Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Αλήθεια για το BDSM μέσα στον Χριστιανισμό.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 26 Μαϊου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MASTER--YODA

MASTER--YODA Vincit qui se vincit

ο Θεός μας είπε αγαπάτε αλλήλους !!! Δεν διευκρίνισε τον τρόπο !! επαφίεται σε εμάς να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε
    ισως πιο kinky my friends!!

2. tithon

tithon Contributor

θα επιχειρήσω να απαντήσω στην κυριολεξία της ερώτησης, τεχνικά.

πώς θα μου είχε προκύψει μια υ που θα εκστόμιζε τέτοιον αφορισμό;
    θα την είχα κερδίσει σε κλήρωση; κληρονομήσει; πώς έφτασε να γίνει δικιά μου υ με δεδομένη τέτοια απόσταση ή ασυμβατότητα στην αντίληψη του κόσμου;
    τι είναι η υ μου; για να το θέσω υπαρξιακά  
    θα το πάθαινε μετά απο κάποιο σοκ; αυτό θα άλλαζε τα δεδομένα, θα συμπαραστεκόμουν στη σύντροφό μου.

η ερώτηση παραμένει στα όρια του πραγματικού, είναι σχεδιασμένη, εργαστηριακή, επινοημένη, δοκιμή εικονικών αντιφάσεων.

σας βεβαιώνω άλλη μιά φορά πως οι αντιρρήσεις που ηγέρθησαν δεν είχαν τις σχολαστικές αφετηρίες που περιγράφετε,
    προσπαθήστε, αν θέλετε, να το δείτε από περισσότερες από μία πλευρά, ίσως χωρίς δεδομένες βεβαιότητες.

3. trterterterterter

trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι στον Παγανισμό επιτρέπονται όλα επειδή έχουν επιβιώσει μερικά αγγεία που δείχνουν πλούσιους να κάνουν όργια. Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος αφού στην αρχαιότητα οι προγαμιαίες σχέσεις τιμωρούνταν με θάνατο απο την οικογένεια, η απιστία με δημόσια διαπόμπευση και με θάνατο (αν ήσουν γυναίκα), και η πορνεία ήταν βλασφημία προς τους Θεούς, οι πελάτες τους από την άλλη αντιμετωπίζονταν από τον υπόλοιπο θρησκευόμενο λαό σαν τεμπέληδες, φιλήδονοι και άχρηστοι, οι ίδιοι οι φιλόσοφοι όπως παράδειγμα ο Σωκράτης, επεμβαίνουν για να βγάλουν τους μαθητές τους από τα πορνεία, ο Σωκράτης πιάνει από το αυτί τον Αλκιβιάδη και τον βγάζει έξω όπου του λέει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το σεξ. Δεν θα αναλύσω καν τι έκαναν στους ομοφυλόφιλους!
    Με όλα αυτά συμπεραίνουμε ότι πάντα αυτοί που έβαζαν πρωτεύον την σωματική ηδονή ήταν στο περιθώριο.

Ο Χριστιανισμός δεν απαγορεύει το σεξ ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και θεωρείτε και αμαρτία αν ο ένας δεν εκπληρώνει τα συζυγικά του καθήκοντα. Ο ίδιος ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι έχει πάθη που πρέπει να σβήνει και ότι το σεξ δεν υπάρχει μόνο για αναπαραγωγή. (Πηγή: Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Εις την προς Εφεσίους 20), το ίδιο λέει και για το φαγητό, ότι πρέπει να είναι νόστιμο και να το απολαμβάνουμε. Ο Χριστιανισμός απαγορεύει τις υπερβολές, παράδειγμα να ζεις μονο για το σεξ ή το φαγητό γιατί εκεί στην ουσία χάνεις το νόημα της ζωής. Όπως είπα και πριν, υπάρχουν οι ψυχικές αμαρτίες που τις κουβαλάς και μετά τον θάνατο και οι σωματικές, αυτές που έχουν αρνητικό αντίκρισμα όσο ζείς, παράδειγμα, πάς με μια κοπέλα χωρίς γάμο και μένει έγκυος, δεν την στεφανώνεσαι και εν τέλη καταλήγει να μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί και να βασανίζεται. Το σεξ όσο ωραίο και αν είναι έχει και αρνητικές επιπτώσεις...όσον αφορά το BDSM, αν μιλάμε για σχέση τότε είναι απλά μια σχέση και τίποτα παραπάνω, αν μιλάμε για BDSM στο κρεββάτι, δυσκολεύομαι να καταλάβω που είναι το σεξ, το BDSM αφορά σεξουαλικά βίτσια όχι το σεξ αυτό καθεαυτό...

4. gero

gero Regular Member

Στο μονο που εχεις δικιο ειναι για τους ομοφυλοφιλους που οντως υπηρχαν νομοι που τους τιμωρουσαν.
    Τα υπολοιπα που αναφερεις μαλλον ειναι απο την φαντασια σου φιλος.
    Η Αφροδιτη,ο Παν,οι μαιναδες,οι σατυροι,τα φαλληφορια,τα διονυσια ειναι μερικες απο τις λεξεις που αποδικνυουν το αντιθετο στα λεγομενα σου..
    Να υπενθυμισω μονο οτι στην αρχαια Σπαρτη επιτρεποταν στις νεες γυναικες να κανουν παιδια με αλλους οταν ο ανδρας τους ηταν σε πολεμο γιατι ανεκαθεν η Σπαρτη ειχε προβλημα με τον πληθυσμο της.

Αν λαβουμε υποψιν δε τον μοναχισμο,ουτε πρεπει να απολαμβανουμε το φαγητο,ουτε και καμμια αλλη απολαυση στην ζωη.Σε προτρεπω να διαβασεις καποιο "Γεροντικο" για να καταλαβεις τι εστι πραγματικος χριστιανισμος.
    Ολα τα υπολοιπα ειναι δημιουργηματα της φαντασιας καποιων που φοβουνται να παραδεχτουν οτι δεν ειναι χριστιανοι (μηπως και πανε στην αιωνια κολαση) αλλα απο την αλλη δεν θελουν να αποστασιοποιηθουν και απο τις φυσικες ορμες τους.

5. katerina

katerina Regular Member

Kαλησπερα  
    Δεν ειμαι το τυπικο δειγμα χριστιανης , παρα ταυτα πιστευω...

α) Υφισταται.
    Δεν βλαπτω τον συνανθρωπο μου, ουτε τον εαυτο μου . Αρα ουτε τον Θεο μου.

β) "Κύριον τον Θεόν σου θέλεις προσκυνήσει, και αυτόν μόνον θέλεις λατρεύσει."
    Εντελως διαφορετικο συναισθημα μου γενναται οταν προσκυνησω τον Κ μου, και εντελως διαφορετικο γονιπετουσσα στην εκκλησια...
    Το πρωτο πηγαζει απο συναισθηματα αγαπης και τρυφεροτητας στον συντροφο μου, και το δευτερο ειναι επικοινωνια με τον λυτρωτη της ψυχης μου. Δεν βρισκω καμια ομοιοτητα...

γ) Η γυναικα τοτε, με την γυναικα σημερα...καμια σχεση δεν εχουν.
    Με την ιδια λογικη γιατι οι αποστολοι ηταν ολοι ανδρες?

δ) Υπαρχει ελευθερη βουληση και στον Χριστιανισμο και στο bdsm. Nαι μεν ισχυουν κανονες και ορια, στο εδνιαμεσο ομως αυτων, οποιος θελει βρισκει τροπο.

6. Queen87

Queen87 Contributor

Σε ευχαριστώ παρα πολυ που μπηκες στον κοπο και απαντησες! Πραγματικα εκτιμω οτι δεν υπηρχε ειρωνεία μεσα στην απαντηση σου... θα ηθελα να σε ρωτησω κατι για την ερωτηση 2. Ειπες οτι διαχωριζεις... οτι το αισθανεσαι διαφορετικα και συμφωνω εν μερη... πιστευεις ομως οτι η μη εκτελεση της προσκυνησης ειναι ασεβεια προς τον Κ;

7. katerina

katerina Regular Member

Κανενας λογος για ευχαριστιες! η ευγενεια ειναι ευνοητη ... για την ειρωνια απορω...
    Σε καθε σχεση, πολυ περισσοτερο ομως στις εν λογω σχεσεις σημειο αναφορας μου ειναι ο διαλογος.
    Εαν ηταν μια βαρυσημαντη πραξη για μενα η προσκυνηση, θα επρεπε να γνωριζει πληρως τους λογους της ενδεχομενης αρνησης μου. Οποτε θα ηθελα να ειχε την ευθιξια να το αναγνωρισει ως οριο μου, και να μη το θεωρησει ως ασεβεια. Απο ΄κει και περα ειναι πλεον θεμα δικο του πως θα το χειριστει ή οχι ... Οχι λοιπον, δεν θα το θεωρουσα ασεβεια προς τον Κ.  

8. trterterterterter

Εκτός του ότι όλα αυτά που αναφέρεις δεν ανήκαν σε ομόδοξο δόγμα στην αρχαιότητα, στον αρχαίο Παγανισμό οι Θεοί ζούσαν όπως ήθελαν ξέχωρα απο τους ανθρώπους και δεν υπήρχε η ιδέα του κατ εικόνα και καθ ομοίωση, δεν θα έβλεπες ας πούμε κανέναν αρχαίο να τρώει τα παιδιά του επειδή το έκανε ο Κρόνος. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τους Νόμους της εποχής και γενικά ιστορίες απο την τότε ζωή για να δείς ότι οι αρχαίοι
    όσον αφορά την ηθική ήταν πολύ αυστηροί και τιμωρούσαν. Ο Χριστιανισμός έσβησε την ιδέα της τιμωρίας στον αμαρτωλό αφού είπε το περίφημο "ο αναμάρτητος πρώτος τον λιθο βαλλέτο", στην αρχαία Ελλάδα την άπιστη την έβαζαν γυμνή πάνω στο γαιδούρι και την λιθοβολούσαν στο τέλος της διαδρομής!

Στην Αρχαία Σπάρτη επέτρεπαν υπο προυποθέσεις την απιστία και αυτό για να κάνουν παιδιά όχι για να απολαύσουν το σεξ.

Ο μοναχισμός είναι προσωπική επιλογή και δεν έχει σχέση με την θρησκεία, δεν διδάσκει η θρησκεία να γίνεις μοναχός με το ζόρι, ούτε αν είσαι μοναχός αυτομάτως θα πάς στον παράδεισο, επίσης μοναχοί υπήρχαν και στον παγανισμό και πολλές φορές έκαναν με το ζόρι πράγματα (για αυτό που κατηγορείς τον Χριστιανισμό), παράδειγμα στο ιερό της Αφροδίτης έπαιρναν κορίτσια που τα έταζαν οι γονείς τους και τα μεγάλωναν με σκοπό να κάνουν ιερή πορνεία, δηλαδή να τις βιάζουν με το ζόρι.

Πρώτα απ όλα ο άνθρωπος μπορεί να απορρίψει τις φυσικές ορμές του αν το θέλει, ο Νούς κυριαρχεί στο σώμα, δεν είμαστε όπως τα ζώα, το ίδιο το BDSM μετατρέπει τον πόνο σε ευχαρίστηση, το ότι είσαι εδώ αυτοναιρεί την άποψή σου περι σωματικών αναγκών γιατί ο πόνος δεν συγκαταλέγεται στις ανάγκες. Δεύτερον, το να ζείς για να ικανοποιείσαι σεξουαλικά αναγνωρίζεται πλέον και απο την ψυχιατρική σαν πρόβλημα οπότε ο Χριστιανισμός είχε δίκιο σε ότι δίδαξε.

Τρίτο και σπουδαιότερο, εκτός του ότι και στον Παγανισμό υπάρχουν κανόνες ηθικής και Άδης, ο μόνος λόγος που "δηλώνεις" παγανιστής (καμία σχέση δεν έχει ο παγανισμός με αυτά που πιστεύεις που είναι ένα μείγμα επικουρισμού δηλαδή αθείας με ινδουιστικές , new age φιλοσοφίες) είναι επειδή αισθανόσουν τύψεις σαν Χριστιανός και προσπάθησες να τις σβήσεις! Με λίγα λόγια ούτε παγανιστής είσαι ούτε χριστιανός, είσαι απλά ένας άνθρωπος που βάζει τον εαυτό του πάνω απο όλα και επειδή αισθάνεται τύψεις για αυτό, έφτιαξες μια δικιά σου θρησκεία που την ονόμασες παγανισμό, με κανόνες πάντα προς το συμφέρον σου που σε αθωώνει ότι και αν κάνεις και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, είναι ναρκισσισμός και έχει ολέθρια αποτελέσματα!

Εδώ θέλω να κάνω κάποιες διευκρινήσεις. Ο Χριστός είπε ότι η Κόλαση και ο Παράδεισος ειναι μέσα μας. Εννοούσε ότι αν κάνεις το καλό θα νιώσεις ειρήνη και ομορφιά μέσα σου και αν κάνεις το κακό, μοναξιά και τύψεις που θα σε βασανίζουν. Όταν ένα ανύπαντρο ζευγάρι κάνει σεξ, το κάνει από αγάπη, είναι δεσμός αγάπης όχι δεσμός λαγνείας για αυτό και δεν θα νιώσουν τύψεις. Ο Χριστιανισμός καταδικάζει την λαγνεία όχι την αγάπη. Ακόμα και σε ενα D/s ζευγάρι υπάρχει αγάπη, δεν λειτουργούμε μηχανικά.

9. tithon

tithon Contributor

@trterterterterter
    ζω κι εγώ τη φαντασίωσή μου, στο bdsmforum είμαστε άλλωστε.

10. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

The Truth is out There

11. trterterterterter

Ο Πολυθεισμός υποστηρίζει ότι οι Θεοί είναι πολλοί, αυτό δεν βγάζει νόημα γιατί

1) Ο Θεός είναι άπειρος, ως εκ τούτου ο πληθυντικός σε κάτι άπειρο δεν μπορεί να υπάρξει.
    Ο Θεός είναι άυλος και η διαίρεση (πολλοί θεοί) είναι χαρακτηριστικό της ύλης.

2) Οι Θεοί που περιγράφει ο Πολυθεισμός έχουν γεννηθεί, αυτό τους κάνει δημιουργήματα ως εκ τούτου χρονικοί οπότε και δεν θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι δημιουργοί του Σύμπαντος αφού το Σύμπαν συνεπάγεται με αρχή χρόνου, τόπου, ύλης ενέργειας.

Αναπόφευκτα οδηγείσαι στον Μονοθεισμό.

Ο Πολυθεισμός υποστηρίζει ότι οι Θεοί έχουν ανθρώπινα πάθη

1) Εφόσον είναι Θεοί και υπερβαίνουν τα εγκόσμια δεν θα μπορούσαν να εγκλωβιστούν στα εγκόσμια αφού δεν έχουν συναίσθηση του εμπειρισμού που έχει ένας άνθρωπος.

Ο Πολυθεισμός υποστηρίζει ότι οι Θεοί έχουν θέλω για αυτό και απαιτούν ανθρωποθυσίες και ζωοθυσίες

1) Εφόσον είναι Θεοί τότε πώς έχουν ανάγκες;;;;

2) Εφόσον είναι Θεοί τότε γιατί δεν μπορούν να εκπληρώσουν μόνοι τους;

Ο Επίκουρος με το διάσημο ρητό του καταστρέφει τον Πολυθεϊσμό που βασίζεται στην μοιρολατρεία.

12. trterterterterter

Χαίρομαι που τα χλευάζεις, αν ζούσες όμως στην αρχαία Ελλάδα και χλεύαζες την μοιρολατρεία θα σε είχαν λιθοβολήσει για βλασφημία, άσε που σαν γυναίκα δεν θα είχες άποψη, θα ήσουν κλεισμένη στην κουζίνα, για την ακρίβεια υπήρχε ειδικό δωμάτιο για τις γυναίκες που λεγόταν γυναικωνίτης και που πέρναγαν όλη την ημέρα εκεί σαν φυλακισμένες!

Νομίζεις ότι ο Χριστιανισμός αφορά σταυρούς και μανουάλια, ούτε καν γνωρίζεις πώς ο Χριστιανικός τρόπος σκέψης ευθύνεται που είμαστε εδώ, αφού στην ουσία έβαλε τον θεμέλιο λίθο για τις ατομικές ελευθερίες στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά με το γνωστό ρητό ότι είμαστε όλοι ίσοι, αυτό το ρητό ήταν η ρίζα της δημιουργίας των ατομικών δικαιωμάτων αφού έπαψαν να υπάρχουν άγιοι επι γής και αυθεντίες στην ηθική που τιμωρούσαν τους βλάσφημους. Όπου ο Χριστιανισμός έφυγε, επέστρεψαν οι αυθεντίες που τιμωρούσαν χωρίς δίκη τους αντιφρονούντες, δές τι έγινε στα Κομουνιστικά καθεστώτα και στα Ναζιστικά που είναι προιόν αθείας.
    Για αυτό μην είσαι αχάριστη, να χαίρεσαι που επικράτησε ο Χριστιανισμός και είσαι ελεύθερη να μιλάς καθώς δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί διαφορετικά.

Thread Status:
Not open for further replies.