Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Ελληνικη BDSM Κοινοτητα δειχνει την Αλληλεγγύη της στις Κακοποιημένες Γυναικες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 22 Νοεμβρίου 2007.

  1. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Τότε για εξηγησε μου γιατι ως πολιτικη εναγουσα ημουν υποχρεωμενη να παραστω κ δεχτηκα κ την αναλογη κληση;;;
    Αφου τα ξερεις ολααααα! κ μεις που τα ζησαμε κ σαφεστατα δεν θελαμε να παραστουμε το λουστηκαμε κ δις μαλιστα καθως το θεμα μου τραβηξε ως το εφετειο;;;

    Επισης:
    Αρθ. 63
    αφορα την χρηματικη αποζημιωση
    Αρθ.82
    ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - Πολιτικώς ενάγοντες.
    Άρθρο 82. - Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής.

    1. Όποιος έχει το δικαίωμα να ασκήσει την πολιτική αγωγή στο ποινικό δικαστήριο (άρθρο 63) μπορεί να δηλώσει ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων στην ποινική διαδικασία. 2. Οι ανήλικοι και όσοι άλλοι ανίκανοι παρίστανται με τους νόμιμους αντιπροσώπους τους σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του αστικού κώδικα. 3. Η δήλωση παράστασης του πολιτικώς ενάγοντος δεν αναπληρώνει την έγκληση στις περιπτώσεις που αυτή είναι απαραίτητη για την ποινική δίωξη (άρθρο 50).


    Αρθ. 88
    αφορα την αποβολη του πολ. εναγ.

    πηγή: www.hadjimichalis.gr/keimena/nomothesia/kodikes/kodikas_poinikis.doc


    Υ.Γ: ΟΝΤΩΣ Η ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ Κ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
     
  2. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Εφοσον ειναι ποινικο δικαστηριο ειναι υποχρεωμενη η πολιτικη αγωγη να παρισταται.Αυτο ειναι 100% σιγουρο και ξεκαθαρο.Ας ληξει εδω.Δεν ευδοκιμει το θεμα ετσι ουτε προσφερει τιποτα...
     
  3. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Δεν ήσουν υποχρεωμένη να πας - όλες οι διατυπώσεις του νόμου είναι δυνητικές. Χαρακτηριστικότερο: η απουσία της πολιτικής αγωγής δεν είναι καν επαρκής λόγος αναβολής, η δε αποχώρηση της κατά τη διάρκεια της δίκης δεν διακόπτει τη διαδικασία. Όσα παραθέτεις είναι 'τρείς λαλούν και δυό χορεύουν' για το ζήτημα μας.
    Όπου προς δόξαν της ελληνικής γλώσσας η έκφραση 'μπορεί να δηλώσει' μετατρέπεται μυστηριωδώς σε 'υποχρεούται να παραστεί'. Προφανώς όμως δεν επρόκειτο για αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αδικοπραξίες και ήσουν μηνύτρια (κατ' έγκληση δίωξη). Το Δικαστήριο, με τη σειρά του, όφειλε να σε καλέσει διότι η δική σου αρχική έγκληση και η υποβληθείσα στη συνέχεια αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής δεν μπορούσαν να αποσυρθούν δίχως να περατωθεί αθωωτικά (ουσία) για τον εγκαλούμενο η ποινική διαδικασία. Επιπλέον, μπορούσες να παραστείς δι' αντικλήτου (δικηγόρου) χωρίς να κουβαλιέσαι αυτοπροσώπως και να ταλαιπωρείσαι ψυχικώς. Αν πάλι η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη και αφορούσε πχ 'βαρεία σωματική βλάβη' μπορούσε να στηρίξει το κατηγορητήριο ο εισαγγελέας μόνος του, δίχως αρωγή πολιτικής αγωγής. Καμιά σχέση δεν έχει αν το δικαστήριο ήταν ποινικό ή εκκλησιαστικό ή μεταφυσικό. Αυτό που μετράει, με δεδομένο τον ποινικό χαρακτήρα της εκδικαζόμενης υπόθεσης, είναι το ποιός είχε την πρωτοβουλία της δίωξης και το είδος του εγκλήματος και των ποινών: Πλημέλλημα/κακούργημα, φυλάκιση/κάθειρξη).
    Είναι προφανές ότι το θέμα των παιδιών δεν με αφορά από νομική έποψη - η κοινωνική και ψυχολογική του διάσταση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Και εν πάση περιπτώσει δεν είμαι εγώ αλλά τα δικαστήρια που δέχονται ως μάρτυρες παιδιά πέντε και επτά ετών. Άρα αναγνωρίζουν ότι η ελευθερία της βούλησης και ο καταλογισμός συμβατικώς μόνον τοποθετούνται σε μιαν ορισμένη ηλικία - είναι δυνατόν να προσαρμόζονται στην περίσταση, όσο κι αν προκαλεί τρόμο η ιδέα πως είναι δυνατόν να καταδικασθεί άνθρωπος χάρη στη 'μαρτυρία' ενός νηπίου.
    Σε κορδακίσματα δεν θα απαντήσω ούτε τώρα ούτε στο μέλλον - η δήλωση δεν αφορά τον αμέσως προηγούμενο συνομιλητή, που απλώς σφάλλει. Αλλά αφού συμφωνεί ο επόμενος, η αυθεντία του οποίου αναπαρίσταται εναργώς στο emoticon, τί χρεία έχομεν ερμηνειών;
    Εγκάρδιοι και οριστικοί, πλέον, χαιρετισμοί.
     
    Last edited: 21 Μαρτίου 2008
  4. thanasis

    thanasis Contributor

    Συμφωνώ. Και ας βγάλει ο δυνητικά οξύνους αναγνώστης τα συμπεράσματά του.  
     
  5. Eri

    Eri

    Ειναι πραγματι πολυ ωραιο να παρατηρεις τους χαρακτηρες του καθενος μεσα απο τα γραπτα του.....Οντως μπορεις να καταλαβεις πολλα......

    Το πιο ωραιο ομως ειναι να γνωριζεις δυο πραγματα παραπανω κ να γελας με την αφελεια, την (πολλες φορες αναιτια) επαρση κ τον παντογνωστισμο μερικων......

    Καλο θα ταν πρωτου γραψουμε κατι να ριχνουμε μια ματια στα παλαιοτερα γραπτα των συνομιλητων μας ωστε να μη λεμε χαζαμαρες (με α κ οχι με ο) καθως επισης να υπαρχει μια στοιχειωδη ευγενεια κ σεβασμος......
     
  6. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Συνεπως ο δικηγορος μου ελεγε παπαριες κ συ φυσικα εχεις δικιο... ας ειναι!!!!! Η περιπτωση μου ηταν 1 κακουργημα κ 2 πλημελειματα κ αν δεν πηγαινα (μολις 18 χρ. οταν αξιωθηκε να γινει το δικαστηριο... δλδ 5χρονια μετα) θα ερχοταν η αστυνομια να με παρει απο το σπιτι μου, συν οτι στα πλαισια της υποθεσης μου θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει εις βαρος ασχετα αν δια ψυχολογικους λογους δεν θα μπορουσα να παραστω.

    Πρωτον, εσυ ανεφερες τα εν λογο αρθρα κ αυτα ειναι off topic... τι σχεση μπορει να εχει η χρηματικη αποζημιωση (αρθ.63) με το αν ειναι υποχρεωμενος ο πολιτικος εναγον να παραστει. επισης τι σχεση εχει αν ενα δικαστηριο θα εχει αναβολη η οχι αν παραστει η οχι η πολιτικη αγωγη... αλλο ειναι το θεμα μας, αλλα ειπαμε αντιλογος απλα για να γινεται!... Συν οτι κανεις δεν ειπε πως η ακροαματικη διαδικασια διακοπτεται αν δεν παραστει ή για Χ λογους αναχωρησει...

    Κανονικα ηταν για αυτεπαγγελτες διωκομενες αδικοπραξιες (2/3 πιο συγκεκριμενα) κ η μυνηση υποβληθηκε απο τους γονεις μου για εμενα βασικα καθως ημουν ανηλικη τοτε (ετων 13) εις γνωση μου κ με την δικη μου συγκαταθεση διοτη, αν περιμεναμε απο την αστυνομια που εγινε η καταγγελια να κινηθει καταλληλως... (οσο κ αν ταλαιπορηθηκα, ψυχικα κυριως, δικαιωθηκα στο τελος...) ζητω που καηκαμε!


    Η προκλητικοτητα σου δεν εχει ορια, εισαι θρασης κ αφου οποιος το ζει, απλος σφαλλει οπως λες κ συ κ εσυ που απλα ξερεις αλλα δεν εχεις βιωσει εισαι σωστος τι να πω... Η   παει συννεφο κ δεν σκοπευω να αναλωσω τον χρονο μου περαιτερω κ να με συγχησω περισσοτερο στην θυμηση δυσαρεστων καταστασεων.
     
  7. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    SMiss άσε τα χαριτωμένα περί μαλακίας στην άκρη - θυμίζουν πεισμωμένη κοπελούδα. Λογικέψου και επιτέλους παραδέξου ότι δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη για όλα. Ειδικά όταν στερούμαστε και τα στοιχειώδη τεχνικά εργαλεία ανάλυσης. Θα πρόσθετα μάλιστα ότι η 'άποψη' μας είναι απολύτως καταστροφική αν την εκφράζουμε επί εξειδικευμένων θεμάτων, τη στιγμή που συντρέχουν περιστάσεις έντονης συναισθηματικής εμπλοκής. Οφθαλμοφανέστατα, η εκρηκτικότητα και η οργή σε παρασύρουν σε νομικές ελαφρότητες. Το αναγνωρίζεις, μασημένα έστω. Συνεπώς λήξαμε.
    Είναι πιθανότατο να σου έλεγε ο δικηγόρος 'παπαριές', αλλά στο προκείμενο πιστεύω ότι εσύ δεν καταλάβαινες. Κανείς δεν θα ερχόταν να σε πάρει από το σπίτι σου, παρά μόνο για μια κατάθεση. Αλλά έχεις δίκιο που φοβόσουν γενικώς και αορίστως: είναι βέβαιο ότι οι αστυνομικοί θα σε αντιμετώπιζαν με δυσπιστία ή εχθρότητα, καθ' ότι πρέπει να ήσουν αρκετά ξεπεταγμένο και ανήσυχο κοριτσόπουλο - τυπική περίπτωση, αν οσφραίνομαι καλά, του φρικώδους αποφθέγματος 'τάθελε ο κώλος της'.
    Χαίρομαι που αντιλήφθηκες κάτι παραπάνω από την αμεσότητα του βιώματος, σε μια υπόθεση τεράστιας σημασίας για σένα την ίδια. Δεν θα σου κάνω καμιά προσωπική ερώτηση. Μάθε απλώς να λειτουργείς στοχαστικότερα από αγρίμι, όταν ετοιμάζεσαι για μάχη.
    Αν σου απαντώ, παραβιάζοντας τη δέσμευση μου, είναι επειδή κατάφερες να ρίξεις τους τόνους, να αυτοχαλιναγωγηθείς και να συμβιβαστείς με το αυτονόητο: η γνώση δεν είναι θέμα εντύπωσης αλλά ουσιαστικής μελέτης. 'Ζω' κάτι δεν σημαίνει 'γνωρίζω τους κανόνες που το διέπουν'. Κατά τεκμήριο, η προσωπική συμμετοχή νοθεύει την αυστηρότητα της ορθολογικής κρίσης. Για να μάθεις χρειάζεται να λιώσεις το βρακί σου. Συναισθήματα αγοράζεις (προκάτ) σε κάθε λαϊκή αγορά.
    Ελπίζω κάποτε να συνειδητοποιήσεις πως το θράσος και η προκλητικότητα είναι πολυτιμότερα από την αδράνεια, αρκεί να τα διαχειρίζεσαι με κάποια σύνεση.
    Και κάτι ακόμα: Δεν δικαιούμαστε όλοι τα ίδια, ανά πάσα στιγμή. Άνθρωποι της ηλικίας μου και με ανάλογη προσωπική ιστορία διαθέτουν, ίσως, κάποιο ισχνό προνόμιο στην πρόκληση ή την ιδιορρυθμία. Αντιθέτως, στη δική σου ηλικία έχεις ακόμα δρόμο προτού κατακτήσεις οποιαδήποτε πολυτέλεια.
    Τα τραύματα, τέλος, ξέχνα τα ή αντιμετώπισε τα με απόσταση και σαρκασμό.
    Φιλικά.
     
    Last edited: 22 Μαρτίου 2008
  8. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Ως απαντηση -ελπιζω η τελευταια- σε ενα πιο χαμιλοτονο υφος...

    Το αρχικο θεμα δεν εχει να κανει με το αν ο πολιτικος εναγον υποχρεουται να παραστει η οχι οταν εχουμε να κανουμε με ποινικο αδικημα, αλλωστε οποιος ενδιαφερεται να μαθει μπορει καλλιστα να ψαξει τον ΚΠΔ... κ ειδιως με κακουργημα, αλλα για την στηρηξη προς τις γυναικες που εχουν κακοποιηθει.
    Το δικο μου θεμα το εβγαλα στην επιφανεια απο θυμο, λογω ερεθισματων που μου θυμησαν πραγματα που δεν επρεπε να θυμηθω... οσο για τις αλλες διαφορες εκφρασεις οι οποιες θα μπορουσαν καλιστα να συνεχισουν αυτη την αντιπαραθεση λες κ εχουμε να χωρισουμε κανα χωραφι.... κ τελος η αντιμετοποιση που βλεπω απο σενα μοιαζει ακριβως με αυτη που εχει δυστυχως η κοινωνια μας σε τετοια θεματα κ ερωτηση να μου κανες δεν θα σου απαντουσα καθως 3η φορα "δικαστηριο" λες κ ειμαι γω ο θυτης παει πολυ.
    Κ για να κλεισω επιτελους, ευχαριστω για τις προσωπικες συμβουλες σου, αλλα ανθρωπος που δεν με γνωριζει δεν δυναται να με κρινει μεσω 2-3 ποστς σε υψηλους τονους αλλα δικαιωλογημενα κ μιας ηλικιας που αναγραφεται στο προφιλ μου... οσο για τα τραυματα, αν δεν τα ειχα ξεπερασει στην ουσια δεν θα ημουν εδω σημερα αλλα αυτο δεν σημαινει πως οι στιγμες αδυναμιας δεν θα υπαρχουν γιατι αυτες οι πληγες μενουν για παντα.
     
  9. M_DIM

    M_DIM Regular Member

    Εννοείτε και μπράβο που σκέφτηκες να το ανεβάσεις.
     
  10. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: Η Ελληνικη BDSM Κοινοτητα δειχνει την Αλληλεγγύη της στις Κακοποιημένες Γυν

    αξιέπαινη πρωτοβουλία
     
  11. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Η Ελληνικη BDSM Κοινοτητα δειχνει την Αλληλεγγύη της στις Κακοποιημένες Γυν

    τελικα το κοινονικο μας προσοπο εινε ενα ΄΄μπραβο πολυ καλη προτοβουλια΄????????
    μαλον χρειαζετε κατι πολη πιο ουσιοδες
     
  12. mata

    mata New Member

    Mπράβο σε αυτόν που ξεκίνησε το thread και σε όσους στηρίζουνε αυτές τις γυναίκες
    (ευτυχώς στη ζωή μου κατι τετοιο δεν μου εχει συμβεί)