Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η αυθεντικότητα της υποταγής

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος master4u4ever, στις 21 Οκτωβρίου 2012.

  1. Sehrazat

    Sehrazat Regular Member

    Απάντηση: Η αυθεντικότητα της υποταγής

    δεν έχω πρόβλημα καλή μου gaby αν και εσκεμμένα επέλεξα την ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

    ετσι κι αλλιώς όμως όλα τα θέματα κάπου συναντώνται, αν λοιπόν κρίνετε ότι είναι σκόπιμο να μεταφερθεί... you are mostly welcomed!!
     
  2. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Η αυθεντικότητα της υποταγής

    Διότι ισχύει πως οι περισσότεροι "δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει συναινετική σκλαβιά"

    M KOstas
     
  3. master4u4ever

    master4u4ever New Member

    Απάντηση: Η αυθεντικότητα της υποταγής

    Είπα " ξεκινούν" από τον Αφέντη. Αυτός θα διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον για να ανταποκριθεί η σκλάβα. Τότε θα κριθεί αν υπάρχει προοπτική... Αν υπάρχει " χημεία"... Αν υπάρχει ταίριασμα...
     
  4. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Η αυθεντικότητα σχετίζεται άμεσα με τη συνειδητότητα.Κι η τελευταία απ' όσο γνωρίζω δεν πωλείται ούτε σε χάπι , μα ούτε και σε εγχειρίδιο ταχείας επιμόρφωσης.Αντιθέτως αφορά σε μια μακρόχρονη εξερεύνηση εντός εκτός κι επί τ' αυτά ,ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει σταδιακά τον εαυτό του.
    Πολλά πειράματα μπορούν να γίνουν στο μεσοδιάστημα , είτε με ευτυχή είτε με δυστυχή κατάληξη.Τα αποτελέσματα αυτών όμως δεν αποτελούν σαφή εικόνα , καθώς η επαναδιαπραγμάτευση με τον εαυτό μας ορίζει διαρκώς εκ νέου τον απολογισμό της ζωής μας.Και είναι αυτή ακριβώς η επαναδιαπραγμάτευση που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην αίσθηση ουσιαστικής συμφιλίωσης με το Εγώ μας.
    Κι όταν δε συμβαίνει αυτό τότε το μόνο που απομένει είναι άτομα , απαίδευτα , κολλημένα σε παρελθοντικούς ορισμούς και με σαφή αδυναμία αντιμετώπισης της τρέχουσας πραγματικότητας.
    Θεωρώ λοιπόν πολύ ανώριμη κι ενδεχομένως ύποπτη την αποδοχή από πλευράς κυριάρχου , της όποιας υποταγής προσφέρεται , άκριτα και χωρίς την απαραίτητη στάθμιση από πλευράς του της αναγκαιότητας στάθμισης ενός πλαισίου που θα έχει την ιδιότητα να ανταποκρίνεται στα ανωτέρω.Αυτή είναι για μένα η απαίτηση από πλευράς κυριάρχου.
    Οι D/s και Μ/s σχέσεις έρχονται να υπερθεματίσουν ουσιαστικά πάνω στο τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος συγχρωτίζεται με τους υπόλοιπους.Πάντα στα πλαίσια της εξουσίας το έκανε και με αυτόν ακριβώς το τρόπο θα εξακολουθήσει να το κάνει.
    Γι αυτό άλλωστε και ενώ η εξουσία είναι έκδηλη σε όλους γύρω μας , η δημοκρατία και η ελευθερία είναι τα πράγματα που αναζητώνται εις μάτην.
    Τώρα το αν θα αποφασίσει κανείς να λειτουργήσει στο πλαίσιο του "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" , μπορεί να είναι μια θεμιτή οδός αυτοεξωραϊστικών διαθέσεων.Πλην όμως ας μη βαφκαλιζόμαστε για την υποτιθέμενη ελευθερία που μπορεί να απορρέει αυτόματα από την εντρύφησή μας σε αυτή τη διαδικασία.
    Η έμμεση παραδοχή μιας ανημπόριας ,εκφρασμένη σε όρους δύναμης , το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εμφανίζει πλαστά αποτελέσματα διαμέσου της οδού της αλλαγής μετρικού συστήματος.
    Κι όπως ακριβώς στην οικονομία ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να βγάλεις χρησιμοποιείς και τη κατάλληλη φόρμουλα , έτσι και στην αυθεντικότητα ,χρησιμοποιείς αντιστοίχως τα σημεία αναφοράς που εξυπηρετούν την όποια παραδοχή σου.
    Το πρόβλημα όμως δεν εξανεμίζεται.Απλά μετατίθεται.Και δεν πρόκειται να σταματήσει να μας χτυπά τη πόρτα .Γιατί όσοι πεινούσαν πριν , θα εξακολουθούν να πεινούν παρά τα όσα μπορεί να δείχνουν τα νούμερα.Και όσοι ήταν ανικανοποίητοι πριν ,θα εξακολουθήσουν να είναι και μετά την υποταγή τους.
    Κάπως έτσι φαντάζομαι ξυπνά κανείς μια μέρα και χτυπά το κεφάλι του στο τοίχο.Ή απλά συνεχίζει να κάθεται απαθής όντας έγκλειστος στον αυτιστικό πια εαυτό του.
    Και ειλικρινά δε ξέρω ποιο από τα δύο είναι το χειρότερο.
     
  5. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Σχεδόν πάντα μη αυθεντική. Το "Του" και το "Της" αρκεί. Και το Κύριος και Κυρία, είτε με μικρό είτε με κεφαλαίο, όπως και ο πληθυντικός ευγενείας. Εξωτερικοί τύποι που θυμίζουν κάτι μεταξύ βικτωριανής Αγγλίας και φαρισαίων χριστιανών του κατηχητικού, δεν ταιριάζουν καθόλου στο απελευθερωμένο και ανατρεπτικό πνεύμα του BDSM που υπερασπίζεται και βιώνει τη διαστροφή, την σεξουαλική ελευθερία, το εναλλακτικό και το αντισυμβατικό. Τι δουλειά έχουν οι τύποι με τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα ;
     
  6. dhmhtrhs

    dhmhtrhs Regular Member

    Αγαπητή Vani διαβάζοντας τα ποστς σου όπως και των άλλων συμμετεχόντων έχω να πω το εξής : Η αρσενική κυριαρχία είναι ενστικτώδης όπως κι η γυναικεία υποταγή(στην πλειονότητά τους)..δε μπορούμε να αντιστρέψουμε ρόλους και νόμους που υφίστανται χιλιάδες χρόνια!  
     
  7. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Απάντηση: Η αυθεντικότητα της υποταγής

    ο άντρας όταν υποτάσσεται βελτιώνετται.

    αυτό πιστεύω.

    αλλάζει τρόπο σκέψης και γίνεται πιο πλήρης.

    ηλίας.
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Η αυθεντικότητα της υποταγής

    Μην λέμε ο,τι θέλουμε.
    Για τη φύση είστε αναλώσιμοι και έχετε έναν σκοπό.
    Να γονιμοποιήσετε. Άιντε και να προστατεύσετε εμάς και τα νεογνά.
    Μετά απο αυτό είστε άχρηστοι. (για τη φύση λέω πάντα, όχι για τα αισθηματάκια μας).
    Εξού και το γεγονός ότι ειστε πιο ευάλωτοι οργανικά
    και πεθαίνετε σαν τις μύγες.
    Χρήσιμος αυτός που καταφέρνει την αναπαραγωγή. Όταν επιτυγχάνεται ο σκοπός χρήσιμο είναι, να μας αδειάζει τη γωνιά. Δηλαδή να πεθάνει.
    Σαν τους κηφήνες. Αν ήσασταν πιο χρήσιμοι θα ήσασταν και πιο δυνατοί οργανικά.
    Η μάχη κυριαρχίας λαμβάνει μέρος με άλλα αρσενικά.
    Όχι με τα θηλυκά.
    Δεν υπάρχει μάχη
    μεταξύ αρσενικών και θηλυκών για την κυριαρχία και την υποταγή στη φύση.
    Μονο σεξ. Προβληματα συναντούνται σε ομάδες που έχουν υπερ- πληθύνει. Αλλά και εκεί
    η μάχες δίνονται μεταξύ αρσενικών. Εμείς είμαστε εξαιρετικά πολύτιμες
    για να πεθαίνουμε σε μάχες...  
    Είστε εκει δηλαδή για να φτιάχνετε τις συνθήκες ώστε να γεννάμε και να επιβεβαιώσετε
    την ασφάλειά μας. Κάτι σαν μπράβοι. Για να υπηρετείτε δηλαδη...
    πάντα για τη φύση λέμε τώρα. (και δη για την πλειοψηφία των ειδών που γνωρίζουμε- όχι για όλα τα είδη....Μιλάμε για τις παρατηρήσεις μας στη φύση. Όχι για τη λογική.
    Η λογική λέει ξεπεράστε τα κόμπλεξ κατωτερότητας. Θα κάνετε τη ζωή σας (και τη δική μας) πιο εύκολη.
     
    Last edited: 17 Δεκεμβρίου 2012
  9. vani

    vani Regular Member

    Απάντηση: Re: Η αυθεντικότητα της υποταγής


    Κανένα γονίδιο κυριαρχίας ή υποταγής δεν τρέχει στο dna μας, αλλά ακόμα και να έτρεχε:

    Γονίδια: δεν ελέγχουν τη ζωή μας

    άρα για ποια αυθεντικότητα μιλάμε; όλα ρόλοι είναι και η ψυχολογία λέει αυτό ακριβώς: επιλέγουμε στην ουσία αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.

    Κανένα ένστικτο δεν υφίσταται. Μάλλον σε ψυχολογικές ανάγκες μιλάμε, που διαμορφώθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες. Υποταγή εκ των έσω; υποταγή εκ των έξω και κυριαρχία εκ των έξω, γιατί από εκεί διαμορφώνεται...πιστεύω, μετά εκφραζόμαστε, επιθυμούμε...

    ούτε τιμωρίες και ανταμοιβές, όπως έλεγε ο Ρόμπερτ Ίνγκερζολ, μόνο συνέπειες. Τα υπόλοιπα δικά μας παιχνίδια...
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Re: Η αυθεντικότητα της υποταγής

    Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

    Τόσοι πολλοί που τόσο πολύ και τόσο μονόπαντα πιστεύετε σε αυτό που νομίζετε για εξελικτική βιολογία!
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Re: Η αυθεντικότητα της υποταγής

    Μη τρελαθούμε τώρα κιόλας που τα γονίδια δεν επηρεάζουν την ζωή και τον ψυχισμό μας. Αυτή η ισοπέδωση των πάντων καταντάει προκλητική μεριές φορές. Δηλαδή ένας που γεννήθηκε ξανθός 1,80 με σωματική διάπλαση Ηρακλή και υγιής μπορεί ποτέ να έχει την ίδια ψυχοσύνθεση με έναν άνθρωπο που γεννήθηκε νάνος άσχημος και άρρωστος?
     
  12. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Απάντηση: Η αυθεντικότητα της υποταγής

    Αυτό θέλουμε και εμείς. Σαν τα λιοντάρια. Αλλά δεν μας αφήνετε να εναρμονιστούμε με την φύση και να ησυχάσουμε! Όλο κάτι γυρεύετε, αφού τελειώσουμε την "δουλειά" την οποία ευαγγελίζεσαι...