Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ζήλια και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 6 Μαϊου 2023.

  1. tithon

    tithon Contributor

    έχω δει έναν κ να ζηλεύει ολοφάνερα την μπριζόλα μου.
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2023
  2. Sejanus

    Sejanus Omnis in tenebris vita laborat Contributor

    αιδώς!
     
  3. skia

    skia Contributor

    Το υπό φέρει τη ευθύνη της επιλογής ότι βρίσκεται σε τέτοια σχέση και το Κ την ευθύνη των αποφάσεων Του ως προς την εξέλιξη της σχέσης. Όρια και κόκκινες γραμμές αναφέρονται τα οποία αναπροσαρμόζονται όταν καταστεί απαραίτητο κι όχι υποσχέσεις. Όταν κάποιος δεν αισθάνεται καλά μέσα σε αυτή, η λογική επιβάλλει να φύγει αλλά το συναίσθημα μπορεί να λέει άλλα.
    Στη τελική, όλα εκ του αποτελέσματος φαίνονται.
     
    Last edited: 8 Μαϊου 2023
  4. Yiyi

    Yiyi .

    εφόσον συζητηθεί στην Βουλή των D/s Ελλήνων με το σύνταγμά της.

    άντε να μην τα πούμε επιθυμίες, με βάση την σημασία που έχουν, να τα πούμε ανάγκες. Το συμφέρον όμως δηλώνει ξεκάθαρα "σε χρησιμοποιώ με ιδιοτέλεια" και χτυπάει άσχημα σε όλων των ειδών τις σχέσεις.

    Αν κάποιος σε μια οποιαδήποτε μορφή σχέσης, νιώθει πως δεν λειτουργεί καλά, δεν ικανοποιείται, δεν περνάει καλά γενικότερα, το επικοινωνεί. Άμα ο υπο υποπτεύεται, μετά πρέπει να καταλάβει, μετά να πει "κάτι μου λείπει", μάλλον προμηνύεται βραχυκύκλωμα στην σχέση. Δλδ οκ, μιλάμε για ασύμμετρη σχέση, αλλά και πάλι χωρίς επικοινωνία, σχέση δεν λέγεται.
     
  5. Queen87

    Queen87 Contributor

    Έγινε ξεκάθαρο από την αρχή οτι το υπό είναι μογαμικό το δέχθηκε επίσης τότε δεν επιθυμούσε κάτι άλλο. Στην πορεία δεν ανακοινώθηκε καμία πολυγαμία. Ούτε άλλαξαν οι σταθερές (υποτίθεται). Όταν όμως ανακαλύπτεις οτι ο Κ φλερτάρει ε δεν θέλει και πολύ.
    Τα υπόλοιπα που ρωτάς δεν μπορώ να στα απαντήσω.
     
  6. Queen87

    Queen87 Contributor

    Συμφωνώ σε όλα. Διαφωνώ σε ένα σημείο.
    Το υπό φέρει την ευθύνη να παραμείνει σε μια τέτοια σχέση. Αν μπεί σε μια σχέση με μια βάση και μετά η βάση αλλάζει δεν έχει ευθύνη. Για αυτό και έκανα αυτό το νήμα για να το δω από όλες αυτές τις πλευρές.
    Επίσης δεν θεωρώ πως αυτές οι κόκκινες γραμμές κάνουν το υπό μπράτ. Το αναφέρω γιατί αναφέρθηκε παραπάνω.
     
  7. Queen87

    Queen87 Contributor

    Έλα αμέσως εσύ! Βουλή εννοώ από την σχέση. Λάθος διατύπωση.

    Συμφωνώ αλλά δεν ειπώθηκε πουθενά οτι το υπό δεν το έχει επικοινωνήσει. Βραχυκύκλωμα υπάρχει γενικά.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Διαφέρουν, διότι οι συνθήκες D/s και ιδίως M/s είναι διαφορετικές από βανίλλα και έτσι το υ αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει λόγος ζήλιας, αν όχι εξαρχής, σταδιακά και όσο αυξάνεται η συναισθηματική ασφάλεια. Επειδή οι vanilla καταστάσεις είναι εξ ορισμού μονογαμικές, το να ενδιαφερθεί ένας από τους δύο του ζευγαριού για κάποιον άλλο είναι αυτομάτως συναγερμός και αν δεν ενδιαφερθεί ο άλλος επειδή δεν ζηλεύει μπορεί να σημαίνει ότι δεν φροντίζει αρκετά τη σχέση στην οποία βρίσκεται και δεν διαβάζει τα σημάδια.

    Αν και την ζήλια την αναγνωρίζει ως κατάσταση ως και ο μοντέρνος βουδισμός και κανείς δεν αντιλέγει ότι είναι πανταχού παρούσα, είναι θέμα προδιάθεσης, παιδείας, αντίληψης εαυτού και πολλών άλλων πραγμάτων αν θα αφεθεί κάποιος στη ζήλια του. Αν είναι ισχυρή και αν είναι άμαθος τότε τον νικάει η ζήλια και ζει μέρες φρικτές για τις οποίες, εφόσον έχει συναινέσει σε πολυγαμικό D/s ή M/s δεν έχει λόγο.

    Αν συμβαίνει αυτό στο D/s είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, αν ένας Κ συνεννοήθηκε για αποκλειστικότητα και μονογαμικότητα και δεν το τηρεί, δεν είναι εντάξει, πώς να το κάνουμε δηλαδή!

    "Του αρέσει να τον φλερτάρουν;" τι σάχλες είναι αυτές! Είστε σίγουρη ότι μιλάμε για D/s; Δεν το ρωτώ από υπερβάλλοντα δογματισμό. Συμβαίνει να γνωρίζω ότι καταστάσεις που έχουν ολίγον D/s ή υπόβαθρο D/s αλλά vanilla δεδομένα ή D/s που ο ένας θεωρεί ότι είναι D/s και ο άλλος όχι είναι εξαιρετικά δύσκολες. Μπορεί να φαίνεται από μακριά ότι είναι απλές, εύκολες, όχι των άκρων κλπ αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολες επειδή συνέχεια σκοντάφτουν σε ερωτήματα τέτοιου τύπου, που δεν λύνονται με βάση τα δεδομένα της σχέσης, είναι αδιέξοδα.

    Σε αυτό έχετε απόλυτο δίκιο. Ούτε το D/s ούτε το M/s είναι για συναισθηματικά ανόητους που περνάνε αυτά που αντιλαμβάνονται από το φίλτρο του δόγματος για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Όταν η πραγματική γνώση για την συσχέτιση οδηγεί στην αίσθηση ότι δεν υπάρχει λόγος για ζήλια, τότε, με ελάχιστη αυτοπειθαρχία κάποιες στιγμές, δεν ζηλεύει το υ.
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, κάποιοι που δηλώνουν κυριαρχικοί να λένε και να τάζουν ότι θέλει ν΄ακούσει η επίδοξη υποτακτική.
    Ακολουθώντας το ρητό «Τάξε, πήδα, φύγε».
    Αυτές όμως οι πρακτικές δεν έχουν να κάνουν με σχέσεις Κυριαρχίας - υποταγής.
    Ακόμη και κάποιος κυριαρχικός, που είναι ή θέλει να είναι μονογαμικός, δεν θα δεχτεί ποτέ έναν όρο μονογαμίας.
    Η κτητικότατα της υποτακτικής πλήττει τον πύρινα της σχέσης D/s.
    Ο Κυρίαρχος δεν είναι γκόμενος.
     
  10. Peripatitis

    Peripatitis New Member

    θα συμφωνήσω με την skia ...και η πολύ ανάλυση δεν είναι καλό...
    η άποψη μου ειναι , αν δεν μπορείς να τιθασεύσεις την ζήλια...θεωρώ ότι ειναι ένας λόγος να μην ταλαιπωρείται κανείς και να συνεχίζει αυτή η σχέση..
     
  11. Queen87

    Queen87 Contributor

    Μιλάμε για D/s και παρατηρήσετε τοποθετήσεις από υπό μέλη του φόρουμ ανά διαστήματα θα δείτε οτι έχω δίκιο. Δεν διαφέρει και πολύ. Το M/s δεν το πιάνω καν... είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

    Δεν μιλήσα για παθολογική ζήλια. Και δεν έχει να κάνει με θέμα παιδείας ή αντίληψης όταν κάποιος σου δίνει αφορμές.

    Κατανοώ την ερώτηση σας και το προβληματισμό σας. Μιλάω για D/s. Ακόμη και το μέλος είναι βανίλα και είναι υπό εκπαίδευση πάλι για D/s μιλάμε. Υπάρχουν στάδια αλλά είναι μέσα στα πλαίσια του D/s.
     
  12. Queen87

    Queen87 Contributor

    Με όλο το σεβασμό που σας έχω μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν θα έφτιαχνα νήμα για Κ γιαλατζί. Επίσης το έχετε πει πολλάκις οτι ο Κ δεν είναι γκόμενος.
    Βέβαια να σας πω κάτι μεταξύ μας; υπάρχουν Κ που είναι πολύ ωραίοι γκόμενοι... και ας μην συμφωνείτε.

    Ας σοβαρευτούμε...