Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Ανδροπρέπεια - Aνδρισμός των υποτακτικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 3 Μαρτίου 2006.

1. hugger

hugger Regular Member

Αγαπητε Ocarwil και MaterJp και SM_Art_Lady ,

ηλπιζα να μη μου αποδωσετε προσωπικη εμπαθεια με τον mavrovasili, ουτε ολα αυτα που γραφω σαν εμπειριες σε μενα, παροτι τα προσωποποιησα. Δεν ειναι ο σκοπος μου να προσβαλλω κανενα, ουτε να προβαλλω κανεναν αδικα.
    Ειδικα για τον Mavrovasilis, παροτι δεν τον γνωριζω προσωπικα,σεβομαι και εκτιμω το ηθος και την ευφυη εκφορα του λογου του , παροτι δεν συμφωνω με τον απολυτο δογματισμο του.

Και ειμαι σιγουρος οτι ο Μαυροβασιλης αν διαβασει την απαντηση μου, το μονο που δεν θα αντιληφθει θα ειναι οτι τον θεωρω ταρανδο, η εμενα γαμικουλα ΄ή οτι οντως ξοδευω τη ζωη μου "αγρευοντας παραμελημενες".

Πιστευω οτι ειματε ολοι ικανοι να καταλαβουμε που υπαρχει ο συμβολισμος και ο δανεισμος χαρακτηρων προκειμενου να εξυπηρετηθει με παραστατικο τροπο μια γνωμη.

2. SM_Art_Lady

SM_Art_Lady Contributor

RE: RE: Η Ανδροπέπεια - Aνδρισμός των υποτακτικών

Eχω μια μικρή αδυναμία στο σκάκι MasterJp...
    Πάντα προσπαθώ να κάνω ρουά και μάτ
    Το "στρατέγκο" με απωθεί.

Σε εκτιμώ

3. MasterJp

MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

Παρομοίως αγαπητή <s>

Προτείνω λοιπόν να συνεχίσουμε την ανάλυση / συζήτηση των θεμάτων που μας απασχολούν χωρίς στρατόπεδα και άλλες συντάξεις πέραν των της γραμματικής.

Αμοιβαία η εκτίμηση.

4. Phaedra

Phaedra Regular Member

RE: RE: RE: Η Ανδροπέπεια - Aνδρισμός των υποτακτικών

Μου δινεται η ευκαιρια αν και καθυστερημενα να σχολιασω αυτο το thread οπως εδω και μερες ηθελα να κανω αλλα δεν υπηρχε χρονος.

Θελω να αναφερθω στο θεμα αυτο γενικευοντας το λιγο περισσοτερο απο την συγκεκριμενη θεση "ο αρσενικος υποτακτικος δεν ειναι αντρας" η οποια περα απο το οτι χρηζει περαιτερω επεξηγησεων απλα και μονο για να γινει κατανοητη (τα ερωτηματα των Oscarwill, KyriosG ως προς το πως οριζεται η εννοια του ανδρισμου ειναι καιρια) παραπεμπει σε σεξιστικα συμπλεγματα τα οποια αντιθετα με την κοινη αντιληψη δεν αφορουν μονο στην καταπιεση των γυναικων αλλα και τον αυστηρο περιορισμο των ανδρων σε στενα πλαισια αποδεκτης συμπεριφορας και σεξουαλικης επιθυμιας.
    Με μεγαλο ενδιαφερον διαβασα το ερωτημα-

Θεωρω οτι το ερωτημα του slave0 ειναι καιριο, και αυτο γιατι αν και δεν νομιζω οτι η υποτακτικοτητα στις γυναικες θεωρειται συχνα οτι αφαιρει απο την ταυτοτητα τους ως γυναικες (για λογους που δεν ειναι λιγοτερο σεξιστικοι και τους οποιους δεν θα αναλυσω επι του παροντος), φερνει στο προσκηνιο το γενικοτερο ερωτημα του "τι απο την ταυτοτητα του τελικα χανει ενας υποτακτικος (ανεξαρτητου φυλου)"?

Αυτο το ερωτημα μας αφορα ολους, ανεξαρτητως φυλου και Ds status, μια και πισω απο εκφρασεις τυπου, "οι υποτακτικοι αντρες δεν ειναι αντρες" η το αντιστοιχο για υποτακτικες γυναικες (που ειναι μια αποψη που ακουμε λιγοτερο συχνα γιατι αντρες Masters αναλογοι αυτων που εκφραζουνε αποψεις περι ανδρισμου των υποτακτικων ανδρων δεν τολμουν ευκολα να ρισκαρουνε την πιθανοτητα να "σκοραρουν" με μια υποτακτικη γυναικα μειωνοντας την δημοσιως), κρυβεται μια μειωτικη σταση γενικοτερα απεναντι σε υποτακτικα ατομα. Ετσι, η φραση (συμπτυσσω για συντομια) "ο υποτακτικος ειναι αρσενικο αλλα οχι αντρας" δεν αφορα σε θεματα ανδρισμου αυτα καθαυτα αλλα απτεται των απωλειων βασικων κομματιων ανθρωπινης ταυτοτητας που επιτελειται κατα την ονοματιση καποιου ατομου ως υποτακτικο, εκ των οποιων η ταυτοτητα φυλου ειναι μονο ενα. Ως το πιο ευαισθητο στους αντρες υποτακτικους, προσφερεται ως σημειο συγκλισης αλλα και συγκαλιψης της ουσιαστικης αποψης που εκφραζει που ειναι της μορφης "το υποτακτικο ατομο ειναι κατωτερο σε σχεση με το Κυριαρχικο."

Συχνα φοβομαστε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους γιατι αποσταθεροποιουν το θεωρητικο οικοδομημα στο οποιο στηριζουμε θεματα ηθικης στον χωρο μας (η τυπολατρικη προσηλωση στο μοντελο του SSC που ολοι ξερουμε οτι δεν ισχυει αλλα μας παρεχει ενα εννοιολογικο πλαισιο που μας απαλασσει ευθυνων και τυψεων ειναι ενα καλο παραδειγμα.) Ετσι, η αποψη οτι τα υποτακτικα ατομα ειναι κατωτερα απο τα Κυριαρχα (μια αποψη που δεν προτεινω και δεν εκφραζω ως δικη μου αλλα που υπογραμμιζω οτι υπαρχει σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απ οτι θελουμε να παραδεχτουμε ως κοινοτητα), υφισταται σε μεγαλο βαθμο αν και δεν εκφραζεται ξεκαθαρα. Η πιο αμιγης εκφραση της, υλοποιειται στο πιο ευπαθες πλυθησμικο μας κομματι, τους αντρες υποτακτικους.

Η φραση "ο αρσενικος υποτακτικος δεν ειναι αντρας" μας αφορα ολους.

5. DreamMaster

DreamMaster Regular Member

Νομίζω ότι η Lady Pheadra το άνοιξε και το έκλεισε το θέμα συγχρόνως. Kudos!

Δεν θα τολμήσω να θίξω εδώ πόσο κακό μπορεί να έχει κάνει η στρεβλωμένη gorean ζωή/φαντασίωση, που ζουν / ονειρεύονται και εκπορεύουν κάποιοι, κυρίως στο lifestyle εκτός Ελλάδος, στην αξιολογική αποτίμηση υποτακτικών / Κυριάρχων. Είμαι σίγουρος πως θα μου δώσετε αλλού την αφορμή 

Dream

6. Hliostalaxth

Hliostalaxth Guest

RE: RE: RE: RE: Η Ανδροπέπεια - Aνδρισμός των υποτακτικών

7. barkoulis

barkoulis Regular Member

Προς Μαυροβασίλης.

Χωρίς διάθεση ειρωνίας, κοροϊδίας ή άλλων τέτοιων. Μόνο με τη διάθεση να συγκρατήσω τον εαυτό μου!

1. Ξέρεις κάτι; Σε κορόιδεψαν! Το επίτομο έργο "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" δεν ολοκληρώνεται την εποχή του Μαυροβασίλη. Όοοουχι! Έχει και άλλους τόμους. Υπήρξε και συνέχεια. Αμέ! Περάσανε τα χρόνια... Τώρα δε φοράμε φουστανέλες. Τώρα φοράμε παντελόνια. Ήρθε και το έθνος των Γερμανών εδώ με άγριες διαθέσεις, αλλά νικήσαμε στο τέλος. Έγιναν και πραξικοπήματα... ούύύύύύύ... που να στα λέω.
    Γιαυτό θα σηκωθείς αμέσως τώρα, θα πα να βρεις αυτόν τον αλήτη που σου πούλησε τη σειρά και θα του πεις: "Ωρέ μάλαξ! Τόλμησες ωρέ γιαούρη να εξαπτήσεις ΕΜΕ! Τον ΚαραBill τον Αγέρωχο? Θα σε αποστείλλω στα βάθη της Κολάσεως, μωρέ, αν δε μου δώκεις τώρα δα και τους λοιπούς τόμους του έργου τούτου!"
    Πες το έτσι δυνατά και με στόμφο, να φοβηθεί το χαϊβάνι, να σου δώκει γρήγορα και τα άλλα τα βιβλία, να διαβάσεις, να δεις πως είναι τα πράματα σήμερις. Να αεριστείς λιγουλάκι Καπετάνιο μου, μυρίζεις ναφθαλίνες μωρέ...
    Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω αυτόν που σε έφερε... Ο Κύρος Γρανάζης είναι; Ο άνθρωπος είναι ο εφευρέτης της χρονομηχανής!
    Το ξέρει; Θα πάρει βραβείο Νόμπελ Θετικών Επιστημών, και εσύ θα στέκεις παραπλεύρως του καμαρώνοντας που θα είσαι η τρανή απόδειξη των έργων και των ημερών του!

2. Είπες κάπου ότι ήσουνα εφ αξκος. Για να καταλαβαίνει και γυναικείος πληθυσμός, αυτό σημαίνει ότι όταν πήγε στρατό, ήτανε αξιωματικός, δόκιμος που λένε.
    (( εδώ αξίζει μια σημείωση. κανείς μας δεν "πήγε" στρατό. όλους μας, συμπεριλαμβανομένου και του ΚαραBill, μας σύρανε με το ζόρι, και δεν είχαμε την παραμικρή δυνατότητα να αντισταθούμε σε αυτόν τον εξουσιασμό, κανείς μας. ))
    Και είπες κιόλας ότι σε εγκαλέσανε 7 φορές ( =άμα δεν είσαι καλό παιδί ή κάνεις καμιά αταξία, σου στέλνουνε ένα χαρτάκι, κοινώς σου λένε για έλα να μας τα πεις και από κοντά τώρα, "σε εγκαλούνε σε απολογία". )
    Ε! Και τι είναι αυτό τώρα; Εξυπνάδα ή αντροσύνη. Σιγά που θα κάτσω εγώ να ρισκάρω να φάω καμιά ποινή και να κάτσω να υπηρετήσω παραπάνω, να τους φάω κιάλλο στη μάπα. Η μαγκιά είναι όταν σε καλέσουνε να υπηρετήσεις, να γυρίσεις και να τους πεις να πα να γαμηθούνε, και να μην παρουσιαστείς, να συνεχίσεις τη Ζωή κανονικά, άμα μπορείς, όχι να πουλάς μαγκιές μέσα. Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το "εγκαλείσθαι" για ένα δόκιμο. Και στο συγκεκριμένο θέμα, απλά έπαιξες και έχασες και θα σου πω γιατί. Μια μέρα μιλήσαμε λίγο παραπάνω με έναν άλλο δόκιμο, και κάποια στιγμή μου είπε ότι έχει μια αδυναμία στα γυναικεία πόδια. Έ, καλά, τώρα, το άτομο ήταν 99% Sub. Εκτός από Sub όμως ήτανε και: τόσο ικανός, τόσο μορφωμένος, τόσο χαβαλές, τόσο καπάτσος και τόσο ανθεκτικός σε όλη τη γαμημένη κατάσταση της Μονάδας δίπλα στο ποτάμι ( =Έβρος ), που μέσα σε 3-4 βδομάδες αποδείχθηκε ο πιο χρήσιμος άνθρωπος του διοικητή μας. Και μια φορά που ο καημένος ( ο διοικητής ) πήγε να τον βάλει υπηρεσία το Σάββατο, πήγε και διεκδίκησε να μην κάνει ποτέ υπηρεσία εκτός εργάσιμης και το κέρδισε, και πάλι εγώ μπήκα μέσα Σαββατιάτικο. Αυτός ήτανε Άντρας, με το Ά Κεφαλαίο. Με τη δουλειά του, το χαμόγελό του και τις ικανότητές του κέρδισε, το Σεβασμό και την Εκτίμηση ενός Διοικητή μιας Μάχημης Στρατιωτικής Μονάδας, και νομίζω ότι όλοι οι άντρες εδώ ξέρουν πολύ καλά πόσο δύσκολα κερδίζει ο έφεδρος έναν μόνιμο στον ελληνικό Στρατό.
    Σε αυτήν εδώ τη ζωή, εγώ τώρα πια πιστεύω, ότι κανείς και ποτέ δεν πρόκειται να σου χαρίσει τίποτα. Επειδή, εντελώς συμπτωματικά δηλαδή, ένα οξύ ( το DNA ) αποφάσισε να σου διακοσμίσει τον καβάλο σου με μια κρεατοσωλήνα και μια κρεατοσκούλα, αυτό δε σε έχει κάνει καθόλου άντρα φίλε μου. Ακόμα και αυτός ο κρεατοσωλήνας και η κρεατοσακούλα, για να βαφτιστούν Πούτσος & Αρχίδια θέλει να φτύσεις αίμα. Γιαυτό μη γαβγάεις, γιατί τέτοιου τύπου ιδέες το 2006, δεν μπορούν να σε κάνουν να μοιάζεις ούτε καν γραφικός. Ακόμα και αυτό το στάδιο είναι ξεπερασμένο.

3. Είπες και κάτι άλλο -λέει- για κάτι PowerSuit, και για κάποιους που τα φοράνε -λέει- και πότε τα βγάζουνε και για ποιο λόγο.
    Εγώ νομίζω ότι η διαφορά η δικιά σου από τους άλλους sub που είπες ότι δεν τους αναγνωρίζεις ως άνδρες, είναι ότι οι άλλοι

βγάζουνε το PowerSuit για να ανέβουνε στο κρεβάτι,

ενώ εσύ το βάζεις για να ανέβεις στο κρεβάτι,

ή να τολμήσω να πω ότι το βγάζεις για να κατέβεις από αυτό.

Δεν θα κάνω και την υπόλοιπη ανάλυση, γιατί την έχω κάνει ήδη στο thread για το lifestyle της anasia.

8. Incomplete_

Incomplete_ Contributor

Στρατό στον Έβρο...Ώ ρε φίλε τι μου θύμισες.. Κάποτε μετρούσα τα κοράκια της Καβύλης(ως έφεδρος και εγώ,αλλά μόνο την εκτίμηση του μ@λ@κ@ διοικητή μου δεν είχα)..

Κατα τ΄άλλα του μηνύματος σφαγή..

9. Mavrobasilis

Mavrobasilis Regular Member

Αγαπητέ Oscarwil, κατέχεις πως χαίρεις της εκτίμησής μου οπότε δεν τίθεται θέμα συγχώρεσης. Αντιθέτως θα με απάλλασες από κόπο, στην απίθανη περίπτωση που διέθετα χρόνο ή διάθεση να αποκρίνομαι σε όσους 'δίχως αιδώ και λύπην' ασχημονούν.

10. SM_Art_Lady

SM_Art_Lady Contributor

RE: RE: RE: Η Ανδροπέπεια - Aνδρισμός των υποτακτικών

Μήπως αυτό λέγετε έπαρση ?
    Μήπως και απαξίωση?
    Όπως και να λέγετε πάντως... καλό δεν είναι.
    Οι λέξεις φταινε για όλα.
    Αυτές έκαναν τα πράγματα να συμβούν.

11. Ηλίας

Ηλίας Guest

Τι μικρός που είναι ο κόσμος και εγώ στην Καβύλη επί εννιά μήνες μετρούσα κοράκια   Λοιπόν καταντάει σχεδόν άναδρο να πολεμάμε έναν άνθρωπο που εξέφρασε την άποψη του . Από εκεί πέρα αν κάποιος άλλος έχει κάτι να πει ως άποψη για το θέμα ας μιλήσει , αλλιώς ας σωπάσει !

12. Incomplete_

Incomplete_ Contributor

Το συγκεκριμένο θέμα πήρε δυσανάλογη έκταση έκταση από ΄κείνη που της άξιζε...Πολλαπλά τολμώ να πω και για πολλούς λόγους ορατούς και μη..

Από τη στιγμή που κατάντησε γραφικό,έλαβε και των ανάλογων απαντήσεων.Φυσικό και επόμενο φίλε μου...

Οι απαραίτητες απαντήσεις δόθηκαν και με μεγάλη σοβαρότητα μάλιστα..Από κει και πέρα....I love us hellenes..(sometimes a little less..)......