Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εχουν οι γυναίκες κάβλες;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος DreamMaster, στις 20 Νοεμβρίου 2006.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Εχουν οι γυναίκες κάβλες;

    Μιλούσα για την μέση αντίδραση Μυθένια μου...
     
  2. female

    female Contributor



    Περί Ds και Ms σχέσεων, ψυχοσυνθέσεων, αισθησιασμών και διεγέρσεων αδυνατώ να έχω άποψη.


    Γενικότερα…

    (Καμιά φορά πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμα και αν δεν επιθυμούμε απογόνους, η διέγερση, η σεξουαλικότητα και φυσικά ο οργασμός έχουν άμεση σχέση και με τη αναπαραγωγή, με την επιβίωση των γονιδίων μας και του είδους.)

    Ο αντρικός οργασμός ήταν και είναι το δεύτερο απαραίτητο συστατικό για την αναπαραγωγή. (Το πρώτο είναι η ύπαρξη ώριμου ωαρίου.) Εάν βιολογικά ο αντρικός οργασμός, άκρως απαραίτητος για την αναπαραγωγή, εξαρτιόταν άμεσα από συναισθηματικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί (γεγονός που δεν επιτυγχάνεται με τη μεγαλύτερη ευκολία γιατί εξαρτάται τότε κατά πολύ απο την επικοινωνία με και τις αντιδράσεις της παρτενέρ), τότε η διέγερση και, κατά συνέπεια, ο οργασμός θα ερχόντουσαν πολύ πιο δύσκολα και πολύ πιο σπάνια. Άρα, η σύμπτωσή του με το ώριμο ωάριο (μια φορά το μήνα και για πολύ λίγες μέρες, αν όχι ώρες, καμιά φορά!) θα ήταν σπανιότατη. Άρα, η αναπαραγωγή του είδους θα ήταν πολύ-πολύ δυσκολότερη, και μάλιστα τις περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας που και η παιδική και η θνησιμότητα ενηλίκων ήταν τεράστια. Υπό τέτοιες συνθήκες, το είδος δεν θα είχε επιβιώσει.

    Ο γυναικείος οργασμός και άρα και η διέγερση δεν είναι απαραίτητο συστατικό για την αναπαραγωγή – μια γυναίκα μπορούσε πάντα να κάνει όσα παιδιά είναι δυνατόν, χωρίς να έχει ποτέ νιώσει οργασμό στη ζωή της. Αυτό παραμένει θετικό όσον αφορά την αναπαραγωγική ικανότητα του είδους. Η γυναικεία διέγερση, από την άλλη, είναι σαφώς, τεχνικά τουλάχιστον, βοηθητική. Από φυσική επιλογή, ο γυναικείος οργασμός και η διέγερσή της έγινε ένα επιθυμητό έξτρα… Συνδέεται με συναισθηματική ικανοποίηση, και συχνότατα, αν όχι σχεδόν πάντα, την προϋποθέτει. Αυτή η σύνδεση (γεγονός που δεν επιτυγχάνεται με τη μεγαλύτερη ευκολία γιατί εξαρτάται τότε κατά πολύ απο την επικοινωνία με και τις αντιδράσεις του παρτενέρ) συναισθήματος και διέγερσης, άρα και οργασμού δεν εμποδίζει σε τίποτα την αναπαραγωγική ικανότητα της. (Το γιατί και το πώς συνδέεται με ψυχο-συναισθηματική ικανοποίηση είναι μια άλλη, μακριά συζήτηση.)

    Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός οτι ένα αρσενικό μπορεί, δυνάμει, με κάθε οργασμό του με άλλο θηλυκό κάθε φορά, να σπέρνει έναν απόγονο. Πράγμα που για την επιβίωση των γονιδίων του είναι ιδεατό.

    Το θηλυκό, αντίθετα, όση διέγερση και όσους οργασμούς και να δύναται να έχει, μπορεί να διαιωνίσει τα γονίδιά της μόνο μια φορά ανά κάποιους μήνες (συχνά και περισσότερους απ' όσο διαρκεί η κύηση) και να παλέψει προσωπικά για την επιβίωσή τους.

    Παλιά ο γυναικείος οργασμός και φυσικά και η διέγερσή της κατά την επικρατούσα ηθική στην Ελληνική κοινωνία ήταν σημάδι ανηθικότητας. Σήμερα κατά κάποιο τρόπο η όχι δύσκολα διεγέρσιμη γυναίκα εξακολουθεί να θεωρείται ευρέως «ανήθικη» (γεγονός που όντως καταδυναστεύει τη γυναικεία ψυχολογία) -- ταυτόχρονα, ο οργασμός θεωρείται εκ των ουκ άνευ και συχνά εκβιάζεται ως άκρως απαραίτητο σημάδι «ισότητας» – «ένα σου και ένα μου»…το λιγότερο…


     
    Last edited: 22 Νοεμβρίου 2006
  3. female

    female Contributor


    Πιστεύεις σοβαρά οτι οι κάθε είδους κοινωνικές, θρησκευτικές, κλπ. ηθικές απαγορεύσεις, φοβέρες, τιμωρίες, αναστολές δεν έχουν καμία επίδραση πάνω στην διέγερση του ατόμου γενικά;

    Άχρηστο λοιπόν το, με πολύ προσπάθεια χτισμένο, Υπερεγώ στην αναστολή της; !

     
  4. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

  5. gaby

    gaby Guest

    Στην ενόρμηση που λέει παραπάνω ο DreamMaster καμμία... Ένα κλάσμα του δευτερολέπτου μετά την ενόρμηση όλα αυτά παίζουν ποικιλοτρόπως τον ρόλο τους.

    Για το προηγούμενο πολύ ωραίο ποστ σου female μπορούμε να υποθέσουμε ότι η φύση έδωσε και στις γυναίκες την δυνατότητα της ερωτικής απόλαυσης αλλά και του οργασμού (δεν είναι ακριβώς το ίδιο αυτά τα δύο) για να παραδέχονται να γονιμοποιηθούν και να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο με την εγκυμοσύνη και την γέννα.

    Και τους έδωσε ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό το συναίσθημα επειδή είναι αναγκασμένες ν ασχοληθούν περισσότερο και με υπαρξιακά κρίσιμο τρόπο με όλον τον κύκλο αυτόν.

    Η αλήθεια (μου) είναι ότι πολλά είδη διέγερσης οδηγούν σε μεγάλη απόλαυση και οργασμό χωρίς συναίσθημα. Η κολπική διέγερση όμως, για να πάει από το ανώτατο σημείο της στον οργασμό, θέλει κάτι... αυτό είναι ένα κάποιο συναίσθημα, μία σκέψη, μία ιδέα, ένα δάκρυ, κάτι. Αλλιώς δεν γίνεται.

    savra,

    Εννοουσα ότι στο ΒDSM δίνεις BDSM και παίρνεις BDSM.
     
  6. zinnia

    zinnia Contributor

    μαλιστα..οργασμος χωρις να μπλεκεται το συναισθημα..

    Τοτε; πως να τον πουμε ; αυτοματο; κατευθυνομενο; ρομποτικο; Παταμε το κουμπι και βγαινει ενας οργασμος; (οπου κουμπι βαλε τη λεξη Bdsm)..
     
  7. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Ηλία, ειλικρινά ευχαριστώ. Το να μελετούμε τα "ακρότατα" δεν δουλεύει πάντα, αλλά εδώ θα ήταν χρήσιμο. Οπως κατάλαβες αυτό προσπάθησα να κάνω με τις ερωτήσεις μου και τις πιθανές αντιδράσεις, αλλά δεν το επέτυχα. Πήξαμε στα "σαγματικά σημεία"!

    Αναφέρεσαι και πάλι στη σεξουαλικότητα. Ας αποφύγουμε τη σύγχυση: οι αναστολές κλπ. ασχολούνται με τη δράση και την υλοποίηση των ενορμήσεων (π.χ. κάβλες), όχι με την ύπαρξη και την ανάπτυξή τους. Μ΄αυτά "ασχολείται" η βιολογία και η φυσιολογία μας.

    Αν η κοινωνία απαγόρευε τις νυχτερινές στύσεις, οι άνδρες θα κοιμόντουσαν flacid;

    Κανείς αναλυτής δεν μίλησε ποτέ για ακύρωση των ενορμήσεων. Μόνο για απώθηση.

    Ακόμη και στην περίπτωση ισοβίως φυλακισμένων, όπου η ατονία της ερωτικής επιθυμίας λόγω εξωτερικής καταπίεσης έχει ορατά αποτελέσματα στις κάβλες, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ακύρωση.

    Φυσικά, δεν αντιλέγω πως αν κάποιος/α περάσει τη ζωή του/της μες στην απώθηση, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.

    Dream

    ΥΓ. Για τα γενικότερα που έγραψες θα επανέλθω.
     
  8. Astarty

    Astarty Contributor

    Ζίνια δεν καταλαβαίνω την απορία σου. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει συναίσθημα για να προκληθεί οργασμός.
    Αν είσαι καβλωμένη την βρίσκεις και με ένα βιβλίο (μην με ρωτήσετε πως, αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει). Καμμιά συμμετοχή συναισθήματος. Απλής αγνής κάβλας.

    Αστάρτη
     
  9. zinnia

    zinnia Contributor

    Δεν γεννιουνται συναισθηματα διαβαζοντας (και ζωντας εκεινη τη στιγμη) αυτα που διαβαζεις και ειναι ικανα να σου προκαλεσουν οργασμο;
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Αυτά που διαβάζεις συναισθήματα δεν προκαλούν;
     
  11. Astarty

    Astarty Contributor

    Σε μπέρδεψε το βιβλίο Ζίνια;-)
    Όχι δεν εννοούσα να το διαβάζεις αλλά να έχεις τέτοιες κάβλες εκείνη την στιγμή που μη έχοντας τίποτε άλλο μπροστά σου να πιάνεις το βιβλίο και να τρίβεσαι στην ράχη του. Θα μου πεις τώρα και το δαχτυλάκι καλό είναι...αλλά θες μια εναλλαγή βρε παιδί μου!
     
  12. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Μπαίνω σε ξένο αχυρώνα, αλλά οφείλω να παρατηρήσω: ένα καινούργιο βιβλίο, σε καλή παραγωγή, με σκληρό χαρτί, 80άρι, μπορεί να κάνει πολύ ωραία "ξεφυλλίσματα" σε ευαίσθητες περιοχές.

    Παρεμβαίνω γιατί, μετά τον Dolmance, είμαι ίσως ο πιο "διαβασμένος" άνθρωπος του φόρουμ 

    Dream

    ΥΓ. zinnia, αν σου λείπει η λέξη, δοκίμασε το "παρασυμπαθητικός".