Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Αλήθεια για το BDSM μέσα στον Χριστιανισμό.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 26 Μαϊου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @cadpmpc : Γιατι? Πίστεψες έστω για ένα λεπτό πως πρόθεση της αναρτησεως ήταν να υποστηρίξει ότι ειπώθηκε? Μου χάλασες τη προβοκάτσια !! Ο σχεδιασμός ήταν να ακολουθήσει νέα ανάρτηση με το διάταγμα : " Ες γην αφιεναι ...." , το οποίο και εξεδόθη και εφαρμόσθηκε .
    Όταν έχεις τέτοιους φίλους .........!
     
  2. CaptainAfrican

    CaptainAfrican Light. Soul. The essence of One.

             
     
  3. gaby

    gaby Guest

    @trterterterterter

    δηλαδή αν κάποιος μαλακίζεται είναι πιο κοντά στο χριστιανικό ιδεώδες της αγάπης και της συγχώρεσης;

    Και το αθώο BDSM που είναι αυτό χωρίς σεξ…

    προς όλους μέρος α'



    προς όλους μέρος β'

    Κανόνες, αυτό είναι που θα συσχέτιζε το BDSM με τον χριστιανισμό, δεν μιλώ για άλλες θρησκείες γιατί το πολύ BDSM γίνεται στα πολύ μεγάλα χριστιανικά κλαμπ του πλανήτη τούτου. Αλλά όταν υπάρχει δοτή Κυριαρχία, όπως … ας μην πω … , είναι ανάγκη να υπάρχουν κανόνες. Ο διάβολος στην κόλαση, πρέπει να έχει κανόνες, δεν έφτιαξε την κόλαση μόνος του, δεν καίει η κόλαση για την πάρτη του, διευθύνει την κόλαση, έχει διαφορά.

    Ο Χριστός δεν είναι κανόνες και δεν έδωσε κανόνες. Μίλησε, με έναν πολύ επιδραστικό τρόπο, κατά πώς φαίνεται, για την αγάπη και για την συγχώρεση. Έδωσε και ένα συντριπτικό παράδειγμα, επειδή δεν ήθελε να ακολουθεί κανόνες, βασικά.

    Όταν ένας Κ, πχ, στο BDSM, πχ, έχει ήθος και το εφαρμόζει, αρχές δηλαδή και έχει όραμα, τότε μπορεί να μην έχει κανόνες.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    @Queen87
    Ως άθεη, από τα γεννοφάσκια μου, και ως άπιστη, αφού δεν φέρω πίστη για ο,τιδήποτε, μόνο κάποιες σκόρπιες πεποιθήςεις για τα πράγματα, δεν μπορώ, να συνεισφέρω κάτι στον προβληματισμό σας μέςω των ερωτήσεων που θέσατε. Ομως, κατανοώ τις τυχόν εσωτερικές συγκρούσεις ενός χριστιανού, όπου τα δίπολα, καλό-κακο, αμαρτία- αρετή, κ.α μπορεί να τον ταλανίζουν. Νομίζω η προςφορότερη λύςη είναι να απευθυνθεί στον πνευματικό του να συζητήςει τέτοια διλήμματα, μιας και ο πνευματικός είναι ένας εκπρόσωπος του δόγματος του, τον οποίο ο ίδιος διάλεξε γιατί τον εμπιστεύεται πνευματικά και ηθικά και οχι ένα τσούρμο άθεοι, ένθεοι, παγανιστές, δογματικοί , φανατικοί, καλοί χριστιανοί, κακοί χριστιανοί που έχουν η/και δεν έχουν σχέση με το βδςμ.
     
  5. tithon

    tithon Contributor



    κάντε μου τη χάρη, μη χαραμίζουμε τη λέξη "ένθεος" για τους κάθε λογής θρησκόπληκτους ή θρησκευόμενους.
    είναι λέξη παλαιότατη και σημαίνει τον εν εκστάσει, τον υπό δαίμονος καταληφθέντα, τον θεόπνευστο έστω.
    δεν παράγεται απ τον αθεϊστή ή τον θεϊστή, ούτε παράγει τον άθεο.
     
  6. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Όχι είναι πιο κοντά στις σωματικές του ανάγκες, ο αυνανισμός είναι όπως η τουαλέτα, το φαγητό και το νερό, σωματικές ανάγκες.

    Το σεξ βρωμίζει ότι γίνεται για εκμευτάλευση και αφήνει πίσω στεναχωρημένους ανθρώπους.

    Υπάρχει και BDSM χωρίς σεξ...Αν βγάλεις το σεξ απο το BDSM μπορείς απλά να το περιγράψεις σαν παιχνίδι, τίποτα παραπάνω.

    Ο Κάρλιν κάνει πολλά λογικά λάθη γιατί ήταν μαρξιστής και οι μαρξιστές μισούν οτιδήποτε οργανωμένο π.χ Θρησκεία.


    Αυτά είναι βλακείες που τις έλεγαν οι χίπιδες, ο Χριστός μας έδωσε κανόνες και μίλησε για συνέπειες των πράξεών μας...
     
    Last edited: 2 Ιουνίου 2016
  7. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Ναι ε; ... εκεί να δείς πως σοβαρέυουν τα πράγματα..
     
  8. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Αν δεν υπάρχει σεξ σε μια συνεδρία τότε το BDSM καταλήγει ένα παιχνίδι, το BDSM για εμένα είναι πιο αθώο απο τις προγαμιαίες σχέσεις.
     
  9. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Γιατι το μπι ντι ες εμ είναι κυρίως σεσσιον..sure!
     
  10. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Εγώ έχω κάνει σχέση με Αφέντρα η οποία ήταν παντρεμένη και απαγορευόταν το σεξ..περι ορέξεως..
     
  11. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Μαρέσει που καταλαβαινόμαστε, τρελό παρεάκι εμείς να ξέρεις  
     
  12. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Πολύ ωραίες ανησυχίες για μένα αγαπητή @Queen87 .
    Κάθε ανησυχία φυσικά είναι ωραία, εκτός αν είσαι ο Δαλάι Λάμα και έχεις ξεπεράσει την ανάγκη να ανησυχείς (για να αναφέρω κι εγώ Σύμβολο άλλης πολιτισμικής τοποθέτησης επί των Μυστηρίων της Δημιουργίας, που σαν αναζήτηση είναι κοινή ανάγκη όλων των ανθρώπων όπου και αν ζουν και όποτε και αν έζησαν):

    α) Προσωπικά πάντα θεωρούσα, να το πω πολύ εκλαϊκευμένα, ότι όσα διδάσκουν οι Χριστιανικές Γραφές είναι στην πραγματικότητα manual (προσπέκτους) τρόπου ζωής, για όποιον ενδιαφέρεται. Συνεπώς πολλές φορές το Δόγμα χάνει το νόημα επειδή ερμηνεύει τις Γραφές με λάθος τρόπο.
    Το αναφέρω επειδή ο Χριστιανισμός σε θεμελιώδεις διδαχές του είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με Διδαχές πχ. του Σωκράτη ή του Βούδα ή άλλων πνευματικών προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την Ιστορία.
    Δηλαδή σαν να θέλουν όλοι αυτοί, ανά εποχή, να μας πουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Μα το ίδιο λέμε. Copy-Paste τελείως. Έστω προσαρμοσμένο στο κοινό ανά εποχή που απευθύνονταν.
    Άρα, BDSM στα πλαίσια του Χριστιανισμού σαν Δόγματος μπορεί να πει κανείς ό,τι θέλει, αλλά BDSM στα πλαίσια της εσωτερικής αναζήτηση αληθινού εαυτού που μπορεί σε κάποιον να περνά σαν διαδικασία και από την εξάσκηση αυτού, ΝΑΙ για μένα υπάρχει και παραϋπάρχει.
    Όπως τα πάντα όταν κάποιος αναζητεί, και ας αφήσει μετά κάποια πίσω ή ας αφήσει κάποια να τον χαρακτηρίζουν μονίμως. Δεν έχει σημασία.

    β) Εγώ όταν διαβάζω μία παραίνεση ότι πρέπει να προσκυνάς μόνο τον Θεό δεν την εκλαμβάνω κυριολεκτικά αλλά αλληγορικά:
    Όχι να προσκυνάς, να το πω απλά σαν άβουλο πλάσμα είδωλα, αλλά να πιστεύεις ότι κάτι έχει να σου μάθει με απεριόριστη εμπιστοσύνη κι έτσι να εναποθέτεις πίστη που θα σε βοηθήσει να ψάξεις χωρίς να αποκαρδιωθείς από τη διαδικασία.
    Με αυτό το σκεπτικό, προσωπικά αν ένα άτομο που με ενδιέφερε μου έλεγε κάτι τέτοιο, δεν θα με απασχολούσε τόσο τι είπε αλλά τι από τα δύο εννοεί: Τυφλή-άβουλη πίστη-προσκύνημα ή ενεργή πίστη ότι κάτι έχει να του προσφέρει εσωτερική εξέλιξη. Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν όντως το ένοιωθε έτσι επειδή είναι κάτι ενεργό και εξελίσσει, ασχέτως του πεδίου που βρήκε να εκφράζει τις αναζητήσεις του. Στην πρώτη θα την περνούσα για λιγάκι αφελή και άβουλη, όχι απαραίτητα κακό αλλά πάντως λίγο διαφορετικό.

    γ) Δεν ξέρω. Δεν είμαι γυναίκα, οπότε ούτε Mistress. Προσπερνώ κι αφήνω στις Mistresses όσες επιθυμούν τέλος πάντων να μοιραστούν την άποψή τους.

    δ) Για να κάνεις κάτι που έχεις την αίσθηση ότι δεν είναι ακόμα ή απολύτως κοινά αποδεκτό πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος. Δεν πάει δηλαδή τόσο στο τι πιστεύει κάποιος αλλά στο πώς επιλέγει να ζει και να εκφράζεται, ό,τι και αν πιστεύει ότι ισχύει "Εκεί Πάνω και Πέρα".
    Το Δόγμα τυφλώνει είτε είσαι Χριστιανός, είτε Μουσουλμάνος, είτε κομματικό στέλεχος είτε οπαδός οποιασδήποτε άποψης.
    Φυσικά πολλές Εκφρασμένες Αντιλήψεις περί του Κόσμου, θρησκευτικές ή κοσμικές, έχουν μέσα τους παραινέσεις που προτρέπουν σε κακά μονοπάτι περισσότερο από άλλες,
    παρόλ΄ αυτά, όλες σχεδόν οι Αντιλήψεις που τις ασπάζονται εκατομύρια κόσμος, έχουν διαστρεβλωθεί τόσο βάναυσα από τους αυτόκλητους ερμηνευτές τους που γίνονται αγνώριστες,
    και τότε πολλοί αποστρέφονται λανθασμένα την Αντίληψη ενώ εκείνο που φταίει είναι η διαστρέβλωση που έχουν προκαλέσει οι ερμηνευτές.
    Και φυσικά στον καθένα ανάλογα με τα βιώματα και τα ερεθίσματά του ταιριάζει και διαφορετική Αντίληψη, αν και ορισμένες φορές δεν διακρίνουμε ότι στην Αυθεντική Έκφρασή τους στην ουσία λένε το ίδιο πράγμα.
    Αλλά αν σε εκφράζουν όσα έχουν καταγραφεί ότι Δίδαξε εκείνο το πλάσμα που οι χριστιανοί αναφέρουν ως Χριστός, κάτι που εμένα με εκφράζουν όπως τα έχω διαβάσει ότι λένε ότι τα είπε ο ίδιος, σε κάνει ανοιχτόμυαλο από μόνο του.
    Συνεπώς δεν χρειάζεσαι καμία περαιτέρω προσαρμογή. Θα βγουν όλα στο τέλος μόνα τους ωραία και φυσικά, τι σε εκφράζει αληθινά και τι όχι, άσχετα τι έχεις πράξει ή εξασκήσει στην πορεία.
    Οι εξωτερικοί κανόνες είναι για εκείνους που τους έχουν ανάγκη. Αν κάποιος ξέρει καλά τον εαυτό του και πιστεύει σε αυτόν δεν χρειάζεται εξωτερικούς κανόνες και κανονίζει μόνος του τη συμπεριφορά του μια χαρά. Ο καθένας ξέρει δηλαδή για τον εαυτό του καλύτερα από όλους τους άλλους, αν εμπιστευθεί το αισθητήριό του και δεν αφήσει να τον μπερδεύουν τρίτοι.

    Αυτά τα (όχι-και-τόσο) ολίγα από εμένα guys. Έχω κι άλλα να πω επειδή το θέμα το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να φύγω για την ώρα.

    Bye.  
     
    Last edited: 2 Ιουνίου 2016
Thread Status:
Not open for further replies.