Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 19 Νοεμβρίου 2011.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Παρά το ότι άρχισα να σχετίζομαι απ τα 14 μου με μεγαλύτερους βέβαια, ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω συνεπώς δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάς.

    Τι ακριβώς σε ενοχλεί?
    Η διαφορά ηλικίας?
    Το είδος της σχέσης?
    Το ότι κάποια αντιλαμβάνεται από νωρίς τι είδους ορμές έχει?
    Ή το ότι όχι απλά τις αντιλαμβάνεται αλλά κι επιλέγει εκείνο το είδος της σχέσης που καλύπτει αυτές τις ορμές κι όχι κάποιες άλλες, ενώ θεωρείς ορθότερο να δοκιμάσει να κάνει και άλλου είδους σχέση άσχετα αν είναι βέβαιη ή όχι πως είναι υποτακτικής φύσης και πάντα θα είναι?
    Θεωρείς πως δεν μπορεί στα 19 να γνωρίζει ποια είναι η φύση της, παρά το ότι οι πλείστοι εδωμέσα είπαν πόσο μικροί ήταν όταν άρχισαν οι πρώτες ενδείξεις?

    Θεωρείς πως οι bdsm σχέσεις δεν είναι απλά εναλλακτικές προσωπικές σχέσεις για άτομα που δεν καλύπτονται αλλιώς αλλά κάτι άλλο?

    Ειλικρινά δεν κατάφερα ακόμα να καταλάβω τι είναι αυτό που τόσο έντονα σε ενοχλεί και πολύ θα ήθελα να προσπαθήσω.  

    Ξέρετε τι συνειδητοποίησα χτες?

    Αυτές οι κοπέλες είναι η 2η γενιά bdsmers.
    Είναι τα παιδιά της δικής μου γενιάς.

    Είναι η γενιά που σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους είχαν τη δυνατότητα να ψάξουν από νωρίς αυτό το οποίο ένιωθαν για να ανακαλύψουν πως δεν είναι κάτι ανώμαλο και κακό, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι σαν αυτούς.
    Ανάλογο με το τι συμβαίνει και με τους ομοφυλόφιλους νεαρούς που πλέον από πολύ μικρότερη ηλικία τολμούν να εκφράζουν όσα οι προηγούμενες γενιές όχι μόνο δεν τολμούσαν, αλλά προσπαθούσαν να απωθήσουν τόσο βαθιά ώστε ούτε οι ίδιοι να μην το βλέπουν.

    Δεν βλέπω ειλικρινά γιατί π.χ. ένα gay αγόρι πρέπει σώνει και καλά να κάνει straight σχέση αν δεν τον ελκύουν καθόλου μα καθόλου οι γυναίκες.
    Με την ίδια λογική δεν βλέπω γιατί μια υποτακτικής φύσης γυναίκα πρέπει σώνει και καλά να κάνει διάφορες σχέσεις μέχρι τα 30 της αλλά προς Θεού όχι εκείνου του είδους τις σχέσεις που την καλύπτουν, για όσο την καλύπτουν.

    Γιατί με την ίδια λογική πως μπορεί να σιγουρευτεί κατά πόσο δεν είναι υποτακτική κάνοντας βανίλλα σχέσεις, μπορεί να σιγουρευτεί κάνοντας bdsm σχέσεις.
    Δεν θα μείνει 19 αιώνια -δυστυχώς θα έλεγαν πολλοί  
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Το θέμα δεν είναι οι δεκαεννιάχρονοι αλλά οι γηραιοί.
     
    Last edited: 20 Νοεμβρίου 2011
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Το θέμα είναι να αποβάλουμε κάποτε τα ταμπού μας και τους κρυφοπουριτανισμούς μας, έλεος πια, άτομα που λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα με κανένα βίτσιο όσο και ακραίο να είναι, να έχουν πρόβλημα με το αν μια 19χρονη θέλει να γίνει σκλάβα ενος 35χρονου.
     
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Αγαπητή Uther, κατ΄αρχας μία 19χρονη δεν είναι παιδί, άλλες στα 19 τους έχουν οικογένεια και παιδιά, πέραν τούτου θέλω να σου κάνω μερικές ερωτήσεις εντελώς καλοπροαίρετα, απλα θέλω να βγάλω μερικά συμπεράσματα.

    α) Γράφεις στο προφίλ σου ότι εισαι 31 ετων, θέλω να μου πεις από ποια ηλικία έκανες σχέσεις ή sesssion με υ σαν Κυρίαρχη;
    Β)Τι ηλικία είχε η μικρότερη υ σου και τι ηλικία η μεγαλύτερη;
    γ)Ολες οι υ που πλησίασες για να κάνεις session ή σχέση ήταν Les, Bι, ή Straight;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σου!
     
    Last edited: 20 Νοεμβρίου 2011
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Αγαπητή lara
    ΄΄Οπως είπα και πριν ουσιαστικά υποστηρίζω ότι στο bdsm μπορείς να μπεις κατά την κρίση μου, όταν πλέον ξέρεις τί σου γίνεται και αφετέρου όταν πλέον μπορείς να βγεις αν το θελήσεις. Μίλησα για προυποθέσεις. Ανέφερα ότι η προστασία απο τον Μ δεν είναι βδσμ αλλά προστασία, ότι κατά την κρίση μου τα ψυχολογικά παιχνίδια εξάρτησης, δεν μπορεί να τα χειριστεί κάποια τόσο νέα σε ηλικία, ότι αν δεν πρόκειται να παίξουν κάτι τέτοιο τότε δεν ειναι βδσμ και άρα γιατί να το ονομάσουμε βδσμ.

    Πιστεύω πώς όσα επιχειρήματα και να δώσω, ( όσες γυναίκες κι αν εκθειάσουν την ελευθερία που ΔΕΝείχαν σε αυτές τις ηλικίες , όσοι άνθρωποι κι αν πούμε ότι αν δεν μπορείς να επιβιώσεις μόνος σου έχεις καταργήσει το δικαίωμα της συναίνεσης, - και άρα δεν ζεις βδσμ, ζεις είτε βανιλα abusive είτε σχέση του 1950, - όσοι άνθρωποι κι αν πούμε ότι οι δυνάμεις ενός 30άρη και άνω ξεπερνάνε κατά πολύ την ικανότητα αυτοδιαχείρισης ενός ανώριμου ηλικιακά ή συναισθηματικά ατόμου και άρα ευκόλως διαχειρίσιμου και άρα δεν θα ξέρουμε ποτέ αν αυτό που έκανε ήταν αυτό που πραγματικά θέλησε, δεν νομίζω να πείσω κανέναν εκτός απο τους τερματοφύλακες ηθικής...

    Δεν ενοχλούμαι γιατι δεν με αφορά. Απλά απο όποια άποψη κι αν το πάρω, χάσκει σε σχέση με το βδσμ και εξακολουθεί να έχει μεγάλο - κατά την κρίση μου πάντα - βαθμο επικινδυνότητας.

    @ΜαστερΠερρις
    Πάντα σχετιζόμουν με άτομα κοντινής ηλικίας με εμένα, αν αυτο ρωτάτε.
    Δεν έχω πλησιάσει παρά μία υ πρόσφατα. Οι υπόλοιπες με πλησίασαν αυτές.

    Κάπου εδώ μπορούμε πιστεύω οι επιθετικοί και οι τερματοφύλακες να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε no hard feelings
     
    Last edited: 20 Νοεμβρίου 2011
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Με τον φόβο να γίνει το τόπικ όχι απλά μπουρδέλο αλλά τριμπούρδελο η απάντησή μου είναι αυτή ακριβώς που νομίζεις.

    Ναι, μου είναι και μου είναι γιατί κατά την κρίση μου είναι πολύ λιγότερο πιθανό ένας 24χρονος να πάθει ψυχικά τραύματα απ' όσο μια 24χρονη με ανάλογη εμπειρία. Οι γυναίκες -κακά τα ψέμματα- ωριμάζουν πολύ πιο γρήγορα και γι αυτό έχουν την τάση να παίρνουν τα πράγματα πολύ πιο στα σοβαρά απ' όσο οι άντρες. 500 εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης είναι φυσικό να κάνουν τα θηλυκά φοβερά πιο επιφυλακτικά αλλά ταυτόχρονα και φοβερά πιο ευάλωτα σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

    Αν ένας 24χρονος πάει με μια 40χρονη το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί η πλειοψηφία "γιασάν του μάγκα που πηδάει μεγαλύτερη". Όταν συμβαίνει το αντίστροφο η απάντηση είναι ριζικά διαφορετική. Για την απάντηση των αντρών είμαι σίγουρος ότι μεγάλο ρόλο θα παίζει η ενδεχόμενη ζήλια: "κοίτα ρε τον τσουρόγερο που γαμάει το πιπίνι". Πιστεύω ότι όλοι οι άντρες θα ήθελαν να είναι στη θέση του 40χρονου αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δε θα ήθελε η κόρη του να είναι σε αντίστοιχη θέση παρόλο που αν ήταν ο γιος στους στην ανάλογη θέση θα κερνούσαν ποτά για να το γιορτάσουν.

    Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτό είναι μια γαμημένη υποκρισία γιατί ο αρσενικός homo sapiens είναι καλωδιωμένος να κυνηγάει μικρούλες και ο θηλυκός homo sapiens από τη μια να γουστάρει μικρούς και νταυραντισμένους και από την άλλη να αναζητάει την προστασία του μεγάλου και σοφού.

    Όπως είπε και Keiko Mika (και κατά τα άλλα άθλια μαϊμού που αφού τσάκισε το παγωτό μού είπε με στυλ Πάγκαλου "Μαζί το φάγαμε"): Free will is a real bitch.
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    @Arioh.
    Ήθελα αναφορικά με το πώς νατιμετωπίζει ο νόμος τους μετέφηβους. Μπορεί ο νόμος να τους επιτρέπει να ψηφίζουν, αλλά ταυτοχρόνως τους αντιμετωπίζει πολύ ευνοικά σε τυχόν παραβατικότητά τους συγκριτικά με μεγαλύτερους σε ηλικία παραβάτες, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Το αναφέρω για να επισημάνω ότι ο νόμος δεν είναι μονοεπίπεδος αλλά λαμβάνει υπ όψιν του πολλές παραμέτρους της νεαρής ηλικίας σε δια΄φορους τομείς. Και έχει καλό λόγο που το κάνει.
     
  8. Noardos

    Noardos Regular Member

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Εδώ πάλι Mr Arioch θα διαφωνήσω σε κάτι, πήγες και άνοιξες και εσύ θέμα - εγκυκλοπαίδεια  

    Κατ αρχήν δεν βρίσκω τον λόγο του να πάθει κάποιος ψυχικά τραύματα σόι και καλά. (Μήπως στις vanilles δεν συμβαίνει το ίδιο?)
    Από εκεί και πέρα πιστεύω πως πιο εύκολα θα πληγωθεί ένα αγοράκι παρά ένα κοριτσάκι.Το δε αγοράκι έχει μπράτσα σώμα κτλ από την φύση του για να προστατευτεί το δε κοριτσάκι όπως λες αναπτύσσετε ωριμάζει γρηγορότερα για να μπορεί να ελιχθεί και αμυνθεί.
    Όσο περίεργο και αν σου ακούγετε πιστεύω ότι πιο ευαίσθητα συναισθηματικά και αγνά όντα είμαστε εμείς παρά ή γυναίκες (σηκώνει πολύ ανάλυση. Με αυτό δεν θέλω να με παρεξηγήσετε, δεν τις υποτιμώ καθόλου).
    Τώρα τι σαι κόφτει εσένα τι θα λέει ο καθένας? Τί είναι το μέτρο τις λογικής? Καλά να είσαστε για την πάρτι σας να είσαστε και άστους να λένε.
    Σημασία έχει το να γνωρίζεις το ποιος είσαι και όχι να προσαρμόζεσαι με βάση το τι λένε οι άλλοι για σένα. Και γιατί να είναι τσουρόγερος? Έχω δεί κάτι γερόντια, αγέροχα παλικάρια. Και έχω δει και κάτι πιτσιρίκια 17,18,19 σωστές κυρίες.Αξίοι!
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι γυναίκες είναι συναισθηματικά πολύ πιο σκληρές. Αυτός είναι ο λόγος που το παίρνουν και πιο κατάκαρδα αν στραβώσει κάτι. Τα αγοράκια μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα και πιο επιρρεπή στο δράμα αλλά και αυτός είναι ο λόγος που το ξεπερνάνε πιο εύκολα.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Επαναλαμβάνω πως δεν συζητώ εδώ για το ότι σώνει και καλά όλες οι 19χρονες πρέπει να κάνουν bdsm ή όλοι οι ενήλικες που σχετίζονται με μικρότερες είναι αθώες περιστερές και κανένας τους δεν έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί καθόλου την απειρία τους (αν και ακόμα και η απειρία είναι θέμα ορισμού), όπως και δεν προσπαθώ να πω πως είναι δυνατό η όποια 19χρονη όσο έξυπνη και ώριμη κι αν είναι, μπορεί να συγκριθεί με τον «εαυτό» της στα 30 ή 40.

    Εκείνο που προσπαθώ να πω είναι πως δεν είναι το bdsm πάντα και βασικά ψυχολογικά παιγνίδια.

    Κάποιοι δεν παίζουν παιγνίδια κι απλά σχετίζονται διαφορετικά από τους βανίλλα, χωρίς εμβυθίσεις και αποδομήσεις. Σχετίζονται απλά με τον Κ να έχει τον τελευταίο λόγο σε μια πιο παραδοσιακή μορφή σχέσης.
    Και έχοντας υπόψη πως τα ψυχολογικά "παιγνίδια", όπως η αποδόμηση χρειάζονται ακριβώς όταν έχεις ζήσει και σχετιστεί ενάντια στην φύση σου και έχεις γεμίσει ανάμεσα σε άλλα σκουπίδια τα οποία χρειάζεται να ξεφορτωθείς για να πλησιάσεις εκείνη την καημένη φύση.

    Αν κάποια δεν έχει προλάβει να απομακρυνθεί από τη φύση της, δεν θα χρειαστεί να κάνει και τόσο δρόμο, να περάσει από εκπαιδεύσεις και κόντρα για να της βγαίνει αυθόρμητα επιτέλους αυτό που θα της έβγαινε αυθόρμητα πριν την διάβρωση της από τα πρέπει και τα μη και τις λογοκρισίες και τις ηθικολογίες των άλλων.
    Και χωρίς εκπαίδευση για ποια εξάρτηση μιλάμε?

    Έχω δει την τελευταία δεκαετία πολλές κοπέλες να μπαίνουν στο χώρο και παρά τις ανησυχίες και τις κινδυνολογίες τόσο δικές μου, όσο και άλλων, βλέπω πως και επιβίωσαν και κακό δεν έπαθαν.
    Αντίθετα έχω δει άλλες ωριμότερες να σπάνε και να την κάνουν με ελαφριά είτε γιατί πλέον η ζημιά των έξωθεν επιβαλλόμενων πρέπει και κανόνων ήταν τόσο μεγάλη που δεν είχαν το σθένος να την παλέψουν, είτε επειδή έπεφταν με τα μούτρα στον πρώτο τυχόντα και έσπαγαν το κεφάλι τους ΠΑΡΑ την εμπειρία ζωής που είχαν, διότι δεν έμαθαν ποτέ να χειρίζονται τις συγκεκριμένες τους ανάγκες ώστε να τις ελέγχουν μεν, χωρίς να τις καταπιέζουν δε.

    Όταν έβαλα την μεγάλη μου κόρη ως βρέφος να κολυμπήσει στην μπανιέρα μόνη της η μάνα μου ούρλιαζε πως θα μου πνιγεί. Το βρέφος όμως κολύμπησε.
    Δοκιμάστε να ρίξετε κάποιον μεγαλύτερο που έχει ήδη απολέσει την ικανότητα που είχε στη μήτρα και θα πνιγεί.

    Πέραν τούτου δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι κάποτε πως αν κοιτάξουμε καλά μέσα μας θα δούμε πως πολλές φορές εκείνα στα οποία αντιδρούμε ιδιαίτερα έντονα, με εμπάθεια ίσως ή ακόμα με θυμό, αφορούν περισσότερο δικές μας φοβίες και δικά μας κολλήματα και ίσως απωθημένο φθόνο που κάποιοι μπορούν να έχουν κάτι ανάλογο μ αυτό που εμείς ονειρευόμαστε, ευκολότερα και χωρίς το όποιο βαρύ τίμημα πληρώσαμε οι ίδιοι για να ελπίζουμε σε κάτι παραπλήσιο.

    Και βέβαια όλα όσα λέω μπορεί να είναι και χαζομάρες!

    Προσωπικά δεν είμαι ούτε επιθετικός, ούτε τερματοφύλακας .
    Το θέμα με ενδιαφέρει καθαρά φιλολογικά στο παρών τουλάχιστο στάδιο, απλά ως παρατηρητής της ανθρώπινης συμπεριφοράς το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, όπως και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις αντιδράσεις που προκαλεί  
     
    Last edited: 22 Νοεμβρίου 2011
  11. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    πολύ σωστό αυτό, μην ξεχνάτε πόσα άλλαξαν με το internet. Εμείς δεν είχαμε internet από μικροί. αυτός είναι και ένας από τους λόγους για το οποίους οι νέες γενιές ξεκινάνε τα πρώτα βήματα σε κάθε τι, πολύ νωρίτερα από ότι εμείς.
     
  12. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Ηλικία και BDSM - Ποιος είναι ενήλικος και ποιος ανήλικος

    Εγω δεν το κρινω εκτος θεματος.....συμφωνω με κατι που γραφει η Lara.
    Aν εσυ το κρινεις εκτος, απλως σβηστο....την δυνατοτητα την εχεις αλλωστε!