Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Αλήθεια για το BDSM μέσα στον Χριστιανισμό.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 26 Μαϊου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lost Hours

Lost Hours Regular Member

'εχοντας διαβάσει (πολλά χρόνια πριν!!) την γενεαλογία της ηθικής είχα απ0κ0μίσει την, κατά Νίτσε, αίσθηση ότι η ηθική του χριστιανισμού δεν διαφοροποιείται στα σημεία με την θεωρία της "θέλησης για δύναμη" καθώς εκδηλώνεται με την αντίστροφη φορά (απο τους αδύναμους προς τους ισχυρούς μέσω ψυχολογικών τεχνασμάτων)..... Δεν είδα τον Νίτσε να είναι κοντά στον χριστιανισμό,αντιθέτως είδα μια κακεντρέχεια (τεκμηριωμένη με τον πιο γαμάτο τρόπο!!! )μη σου πω χαιρεκακία που προκύπτει από την επαλήθευση της γενικευμένης θεωρίας περί "θέλησης για δύναμη"...

Σε καμία περίπτωση δεν δηλώνω μελετητής του Νίτσε αλλά ένα ενδιαφέρον το χα/έχω και θα ήταν ευχάριστο να το αναλύσεις λίγο

Last edited: 27 Μαϊου 2016
  2. Stalker

Stalker Not a very nice guy Contributor

Comme il faut:
    Εγώ είμι Κύριος ο Θεός σου... ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην εμού. (Γένεσις Κ΄ 2-3)

3. Queen87

Queen87 Contributor

Δεν φαντάζομαι να εννοείς οτι εσύ είσαι ο Θεός τής... γιατί αν το εννοείς αυτό τότε ερμηνεύεις λάθος την Γραφή.

Κύριος ο Θεός μου είναι ένας και αυτός είναι ο Θεός...
    Αναφέρει όμως αλλού ότι η κεφαλή μου είναι ο ανήρ μου και αυτός είναι ο Κυριός μου....

Άλλο είναι Κύριος ο Θεός μου άλλο είναι Κύριος ο άνδρας μου.... απέχει πολύ το ένα απ'το άλλο...

4. estelwen

estelwen χρήσιμη Contributor

Να τονίσω ότι στην Αγία Γραφή δεν υπάρχουν επίσης ψυγεία, ταξί και τσίχλες.

5. Lost Hours

Lost Hours Regular Member

ναι αλλά είχανε σπηλιές,γαιδούρια, και μιλάγανε κάτι γλώσσες που η τσίχλα δε χώραγε στο στόμα  

6. _voltage_

_voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

Θα σχολιάσω μόνο αυτό μιας και πιστεύω συγκεντρώνει το πιο σημαντικό κομμάτι αυτών που αναρωτιέσαι.
    Όχι. Δεν μπορεί να υπάρξει BDSM στα πλαίσια του Χριστιανισμού.
    Ο Χριστιανισμός δεν επιτρέπει τις προγαμιαίες σχέσεις, απαγορεύει την πολυγαμία, δεν αναγνωρίζει τη θέση της γυναίκας ως ίσης με του άντρα, δεν αναγνωρίζει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις ως "κανονικές" κλπκλπκλπ.
    Δεν θα μπω στον κόπο να αναφέρω συγκεκριμένα εδάφια, και για να σε προλάβω, η Καινή και η Παλαιά Διαθήκη εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές στο περιεχόμενό τους και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Αυτός ο λόγος ειναι στην ουσία του κοινωνικός και εκεί θα πρέπει να μπούμε σε άλλη κουβέντα, πολύ μεγάλη και ίσως για άλλο νήμα.
    Αυτό που θα σε καλούσα να αναλογιστείς, είναι γιατί κάποιος που έχει ήδη ανακαλύψει το "άλλο", το διαφορετικό και πιο ελεύθερο, προσπαθεί να επιμείνει σε μία τόσο "στενή" (πάντα σαφώς κατά τη γνώμη μου) θεώρηση των σχέσεων. Είναι κρίμα. Αλήθεια.
    Θα τονίσω εδώ ότι δεν είμαι άθεη. Quite the contrary.

Όσον αφορά το
    Ενημερωτικά αναφέρω όπως ήδη ξέρεις ότι τα κείμενα είναι γραμμένα από ανθρώπους, ακόμα και αυτά που έχουν τον ισχυρισμό του "θεόπνευστου". Οπότε καλό θα ήταν, πριν κρίνουμε κάτι στο βαθμό που το αφήνουμε να επηρεάζει και να καθοδηγεί τη ζωή μας, να αναλογιστούμε, ποιος, πότε και γιατί το έγραψε.

Καλή συνέχεια στο νήμα.

7. tithon

tithon Contributor

λέτε "εξετάζουμε τη συνέπεια λόγου-πράξης", ξέρετε όμως πως αυτό είναι πάντα αμφίδρομο, αλλιώς είναι τέχνασμα.
    για να το διορθώσετε λέτε "και καλώς ή κακώς... για τους χριστιανούς... εν αρχή ην ο λόγος", δεν έχει βέβαια αυτήν την έννοια η ρήση, αλλά κυρίως κάνετε μια αυταναφορά,
    προφανώς για τους χριστιανούς (βαλτε όποιους θέλετε εδω) ο χριστιανισμός (βαλτε ότι θέλετε εδώ) έχει δίκιο, εξ ορισμού, αυτό αδυνατώ να το αντιμετωπίσω.
    ολοκληρώνετε "απέναντι σε όσα καταλαβαίνουμε... ό,τι δεν καταλαβαίνουμε... συγχωρείται", το εξαντλήσαμε αυτό, μονά-ζυγά δικά μας.

τα περι υποκειμενικότητος των γεγονότων υπερβαίνουν τα ενδιαφέροντα του φορουμ που ειναι εμπειριοκρατικό, και θα αστειευτώ κι εγώ με τη σειρά μου για
    να καταλήξω παραφράζοντας κλασσικούς οτι αν υπάρχει μιά αλήθεια τότε δε μπορεί να είναι άλλη από τη δική μου. δε βοηθάει αυτό στη συνεννόηση, το κατανοώ
    αλλά με πιέσατε.
    Οι κοινωνικοπολιτικές θεωρίες της εξέλιξης της μοναρχίας παρουσίασαν εκδοχές και ποικιλία τους τελευταίους δεκαοκτώ αιώνες, και είναι φυσικό, ούτε αδιάσπαστες είναι ούτε κάτι
    αδιάσπαστο περιγράφουν, ούτε άμοιρες ευθυνών είναι, ούτε οι αιτίες των γεγονότων καθ αυτές, περιγράφουν και εκλογικεύουν υπαρκτά περιβάλλοντα, και στοχεύσεις,
    κάθε χρονική στιγμή.

8. lizard_

lizard_ his only purpose is A's pleasure

ε πες το ντε!

9. dimitris0026

dimitris0026 New Member

είναι λίγο μπερδεμένο αυτό που λες... δεν διαφοροποιείται... ή δεν είναι κοντά; δεν το κατάλαβα πως το εννοείς...
    παρόλαυτά... ο Νίτσε... δεν πρότεινε ποτέ την απο-ηθικοποίηση... πρότεινε το να ξανατοποθετηθεί η ηθική... διότι... τις παλιές... τις καταστρέψαμε... αυτό είναι το βασικό του συμπέρασμα... επειδή μίλησες για ηθική... αυτό ακριβώς ήταν το όπλο του χριστιανισμού ενάντια στους ρωμαίους... η επαν-ηθικοποίηση... (ρωμαίοι: πλούτος - χριστός: δεν παίζει να μπει ο πλούσιος στον παράδεισο... ρωμαίοι: φαϊ και καλοπέραση - χριστιανοί: νηστεία... ρωμαίοι: λαγνεία - χριστιανοί: παρθενία...)

μετά για κάποιο λόγο δίνεις ταξικό πρόσημο... όταν μιλάς για αδύναμους και ισχυρούς... ο αδύναμος είναι αδύναμος... για να έχει θέληση για δύναμη πάει να πει ότι θέλει να γίνει δυνατός... άρα μετά θα είναι δυνατός δεν θα είναι αδύναμος... και εκεί δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς... (δεν νομίζω να είπε κάτι τόσο αυθαίρετο ο Νίτσε και να πιστεύεις ότι είναι και επαλήθευση)  
    ο αδύναμος θα έχει δύναμη ως πολλοί(συλλογικά) όχι ατομικά... αλλά πάμε αλλού... σε marx, lukacs κτλ...

10. Nomad

Nomad Keyser Sose

Δεν θέλω να ρωτήσω, δεν θέλω να ρωτήσω.

11. lotus

lotus Silence

Αν οι παπάδες είχαν το θάρρος να σας απαντήσουν την προσωπική τους άποψη πάνω στο θέμα θα εκπλησόσσασταν μέχρι και οι πιο ακραίοι εδώ... είναι πιο έκφυλοι από όλους μας....
    Άλλο χριστιανισμός άλλο παππάς... μεγάλο το σχίσμα!
    Επίσης νομίζω κατά την ταπεινή μου άποψη ότι είναι πολύπλευρο και με πολύ βάθος το θέμα που προσπαθεί να προσεγγίσει το νήμα.
    Αγγίζει ευαίσθητες χορδές και πέφτει και πάνω σε ταμπού, είναι λίγοι αυτοί που έχουν βαθιά γνώση της πνευματικότητας και της ατομικότητας τους για να μπορέσουν να το προσεγγίσουν αναίμακτα
    Από το ξεκίνημα του υπάρχουν εντάσεις είτε εμφανείς, είτε κρυμμένες κι αυτές είναι αντιστάσεις και είναι λογικό κι αναμενόμενο
    Η μόνη απάντηση που θα μπορούσα να δώσω (γιατί θέλεις μια απάντηση @Queen87 ...) αναφορικά με το ερώτημα σου είναι να το προσεγγίσεις και να το δεις από την εξελικτική του σκοπιά το θέμα... για να σου δώσω μια οπτικά για τροφή για σκέψη .... τα πάθη της ψυχής εκδηλώνονται μέσω του σώματος και βοηθούν την εξέλιξη του πνεύματος, αρκεί ... να έχεις ανοιχτή την εξελικτική σου διάθεση και να μην κολλήσεις στα πάθη της ψυχής.
    Είναι άλλωστε τόσο λεπτή η διαχωριστική γραμμή της (προσωπικής) κολάσεως με το Θείο ...
    Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου

12. lotus

lotus Silence

Να συμπληρώσω εδώ επίσης ότι τα κείμενα τα οποία έχουν έρθει στα χέρια μας είναι μόνο αυτά που ήθελαν να μας επικοινωνήσουν για να μας χειραγωγήσουν τα πρωτότυπα κείμενα δεν θα τα δει ίσως ποτέ το μάτι των πιστών του Χριστιανισμού (γιατί αν τα δει θα αλλάξει χίλια χρώματα από την προπαγάνδα που είχε παιχτεί αιώνες στην πλάτη της ανθρωπότητας)
    Επίσης τα νοήματα κάποιων κειμένων έχουν μέχρι και 12 βάθη αποκρυπτογράφησης (αυτό το είχαν κάνει για λόγους ασφαλείας) και πρέπει να είσαι πολύ καλός γνώστης για να μπορέσεις να αποδώσεις σωστά το πραγματικό νόημα

Thread Status:
Not open for further replies.