Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Αλήθεια για το BDSM μέσα στον Χριστιανισμό.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 26 Μαϊου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ἀστράρχη

ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

Αυτό το πράγμα πια,,,το "όπως μας βολεύει" είναι γενικότερο φαινόμενο στα πάντα..

Όπως και στο μπι ντι ες εμ, υπάρχουν συγκεκριμένα πραγματάκια, μας αρέσει δεν μας αρέσει, τα οποία μόνο αν δέχεσαι και τηρείς "παίζεις" εντός ορισμού έτσι γίνεται και με τις θρησκείες..και εξηγώ.

Η θρησκεία, δεν είναι πίστη. Περιέχει πίστη αλλά δεν είναι. Το μπι ντι ες εμ δεν είναι Ο ερωτας και η απολυτη σχέση. Μπορεί να έχει αυτά, αλλά δεν είναι κυρίως αυτό.

Οι θρησκείες είναι "ανθρώπινο δημιούργημα" με θεικη η ανωτερη εμπνευση;;;..οκ,,, αλλα απο ανθρώπους οργανώθηκαν οι κανόνες και οι επεξηγήσεις του τι πρεσβευει καθε θρησκεία.
    Γι αυτό και διαφέρουν ανάλογα με τα γεωγραφικά και κοινωνικοπολιτικά δρώμενα (που γίνονταν τότε)
    Το μπι ντι ες εμ (για τα T/b D/s M/s λεω πιο πολύ) επίσης εχει κανόνες και επεξηγήσεις στανταρ (οχι τόσο περιοριστικες οσο οι θρησκείες) αλλά έχει.

Αν πιστεύεις, δεν έχει να κάνει με το αν είσαι Χριστιανος, Βουδιστής κτλ..πιστευεις και εκεί εχεις την "ελευθερία" να ερμηνευεις οπως θες, να διαλεγεις εσυ σε τι πιστευεις, κομπλε!
    Αν ερωτευεσαι, αν αγαπάς αν γουστάρεις βρώμικα και σκοτεινά παιχνίδια ή και γενικότερο πάρε δώσε, δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το ντι/ες π.χ Γουστάρεις και σε κινεί η καυλα σου και έχεις την " ελευθερία" να ερμηνευεις και να λες όπως θες, αυτό που κάνεις, κομπλε!

Αν όμως, γαμωτο δλδ, πείς " εγώ είμαι Χριστιανός" τότε φίλε δεν θα έρθεις να πάρεις αυτά που λεει ο Χριστιανισμός να τα ερμηνευσεις κατα πως σε βολεύουν, για να χωρέσεις εκει και να χαιρεσαι; δεν ξερω γιατι το κάνουν..
    Ναι..ειναι ανθρώπινα, ναι δεν είναι αυτό το νόημα της πίστης , ναι..ναι " οι κανονες υπαρχουν για να τους αμφισβητούμε και να σκεφτόμαστεκτλ κτλ" πολύ ωραία.. ντου δατ! Μαζί σου, αυτό κάνω και εγώ (στο θέμα θρησκεία) αλλά δεν επιμένω οτι είναι χριστιανισμός..είναι kinsoism (και καλά αστείο αυτό..  ) και είναι γαμάτος και αν με ρωτήσουν θα πώ πιστέυω..στο τι, αμα θες να στο αναλύσω αλλα δεν θα πω "ειμαι χριστιανη" για να χωρέσω στα γρήγορα και να νοιώσω καλά.
    Καλώς ή κακώς ο χριστιανισμός λέει διάφορα που ούτε το 1/3 δεν αντέχουμε ή έστω προσπαθούμε να κάνουμε, και προσωπικά δεν συμφωνώ σε πάρα πολλα γι αυτό και στη δική μου "θρησκεία" έκανα μιξ απο όλα τα όμορφα και τα καλά και τα αγαπησιάρικα που έχουν οι θρησκείες του κόσμου, και κάνω αυτό ( αλλα δεν μας νοιαζω εγώ, σόρρυ)

Τα του ντι/ες...δεν τα γράφω! Καταλάβατε τι εννοώ.

2. Gaijin

Gaijin Μην μου τον κύκλο τάραττε.

3. trterterterterter

trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

Τι απο όσα έχω πεί είναι ψέμματα;

4. brenda

brenda FU very much

Προφανώς έχεις πρόβλημα ΚΑΙ με την κατανόηση των λέξεων. Προσπάθησε λίγο να κάνεις πιο ενεργή ανάγνωση. Εν ανάγκη γκουγκλάρισε τα "ψευδοεπιχειρηματολογική", "παράκρουση" και "καθ´υποτροπή".
    Δωρεάν μαθήματα ελληνικών, σόρυ, αλλά δεν δίνω.
    Ο τζάμπας απόθανε!

5. trterterterterter

trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

Οι μοίρες είχαν πολλές εκδόσεις αλλά το νόημά τους ήταν το ίδιο, ότι η μοίρα σου ήταν προδιαγεγραμμένη, εν ολιγοις στην καθόριζαν 3 κυρίες (που σε μερικές εκδόσεις τους ήταν τυφλές). Ο αρχαίος παγανισμός εν ολίγοις πίστευε στην ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ. Που διαφωνείς με αυτό;
    Που διαφωνείς ότι πίστευαν στην αστρολογία;
    Τι απο αυτά που είπα το θεωρείς ψευδοεπιχείρημα;

6. brenda

brenda FU very much

Άστο, δεν θα βρούμε άκρη, πίστεψέ με!
    Αμ, αυτό με τα ληγμένα που το πάς;
    Συνιστώ καληνύχτα και ξεκούραση, δες αύριο τι έγραψες, θα μπορείς, λίγο ψυχραιμότερα ίσως, ακόμη να τα editάρεις.

7. stick and carrot

stick and carrot New Member

Για να ξαναγυρίσουμε λίγο στο αρχικό θέμα του νήματος, γιατί ξεφύγαμε και το γυρίσαμε σε προσωπική αντιπαράθεση, θα μπορούσε αυτό να είναι ένα ενδιαφέρον θέμα, αν (αν) δεν το είχατε πάρει μερικοί και δεν το είχατε σοδομίσει, παρά φύση κυρίως, αλλά ελέγχεται και το κατά φύση. Για αρχή δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν μιλάμε για την εκκλησία ή για τον χριστιανισμό, δύο ποοοοολύ διαφορετικά πράγματα. Αναφέρεται φορουμίστας σε πράξεις της εκκλησίας, τις οποίες χρεώνει αυθαίρετα στο χριστιανισμό, όμως ο χριστιανισμός είναι κοσμοθεωρία και όχι εκκλησιαστικό ίδρυμα. Αναφέρονται παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη, ξεχνώντας ότι ο χριστιανισμός έπεται του εβραϊσμού. Μετά Χριστό λέμε, remember? Παίρνουμε μεσαιωνικές πρακτικές της "ελαίω Χριστού" εκκλησίας και τις φορτώνουμε στον χριστιανισμό, μόνο και μόνο επειδή έγιναν εν ονόματι του. Σε λίγο θα φέρνουμε και παραδείγματα από το Ισλάμ, γιατί έχει δεχτεί και αυτό επιρροές από τον χριστιανισμό. Να σοβαρευτούμε λίγο; Δεν είναι απαραίτητο, αλλά λέμε τώρα.

Λοιπόν όχι, το bdsm ΔΕΝ είναι αντιχριστιανικό. Μπορεί να είναι πολλά άλλα πράγματα, που εξετάζονται σε διαφορετική βάση, αλλά όχι αντιχριστιανικό. Απλά η σεξουαλικότητα σαν primal instinct, χρησιμοποιήθηκε από την εκκλησία, σε συνδυασμό με τα καζάνια της κολάσεως και διάφορα άλλα χαριτωμένα, ως μέσο χειραγώγησης συνειδήσεων. Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη σεξουαλική πρακτική δεν παραβιάζει τα δικαιώματα του πλησίον, δεν τίθεται θέμα αντιχριστιανικότητας. Όσοι χριστιανοί, θάπρεπε να ξέρουμε ότι ο χριστιανισμός είναι τρόπος ζωής, δράσης και state of mind, όχι manual με οδηγίες του τύπου "Πως να κάνετε σεξ με το ταίρι σας", διότι τότε θάπρεπε να μας λέει και πως να ξαραχνιάζουμε το σπίτι και πως να βγάζουμε τα καμμένα λίπη από τα τηγάνια.

Αυτά από μία νεοφώτιστη και να ξέρετε, ότι θα με εξωθείτε τώρα να πάω να φάω γιαούρτι 2% εξ αιτίας σας και δεν ξέρω αν θα σας το συγχωρήσω αυτό  

8. Έχω ανάγκη να πιστέψω σε κάποιο Θεό. Έχω ανάγκη να πιστέψω ότι είμαι ο batman αλλά στην πραγματικότητα δεν είμαι...Έχω φτιάξει μια εικόνα ενός Θεού με γενειάδα. Έτσι μ αρέσει να τον φαντάζομαι. Άλλος έχει φτιάξει μια εικόνα με μακριά μαλλιά και ένα σκουλαρίκι. Τι σχέση έχουν αυτές οι εικόνες οι οποίες είναι προβολές του εαυτού μας με τον Θεό; Τι είναι ο Θεός; Κάτι που το κόβουμε στα μέτρα μας; Έχουμε διαβάσει γι αυτόν σε κάτι βιβλία που έχουν γράψει κάποιοι άλλοι. Και τα έχουμε δεχτεί χωρίς περαιτέρω σκέψη. Λυπάμαι.

9. folha

folha deja vu

Έχεις ένα λαθάκι εδώ, εκ παραδρομής φαντάζομαι: μεγαλύτερο τμήμα προς ολόκληρο (<1) να ισούται με μεγαλύτερο τμήμα προς μικρότερο (>1)

10. Marqui

Marqui sitting on a park bench

Είπατε τω βασιλει, χαμαι πεσε δαιδαλος αυλα, ουκέτι Φοιβος έχει καλύβα, ου μαντιδα δάφνη, ου παγαν λαλεουσαν, απεσβετο και λάλον ύδωρ. Εστ' ημαρ, ότε Φοιβος πάλιν ελευσεται και ές αεί εσεται.

11. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Δεν ειπώθηκε ποτέ.
    Propaganda a la mode du cinquieme siecle...

12. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Eυτυχώς δεν είμαι η μόνη picky εδώ... Την έβγαλα με σκέτο λάικ αυτή τη φορά, χωρίς διάλεξη  

Thread Status:
Not open for further replies.