Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και....παιδιά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 29 Δεκεμβρίου 2010.

1. slave32

slave32 Contributor

Για μας δεν ειναι καταληξη. ΕΙΝΑΙ Premium ΕΠΙΛΟΓΗ που μπορουμε να της προσφερουμε (κορη μας) απο τα 4 της.
    Μακαρι να μας πηγαιναν κι εμας.
    Δεν στη λεω καταλαβαινω πως το λες.

2. skia

skia Contributor

Το να αποκτήσει κάποιος παιδί είναι αναφαίρετο δικαίωμα και είναι εγκληματικό να κρίνεται από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή από το εάν είναι μόνος γονέας ή σε γάμο. Εάν αυτό το παιδί μεγαλώνει σωστά ή όχι, πάλι δεν εξαρτάται από αυτά. Το εάν μια κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί παρεκκλίσεις από το ορθόν που η ίδια έχει επιβάλλει και που δεν είναι απαραιτήτως σωστό, έχει να κάνει με παιδεία πρώτα από όλα..

3. sapfw

sapfw out of order Contributor

@kakoskyli1977 αφιερωμένο

λοιπά καρντάσια μην το χάσετε

4. Incomplete_

Incomplete_ Contributor

Παιδί δεν κάνεις αν είναι να χωρίσεις.Παιδί δεν κάνεις αν είναι να το αφήσεις στον αυτόματο πιλότο.Από 'κει και πέρα ναι.Όντως το 80% ειναι στον αυτόματο...

Μπορείς να δεσμευτείς ότι του χρόνου θα ζεις;

Και οι ετεροφυλόφιλοι βάζουν το παιδί τους φώτο προφίλ στο fb και γράφουν μετά σε γκρουπ γνωριμιων "κανε με αντ κουκλα,ειμαι πλοκ"
    Θες και άλλα στερεότυπα;

-Γεια σας
    -Γεια σας
    -Ένα παιδάκι θέλουμε να υιοθετήσουμε
    -Μάλιστα.Αγόρι ή κορίτσι;
    -Μωρό μου να πάρουμε ένα και απ'τα δύο???Έεεελα ρε μωρό..Και αγοράκι και κοριτσάκι!
    -Όχι μωρό μου,ένα θα πάρουμε.Αν πάρουμε το οροφοδιαμέρισμα στη Μαγούλα θα πάρουμε άλλο ένα,που έχει και λιβάδια δίπλα στη βιομηχανική να τρέχουν.
    Αγόρι θα πάρουμε.
    -Φυλής;
    -Λευκό.Ή να πάρουμε μαύρο μήπως γίνει σαν τον Αντεντοκουμπο;Όχι ,όχι λευκό.
    -Ξανθό ,μελαχρινό,καστανό;
    -Καστανό παρακαλώ.
    -Συμπληρώστε τις αιτήσεις να δούμε τι έχουμε στην αποθήκη.
    -Ευχαριστώ.

Και κάπως έτσι υιοθετούνται τα παιδιά στην Ελλάδα.Αν κάποιος σου πει ότι η υιοθεσία είναι χρονοβόρα και με διαρκείς ελέγχους,μην τον πιστέψεις...

Εγώ πχ που είχα πατέρα και μητέρα,έγινα στρ8.Απ'τον μπαμπά έμαθα να κατουράω όρθιος,απ'τη μαμά να κάνω ωραία γράμματα.
    Καμια άλλη μαλακία του συρμού,θα διαβάσουμε;

Έχεις δει κάποιον που μεγάλωσε ορφανός πχ ή με τον ένα γονιό να μην ξέρει το φύλο του;

Θα σε απογοητεύσω αγαπητέ μου,αλλά οι ερευνες έχουν δείξει πως στα ζευγάρια που δε σε πρήζουν με πρότυπα φύλου και στερεότυπα,τα παιδιά μεγαλώνουν πιο ισορροπημένα...

Last edited: 30 Ιανουαρίου 2023
  5. stratos83

stratos83 Regular Member

Μια και αναφερθήκαμε σε προσωπικες εμπειρίες κάποια χρόνια πριν έτυχε να γνωρίσω στην Ολλανδία ομόφυλο ζευγάρι που είχαν υιοθετήσει ένα παιδάκι.
    Η συναναστροφή μου μαζί τους δεν μου έδειξε οτιδήποτε διαφορετικό σε σχέση με γνωστά μου ετερόφυλα ζευγάρια.
    Η ύπαρξη αυτής της οικογένειας όμως μου έδειξε πόσο μπροστά είναι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες συγκριτικά με την Ελλάδα.

Από όσο ξέρω, η υιοθεσία είναι μια διαδικασία στην οποία εάν δεν είσαι αποφασισμένος δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις και κανείς δεν μπαίνει σε αυτή ελαφρά τη καρδία. Συνεπώς μια οικογένεια με ομόφυλους γονείς ποτέ δεν "τυχαίνει".

Η ανησυχία μου για τα συγκεκριμένα παιδιά δεν πηγάζει στο ελάχιστο από την δομή της οικογένειάς τους.
    Η ανησυχία μου είναι η οπισθοδρομική κοινωνία που θα τα ξεχωρίσει και θα τα στιγματίσει τόσο ανοιχτά όσο και κεκαλυμμένα με γνώμονα "το καλό τους".

Αυτό όμως δεν αποτελεί τροχοπέδη για την τεκνοθεσία σε ομοφυλόφιλους γονείς, αλλά στόχο τον οποίο πρέπει να εστιάσουμε την όποια βελτίωση ώστε να δούμε πραγματική πρόοδο.

6. Iagos

Iagos Contributor

Συμφωνώ μαζί σας.

Επιτρέψτε Μου να συνεισφέρω στα όσα λέτε στο κείμενο σας.

Το συγκεκριμένο post ανέβηκε δεκατρία χρόνια πριν.

Από τότε υπήρχαν φωνές που επικροτούσαν ή ήταν θετικά διακείμενες ως προς το δίκαιο αίτημα των ομόφυλων ζευγαριών να δημιουργούν οικογένειες.

Αυτές οι φωνές δεκατρία χρόνια μετά δικαιώνονται ως ένα βαθμό με την νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης.

Η ιστορία της Θάλειας και της Μαρίας, που κοινοποίησα, θέτει στο δημόσιο διάλογο όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει μετά από την απόφαση για δημιουργία οικογένειας των lgbtq ατόμων που το επιθυμούν, στην Ελλάδα σήμερα.

Νομίζω ότι, πλην κάποιων γραφικών και παρωχημένων απόψεων, κανείς Μ/μας πλέον, δεν έχει αντίρρηση να προχωρήσει η νομοθεσία έτσι ώστε αυτά τα ζευγάρια να έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Για να μην είναι οικογένειες φαντάσματα, αλλά πλήρως ενταγμένες στο νομικό πλαίσιο έτσι όπως αυτό καθορίζεται από το οικογενειακό δίκαιο στη χώρα μας.

Όσον αφορά τις διαδικασίες της υιοθεσίας, είτε για ετερόφυλα είτε για ομόφυλα ζευγάρια όλοι μας γνωρίζουμε είτε από ενδεχόμενη δική Μ/μας εμπειρία είτε από την εμπειρία φίλων, τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι μπαίνουν σε αυτή την περιπέτεια που λέγεται υιοθεσία στην Ελλάδα.

Όμως τα lgbtq άτομα δεν είναι ευνουχισμένα άτομα, άρα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν ένα δικό τους παιδί στον κόσμο και δεν χρειάζεται να μπουν στον κυκεώνα της υιοθεσίας αν δεν το επιθυμούν.

Είτε μέσω παρένθετης μητέρας, είτε μέσω δότη σπέρματος, όπως στην περίπτωση της Θάλειας και της Μαρίας, η επιστήμη έχει πλέον τις δυνατότητες να βοηθήσει στην γονιμοποίηση και στην τεκνοποίηση.

Το πρόβλημα είναι να συμπορευτεί με αυτή την επιλογή και η νομοθεσία.

Νομίζω ότι μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση που θα αναγνωρίζει την ομόφυλη οικογένεια ως οικογένεια ίσων δικαιωμάτων με την ετερόφυλη δεν είναι πλέον μακριά.

Iagos

Last edited: 30 Ιανουαρίου 2023
  7. Maelstrom

Maelstrom Regular Member

Πρώτα απ' όλα το βάρος της απόδειξης το φέρει πάντα αυτός που θέτει τον αρχικό ισχυρισμό.
    Η αδυναμία διάψευσης ενός ισχυρισμού δεν συνιστά ποτέ υποχρέωση αποδοχής (1)
    Αν δεν δεχόμαστε τα παραπάνω τότε έχουμε μια κλασσική περίπτωση λογικής πλάνης.

Η εξέλιξη των επιστημών - και των κοινωνικών επιστημών φυσικά - γίνεται πλέον με τέτοια ταχύτητα που βεβαιότητες του παρελθόντος καταρρίπτονται εν μια νυκτί και αντικαθίστανται απο νέες συνήθως αντίθετες με τις παλιές.
    Ένα - ευτυχώς όλο και μεγαλύτερο - μέρος της κοινωνίας που εμπιστεύεται την επιστήμη, δέχεται τις νέες θέσεις ακαριαία.
    Αυτό το ακαριαίο όμως δεν μπορεί να είναι και καθολικό, αφού ένα άλλο κομμάτι της κοινωνίας έχει ταυτιστεί για χρόνια τις παλιές πεποιθήσεις, και του είναι ανυπόφορο να αποδεχτεί οτι σχεδόν μια ζωή είχε εσφαλμένες αντιλήψεις.

Σε αυτό το υπερσυντηρητικό κομμάτι σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι των κοινωνικών επιστημών όπως και κάθε άλλου πεδίου. Είναι οι πάλαι ποτέ έγκριτοι επιστήμονες που όμως δεν μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η επιστήμη σήμερα.

Οπότε ναι, εγώ δέχομαι οτι υπάρχουν έρευνες και στοιχεία που συμφωνούν με τους δικούς σας ισχυρισμούς, πλήν όμως υποψιάζομαι οτι παραβλέπετε πολλαπλάσιες άλλες (έρευνες) που τους καταρρίπτουν..
    Αυτό είναι ο ορισμός του confirmation bias.

(1) Χρειάζονται ελάχιστα δευτερόλεπτα για να ειπωθεί ένας λάθος ισχυρισμός. Το να αποδείξει κανείς όμως οτι πρόκειται για λάθος, είναι μια επίπονη διαδικασία που απαιτεί έρευνα, αναζήτηση πηγών, αξιολόγηση αυτών των πηγών (πώς θα γίνει αυτό αν δεν είναι οι ίδιοι επιστήμονες?(2)) και τέλος το συμπέρασμα. Απαιτείται δηλαδή υπερβολικά περισσότερος χρόνος απ όσο χρειάστηκε αυτός που έκανε τον λάθος ισχυρισμό. Τον οποίο χρόνο βεβαίως δεν τον έχει κανείς μας.(3)
    Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν υπάρχουν πολλοί λάθος ισχυρισμοί ταυτόχρονα ..

Το μόνο που αποδείξατε τελικά είναι ότι (2) δεν είμαστε επιστήμονες και (3) δεν έχουμε χρόνο.
    Συμφωνώ απόλυτα.