Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ηδονή και πόνος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 24 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ηδονή και πόνος

    Η σεξουαλικότητα καθ' εαυτήν, δεν έχει φιλοσοφικό 'υπόβαθρο', υπό την έννοια ότι δεν γεννάται από κοσμοθεωρητικές επιλογές, ούτε προσδιορίζεται μονοσήμαντα από αυτές.
    Ωστόσο, θα ήθελα να μου παρουσιάσει κανείς έστω και έναν άνθρωπο ο οποίος δεν προσλαμβάνει τη σεξουαλικότητα του υπό την οπτική της κοσμοεικόνας στην οποία προσχωρεί - ή την οποία οικοδομεί - προκειμένου να συγκροτήσει την Ταυτότητα του.
    Γι' αυτό επιμένω ότι, σε πείσμα των φροϋδικών δυισμών, η σεξουαλικότητα είναι και αυτή μερικώς υποταγμένη, ως απόφυση, στη θεμελιώδη αυτοσυντηρητική ενόρμηση, δηλαδή τη Βούληση για Κατίσχυση. Επομένως, είναι εμμενώς 'πολιτική' (ιστορική, πολιτισμική) και όποιος επιχειρήσει να την προσεγγίσει ερμηνευτικά, αγνοώντας τις φιλοσοφικές (ηθικοκανονιστικές) κατηγοριοποιήσεις, όσες ασυνείδητα έστω, τη χαλιναγωγούν, την παρωθούν ή την εκτρέπουν, δεν θα συλλάβει τους στοιχειώδεις της μηχανισμούς΄- όσους υπό το ένδυμα των νοοτροπιών, των 'τρόπων βίου και των 'αξιών μορφοποιούν το πρωτογενές της υλικό.
    Υπερπολιτικοποίηση; Καλύτερα, παρά ψυχολογισμός.
     
  2. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Ηδονή και πόνος

    Εδώ θα διαφωνήσω γιατί κάποτε οι γυναίκες πρέπει να μοιραστούν μεταξύ Dolmance και G_E. To έχω ξαναδιατυπώσει. Οι φιλοσοφικές θεωρήσεις μας είναι αυτές που βολεύουν/ ταιριάζουν στην ψυχολογική μας δομή.
     
  3. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ηδονή και πόνος

    Τί είναι η ψυχολογική μας δομή, αν όχι κάτι που οι αντιτιθέμενες ψυχολογικές θεωρίες, αντιλαμβάνονται με βάση το δικό τους φιλοσοφικό υπόβαθρο;
    Μου φαίνεται πως με τον όρο 'ψυχολογική δομή' υπονοείς ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά και στο τέλος τέλος εκείνο που ονομάζω θεμελιώδη αυτοσυντηρητική ενόρμηση, στις ψυχογενετικά πρώιμες φάσεις εκδίπλωσης της.
    Για τη μοιρασιά, μάλλον καθυστερήσαμε. Κράτα, τώρα, όσες θέλεις, εγώ κατέλαβα όσα υψώματα μου επιτρέπουν να σε αντιμετωπίσω με χαλαρό πόλεμο θέσεων.