Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Ελληνικη BDSM Κοινοτητα δειχνει την Αλληλεγγύη της στις Κακοποιημένες Γυναικες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 22 Νοεμβρίου 2007.

  1. kali crow

    kali crow Guest

    ναι ναι...αυτη θα πρεπε να ναι η σωστη συμπεριφορα....μακαρι να το καναν.αλλα δε μπορω και να τις κατακρινω γιαυτο....ειναι πολυ δυσκολες καταστασεις ψυχολογικα.
     
  2. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    επιμένω...είμαι παντρεμένη με τον α και εχω κάνει και παιδιά μαζί του.μια μέρα,απο την μια στιγμή στην άλλη(?),επειδή μέθυσε,επειδή έχασε την προαγωγή,επειδή τα παιδιά κάνουν φασαρία,επειδή δεν πέτυχε το κοκκινιστό,επειδή...λες και έχει σημασία...του την βαράει κατακέφαλα και με σαπίζει...εγω δεν μπορώ να σηκωθώ,να πάρω τα παιδιά μου και να πάω στην μάνα μου?γιατί να κάτσω εκεί μέσα...τα παιδιά μου τι θα κάνουν?τι καταστάσεις θα βιώσουν...πληγές στο μυαλό και την καρδιά..αν οχι στο σώμα,που ποιός μου το εγγυάται?
    μάλλον κάπου έχασα την επαφή με την πραγματικότητα φαίνεται
     
  3. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Είμαι θύμα κακοποίησης. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Ποιος θα με βοηθήσει να το αντιμετωπίσω;
    Κακοποίηση γυναικών είναι η άσκηση σωματικής, ψυχικής ή σεξουαλικής βίας ενάντια σε μια γυναίκα από το σύζυγο ή το σύντροφό της.
    Η ενδο-οικογενειακή βία είναι η αθέατη βία που συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και θεωρείται, δυστυχώς ακόμα και σήμερα, αυστηρά οικογενειακή υπόθεση. Είναι ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά. Τα ίδια τα θύματα τις περισσότερες φορές δεν αντιδρούν, αλλά και όσοι γνωρίζουν δεν επεμβαίνουν για να τη σταματήσουν. Μια γυναίκα που κακοποιείται έχει ανάγκη την άμεση παρέμβασή μας. Αντιδρώντας μπορείς να σώσεις μια ζωή. Η ανοχή διαιωνίζει το πρόβλημα.
    Τα Συμβουλευτικά Κέντρα για τη βία κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας είναι εξειδικευμένες υπηρεσίες για υπεύθυνη ενημέρωση και στήριξη σχετικά με τα δικαιώματά σου.
    Βρίσκονται στην Αθήνα: Νίκης 11, τηλ. 210 3317305-6 και στον Πειραιά: Αλκιβιάδου 76, τηλ. 210 4112091. Προσφέρουν νομικές συμβουλές, ψυχολογική στήριξη και πληροφορίες για κοινωνικές υπηρεσίες που μπορούν να σε βοηθήσουν.
    Ο Ξενώνας - Καταφύγιο για Κακοποιημένες Γυναίκες μπορεί να προσφέρει σε σένα και στα παιδιά σου προσωρινή φιλοξενία σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ηρεμίας.

    Τι πρέπει να κάνω την ώρα της κρίσης;

    · Να καλέσεις σε βοήθεια ή να τηλεφωνήσεις στο 100 αν μπορείς. Εάν νιώθεις άνετα, μπορείς να έχεις μιλήσει στους γείτονες που εμπιστεύεσαι, ώστε να καλέσουν σε βοήθεια εάν αντιληφθούν ότι είσαι εκτεθειμένη σε κίνδυνο.
    · Να τηλεφωνήσεις σε κάποιον γνωστό για να ζητήσεις βοήθεια χρησιμοποιώντας μια συνθηματική λέξη ή φράση, που θα την ξέρετε μόνο εσύ και αυτός.
    · Προσπάθησε να απομακρυνθείς από το δράστη, προφυλάσσοντας τον εαυτό σου και τα παιδία σου, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες και έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα.

    Τι μπορώ να κάνω μετά από ένα επεισόδιο βίας;

    · Να πας στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου. Εκεί δήλωσε την κακοποίηση και ζήτησε να σε προστατέψουν. Μπορείς να ζητήσεις να γίνουν συστάσεις στο δράστη κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Επίσης, μπορείς να του υποβάλεις μήνυση ή στο Αστυνομικό Τμήμα ή στον Εισαγγελέα. Ζήτησε να σε εξετάσει ιατροδικαστής για να διαπιστώσει και να βεβαιώσει τα σημάδια της κακοποίησης.
    · Να πας σε ένα εφημερεύον νοσοκομείο και να υποβληθείς σε εξέταση. Μη διστάσεις να αναφέρεις τα πραγματικά στοιχεία του συμβάντος. Εάν έχεις υποστεί σοβαρή σωματική κακοποίηση και δεν μπορείς να μετακινηθείς, κάλεσε το 166 για να σε μεταφέρει. Ζήτησε επίσης σχετική ιατρική γνωμάτευση.
    · Να απευθυνθείς σε μια από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες (που αναφέρονται στο παράρτημα), οι οποίες είναι στελεχωμένες με συμβούλους, που θα σε ακούσουν, θα σου προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ ψυχοκοινωνική στήριξη και νομικές συμβουλές και θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις στη ζωή σου τους δρόμους που εσύ επιλέγεις και σου ταιριάζουν περισσότερο. Αν έχεις ανάγκη φιλοξενίας, υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλισθεί προσωρινή διαμονή για σένα και τα παιδιά σου.

    Τι δικαστικές ενέργειες μπορώ να κάνω;

    · Για να απομακρύνεις το βίαιο σύζυγο ή σύντροφό σου από το σπίτι, ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα τη μετοίκησή του.
    · Εάν έχεις πάρει τα παιδιά μαζί σου, ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα τη μετοίκησή σου, την προσωρινή επιμέλεια και διατροφή τους, καθώς και την οικοσκευή.

    Οι σχετικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα που αφορούν τη Νομική Συμβουλευτική βρίσκονται στο Παράρτημα.

    Εαν θελετε μπορουμε να κανουμε ενα νημα για το τι μπορει να κανει μια γυναικα και τι οδους μπορει να ακολουθησει προκειμενου να μπορει να συνεχισει την ζωη της και αυτη και τα παιδια της με ασφαλεια οσο το δυνατον σε καλυτερο βαθμο.Το μονο σιγουρο ειναι οτι τετοιου ειδους αντιδρασεις ΠΡΕΠΕΙ να καταγγελονται.
    Το πρωτο δηλαδη βημα πρεπει να γινει απο την κακοποιημενη γυναικα και ετσι να παρθει η αποφαση .

    Αγαπητη Georgia πιστευω να σε βοηθησα αρκετα στις αποριες σου.Και ελπιζω να βοηθησα αυτες που πραγματικα τις χρειαζονται και οχι υποθετικα  
     
  4. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    θα'θελες!!!! Το θυμα καλως ή κακως υποχρεούται να παραστει ως πολιτικός εναγων. Ο λογος, προκειται για ΠΟΙΝΙΚΟ κ οχι ΑΣΤΙΚΟ δικαιο!

    Σορυ κιολας... αλλα αμα δεν εχεις ζησει ή δεν εχεις τις νομικες γνωσεις επι του θεματος κανεις αντιλογο απλα για να γινεται;;;
     
  5. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Ειδαμε κ φορες που τα ειδε σε ιατροδικαστικες εκθεσεις, ξεσπασματα του θυματος στο ακροατηριο μονο κ μονο στην θεα του θυτη... τι εκανε... ασε! Την Ελληνικη δικαιωσυνη την σιχαινομαι!
     
  6. thanasis

    thanasis Contributor

    Αυτό είναι που θα έπρεπε να σε απασχολεί. Το πρόβλημα δεν έγκειται στο τι λαμβάνει χώρα εντός των δικαστηρίων.

    Όσον αφορά στο επιχείρημά σου για "ελεύθερη επιλογή των παιδιών", με παραπέμπει στον τρόπο με τον οποίο οι παιδεραστές δικαιολογούν την πρακτική τους!

    Άντε και καλό σαββατοκύριακο!  
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    παντως μια τετοια περιπτωση γνωριζω .. και δεν μιλαμε για ξυλο σε καθημερινη βαση αλλα για ενα δυνατο σπρωξιμο με μπατσο ... ξερετε ποσο του στοιχησε τοτε ? .. 8.000.000 δρχ ... τα μισα διοτι συνεβηκε μπρος στα παιδια .... αλλα η μανα Λεων στο ζωδιο .. οχι θα τον αφηνε .. και πολυ καλα του εκανε .. βεβαια ειχε απολυτη υποστηριξη απο το 5ετων και 7ετων παιδια της , πολυ σημαντικο αυτο ...
    Συνολικα 7 μηνυσεις ... 3 απο αυτες στους μαρτυρες του για ψευδομαρτυρια .. τους πηδηξε στην κυριολεξια .... και μην φανταστειτε για καμια με ισχυρη κοινωνικη θεση .... πρωην χρηστης ναρκωτικων με συληψεις και απλη πωλητρια σε ρουχα ... αλλα ... γατα με πεταλα η κυρια ....
    Ξερετε τι ειπε ? ... ξεφυγα απο τον θανατο (ναρκωτικα) , σταθηκα στα ποδια μου , εγινα μητερα , μεγαλωνω τα παιδια μου και θα σηκωσει χερι πανω μου ?... του το κοβω απο την ριζα ...
     
  8. L_Strike

    L_Strike Contributor

    http://www.draseis-gynaikes.gr/internet//ecPage.asp?id=344&nt=18

    Πολύ καλό και κατατοπιστικό άρθρο Apollyon, αλλά οφείλουμε να δημοσιεύουμε και την πηγή όταν αναπαράγουμε ήδη δημοσιευμένο κείμενο.
     
  9. thanasis

    thanasis Contributor

    Και έχει άδικο σε αυτό, πιστεύεις;  
     
  10. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    L Strike εχεις δικιο πραγματικα το ξεχασα.Με χαζεψαν τα τηλς σημερα  

    Θελω να πιστευω οτι καταλαβαινουν ολοι οτι απο καπου το πηρα και δεν ειχα σκοπο να το οικοιοποιηθω
     
  11. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Η διατύπωση μου είναι ακριβής SMiss και την επαναλαμβάνω στο ακέραιο. Θα ισχύει δε έως ότου ο Ύψιστος σου εμπιστευθεί καθήκοντα νομοθέτη. Η αυθάδεια δεν είναι δικαιολογία για την αγραμματοσύνη (βλ αρθρ. 63 & 82-88 ΚΠΔ, 1950/ Αναγνωστόπουλος 2006).
     
  12. thanasis

    thanasis Contributor

    Να μένει το βύσσινο. Αν είναι να "μη μας απασχολεί το θέμα των παιδιών", ας το δώσει ο "Ύψιστος" το θέμα στους ευγενείς τε και γραμματιζούμενους (και παραπέμποντες σε βιβλιογραφία).