Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Βασίλισσα του Σκακιού

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 31 Οκτωβρίου 2008.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Η αντιπαραβολή δεν γίνεται ανάμεσα στο σκάκι και στην ερωτική σχέση. Γίνεται συγκεκριμένα και μόνο σε σχέση με την ισορροπία των δυνάμεων. Όπως σε μία D/s σχέση, έτσι και στο σκάκι η φαινομενική ισχύς του βασιλιά αφορά μόνο την θέση του. Και ένα μικρό παιδάκι γνωρίζει ότι πρέπει πάσει θυσία να σώσει τον βασιλιά του, ο οποίος είναι αδύναμος και ευάλωτος από μόνος του. Θεωρώ την αντιπαραβολή μου εύστοχη και χρήσιμη σε ένα BDSM φόρουμ που τα έχει παίξει πλήρως από τις πολλές υποκλίσεις. Και δεν θέλω να μειώσω σε τίποτα την υπόσταση του "βασιλιά", όπως φαίνεται και από το αρχικό μου ποστ, όσον αφορά την φύση του. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να είναι "βασιλιάς".

    Η λέξη "επιθυμία" όπως την χρησιμοποιώ εδώ δεν αναφέρεται στην εξουσία. Πρόκειται περί ερωτικής επιθυμίας. Πάντα κάποιος κυνηγάει τον άλλο. (Ερωτήματά μου περί κυνηγού και θηράματος έχουν διατυπωθεί και παλαιότερα. Τα συμπεράσματά μου δεν ήταν διόλου εοίωνα για το ανδρικό φύλο, αλλά δεν κατέθεσα τις απόψεις μου σε αντίστοιχο νήμα, όπως ήταν η αρχική μου σκέψη, διότι είμαι γλυκιά και υπομονετική - όσο μια λέαινα).

    Μάλλον δεν έγινε κατανοητή η συσχέτιση με την ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στον Κ και στο υ. Η κυριαρχία του ενός είναι πράγματι κοινός στόχος. Και βασίζεται στην δύναμη του υ. Αυτό είναι όλο. Ένα αδύναμο υ δεν μπορεί να κυριαρχηθεί. Απλά υποκλίνεται για να σώσει το τομάρι του.

    Το βρήκα ως finito και όχι finita. Για το festa έχεις δίκιο.

    Ή αν σπάσει, αν πεθάνει, αν είναι διανοητικά καθυστερημένη κ.ο.κ. Οι προεκτάσεις εμφανείς. Δεν το λέω έτσι για να περνάω την ώρα μου ότι δεν υφίσταται Κυριαρχία σε ένα αδύναμο υ.

    Η σκλάβα δεν προσδιορίζει τον εαυτό της. Της επιτρέπεται όμως να σκέφτεται, να αντιλαμβάνεται και να κάνει αντιπαραβολές κατά το δοκούν. Εάν κάπου σφάλλει, της υποδεικνύεται σε τί σφάλλει.

    To topping from the bottom είναι ένα χαρακτηριστικό των αδυνάτων. Το θεωρώ ανάξιο ενός δυνατού υ και κυρίως ανάξιο ενός ικανού Κ που έχει κάνει θαύματα με την συνειδητότητα του υ που βρίσκεται στην ευθύνη του.

    Καταλαβαίνω. Εγώ πάλι,αδιαφορώ για τέτοιου είδους διασαφηνίσεις. Ανάλογα με τα κέφια του βλέπεις, είμαι είτε η πουτάνα του, είτε η σκύλα του, είτε η Βαρώνη του, είτε η D του. Και για να πω την αλήθεια, αυτό είναι προτιμότερο από το να είμαι βασίλισσα.
     
  2. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Ο παραλληλισμός σκακιού και μάχης είναι ατυχέστατος - το εξήγησε ο Mesodo. Το σκάκι έχει απαράβατους κανόνες - το βραχώδες 'συντακτικό' του παιγνίου. Καμιά πραγματική μάχη δεν διεξάγεται με βάση αμοιβαία σεβαστούς κανόνες, ούτε είναι οι κινήσεις των εμπλεκομένων 'πολεμιστών' τυπικά προβλέψιμες και προσδιορισμένες από μιαν αρχική σύμβαση.
     
  3. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Καλο ειναι να διαβαζουμε ολοκληρο το post.Και να μην προσεχουμε ενα κομματι-τσιτατο.Δεν τελειωνει ετσι.Παρακατω συμπληρωνω ο ιδιος οτι ασχετα πως θεωρει ο καθενας τον διαχωρισμο ερασιτεχνικου- επαγγελματικου,(στην ουσια οι επαγγελματιες σκακιστες μετριουνται στα δαχτυλα του 1 χεριου,για αυτο ουτε η παγκοσμια ομοσπονδια δεν εχει παρει θεση σε αυτον τον διαχωρισμο)δεν θεωρειται fair να παιζεις με 9 βασιλισσες.
    Εκτος αν γνωριζεται κανενα μεγαλο σκακιστη που το εκανε.....!!!!

    Υ.Γ.....Παντως η elfcat εχει δικιο....το ουσιαστικο θεμα του νηματος περναει σε 2ρη μοιρα...!!!!
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Βαθιά εσφαλμένη αντίληψη, νομίζω, για το σκάκι, αλλά το νήμα άλλο πραγματεύεται, οπότε ας το αφήσουμε. 
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Το αντελήφθην, απλώς υπογράμμισα ότι μεταξύ βασιλέως και βασίλισσας στο σκάκι δεν υπάρχουν αντίστοιχα ζητούμενα. (Και υπονόησα ότι η επιθυμία κυριαρχίας έρχεται σε αντίφαση με την ερωτική επιθυμία κατά τις θεωρήσεις που αναφέρθηκαν.)

    Καλώς, δεν είχα καταλάβει ότι εννοείς αυτό. Συμφωνούμε. (Αν και μπορώ να βρω επιχειρήματα υπέρ της άποψης πως το δεύτερο υ είναι πραγματικά υποταγμένο.)

    Λογικό, είναι πολύ σύνηθες σφάλμα - σχεδόν δόκιμο.

    Δεκτό αυτό που γράφεις εφόσον συνιστά προσωπική θεώρηση, αλλά δεν καταλαβαίνω, τί νόημα έχει τότε η προηγούμενη διατύπωσή σου.
     
  6. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Αν ο τρόπος κίνησης των πιονιών, elfcat, δεν είναι τυπικά προσδιορισμένος συμβατικώς (κανόνες, οδηγίες) - και γι' αυτό προβλέψιμος επί της αρχής, τότε εσύ να μετακινείς τον πύργο λοξά, τον τρελό καθέτως και οριζοντίως κοκ.
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Αν νομίζεις ότι σκάκι είναι μόνο αυτό που περιγράφεις, τότε καλώς κάνεις και δεν παίζεις. Η προσδιορισμένες κινήσεις των κομματιών δεν έχουν να κάνουν με την σκακισιτκή πρόβλεψη. Το γεγονός ότι γνωρίζω την κίνηση του πύργου δε σημαίνει ότι γνωρίζω τι θα κινήσει ο αντίπαλος, ως πρόκριμα της επόμενης κίνησής του και της μεθεπόμενης, μέχρι να κατισχύσει του βασιλέως μου και εμού.
     
  8. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Αν από όσα έγραψα συνήγαγες ότι διατείνομαι πως μπορείς να προβλέψεις τις συγκεκριμένες επιλογές και κινήσεις συγκεκριμένων παικτών σε συγκεκριμένο χρόνο, τότε έχεις σαφέστατα κάποιο πρόβλημα αυτοσυγκέντρωσης, αυτές τις ημέρες. Συνιστώ ανάπαυση.
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    ...συμφωνούμε ωστόσο ότι ο συσχετισμός της dora salonica ήταν ατυχής... .

    ΥΓ. Η αυτοσυγκέντρωσή μου έπασχε παιδιόθεν, ως μου έχουν πει 
     
  10. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού


    Aυτο μαλιστα......να κερδιζεις με το βασιλεα σου και εσου.....ειναι πολυ ενδιαφερον...!!!!!!  
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Με έχω παίξει στο σκάκι  
     
  12. atasai

    atasai Regular Member

    Re: Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Στοίχημα εγκεφαλικής κυριαρχίας;