Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η αίσθηση του κολάρου...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Kassandra, στις 20 Σεπτεμβρίου 2010.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η αίσθηση του κολάρου...

    Το μόνο που σου λέω είναι ότι όσο έμενες στο κολάρο και στις αντιδράασεις του κόσμου αυτό ήταν πρωτέυον. Όταν ανακάτεψες το παιδί σου το κολάρο έγινε ασήμαντο. Και τελειώνω εδώ αυτή τη συζήτηση ως εξής:

    Γενικότερα.
    Αφού κάποια είναι σκλάβα 24/7 ξέρει τί θα πει ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ελπίζω να πήρε και από το παιδί της τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ του να επλακεί με οποιοδήποτε τρόπο στο βδσμ της. Να επιφύλαξε δηλαδή και σε αυτό αυτό που επιφύλαξε για τον εαυτό της. Και ας μην επικαλεστεί την ανηλικότητά του και ότι δεν καταλαβαίνει, γιατί τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

    Δεν με ενδιαφέρει να εμπλακώ παραπάνω στη συζήτηση αυτή. Δεν έχω και δεν έχει να μου προσφέρει κάτι παραπάνω.
    Να έχεις μια καλή συνέχεια στη ζωή σου.

    @Kamra.
    Η μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ μας μου αποτρέπει να σου απαντήσω και δεν θα σου απαντήσω. Θα είναι σαν να κλέβω εκκλησία. Δέξου το σε παρακαλώ σαν αξίωμα το παραπάνω και πήγαινε παρακάτω.
     
  2. Kamra

    Kamra Regular Member

    Απάντηση: Η αίσθηση του κολάρου...

    Λοιπόν θέλετε πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τις έννοιες sub και slave..?Από την στιγμή που ξεκαθαριστούν και κατανοηθούν αυτές οι έννοιες και οι διαφορές τους μένει μόνο να δεχτούμε όλοι μας τις επιλογές που έχει κάνει ο καθένας.
    Μια sub θα φορούσε ένα κολάρο κατά κύριο λόγο ως φετιχιστικό αξεσουάρ κεκλεισμένων των θυρών..μια slave δεν επιλέγει πως..πότε και που θα το φορέσει,απλά ακολουθεί τις εντολές του Κυρίου της και εκτός αυτού τα συναισθήματα που βιώνει είναι τελείως διαφορετικά.

    Όσο για σένα φίλη illusion πιστεύω να σε κάλυψε η απάντηση της αγαπητής Sadrinas και να κατανόησες τα αυτονόητα χωρίς να θίγεσαι προσωπικά.

    Αυτό που με προβλληματίζει είναι την αδυναμία να δεχθούν και να κατανοήσουν ορισμένοι τον διαφορετικό τρόπο ζωής απο τον δικό τους που έχουν επιλέξει οι υπόλοιποι.Kαι το χειρότερο είναι ότι οι αντιδράσεις είναι των έσω και όχι των χαρακτηρίζόμενων vanila.

    Όταν με το καλό ανοιχθεί ένα νήμα Bdsm και οικογένεια τότε να πάρετε θέση.Το παρών νήμα όμως δεν διαπραγματεύτικε κάτι ανάλογο, επομένως τα κακεντρεχή σχόλια έναντι στην μητέρα-σκλάβα δεν έχουν θέση εδώ.Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει η νηματοθέτρια.

    Και κάτι τελευταίο,το ότι είμαι 28 δεν με καθιστά μικρότερη..νοητικά απο κάποιον που είναι 41.Οι εμπειρίες της ζωής και οι γνώσεις είναι αυτές που καθορίζουν την πραγματική ηλικία κάποιου και όχι τα καλοκαίρια που περνούν.

    P.S. Και για να μην παρεξηγηθώ για ακόμη μια φορά είναι πιο υγιές να έχεις διαφορετκή γνώμη απο κάποιον που γράφει κάτι και να του την προσφέρεις συμβουλευτικά παρά να είσαι κατακριτικός σε κάτι που δεν το βιώνεις προσωπικά, γιατί έδω διάβασα ότι όσοι δεν συμφωνούμε δεν δεχόμαστε αντίθετη γνώμη.Αν η γνώμη σου είναι συμβουλή τότε υπάρχει επικοδομιτική συζήτηση εαν είναι επιθετική τότε υπάρχει άμυνα.Εξαρτάται πως διατυπώνει ο καθένας την γνώμη του, συνήθως η αρνητικότητα φέρνει την αρνητικότητα και όχι αντίθεση απόψεων.

    Καλή μέρα σας!
     
    Last edited: 27 Σεπτεμβρίου 2010
  3. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Η αίσθηση του κολάρου...

    Όλες οι ελευθερίες έχουν πάντα ακριβό αντίτιμο Kassandra.
    Αυτή του λόγου επίσης.
    Προφανώς ο Κύριός σου το γνωρίζει ήδη αυτό
    οπότε το ρίσκο του ήταν εκ του ασφαλούς στην προκειμένη περίπτωση.
    Συμπεραίνω λοιπόν πως γνώριζε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του task.
    Υποθέτω από τα λεγόμενά σου ...
    ... ότι σε έβαλε σε μια διαδικασία μάθησης με ήδη γνωστή σε εκείνον την έκβαση του «course”.
    Με τη μέτρια νοημοσύνη μου κατανοώ απ’ όσα λες
    ότι θα πάψεις πλέον να ταλανίζεσαι, ούσα πεπεισμένη πως ματαιοπονείς
    αν πιστεύεις πως οι επιλογές σου, Σ/σας δύνανται να γίνουν κατανοητές - πόσο μάλλον αποδεκτές -
    από την ευρύτερη κοινωνία,
    αφού ούτε καν μέσα στο «χώρο» δεν ευτύχησαν να εναγκαλιστούν πλήρως και άνευ ενστάσεως.

    Ελπίζω στα συμπεράσματα που αποκόμισες να υπάρξει κάποια μικρή έστω υποσημείωση
    για όσους πιθανά έχουν άποψη,
    απέφυγαν όμως να την δημοσιεύσουν σεβόμενοι την εστίαση του νήματος
    και την κράτησαν για τον εαυτό τους.
    Γνωρίζω τουλάχιστον έναν από αυτούς, μα είμαι βέβαιος πως υπάρχουν και άλλοι.

    Τις ευχές μου για ευόδωση των στόχων σας σε όλη την ομάδα.

    Υ.Γ. Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι κάτω από οποιονδήποτε ήλιο
    πρέπει να υπάρχει θέση για οποιονδήποτε λιαζόμενο.
    Το αυτό ακράδαντα πιστεύω πως κάθε λιαζόμενος
    δικαιούται να επιλέγει ελεύθερα τον ήλιο που θα τον λιάσει.
    Αν κάτι έχει αποδειχτεί τελικά «εδώ μέσα» είναι ότι
    αυτό το «ελεύθερα» σηκώνει πολλή κουβέντα.
    Αντί να εστιάζουμε σ’ αυτό,
    κατατριβόμαστε με τον εκάστοτε «ήλιο» και τους εκάστοτε λιαζόμενους.

    ***Eπί του πιεστηρίου.
    Κλείνω από τώρα θέση σε νήματα του είδους "bdsm και οικογένεια"
    όπως επίσης "Gor και οικογένεια".
    Δεκτοί και συνομιλητές χωρίς οικογένεια.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η αίσθηση του κολάρου...

    Η δική μου ηλικία δεν μου επιτρέπει, όχι η δική σου. Δεν είναι θέμα νοημοσύνης. Αλλού είναι και στα 41 μου η ζωή μου έχει ψιθυρίσει ότι δεν έχω έρθει σε αυτήν ούτε για να διδάξω, ούτε για να συμβουλεύσω, αλλά για να ζήσω καλά. Επίσης, να μην υποτιμάς τα καλοκαίρια. Έχω κάνει πιο πολλές καλοκαιρινές διακοπές από εσένα.
     
  5. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Καλημερα σας, παρακολουθω το νημα εδω και μερες και μια απορια ερχεται στο μυαλο μου.
    Εχετε σκεφτει οτι μερικες φορές διαφωνουμε και γινομαστε ειρωνικοι και πικροχολοι στις απαντησεις μας απλα και μονο γιατι δεν συμπαθουμε αυτον που τα γραφει? ...αλλα ακομα και αν οντως διαφωνουμε με καποια αποψη....
    παρτε το αλλιως for once, και διαφωνηστε εκφραζοντας την αποψη σας αν υποθετικα γραφοταν απο εναν φιλο σας. Σε μια τετοια περιπτωση, μπορει να διαφωνουσατε μεν αλλα θα προσεχατε τις εκφρασεις σας.
    Δεν ειναι αναγκη να κανουμε ολα τα νηματα μπουρδελο για να εχουμε κατι να λεμε! Πραγματικα καταντησε κουραστικο.
    Και για να μην ειμαι εκτος θεματος, Κassandra το κολαρο της φωτογραφιας δεν μου αρεσει διοτι ειναι too much για τα δικα μου γουστα, δεν ειχα αναλογη εμπειρια αλλα αν συμβει ποτε θα προτιμουσα κατι πιο λιτο . Παρ'ολα αυτα να το χαιρεσαι και να το απολαμβανεις.
    Have a nice day  
     
  6. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Re: Η αίσθηση του κολάρου...

    θα συμφωνήσω απόλυτα. Εδώ υποτίθεται ότ έιμαστε άνθρωποι με πολλά κοινά ιδιαίτερα "γνωρίσματα".Κρίμα να εκφραζόμαστε με κακία. 

    Συγνώμη από τη νηματοθέτρια γιά την παρεμβολή και να πω ότι μου αρέσει το κολάρο σου αν και αν εγώ είχα δικαίωμα επιλογής γιά το δικό μου θα διάλεγα κάτι πιό λεπτοκαμωμένο αλλα αυτό είναι άλλο θέμα,και δεν με απασχολεί καθόλου αν το φόρεσες ή όχι έξω. Αυτό είναι δικό σου θέμα. Αν εσύ ένοιωσες όμορφα χαίρομαι γιά σένα.Το σίγουρο πάντως είναι ότι ένοιωσες ιδιαίτερα συναισθήματα και αυτό έχει σημασία.Και από την στιγμή που το έκανες με την θετική συνδρομή ή εντολή του Κυρίου σου...Σίγουρα ήταν μιά ιδιαίτερη εμπειρία γιά σένα. 
     
  7. Tείνω να συμφωνήσω με τις 2 προλαλήσαντες (zoyzoy_ - Αstrovroxi).
     
  8. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: Η αίσθηση του κολάρου...

    Αγαπητή elfcat θα σου απαντήσω άλλη μια φορά και θα σταματήσω να το κάνω (τουλάχιστον σε σένα).Τα πράγματα έχουν ως εξής: Στο αρχικό μου post δεν ανέφερα πουθενά για τα παιδιά.Επίσης όταν αναφέρθηκε σε τι δραστηριότητα μετείχα δεν νομίζω να χάθηκε ή να έσβησε η πρώτη ερώτηση που έκανα στην αρχή του νήματος.Παρατήρησα ότι εσύ δεν απάντησες ποτέ στο νήμα αλλά σε αυτό που ήθελες να πεις και μόνο.Ακόμα και από τυπική ευγένεια απαντούμε σε ερωτήσεις του εκάστοτε νηματοθέτη όταν γράφουμε στο νήμα του.Έτσι για να δείξουμε ότι ναι μεν έχουμε διαφορετική άποψη αλλά δεν προσπαθούμε να αποπροσανατολίσουμε με τη συμμετοχή μας τους συνομιλητές από το στόχο του νήματος.Τώρα να σου παραθέσω τα εξής μια και σε βλέπω ότι έχεις ερωτηματικές ελπίδες.
    Μία σκλάβα 24/7 σαφώς και γνωρίζει τι σημαίνει συναίνεση στο να είναι σκλάβα.Στο να είναι μάνα δεν συζητήθηκε κάτι ούτε έγινε ερώτηση αν έκανα καλά που έβγαλα το παιδί μου βόλτα φορώντας κολάρο.Επειδή γνωρίζω,λοιπόν,ότι το BDSM έχει να κάνει με τη συναίνεση κι επειδή διαβάζω τον τρόπο που σκέφτεσαι για τους άλλους θέλω να ελπίζω ότι εσύ έχεις πάρει συναίνεση από το δικό σου το παιδί (αν έχεις) για να είσαι submissive. Αναφέρθηκες στη συναίνεση κάποιου 24/7 χωρίς να δείχνεις ότι γνωρίζεις το αντικείμενο.Όταν θα έχεις περισσότερη γνώση γι' αυτό θα χαρώ να το κουβεντιάσουμε.Εκτός αν με διαβεβαιώσεις ότι το γνωρίζεις αρκετά καλά,έχεις συμμετάσχει και πως λειτουργεί.Θα σου υπενθυμίσω πάλι ότι ζούμε σε δύο κόσμους που μπορεί να μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδιοι για να είναι συγκρίσιμοι.Η ηλικία σου θα έπρεπε να σου δίνει περισσότερη σοφία στο να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα.Σου υπενθυμίζω επίσης ότι το παιδί δεν ενεπλάκη στο BDSM.Η προσπάθεια να διαστρεβλώσεις τα όσα έχουν ειπωθεί απλά για να στηρίξεις τα λεγόμενά σου είναι αίολη και θα σου συνιστούσα να την ξανακοιτάξεις.
    Κανένας δεν επικαλέστηκε την ηλικία του παιδιού άσχετα αν ειπώθηκε από κάποιον συνομιλητή γιατί σου εξηγώ ότι ουδείς ενέπλεξε κανένα παιδί στο BDSM.Αν φορούσα μια μπλούζα με το σύμβολο του BDSM θα μου έλεγες ότι εμπλέκω το παιδί μου???
    Αν και είδα ότι δεν θέλεις να εμπλακείς παραπάνω εντούτοις το κάνεις.Χαρά μου να εμπλέκεσαι έστω κι αν η εμπλοκή αυτή είναι εκτός τόπου και χρόνου.Μία κουβέντα μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια έστω κι αν από την αρχή δεν κατανοούμε για τι πράγμα μιλάμε.



    Αν άκουγες τους ψίθυρους της ζωής σου δεν θα έμπαινες στη διαδικασία να διαπραγματεύεσαι κάποια τέτοια πράγματα.Σου προτείνω να ακούς καλύτερα τους ψίθυρους της ζωής σου και αν δεν αντέχεις τη διαφορετικότητα των άλλων, μη χαλιέσαι.Σου έγραψα και πιο πάνω τι είναι διαπραγματεύσιμο στο παρόν νήμα και θα ήθελα,αν συνεχίσεις την κουβέντα,να είναι πάνω σε αυτό και όχι σε κάτι που ανέφερα αλλά δεν το έθεσα προς κρίση.Δεν ρώτησα κάτι γι' αυτό.Το ότι το έθεσα υπ' όψιν δεν σημαίνει ότι είναι και προς διαπραγμάτευση.Είναι διαφορετικό να είσαι ελεύθερος να πεις τη γνώμη σου αν και όταν ερωτηθείς και διαφορετικό να κρίνεις τις επιλογές του άλλου χωρίς να σ' έχει ρωτήσει ο άλλος.
    Άκου τους ψιθύρους της ζωής σου και ζήσε όμορφα έτσι όπως αντιλαμβάνεσαι εσύ την ομορφιά και άσε και τους άλλους να ζήσουν τη δική τους.
    Καλό μεσημέρι.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Η αίσθηση του κολάρου...

    Ξέρεις κάτι Kassandra;

    Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι έβγαλες το μωρό σου βόλτα φορώντας το κολλάρο και αμέσως (!) έγινες δακτυλοδεικτούμενη για το κολλάρο! Επειδή διαβάζω, αυτό ακριβώς έγραψες στο πρώτο ποστ σου, ότι έγινες δακτυλοδεικτούμενη για το κολλάρο και μετά, δυο - τρία ποστ παρακάτω μας πληροφορείς ότι είχες βγάλει βόλτα το μωρό σου.

    Συνήθως όταν υπάρχει μωρό στην υπόθεση όλων η προσοχή πηγαίνει στο μωρό και ουδόλως στο τί φοράει η μάνα, οπότε είτε κάτι τρέχει με τη γειτονιά σου είτε κάτι τρέχει με την ιστορία σου.

    Το όλο θέμα αρχίζει να φαίνεται περίεργο. Ή δεν κατάλαβες καλά.

    Άλλη εκκρεμότητα με το νήμα σου είναι ότι στο πρώτο σου ποστ χρησιμοποιείς μια σειρά ρημάτων επιτακτικού χαρακτήρα ("αποφάσισα", "επέλεξα" κ.λπ) και πολύ μετά το εκατοστό μας πληροφορείς διακριτικά ότι ήταν εντολή του Κυρίου σου. Κάτι δεν ταιριάζει και εδώ πέρα.

    Βγάλτα πέρα με τα μπερδέματά σου πρώτα, γιατί μου φαίνεται απίστευτο για σκλάβα ενεργή να μην ξέρει να χειριστεί η ίδια την βόλτα της με το κολλάρο, βασικά δεν έχεις νιώσει τίποτα και ρωτάς άλλοι τί κατάλαβαν, εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι τελικά. Και μετά έλα να μας διδάσκεις πώς να διαβάζουμε ποστ των άλλων, πώς να μιλάμε, πώς να σκεπτόμαστε και τα συναφή.

    Και υπόψη, αν σε αυτό το φόρουμ έχουμε συζητήσεις για τις διαφορές μεταξύ υποτακτικής και σκλάβας στην οποία έχει π.χ. η Kamra άποψη για το πώς η υποτακτική αντιλαμβάνεται το κολλάρο - μακράν νυχτωμένη αλλά δεν πειράζει - σε άλλα φόρουμ της κοινωνίας που μπορεί να τεθεί θέμα μωρομάνας που βγάζει βόλτα το μωρό της με κολλάρο, δεν θα ασχοληθούν διόλου με αυτή την παράμετρο.

    Ας το σταματήσω εδώ και όποιος κατάλαβε...

     
     
  10. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: Η αίσθηση του κολάρου...

    Αγαπητή tender lilly χαίρομαι που φιλοξενώ την άποψη σου.Η σεβαστή σου εμπειρία επί του θέματος με κατατόπισε πλήρως.Επειδή είσαι ακριβώς εντός θέματος διαβάζοντας προσεκτικά αυτό που έγραψες βλέπω ότι όντως κάποιο πρόβλημα έχει η ιστορία μου.Άλλωστε έχω δείξει πολλά δείγματα περί θεωρίας συνομωσιών όταν αντιμετωπίζω συνομιλητή μου δεν νομίζεις? Μια και έκανες τον κόπο να μπεις στην παρέα και να μας καταθέσεις την άποψή σου ευχαρίστως να σε παραπέμψω στην απάντηση σε ερώτηση που ήδη έχει γίνει και έχει απαντηθεί στο post #66 (πολύ πριν το εκατοστό).Εκεί αναφέρεται τι ακριβώς μου είπε ο Αφέντης μου και πως πήρα εγώ την πρωτοβουλία.


    Όσο για το σκλάβα ενεργή,ο προβληματισμός είναι νέας σκλάβας που μόλις απέκτησε κολάρο.Άρα γι'αυτό ειπώθηκε και το ερώτημα.Όπως βλέπω παρακολουθείς όοοοοολο το σύνολο κι έτσι συνεχίζεις να είσαι εντός θέματος.
    Το να μείνει κάποιος εντός θέματος του νήματος είναι πολύ δύσκολο απ'ό,τι βλέπω τελικά.Προσωπικά σε εσένα δεν θα ήθελα ναα διδάξω τίποτα.Με απογοητεύει να ρωτάω έναν άνθρωπο τι καιρό έχει έξω κι εκείνος να μου λέει τι έφαγε χθες το βράδυ.
    Θα το λάβω υπ'όψιν μου αν μου υποδείξεις κάποιο forum όπου γίνεται κάποια τέτοια συζήτηση για να αντισταθμίσω την ορθότητα των λεγομένων σου που φαντάζομαι ότι είναι απόρια γνώσης και συμμετοχής σου το τι λένε σε άλλα forum.Τώρα όσο γι'αυτό που αναφέρεις για την Kamra δεν την γνωρίζω την κοπέλα για να ξέρω αν είναι βαθιά νυχτωμένη.Θα ήταν αρμόδια η ίδια να σου απαντήσει πάνω σε αυτό αλλά αντιλαμβάνομαι ότι για αν γνωρίσεις πόσο βάθος έχει η νύχτα πρέπει να ξέρεις και να το μετράς.Αυτό γίνεται μόνο με προσωπική εμπειρία.Υποθέτω.
    Ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση της προσωπικής σου εμπειρίας,τη λαμβάνω σοβαρά υπ'όψιν μου γιατί δείχνει την ποιότητα ενός ανθρώπου που ζει και αντιλαμβάνεται την εμπειρία του,την κρίση του και το βάθος της νύχτας.

    Ξέρεις κάτι tender lilly?Εμένα μου κάνει εντύπωση η ικανότητά σου να ψυχολογείς ανθρώπους που ούτε γνωρίζεις ούτε έχεις συναντήσει ποτέ.Σ'ευχαριστώ που μου γλύτωσες τα 50€ που θα έδινα στον ψυχολόγο. Μόλις το διάβασα πήρα τηλέφωνο και ακύρωσα το r/v.
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Η αίσθηση του κολάρου...

    Όχι, σε παρακαλώ πολύ μην το κάνεις αυτό, να κρατήσεις το ραντεβού, με κάθε τρόπο!

    Ήμουν από τους λίγους που σου είπαν άποψη για το πώς έχουν τα πράγματα όταν φοράς κολλάρο, από το πρώτο μου ποστ εδώ. Ίσως δεν το αντιλήφθηκες. Συνεννοήσου με αυτούς που πρέπει γι αυτό  

    ΥΓ. Δεν υπάρχει "απέκτησα" κολλάρο. Έλεος  
     
  12. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: Η αίσθηση του κολάρου...

    Νομίζω ότι σου απάντησα στο πρώτο σου post αλλά βλέπω ότι το ψάχνεις κι άλλο,ίσως δεν το διάβασες.Κάνε ένα κόπο για να μην quotάρω ξανά τα ίδια post.
    Για πολλοστή φορά παραθέτω την ερώτηση του νήματος:
    Με βάση λεξικό νεοελληνικής έχουμε:

    αποκτώ [apoktó] & -άω, -ιέμαι Ρ10.1 αόρ. και απέκτησα & -ώμαι Ρ11 & αποχτώ [apoxtó] & -άω, -ιέμαι Ρ10.1 : 1.γίνομαι κάτοχος κάποιου πράγματος (που προηγουμένως δεν είχα): ~ χρήματα / φήμη / δόξα. Mε τη δουλειά του απόκτησε μεγάλη περιουσία. Ό,τι έχει το απόκτησε με κόπους και θυσίες. 2. σε μια πορεία, σε μια εξέλιξη ή μέσα από μια διαδικασία, εμφανίζω κτ. (μια ιδιότητα, ένα χαρακτηριστικό κ.ά.) που προηγουμένως δεν είχα: ~ πείρα / αυτοπεποίθηση / κακές συνήθειες. Aπόκτησε μεγάλα βάσανα. Tο οικόπεδο με τον καιρό απέκτησε μεγάλη αξία. || ~ αντίληψη / εικόνα / εμπειρία ενός πράγματος, αντιλαμβάνομαι, γνωρίζω, βιώνω κτ. || δημιουργώ κτ. για τον εαυτό μου: ~ φίλους / παρέες. || ~ παιδί, γεννώ: Aπέκτησαν παιδιά / εγγόνια / δισέγγονα.Λεξικό της κοινής νεοελληνικής

    και:

    απόκτημα το [apóktima] & απόχτημα το [apóxtima] Ο49 : καθετί που αποκτάει κάποιος: Ο επιθετικός παίκτης είναι πρόσφατο ~ της ομάδας στις μεταγραφές. || (επέκτ.) για κτ. ιδιαίτερα πολύτιμο, μεγάλης αξίας: Ένας καλός φίλος είναι πραγματικό ~. Tο νέο στάδιο είναι αληθινό ~ για την πόλη μας. Ένας πίνακας του Πικάσο είναι το πρόσφατο ~ του μουσείου μας.Λεξικό της κοινής νεοελληνικής

    Το ότι δεν υπάρχει για σένα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει για όλο τον υπόλοιπο κόσμο.Εδώ κι αν πάει το έλεος!!!
    Όπως βλέπουμε και συμπεραίνουμε από τα παραπάνω το να αποκτήσει κάποιος κάτι δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που αυτό βρέθηκε στην κατοχή του.Μπορεί να του δόθηκε,να το έκλεψε,να το αγόρασε κ.ο.κ.,αλλά στο τέλος το έχει αποκτήσει.