Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 19 Νοεμβρίου 2011.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @guruni: Γνωρίζω τι είναι το Fields medal, η τεχνολογία δεν βασίζεται μόνον στα μαθηματικά, τυγχάνει να ασχολούμαι με αυτή ερευνητικά και επαγγελματικά σχεδόν τόσα χρόνια όσα και με το bdsm

    Περί επιρροών και επιθυμιών

    http://www.star.gr/Pages/Diethni.as...astisei_skini_apo_tis_50_apochroseis_tou_gkri
     
  2. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Το μονον ειναι κατι που προσθετεις εσυ στα λεγομενα μου. Εδω ειναι η στιγμη που μου παραθετεις ενα αντιπαραδειγμα τεχνολογικου επιτευγματος διχως την χρηση μαθηματικων.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Τρέφω βαθύ σεβασμό για τα Μαθηματικά και τα αναγνωρίζω ως τη βασίλισσα των επιστημών, αλλά η τεχνολογία δεν θα υπήρχε χωρίς την Φυσική, συμφωνώ πως τα Μαθηματικά είναι το κατ' εξοχήν εργαλείο της Φυσικής αλλά η Φυσική δεν είναι μόνον Μαθηματικά, όπως η τεχνολογία δεν είναι μόνο το λογισμικό. Σε επίπεδο υλικού τα φυσικά φαινόμενα έχουν το λόγο.

    Συνεχίζουμε να ξεστρατίζουμε το νήμα, κανείς δεν αρνείται την δυνατότητα σκέψης στους νέους, τουναντίον, το θέμα της συζήτησης είναι η συμβολή της (πρακτικής) εμπειρίας στην λήψη αποφάσεων και όχι μόνον και αν και με τι μπορεί αυτή να αντικατασταθεί.
     
  4. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Μα η φυσικη ειναι η ιδεα και τα μαθηματικα η πραξη της. Δεν αμφισβητει κανεις μας λοιπον την ενοτητα των επιστημων θελω να πιστευω. Απλως η διαφωνια πιστευω οτι εγκειται στα ηλικιακα ορια που εθεσες προηγουμενως για την "ωριμανση" του επιστημονα.





    (Πρεπει κατι να κανετε με την μπαρα του τσατ στα ios αφηνω κενα για να βλεπω τι γραφω)


    Η αποψη μου γενικως και περι του bdsm, ο χρονος και η αντιληπτικοτητα του ατομου ειναι αυτα που οριζουν την ωριμοτητα του.
     
  5. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    εμενα παντως στα συναισθηματικα η εμπειρια μου δεν με βοηθαει πουθενα... ακομα δεν εχω πει ευτυχως η δυστυχως... για την ωρα αρκουμαι απλα στη διαπιστωση.
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @guruni: θα τα αποκαλούσα μάλλον γλώσσα της φυσικής παρά πράξη της. Δεν έθεσα όρια, ανέφερα περιοχή συσσώρευσης, αυτό στο οποίο βοηθάει η εμπειρία και όχι μόνον έναν επιστήμονα, είναι στην ταχύτερη αναγνώριση του τυχόν λάθους, ώστε να φτάσει κανείς γρηγορότερα, ενίοτε και ασφαλέστερα, στο ποθητό αποτέλεσμα.
     
  7. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Στη γλωσσα θα συμφωνησω. Αυτο ειναι ουσιαστικα τα μαθηματικα. Τωρα για το σημειο συσσωρευσης, χμ, εχω αμφιβολια αν υπαρχει τετοια εννοια στην στατιστικη. Παντως θα με ενδιεφερε να διαβασω καποιες απο αυτες της μελετες. Λιγο με μπερδεψες στα περι κλασικων επιστημων, την φυσικη, την τεχνολογια. Παντως κλασικη επιστημη θεωρειται και η φυσικη. Εμενα με ενδιαφερει η μαθηματικη φυσικη.

    Το λαθος στον επιστημονα. Ειναι μια ωραια εννοια. Προσωπικα, το θεωρω ως εσφαλμενη υποθεση και οταν αποδειχθει αυτη πηγαινεις παρακατω. Γνωριζω την αδυναμια πληροτητας αυτης της σκεψης μου, μην νομιζεις διαφορετικα. Απλα η δικη μου σκεψη, συνηθως δεν προσδοκα καποιο αποτελεσμα.
     
  8. Elune

    Elune Priceless

    Μαθηματικά; Ποτέ μου δεν τα συμπάθησα, καθότι είναι η επιστήμη που μελετά θέματα που αφορούν την ποσότητα και εγώ ανέκαθεν πίστευα ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Κάποτε είχα διαβάσει μια απίστευτη ρήση του Αλμπερτ Αϊνστάιν και από τότε μου έχει μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό «Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα. Οι μεγαλοφυείς τα προβλέπουν».

    Η μόνη στιγμή στην καθημερινότητά μου που χρησιμοποιώ τα μαθηματικά και το απολαμβάνω είναι στο σεξ: προσθέτω το πουταρ(ν)άκι μου με το κρεβάτι, αφαιρώ τα ρούχα του, διαιρώ τα πόδια μας και εύχομαι να μην πολλαπλασιαστώ.  
     
  9. Noardos

    Noardos Regular Member

    Κατ' αρχάς χαίρομαι ιδιαιτέρως που μετά από χρόνια και καιρούς ξαναγράφεις. Σωκρατικός λόγος γαρ...
    Κατόπιν περί εμπειρίας...
    Σαφέστατα η εμπειρία είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες (που συχνά ίσως λείπει από 'μας τους νεότερους) για την διαμόρφωση μιας κρίσης και την λήψη μιας απόφασης σωστής ως προς τα ζητούμενά μας ως προς το προσδόκιμο αποτέλεσμα.
    Όμως η εμπειρία (που τόσο ποθητή και σημαντική είναι), λειτουργεί στατιστικά, έτσι κάποιες φορές τείνει ή θα μπορούσε να λειτουργεί (και) σαν παρωπίδες.

    Για να πάμε και στο επόμενο βήμα, αφού αποκτηθεί η εμπειρία (που ποτέ δεν είναι αρκετή και πάντα θα υπάρχει η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι, aka νέα εγγραφή στην database) απαιτείται ο συγκερασμός της φρέσκιας - σφαιρικής σκέψης με την εμπειρία με στόχο την καλύτερη πρόγνωση του επικείμενου νέου συμβάντος, την άμεση αναγνώρισή του, αλλά και την λύση του σύμφωνα με τα ζητούμενά μας και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Noardos: Μόνο οι αφελείς αναπαύονται στις δόξες τους. Μηδέν άγαν νέε μου <χ>
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Είσαι μικρή εσύ, δεν ξέρεις!
    Έχω ένα πρόβλημα ως άνθρωπος, είμαι αρκετά οξύθυμη.

    Ένα πράμα να με νευριάσει, γίνομαι ταύρος σε υαλοπωλείο. Κάποτε κάθισα να βάλω κάτω τι με εκνευρίζει και τι όχι, μπας και καταφέρω να ελέγξω τα νεύρα μου ξεκινώντας από την αιτία του κακού. Έκανα μια λίστα με κάμποσα πράματα μέσα με βάση το πόσο με νευριάζει κάθε τι και γιατί.

    Πρώτο, το χειρότερο όλων, αυτό που μου ανάβει τα λαμπάκια και μπορεί να πάρει ώρες για να σβήσουν όλα, είναι η cult φράση των μεγαλύτερων «είσαι μικρή, δεν ξέρεις».

    Ας το πάρουμε από την αρχή, το κακό ξεκίνησε από τους γονείς. Εκεί στα χρόνια της εφηβείας που γεμάτοι νεύρα και ορμόνες φωνάζουμε, ξεσπάμε, θέλουμε να περάσει το δικό μας, ποιος δεν άκουσε την μάνα του έστω μια φορά να τον υποτιμά για την ηλικία του;

    Μπορεί η συζήτηση να ξεκίνησε από αλλού, ο τσακωμός να είχε εντελώς διαφορετικές προεκτάσεις, αλλά εν κατακλείδι θα πεταχτεί από το πουθενά, μόνο και μόνο για να σε νευριάσει, η φράση «μικρή είσαι, δεν ξέρεις». Εγώ εκεί σπάω όλο το σπίτι και κάνω αυτό που θέλω χωρίς να υπολογίσω τίποτα, από αντίδραση και μόνο.

    Το φαινόμενο αυτό, όμως, με ακολούθησε και στην ενήλικη ζωή μου. Έχουμε μια έμφυτη τάση εμείς οι γυναίκες να αναζητάμε άνδρες μεγαλύτερους σε ηλικία από μας. Μέσα στο κομμάτι του φλερτ, εκεί που θες να προσδώσεις λίγο νεύρο, πρέπει να διαφωνήσεις. Να δώσεις μια ένταση στον αέρα, γιατί η συνεχής συμφωνία καταντάει βαρετή.

    Έχει φθάσει λοιπόν η ώρα να δείξεις λίγο νεύρο πάνω στη συζήτηση, να φανεί πως έχεις άποψη, και ξεπετάγεται, σαν να σε περιμένει στη γωνία, η γνωστή προαναφερθείσα μισητή φράση. Γιατί, βρε αγάπη μου, την ξεστομίζεις; Μια χαρά δεν τα πηγαίναμε ως τώρα; Η υποτίμηση με βάση την ηλικία μου δεν θα σε βοηθήσει να αποδείξεις πως έχεις δίκιο σε καμία περίπτωση.

    Φωνάζω συνεχώς πως πρέπει να βγάλουμε τα ηλικιακά ταμπού από το μυαλό μας. Ποιος σου λέει πως εμένα τα ερεθίσματά μου δεν με ωρίμασαν τόσο και δεν μου έδωσαν τέτοιες εμπειρίες, ώστε να μπορώ να σε φθάσω; Τι διαφορά έχει αν εγώ είμαι είκοσι και εσύ εικοσιπέντε αν τα επιχειρήματά μας είναι ισάξια;

    Για να γυρίσω λίγο στην αρχή του κειμένου, όταν κάθισα και έκανα αυτή τη λίστα προσπάθησα να εξηγήσω στον εαυτό μου και γιατί μπορεί να με νευριάζει το κάθε τι. Το «μικρή είσαι, δεν ξέρεις», με δυσκόλεψε αρκετά. Είναι ένα επιχείρημα που όταν χρησιμοποιείται από μεγαλύτερό σου γίνεται καθαρά για να σε υποτιμήσει.

    Θέλει ο άλλος, όταν τον έχεις κολλήσει στον τοίχο, να σε μειώσει για να φανεί η υπεροχή του, ειδικά αν είναι άνδρας. Δεν μπορεί να βρει κάτι άλλο να πει και προκειμένου να μην φανεί πως είναι πιο αδύναμος επί του θέματος, ξαφνικά θα θυμηθεί την ηλικία σου. Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί δεν το σκέφτηκε αυτό νωρίτερα. Αν, όντως, θεωρεί πως το θέμα της ηλικίας έχει τόσο μεγάλη βαρύτητα, γιατί ξεκίνησε να συζητά μαζί σου;

    Μετά από αρκετά ακούσματα της φράσης πάνω σε συζητήσεις μου με μεγαλύτερους, δεν τη θεωρώ πλέον κάτι κακό. Αντιθέτως, όταν ακούγεται χαμογελάω και καταλαβαίνω αμέσως πως νοητικά υπερέχω του άλλου. Ξέρω πως το ηλικιακό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Εγώ μπορώ να μιλήσω με επιχειρήματα πάνω στο θέμα και όχι με σαχλαμάρες ηλικιακές. Ναι, είναι αλήθεια πως είμαι μικρότερή σου, αλλά καλύτερα βρες άλλο τρόπο για να μου δείξεις πως η ηλικία σου σε κάνει πιο ώριμο και περπατημένο από μένα.

    Δώσε μου χειροπιαστό το παράδειγμά σου, αυτό που θα αποδεικνύει πως έχεις εμπειρία στο θέμα και μην πας αμέσως να πετάξεις την γνωστή σου φράση, την εύκολη λύση σου για να με αποφύγεις.

    Θα με αποστομώσεις, αυτό ισχύει, όχι επειδή θα σε θεωρήσω μεγαλύτερο και ανώτερό μου, αλλά επειδή θα έχω ξενερώσει μαζί σου, όπως και με τον τρόπο σκέψης σου.


    P.s: η φράση «μικρή είσαι, δεν ξέρεις» , είναι μισητή, γρρρ...

    (http://pillowfights.gr/kakes_sinith...B5%CE%BD_%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82!)
     
  12. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Σε γενικές γραμμές δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, όμως στην περίπτωση του "είσαι μικρή δεν ξέρεις" έχω μια μικρη "ένσταση" Αν και -αν θυμάμαι- δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, υπάρχει -αντικειμενικά- μια πραγματικότητα. Καλώς η κακώς, στη ζωή μας αυτό που μας κάνει πιο ώριμους είναι τα βιώματα και οι εμπειρίες που αποκτάμε στην πορεία μας. Αυτό, συνήθως, είναι που χρησιμοποιείται κατά κόρον αν και η ηλικία πολλές φορές δεν συμβαδίζει με τα βιώματα και τις εμπειρίες. Όμως σαν γενικός κανόνας , αυτό υπάρχει. Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ με την Madeleine θεωρώντας φυσικότατο άτομα μικρότερης ηλικίας μιλώντας με επιχειρήματα και με εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις να ακούγονται με προσοχή, χωρίς να λαμβάνουμε υπ όψιν μας το μικρό της ηλικίας. Εμένα πάντως δεν με εξόργισε ποτέ αυτό.Αντίθετα με όπλιζε με μεγαλύτερη δύναμη να προσπαθώ , επιχειρηματολογώντας, να καταδείξω τη δική μου θέση και άποψη. Και , πίστε΄ψε με πάρα πολλές φορές έχει γίνει κατανοητό.