Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Ελληνικη BDSM Κοινοτητα δειχνει την Αλληλεγγύη της στις Κακοποιημένες Γυναικες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 22 Νοεμβρίου 2007.

  1. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    εγω παλι εχω μια πιο σκληρη αποψη .... ΝΑΙ στην βοηθεια σε οσες την ζητουν και κανουν βηματα για ενα καλυτερο αυριο ... απαραιτητη προυποθεση η κατθεση μυνησης εναντιον του ... δεν με ενδιαφερει αν δεν θελουν να συρθει ο πατερας των παιδιων τους στα δικαστηρια ... βοηθεια εκει που πρεπει για να αντιμετωπιστει το φαινομενο ως εγληματικη συμπεριφορα και οχι να μπαλωνουμε τα συμπτωματα με σιωπηλες αντιβιωσεις ...
    Θες βοηθεια Κυρια μου .. βεβαιως .. οτι περναει απο το χερι μας ... αλλα θα το πας μεχρι τελος ...
     
  2. zinnia

    zinnia Contributor

    Πολύ απόλυτο αυτο..δεν παιρνεις υπόψη σου κανεναν παράγοντα που ούτε εγω, ουτε εσυ μπορούμε να φανταστούμε πως το βιώνουν αυτές οι γυναίκες. Εξω από το χορό μπορούμε να λεμε ο.τι τραγούδι θέλουμε.
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ακριβως ... και επειδη ειμαστε εξω απο τον χορο ας κραταμε μια πισινη για το ποιες πραγματικα υποθεσεις εχουν σαρκα και οστα και φτανουν ενωπιον της δικαιοσυνης ...
     
  4. lina

    lina Regular Member

    Ολες 'εχουν σάρκα και οστά το γιατί δεν φτάνουν στην δικαιοσύνη έναι άλλο θέμα κι αν θελετε isnogood μπορώ να σας το αναλύσω πολύ διεξοδικά, με το συμπάθειο κι όλας μην παρεξηγηθώ, απλά έχω ευαισθησία και πολλη γνώση για το ζήτημα!!!
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    συφμωνω μαζι σου ... ΕΣΥ που εχεις πολυ γνωση στο ζητημα αυτο , δικαιουσε να εχεις και αποψη ... εγω που δεν εχω γνωση αλλα θελω να βοηθησω πρεπει να ειμαι περισσοτερο καχυποπτος για να μην αδικησω κανεναν ...
     
  6. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Συμφωνω με την αποψη σου αυτη... μονο που γνωριζοντας πως πανε κατι τετοιες υποθεσεις οταν πανε δικαστικως (το λεω εκ πειρας... αλλα οχι δεν ειμαι κακοποιημενη γυναικα) μπορω να σου πω ποσο δυσκολο ειναι.
    Δυστυχως η δικαιωσυνη επειδη δηλωνει τυφλη, ειναι κ απανθρωπη... μια γυναικα που υπεστει οτιδηποτε το βιαιο οπως η σωματικη κακοποιηση θα χρειαστει να τα πει κ 2 κ 3 φορες εκει κ να το ξαναζει στην ουσια... ή υπερασπιση θα προσπαθησει οχι κ με οτι πιο κομψο ως τροπους/τακτικες να βγαλει οσο πιο λαδι γινεται τον κατηγορουμενο συζυγο κ πολλες φορες στην προσπασια του θυματος δεν βοηθαει κ πολυ η ιδια η δικαιωσυνη απο τον τροπο με τον οποιο χειριζεται τετοια θεμα, γιατι μην ξεχναμε ειναι... τυφλη!.... συνεπως καταλαβαινετε ποσο ψυχοφθορο ειναι (σαν μην φτανει το ξυλο δλδ), κ αμα υπαρχουν παιδια εκει να δειτε ποσο ζοριζει το θεμα...
     
  7. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Στη Δικαιοσύνη , αντίθετα από όσα λέγονται, φθάνει ένας απίθανα μεγάλος αριθμός υποθέσεων, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο - με την ελπίδα ότι η γυναίκα "θύμα" θα κερδίσει χάρη στην πίεση της κοινής γνώμης, όπως η τελευταία διαμορφώνεται από "πολιτικώς ορθές" δοξασίες.
    Οι υποθέσεις κακοποίησης (ενδοοικογενειακής συνήθως) και βιασμού είναι σχεδόν αδύνατον, σε πλείστες περιπτώσεις, να διαλευκανθούν με βάση το πραγματολογικό υλικό και κρίνονται με κριτήρια "ιδεολογικά", διανθισμένα από προφανέστατες ψευδομαρτυρίες. Η νομική αυστηρότητα υποκύπτει στις σαχλαμάρες του συρμού. Όπως ακριβώς τα δικαστήρια, ιδιαίτερα αν η σύνθεση είναι κατά πλειοψηφία γυναικεία, καθίστανται έρμαια κοινών εκβιασμών - που στο αμερικανικό δικαιικό σύστημα προσλαμβάνει τη μορφή πλημμυρίδας αστικών αγωγών για να παρακαμφθούν, κοντά στα άλλα, οι δικονομικές δυσκολίες της ποινικής αποδεικτικής διαδικασίας.
    Όσο οι κλασικές ανδροκρατικές χυδαιότητες ('κούνησε κι αυτή τον κώλο της, 'η γυναίκα καταλαβαίνει μόνο από μάπες αφού είναι εκ φύσεως πουτάνα'...) προκαλούν αηδία και αποτροπιασμό αλλα τόσο εξοργίζουν τα φεμινιστικά ιδεολογήματα που οδηγούν και στον τομέα αυτό στην αποσάρθρωση των απομειναριών του Κράτους Δικαίου, βασική μέριμνα του οποίου δεν είναι η καταδίκη με βάση την αρχή της συλλογικής ευθύνης ('επειδή είναι άνδρας δεν μπορεί παρά να φταίει') αλλά η διασφάλιση της υπεράσπισης των ύποπτων ενοχής - και προκειμένου περί κακουργηματικών αδικοπραξιών η εμμονή στην 'πλήρη απόδειξη', με την απόλυτη τεκμηρίωση των αντικειμενικών και υποκειμενικών στοιχείων του δόλου.
    Τα περί γυναικών - θυμάτων που υφίστανται τάχα τον εξευτελισμό της ακροαματικής διαδικασίας συνιστούν πασιφανέστατα προσπάθειες να κερδηθούν οι δίκες εκτός αιθούσης. Πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται ολοένα συχνότερα, χάρη στην ανιδιοτελή συνδρομή Δημοσιογράφων που ξεμύτισαν από τους βόθρους.
     
    Last edited: 21 Μαρτίου 2008
  8. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Dolmance.. ολιγον τι υπερβολικο κ εκτος πραγματικοτητας, δυστυχως! Κ το λεω απο προσωπικη πειρα (...δεν κανω εικασιες οπως αλλους που μιλουν θεωρητικα)
     
  9. kali crow

    kali crow Guest

    οντως εκτος πραγματικοτητος....
    γιατι υποτιμαμε το βασανιστηριο που υφισταται ψυχολογικα μια κακοποιημενη γυναικα κατατη διαρκεια ολης αυτης της διαδικασιας....?
    λυπαμαι που το ακουω.και δεν εχει να κανει ουτε με φεμινισμο ολο αυτο ουτε με κατι παρομοιο.εχει νακανει με βιασμο και κακοποιηση απο ολες τις αποψεις της γυναικειας φυσης...
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Κοράσια,
    έχω την εντύπωση πως εξωπραγματικό είναι το να μη διακρίνουμε μεταξύ κατηγορούμενου και κατήγορου. Η θέση του δεύτερου ποτέ δεν είναι δραματική και, επιτέλους, αν υποθέτει ότι αποτελεί διασυρμό η ξυλοκόπηση από έναν κτηνάνθρωπο ας μην τον καταγγείλει, στο μέτρο που το αδίκημα δικάζεται κατ' έγκληση. Εφ' όσον η κατηγορία αφορά αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις κανείς δεν υποχρεώνει το θύμα να παραστεί ως πολιτική αγωγή. Μπορεί να κάτσει σπίτι του, αποφεύγοντας τη 'σπίλωση'. Η δίκη θα γίνει ούτως ή άλλως.
    Αν με κακοποιήσει ένας κωλομπαράς θα διαμαρτύρομαι επειδή κάποιοι συμπέραναν πως είμαι πούστης και θα κραυγάζω ότι ντρέπομαι το ακροατήριο;Ή θα εξοργίζομαι επειδή υπέστην άδικες βιαιότητες;
    Μια ένσταση μόνο δέχομαι: Τις πιέσεις του περιβάλλοντος μιας γυναίκας, οι οποίες, όμως, σπάνια είναι ανιδιοτελείς ή απορρέουν από μια στρεβλή, πλην ενεργό, αντίληψη περί τιμής. Μάλλον οι συγγενείς διαπραγματεύονται την τιμή της 'τιμής'.
    Το θέμα των παιδιών δεν με απασχολεί. Αν δεν τα κουβαλήσουν οι οικείοι στο δικαστήριο δεν θα έρθουν μόνα τους. Κι αν επιλέξουν ελεύθερα να υποβληθούν στη δοκιμασία, τότε τα ψυχικά τους τραύματα αφορούν αποκλειστικώς τα ίδια.
     
  11. kali crow

    kali crow Guest

    δεν ειπα κατι ουτε για το να ντρεπεται ουτε για υποστηριξη σεξουαλικοτητας κτλ.
    ο κατηγορος πρεπει να παει στο δικαστηριο για να πει τα πραγματα οπως εγιναν.δεν πρεπει να ντρεπεται για την κακοποιηση που υπεστη.
    η ντροπη οδηγει και στην λαθος συμπεριφορα.
    δε μιλαω περι τιμης απο την οικογενια κτλ....
    ολα αυτα ειναι για μενα κουραφεξαλα και τουμπανα.
    ενα ειναι το θεμα.οταν κακοποιειται ενας ανθρωπος καταστρεφεται διαπαντος ενα κομματι της ψυχολογιας του.κουβαλαει εφιαλτες σε ολη του τη ζωη.
    το να θυμαται αυτους τους εφιαλτες με καθε αφορμη(βλ.δικη) ειναι οδυνηρο.
     
  12. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: Η Ελληνικη BDSM Κοινοτητα δειχνει την Αλληλεγγύη της στις Κακοποιημένες Γυν

    Περί δικαιοσύνης: Πάς στο τμήμα να κάνεις καταγγελία αφού τον έχουν πάρει από το σπίτι οι αστυνομικοί μετά από απελπισμένο τηλεφώνημά σου "βοήθεια θα με σκοτώσει" ο μπατσάκος που είχε βάρδια τόσες νύχτες στην σειρά επιβεβαιώνει ότι "ναι η Κυρία πήρε επανηλειμένα τηλέφωνο ζητώντας βοήθεια αλλά δεν έιχαμε περιπολικό" και ο Διοικητής γυρνάει και σου λέει "κάντου μύνηση αν θες αλλά να ξέρεις ότι μπορεί να σου κάνει κι αυτός για συκοφαντική δυσφήμιση, καλύτερα να πάτε σπίτι και να τα βρείτε"
    Ταυτόχρονα είναι γύρω σου καμια 6/7 άλλοι αστυνομικοί που χαζογελάνε με τον σύζυγο και σου λένε και που ναι τα σημαδια?? και τους δείχνεις όλο σου το κορμί γεμάτο από βουρδουλιές της ζώνης του και το κεφάλι σου σαγγρέ από την αγκράφα, τα παπούτσια του και τα αυτιά σου με αίμα ξεραμένο και το μάτι τούμπανο κλπ κλπ κλπ και μετά σε στέλνουν σπίτι να τις ξαναφάς........
    Ευχαριστώ για την υπομονή Σ/σας......