτηματικό στο οτι τα ζωα δεν ερωτεύονται μιας και ειχα πετύχει ιστοριες ερωτος

7. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Φάλαινες, σκυλιά με το αφεντικό τους, περιστέρια θες και άλλα ή φτάνει? Αλλά τι αποδεικνύει αυτό? Τι σχέση έχει η συμπεριφορά των ζώων και το άν έχουν συναισθήματα, με τα συναισθήματα των ανθρώπων και τι σχέση έχει η κατάθλιψη από ερωτική αποτυχία με τον πολιτισμό. Δηλαδή οι λιγότεροι πολιτισμένες φυλές δεν παθαίνουν ερωτική κατάθλιψη? Δηλαδή το 2500 η ερωτική κατάθλιψη θα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στους ανθρώπους?

Το τι κάνουν τα ζώα όμως εμένα δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνει ο άνθρωπος. Και ο άνθρωπος ερωτεύεται και αυτό δεν έχει σχέση με τον πολιτισμό. Οτι και να ονομάζει ο καθένας πολιτισμό. Είναι συναίσθημα και τα συναισθήματα δεν δημιουργούνται επειδή είμαστε πολιτισμένοι ή όχι, πλούσιοι ή φτωχοί, μορφωμένοι ή αμόρφωτοι, έξυπνοι ή βλάκες. Το ποιος είναι ο λόγος που ερωτευόμαστε είναι μια τεράστια συζήτηση (και νομίζω έχουμε ανοίξει ένα παρόμοιο thread) αλλά δεν έχει σχέση με τον πολιτισμό.

Το ζευγάρωμα επίσης δεν έχει σχέση με τον έρωτα. Μπορώ να ζευγαρώσω χωρίς να είμαι ερωτευμένος, όπως και το αντίθετο.

M KOstas

ΥΓ αν μπορέσεις εσύ μου δείξεις εσύ έναν απολίτιστο που δεν μπορεί να ερωτευτεί το συζητάμε πάλι. ;-)

Last edited: 1 Σεπτεμβρίου 2012
  8. gaby

gaby Guest

Επειδή το λέμε εμείς "έρωτα"; Τις ρώτησες τις φάλαινες και τα περιστέρια; Οι σκύλοι εξαρτημένα πλάσματα είναι και όχι ερωτευμένοι με το αφεντικό τους.

Ο έρωτας (και το φθινόπωρο) είναι εφευρέσεις που ανακαλύφθηκαν πολύ μετά τη γραφή. Τα πρώτα γραπτά κείμενα είναι καταγραφές προϊόντων, προσθαφαιρέσεις και μετά καταγραφές κανόνων, "ιερών" την εποχή εκείνη. Όταν οι άνθρωποι μαζεύτηκαν πολλοί στο ίδιο μέρος και έπρεπε κάπως να μαλακώσουν ώστε να μπορούν να ζουν μαζί χωρίς να τραβάνε μαχαίρια ο ένας εναντίον του άλλου, τότε βρέθηκε ο έρωτας (και το φθινόπωρο). Και πάλι, τον έρωτα δεν τον είχαν σε μεγάλη υπόληψη, τον θυμήθηκαν για τα καλά όταν προέκυψε η ανάγκη να στηριχτεί ο θεσμός του γάμου, ο οποίος περνούσε μεγάλη κρίση ως θεσμός.

9. Uther

Uther Contributor

Μπορεί να είναι δημιούργημα της νοημοσύνης.

10. NobodyKP

NobodyKP Contributor

- Οχι! Αν και μιλάω αρκετές γλώσσες τα Φαλαινίσια περιστερίσια και σκυλίσια δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές. Αλλά φαντάζομαι ούτε εσύ είχες τέτοιες εμπειρίες. Γεγονός είναι πως τα δύο πρώτα όπως και πολλά άλλα ζευγαρώνουν μία φορά και χωρίς νομοθετική ρύθμιση. Πολλές φορές δε όταν πεθάνει το ταίρι τους πεθαίνουν και αυτά. "Ισως διότι δεν βρίσκουν αντικαταστάτη να τους πλύνει τις κάλτσες" . Οσο για τους σκύλους δεν ξέρω αλλά έχω δει να πεθαίνουν αρνούμενοι τροφή και αυτοί μαζί με το αφεντικό τους.

-Για το φθινόπωρο ομολογώ πως το ακούω πρώτη φορά. Αλλα αν κάποιοι επιθυμούν να χωρίζουν τον χρόνο σε 3 εποχές αντί για 4 who am I to argue.

-Για τον έρωτα όμως εδώ έχουν γίνει μελέτες επί μελετών. Μέχρι και για την χημεία που τον διέπει έχουν γίνει μελέτες και εμείς λέμε πως είναι επίκτητο χαρακτηριστικό του πολιτισμού? "Α!! Εχμε ξυφυγ' μ'φαίνεται"  

11. gaby

gaby Guest

Για τον έρωτα υπάρχει θέμα, για το φθινόπωρο όχι;

Είμαι βέβαιη ότι και για τον έρωτα ως επίκτητο χαρακτηριστικό του πολιτισμού έχουν γίνει πολλές μελέτες.

Γεγονός ότι έχουμε πλέον ξεφύγει, αλλά άσχετο με το αν έχουμε τον έρωτα για υπέρτατη αξία ή όχι.

12. Marqui

Στη φύση, κάθε ον, προσπαθεί να επιλέξει το ταίρι του για να τεκνοποιήσει και να διασφαλίσει την συνέχεια του δικό του DNA και γι' αυτό επιλέγει το ισχυρότερο (όπου βέβαια η ισχύς δεν είναι απαραίτητα και μόνο η σωματική ρώμη). Εκτιμώ ότι και στις πρώτες κοινωνίες του σκεπτόμενου ανθρώπου, μάλλον θα συνέβαινε το ίδιο. Πιθανολογώ επίσης, ότι η πρόοδος του πολιτισμού γέννησε το "πάθος" το οποίο μάλλον εξελίχθηκε στον ευφυή και θρησκευτικά αποδεκτό έρωτα. Κατ' αυστηρά προσωπικές μου απόψεις λοιπόν, είτε γέννημα του πολιτισμού ή της νοημοσύνης, έρωτας vs σκλαβιάς = ένστικτο vs εγκεφαλικής διεργασίας.
    Λοιπές χύμα παρατηρήσεις : 1. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η παρατήρηση της α. για το status του kapoiou και εκπληκτικό το νήμα στο οποίο μας παρέπεμψε. Στο bdsm σχολείο θα έπρεπε να διδάσκεται. Master Jp τα σέβη μου. 2. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι το bdsm είναι συμπεριφορά παρεκκλίνουσα της καθεστηκυίας, οφείλει να είναι επίσης δεδομένο ότι οι ενασχολούμενοι με αυτό έχουν ξεφύγει. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει, μπορεί να υπάρχει ή οφείλει να υπάρχει "κύκλος με την κιμωλία" και εντός του bdsm, για να υπάρχει η πιθανότητα να ξεφύγει από εκεί Κ/κάποιος. (Παρακαλώ μην ακουστεί τίποτα για gor κοινότητες ... έχω σοβαρή δυσανεξία έναντί τους). 3. Λατρεύω τον αργό φθινοπωρινό θάνατο και στεναχωριέμαι που δεν τον εφηύρα εγώ.

Last edited: 2 Σεπτεμβρίου 2012