Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η "ακαμψία" σκέψης ορισμένων σχετικά με το BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iwnas, στις 11 Φεβρουαρίου 2009.

  1. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Επειδη δεν θεωρω το bdsm φιλοσοφια αλλα τροπο ζωης,δεν νομιζω οτι χωραει ακαμψια.Ουτως ή αλλως απο την πλευρα μου ως Κυριαρχικο ατομο θεωρω οτι τα παντα αλλαζουν και τα παντα μεταβαλλονται ακομα και αν αυτο ειναι η σκεψη ειτε η δικη μου ειτε της υποτακτικης μου.
    Αυτο δεν εχει ως αποτελεσμα να κλονιζεται η εμπιστοσυνη της και κατα συνεπεια η Κυριαρχια μου πανω της.
     
  2. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Re: Απάντηση: Η "ακαμψία" σκέψης ορισμένων σχετικά με το BDSM

    Εντάξει, δε θα δυσκολευτείτε.. Θα αγοράσετε άλλο, είναι τόσοι και τόσες εδώ μέσα που πουλάνε, από διάφορα προφίλ. Η υπερπροσφορά κατεβάζει την τιμή.

    Dream
     
  3. KAIseR

    KAIseR Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η "ακαμψία" σκέψης ορισμένων σχετικά με το BDSM

    Ποιά τιμή?
    έχει τιμή ο αυτοκτονικός ιδεασμός των sub????
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Η "ακαμψία" σκέψης ορισμένων σχετικά με το BDSM

    Αχ, αγαπητέ κ .Dream Master, θα σας διαψεύσω ως προς αυτό. Το χιούμορ εδώ είναι δυσεύρετο προϊόν και επιπροσθέτως είμαι κάκιστη καταναλώτρια. Δεν ψωνίζω. Λέω, λοιπόν, να κρατήσω το δικό μου, έστω και με ελαφρές εκδορές, ανεβάζουν την τελική αξία του...
     
    Last edited: 18 Φεβρουαρίου 2009
  5. SensualTorturer

    SensualTorturer Regular Member

    Re: Απάντηση: Η "ακαμψία" σκέψης ορισμένων σχετικά με το BDSM

    Μου φαίνεται οτι πάλι εγκλωβιζόμαστε στα στεγανά της γλώσσας!

    Φιλοσοφία σημαίνει αναζήτηση κάποιας αλήθειας - νοητική διαδικασία και συνεχής αναρρώτηση.

    BDSM σημαίνει ιδιαιτερότητα στις προτιμήσεις στο κυνήγι της ηδονής και τίποτα παραπάνω. Όλα τα άλλα που απαρτίζουν το bdsm lifestyle δεν είναι τίποτα τίποτα παραπάνω από όσα ονόμαζε "μικρά πάθη" ο Μαρκήσιος, ιδιαιτερότητες για να μπει κανείς στον ρόλο που καλείται ή αποφασίζει ο ίδιος να παίξει κάθε στιγμή.

    Εκεί που ίσως να φαίνεται ότι συναντώνται η φιλοσοφία και ο bdsm είναι (α) στην αιτιολόγηση των προτιμήσεων (λέγε με εκλογίκευση) και (β) στην παράθεση επιχειρημάτων ώστε να πεισθεί ο άλλος να μας κάτσει (λέγε με σου αραδιάζω θεωρίες για να σε πείσω ότι το να σε κάνω σκαντζόχοιρο με τις βελόνες πχ είναι λογικό και μάλιστα επιβαλόμενο και εσύ πρέπει να το υπομείνεις. ) Και πάλι όμως δεν πρόκειται για φιλοσοφία - μια και ο bdsm στερείται τόσο φιλοσοφικού αντικειμένου όσο και μεθόδου.

    Με αυτή την έννοια, Ίωνα, μπορεί κανένας να είναι όσο μονολιθικός θέλει στο κυνήγι της ηδονής του, ακριβώς γιατί πρόκειται για την ηδονή του. Και η ηδονή δεν έχει λογική. Ακόμη και για τον Επίκουρο η ηδονή είναι αφ' εαυτής, καθορίζει και καθορίζεται χωρίς να δίνει λογαριασμό σε καμία θεωρία. Μπορεί να απαιτήσει ετικέττα, πρωτόκολλα (όχι της Σιών ελπίζω) απαιτήσεις διάφορες όλα αυτά δηλαδή που κάνουν ένα bdsm ζευγάρι να χαίρεται τον έρωτα του και να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα. Ή μπορεί να μην τα απαιτεί! Και επίσης να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα. Άλλωστε οι κρεβατοκάμαρες μας - ετσι το λέμε τώρα - είναι χώροι ιδιωτικοί και όσοι και αν μαζεύονται σε αυτές πάλι γίνονται όσα μας αρέσουν ΜΟΝΟ.

    Κρατάω μια επιφύλαξη: Η μόνη θεωρία που θα μπορούσε να σταθεί ως φιλοσοφική, αλλά και αυτή παρατραβηγμένα, είναι όσα ο Μαρκήσιος αναφέρει στα γραπτά του ως αιτιολόγηση των πράξεων των κυρίων χαρακτήρων του έργου του, πχ στην "Φιλοσοφία στο Μπουντουάρ" περί της φυσικής σκληρότητας και της ελευθερίας της επιβολής της θέλησης του ισχυροτέρου. Και αυτά όμως είναι περισσότερο αιτιολογήσεις παρά αναζήτηση και αν χρίσθηκαν ως 'φιλοσοφία' αυτό έγινε με την βοήθεια των φιλοσόφων του 20ου αιώνα.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Μην μας γίνουν τα μέσα της ηδονής μας νταλγκάς. Είναι εκεί να μας εξυπηρετούν και όχι να μας δεσμεύουν.
     
  6. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η "ακαμψία" σκέψης ορισμένων σχετικά με το BDSM

    νομίζω πως αυτό το post τα ξεκαθαρίζει όλα  
     
  7. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    SensualTorturer +1, με την διαφορά ότι:

    το στεγανό της γλώσσας που γεννά αυτό το "ηδονή" υποννοεί ότι αυτό το "ηδονή" είναι ένα γυμνό, λιτό και απέριττο πράγμα.

    Δεν είναι. Το σεξ έχει γίνει σεξουαλικότητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

    Στα βιβλία του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, είναι. Και αυτό έκανε τους ηλιθίους να τα πουν πορνογραφικά (στην πορνογραφία, εξ ορισμού η ηδονή είναι γυμνή, λιτή και απέριττη). Εγώ προτιμώ να τα διαβάζω, ως απαντήσεις στο: "πώς θα ήταν η ζωή αν εκλαμβάναμε την ηδονή ως εάν να ήταν γυμνή, λιτή και απέριττη;"

    Αυτή η ικανότητα του να ζεις "ως εάν" η ηδονή να ήταν έτσι, αφόρτιστη από φορτία πλην της επιθυμίας, μου μοιάζει για μέτρο απόλαυσης.

    Αν τα πράγματα είναι αφόρτιστα, τότε σωστά λέτε, δεν νοείται "ακαμψία": έκαστος το κέφι του. Αλλά δεν είναι. Είναι φορτισμένα.

    Και αυτό επιθυμώ πολύ συχνά να ουρλιάξω σε αυτό το φόρουμ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗ ΑΦΟΡΤΙΣΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΤΟ BDSM!

    Αλλά, ποιός θα με ακούσει, όταν σχεδόν όλοι, ολημερίς φορτίζουν;

    Dream