Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Αλήθεια για το BDSM μέσα στον Χριστιανισμό.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 26 Μαϊου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. gaby

    gaby Guest

    @Queen87

    έχω τη γνώμη πως είναι πιο σωστό να θέσεις αυτό το θέμα στον πνευματικό σου. Επειδή μας ρωτάς αν μπορεί να κολλήσει το βιδιεσεμιον στον Χριστιανισμό και όχι το αντίστροφο όπως είναι συνήθως τέτοιες συζητήσεις. Εμείς εδώ ξέρουμε, αν ξέρουμε, λίγα πράγματα για το BDSM, για τα υπόλοιπα και για το αν του αρέσει το BDSM αρμόδιος είναι ο Χριστιανισμός.

    Δεν απαντώ στις ερωτήσεις σου γιατί δεν γνωρίζω.

    ΥΓ. Παίρνω το θάρρος να διορθώσω μια έντονη ανορθογραφία στον τίτλο του νήματος, δεν θα σε πειράξει, ελπίζω;
     
  2. Queen87

    Queen87 Contributor

    Δεν πολώνω κανένα κλήμα... απαντάω σε ότι μου λέτε... Καλή συνέχεια και σε σένα  
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    • Αν γουστάρετε μαζοχισμό και υποταγή, αφήστε τις προσευχές.~
     
  4. Queen87

    Queen87 Contributor

    Φυσικά κανένα πρόβλημα μπορείς να διορθώσεις ότι θέλεις  

    ωστόσο απευθύνομαι σε μέλη του φόρουμ... και πως το βλέπουν εκείνοι...
    όποτε δεν νομίζω οτι ειμαι εκτός θέματος.
     
  5. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Δεν θα ήμουν ειλικρινής αν έγραφα ότι μπορώ να ξεχωρίσω εάν το θέμα του νήματος και η εισαγωγική του ανάρτηση μου είναι απολύτως αδιάφορα ή διάκειμαι εχθρικότατα εναντίον τους.
    Το γεγονός όμως ότι υποστηρίζουμε τον εναγκαλισμό της διαφορετικότητας, μόνο ότι είναι πανομοιότυπη με εμάς, με στέλνει στα κόκκινα.
    Εκών, άκων λοιπόν γράφβ επί της ουσίας.
    Προφανώς και εμφανώς, άλλο πράγμα η Πίστη στον Ιησού κι άλλο πράγμα η χριστιανική εκκλησία. Και όχι μόνο για όσα ήδη έχουν γραφεί, αλλά και διότι ανθρωποι που υπηρετούσαν συγκεκριμένους σκοπούς, επέλεξαν τα 4 Κανονικά Ευαγγέλια, στέλνοντας εις το πυρ το εξώτερον έτερα και κυρίως τις διδασκαλιες αυτών, των οποίων οι συγγραφείς υπήρξαν ιστορικά ακόλουθοι και μαθητές του Ναζωραίου.

    Πείτε μου τώρα... βλέπετε πραγματικά περισσότερες ουσιαστικές διαφορές παρά ομοιότητες, μεταξύ της ζηλωτικής πίστης σε μια θρησκεία, από την πίστη της σ. στον Κύρη της?
    Βλέπετε, αν πάρουμε, ως αποδοχή εργασίας και μόνο, ως ιστορικά αληθή τα ευαγγελικά γεγονότα, αρτιότερο topping from the bottom από αυτό του Ναζωραίου?

    Βέβαια, εκεινο που η νηματοθέτιδα προσπερνά όταν κάνει αναφορές εις τας Γραφάς και το σεξ, είναι το θέμα της ηδονής.
    Αλλά πάλι, ο Κωνσταντίνος, εφήρμοσε ηδονιστικότατα σαδιστικές μεθόδους στους οχτρούς του, άλλαφε τα φώτα στο πισινούλι της αδελφής του, και εβαπτισθη χριστιανός κοινωνώντας λεπτά πριν πεθανει, για να ονομασθει Μέγας και Ισαπόστολος.

    Το έγραψα πλειστάκις και νοιώθω ότι γίνομαι γραφικός πλέον.
    Διαλέγω το σημάδι του Κάιν και τον εξ ευωνύμων Αυτού σταυρωθέντα.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Σχήμα πρωθύστερον!
    Αφορμαί βαθύτεραι!
    Αίτια άφατα!
    Σκοπός εκλογίκευσις!
    Pass..!
     
  7. sum

    sum New Member

    Τα ειπε ολα!Δεν συμβαδιζουν για κανενα λογο!Και μαλιστα ειναι αστεια η προσπαθεια να εχουμε και το σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη!Oπως και πιο πανω σου ειπαν ρωτα οποιον παπα θες!Και να ρωτησω και εγω την συγγραφεα του νηματος,μιας και η απαντηση θα ειναι πολυ ενδιαφερουσσα, αν επρεπε να επιλεξει αναμεσα στα δυο,(bdsm και θρησκεια) ποιο θα επελεγε;;;!!!!
     
  8. Queen87

    Queen87 Contributor

    Δεν μου είναι δύσκολη η απάντηση  
    Είμαι καινούργια εδώ... δεν έχω εμπειρίες στο BDSM δεν απαρνιέμαι την πίστη μου για το bdsm.... αν και θεωρώ οτι η ερωτησή σου είναι λίγο άκυρη...
     
  9. dimitris0026

    dimitris0026 New Member

    κατ αρχάς master(με πολλούς αριθμούς)... ο Wittgenstein... ακύρωσε και αποδόμησε ο ίδιος το tractatus κάποια χρόνια αργότερα... έχω εργαστεί πάνω σ αυτό...
    τώρα... σχετικά με τον De Sade... θα πρέπει πρώτα να ασχοληθείς με τον κύριο Nietzsche... για να καταλάβεις λίγο τον de sade... ο οποίος Nietzsche παρόλο που πιστεύετε ως γενική ομολογία ότι ήταν αντιχριστιανός... μιλάει με βαθιά χριστιανικούς όρους...
    το περίφημο "ο θεός πέθανε"... δεν είναι απλώς ένας αφορισμός... υπάρχει και το συγκείμενο(context) (αφού ο θεός είναι η αγάπη, η αλήθεια και η δικαιοσύνη... και αφού αυτά τα σκοτώσαμε... σκοτώσαμε και τον θεό)... ο συσχετισμός επίσης της ελεύθερης βούλησης (του χριστιανισμού)... και της ατομικής ηθικής που "προτείνει" ο Ν. δείχνει το πόσο κοντά είναι σ αυτόν... όπως επίσης και για την έννοια του παθητικού μηδενισμού... δηλαδή του ασκητισμού...  


    επίσης... και τέλος... σχετικά με το "πως ο χριστιανισμός αντιμετώπιζε τον de sade"... που είπες... ο χριστιανισμός δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο υποκείμενο για να αντιμετωπίζει ανθρώπους ή να τους κλείνει σε ψυχιατρία... ο χριστιανισμός είναι θεολογία, οντολογία, φιλοσοφία... αν θες να μιλήσεις γι αυτόν... μόνο μέσα από τα κείμενα... και όχι από τις πράξεις ποταπών ανθρώπων, φονταμενταλιστών, και αυτοκρατόρων που εκμεταλλεύτηκαν την λαϊκή πίστη για να καθοδηγήσουν τις μάζες...

    εξαιρετικός ο τρόπος που η queen87 τοποθετήθηκε... δεν παράγει καμμία πόλωση... θέτει ερωτήματα... και ένας λόγος που πιστεύω (και ελπίζω) πολλοί ασχολούνται με το bdsm... είναι ακριβώς τα ερωτήματα των ανθρώπων που ποτέ δεν πρέπει να σταματάνε... γιατί το να παίρνεις τη ζωή ως status quo δεν έχει καμμία γοητεία και κανένα ενδιαφέρον... τα ερωτηματικά μας πάνε παραπέρα... όλους μαζί...
     
  10. dimitris0026

    dimitris0026 New Member

    και κάτι τελευταίο... η αποπομπή κάποιων "άθεων"... είναι πολύ περισσότερο δογματική... θα έλεγα... μεσαιωνική... από τα ερωτήματα της queen87 (τα οποία είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος)...
    και αν ο αθεϊσμός... [ο πραγματικός αγνωστικισμός δηλαδή...] δεν έχει ερωτηματικά... τότε είναι απλώς lifestyle και wannabe-λίκι...
     
  11. whisperer

    whisperer Regular Member

    Εχω μια αλλεργια σε οτι αφορα θεματα θρησκειας σε σχεση με την υποταγη γενικοτερα απο τη στιγμη που με αφορμη/προσχημα την εξαπλωση και διαδοση ωστε να προσελκυσουμε πιστους (υποταξουμε δλδ) εγιναν μερικα απο τα μεγαλυτερα εγκληματα της ανθρωποτητας.
    Αδυνατω να συνδεσω τη συντροφικοτητα, τα αισθηματα, το δεσιμο μιας D/s σχεσης με ολο αυτο το φανατισμο που απαιτουσε υποταγη στο ονομα της μιας αληθειας (υποκειμενικα για οποιον τη πρεσβευε παντα)που προηλθε απο τη βιβλο η το κορανι κλπ.
    Υπαρχει μια θρησκευτικη χροια με την εννοια της λατρειας-αφοσιωσης.Αλλα μεχρι εκει.
    (νομιζω αλλωστε πως το εναυσμα για τη δημιουργια του Χριστιανισμου ηταν η αναγκη των Εβραιων να στραφουν σε κατι ανωτερο που θα τους απαλλαξει απο τα δεινα που τους επεβαλλαν η Ρωμαιοι .Το Μεσσια περιμεναν (Μια μορφη εξουσιας/προστασιας εψαχναν για να τους λυτρωση απο κατι αλλο που τους εξουσιαζε παλι)
    Οσο για την ερωτικη απολαυση των εμπλεκομενων την οποια πραγματευεται το bdsm ας μη κανουμε κουβεντα αφου στο Χριστιανισμο θεωρειται αμαρτια οτιδηποτε σαρκικο συμβαινει με αλλο σκοπο περαν της αναπαραγωγης (τουλαχιστον αν ειμασταν μουσουλμανοι θα ειχαμε και καμμια 10αρια παρθενα γκομενακια στο παραδεισο)
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    και γιατί διαλέγουμε τους μεν (των κειμένων) κι όχι τους δε (των ενεργειών); ρωτώ με ειλικρινή ουδετερότητα, κι ας μην με πιστεύετε.

    χαίρομαι που έχετε όλα τα ερωτήματά σας απαντημένα, ιδιαίτερα όσα απ' αυτά αφορούν σε τρίτους.
     
Thread Status:
Not open for further replies.