Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 27 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    posted by Elysium:
    Perri, τα «γνήσια αρσενικά» δεν περιμένουν καμιά γυναίκα να τους πει πως πρέπει να «είναι» για να πορευθούν ανάλογα.


    Σε συνέχεια αυτού που είπε ο Elysium:

    Eίμαι επίσης σίγουρος ότι καμία γυναίκα δεν θα ήθελε δίπλα της ένα τέτοιο ''γνήσιο αρσενικό'' ,θα το προσπερνούσε σε χρόνο dt...
     
  2. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    Αυτος ειναι ο αντρας ο σωστος.........
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Φρονώ πως οι περί ανδρός έννοιες έχουν γίνει συνονθύλευμα σε αυτό το νήμα. Ψυχραιμία κύριοι.

    • Αρσενικό είναι οποιοδήποτε έμβιο φέρει πέος (μεταφορικά και οποιοδήποτε αντικείμενο φέρει προεξοχή).
    • Η έννοια του ανδρός διαφοροποιείται από αυτή του αρσενικού καθώς αναφέρεται σε ένα ανθρώπινο κοινωνικό μοντέλο, αυτό στο οποίο καταλήγουν συνήθως οι φέροντες πέος. Και το ζήτημα εν προκειμένω δεν είναι μόνο ανατομικής φύσεως αλλά αφορά και σε συμπεριφορικά, αισθητικά, αξιακά ή άλλα ενδεχομένως στοιχεία, ανάλογα με το πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο υπάρχει.
    • Ανδροπρεπής είναι αυτός που φέρεται ή δείχνει κατά πώς πρέπει για έναν άνδρα, και το πώς ακριβώς είναι δέον να εκφράζεται ως ύπαρξη ένας άνδρας, είναι επίσης αποκύημα του πολιτισμού στον οποίο ζει.
    • Ανδρείος είναι ο γενναίος. Απόρροια της ανδροκρατούμενης κοινωνίας εικάζω το ότι ένα πλήθος αρετών έχουν συνδεθεί με τον άνδρα κυρίως - εξ ου και οι περίφημες ανδραγάθημα και ανδράποδο.
    • Ανδρισμός είναι το σύνολο των στοιχείων που ορίζουν τον άνδρα, είτε αυτά είναι φυσικά και αφορούν στη σεξουαλικότητα, είτε είναι αξιακά και αφορούν στη συμπεριφορά.

    Ως από τα παραπάνω:

    α) "Γνήσιο" αρσενικό θα μπορούσε μόνο ίσως να χαρακτηριστεί αυτό το όν που έχει ακριβώς πέος και όχι περίπου πέος, δηλαδή όχι κάποιο ερμαφρόδιτο ή ακόμη ίσως αυτό του οποίου το πέος είναι επίκτητο και όχι εγγενές φυσικό χαρακτηριστικό. (!)

    β) Οποιοσδήποτε δύναται να είναι αρσενικός εφόσον φέρει πέος, αλλά ταυτοχρόνως να μην είναι ανδροπρεπής, σύμφωνα με τα πρότυπα ανδρός του πολιτισμού του.

    γ) Οποιοσδήποτε δύναται να λογίζεται ως ανδροπεπής σε κάποιο σημείο του πλανήτη και μη ανδροπρεπής σε κάποιο άλλο.

    δ) Οποιοσδήποτε δύναται να λογίζεται ως μη ανδροπρεπής σε έναν τόπο σε ένα χρονικό σημείο, ενώ σε κάποια άλλη χρονική στιγμή στον ίδιο τόπο να λογίζεται ως ανδροπρεπής.

    ε) Ανδρείος μπορεί να είναι κάποιος χωρίς να είναι ανδροπρεπής, χωρίς να είναι άνδρας, χωρίς να φέρει πέος.

    στ) Οποιοσδήποτε αρσενικός (φέρων πέος) δεν είναι συνεπαγωγικά ανδρείος, αλλά συνήθως (στους μέχρι τώρα πολιτισμούς) όταν ένας αρσενικός είναι και ανδρείος θεωρείται ανδροπρεπής.

    ζ) Η κυριαρχικότητα ως συστατικό ανδροπρέπειας απαντάται μάλλον στους περισσότερους πολιτισμούς μέχρι σήμερα και ίσως θα ήταν ορθότερο να ειπωθεί ότι απαιτείται σχεδόν. Ως συστατικό της φύσης ενός αρσενικού τεκμηριώνεται ίσως από το βιολογικό (ορμονικό) του υπόβαθρο.

    Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί κανείς να κατανοήσει το ότι ο πολιτισμός είναι δυναμικός και όχι στατικός και να αποδεχτεί ότι εφόσον πολλοί άνδρες είναι υποτακτικοί, το τί συνιστά ανδροπρέπεια και τί όχι καλώς ή κακώς χρήζει επαναξιολόγησης, γιατί θα ήταν ανόητο να ειπωθεί ότι π.χ. 95% των αρσενικών δεν είναι ανδροπρεπές, γιατί απλούστατα το τί είναι ανδροπρεπές και τί όχι δεν στέκει να ορίζεται από το 5% (τυχαία τα ποσοστά).

    Ανεξαρτήτως αυτού, τί σχέση έχει η κυριαρχικότητα ή η υποτακτικότητα κατά τη BDSMική έννοια με το αν ένας άνδρας θα προσεγγίσει ή όχι μια γυναίκα; Μπορεί να έχει σχέση με το πώς, όχι όμως με το αν. Ουδέποτε οριστήκε ως υποτακτικότητα η διστακτικότητα, η συστολή ή η παραίτηση από τις διεκδικήσεις νομίζω.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .


    Σωστά. Όχι όμως όπως αυτή ορίζεται στο bdsm.
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    Εκτός και αν τεκμηριωθεί ότι η κυριαρχικότητα στο BDSM συνεπάγεται από την κυριαρχικότητα εν γένει ή ότι οι δύο αυτές ιδιότητες έχουν κοινό αποχρόντα λόγο.

    Πέρα από αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει metric για το συντελεστή του βιολογικού παράγοντα στην διαμόρφωση της τελικής ψυχοσύνθεσης ενός ανθρώπου, και ένα άλλο για το συντελεστή του παράγοντα περιβάλλον, και ένα άλλο για το συντελεστή του παράγοντα τύχη κλπ.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    Για την ακρίβεια κάποιοι εξ αυτών ακόμη ζουν ανάμεσα μας και βρίσκονται κάπου κοντά στην ηλικία των 50. Αρκετοί βέβαια εξ αυτών ακολούθησαν την εξέλιξη του είδους, αλλά όπως βλέπουμε και εδώ κάποιοι έμειναν στάσιμοι, διατηρώντας το στυλάκι και το ύφος του G.L. Γιατί να μην το κάνουν άλλωστε όταν υπάρχουν κι αυτές που τσιμπούν ακόμα?

    Επειδή δύσκολο να χωρέσει η μαγκούρα στη τσέπη του τζίν.

    Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους κι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

    Ευτυχώς μοιάζει να είναι και ο μόνος που έχει τέτοια άποψη.

    Δεν γνωρίζω για τη μέση Ελληνίδα αλλά αρκετές Ελληνίδες θα αντιδρούσαν και σε ένα «Με συγχωρείτε τι ώρα είναι» με προσβολή του τύπου «Ποιαν κοροϊδεύεις βρε μαλακα να μου την πέσεις θες επειδή όλοι σας είστε λιγουρια».
    Και ο λόγος επειδή δυστυχώς εκεί έξω κυκλοφορούν οι καρικατούρες που αναφέρεις, μασκαρεμένοι ως σύγχρονοι Δον Ζουάν που προσαρμόστηκαν όμως και πληρώνουν και ικετεύουν με διάφορους τρόπους για σεξ ακριβώς επειδή αυτού του είδους η ελληνίδα θεωρεί πως όποιος της μιλήσει θέλει να την πηδήξει. (Μάλλον θα έλεγα το ελπίζει, απλά το ψηλομύτικο ύφος αδιαφορίας και οι ανάγωγη συμπεριφορά ουσιαστικά είναι για να ανεβάσει την τιμή του αμφίβολου προϊόντος της. Σου λέει έχω αιδοίο εκείνος θέλει να πηδήξει, αλλά εγώ για να του κάτσω θέλω και τα δωράκια μου, θέλω και τα εστιατόρια μου, θέλω και να με παρακαλέσει γι αυτό και να μου πουλήσει κομπλιμέντα και φούμαρα κ.τ.λ.).

    Τις δικαιολογώ κι αυτές, τόσα αντιλαμβάνονται, έτσι έμαθαν, δικαιολογώ τον λιγούρη, εκείνον που συζητά σ ένα καφέ μεγαλόφωνα πως οι άντρες έχουν εκλείψει με την ελπίδα πως οι γυναίκες αυτού του είδους (γιατί οι άλλες δεν του δίνουν σημασία),θα το εκλάβουν αυτό ως ένδειξη πως αυτός είναι από τους λίγους τους μοναδικούς τα κελεπούρια που έχουν επιβιώσει, επειδή αν δεν περάσει αυτό, αυτός θα μείνει ανέραστος.
    Και στην τελική ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει φιλοδοξίες..

     

    Προσωπικά λειτουργώ με ένα εντελώς διαφορετικό είδος Αντρών.
     
    Last edited: 5 Οκτωβρίου 2009
  7. Πολλοί οι τύποι των ανδρών, πολλοί κι οι τύποι των γυναικών... Όπου υπάρχει προσφορά, υπάρχει και η ανάλογη ζήτηση...
     
  8. Mesodo

    Mesodo Regular Member


    lol μα το πρόβλημα είναι πως η προσφορα δεν συναντιεται με τη ζήτηση, ασε που υπαρχουν και προιοντα που δεν ζητούνται ή δεν προσφέρονται επαρκώς. για να μη σου προσθεσω και αυτους που θελουν πάντα να αγορασουν ψυγειο και στο τελος αγοραζουν πλυντηριο...

    Όπως και στα εμπορευματικά αγαθά οι ερωτικές σχέσεις είναι μια ατελής αγορά. Εχουν που έχουν τα προβλήματα τους, εάν αρχίσουμε να τις αντιμετωπίζουμε και με ορους αγοράς θα ψοφήσουν οι καημένες λολ...
     
  9. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    οι αξιες που οριζουν τα προτυπα συνεχως αλαζουν ....
    συνηθως η αλαγη αυτη λανσαρεται απο το Χολυγουντ , ξεκιναει απο την μοδα , τις συνηθειες , τις ατακες και τις υλιστικες επιλογες του πρωταγωνιστη και υλοποιειται απο τον ταλαιπωρο θεατη αναλογα με το φιναλε του εργου που τον εκφραζει ...
    Αν εχει εκλειψει ο αντρας Αντρας ? .... ναι ... πιστευω πως ναι , απλα διοτι εχουν εκλειψει και οι λογοι που κατεστησαν δυνατη την υπαρξη του .
    καποιοι εξελιχθηκαν σε αλλες μορφες Αντρισμου , περισσοτερο εξιδικευμενες θα ελεγα , αναλογα με το περιβαλον μεσα στο οποιο δραστηριοποιουνται ... ο αλωτε greek lover εγινε γιαππης , πουλ μουρ , διανοουμενος , ζαμανφουκουνφουκιστης ... γενικως πουλιεται οτι ζηταει η αγορα ....
     
  10. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

     
    περι κοκκοριων, περρι προσβλητικων απαντησεων, και περρη ερωτησεων αντι απαντησεων.

     
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .


    Μπράβο, λάρα,    το βρήκες με την πρώτη, αγαπητή μου, ούτε το μαντείο των Δελφών να ήσουν, αν έχεις την καλοσύνη μου λες και τους αριθμούς του τζόκερ μπας και πάρω την ferrari που ονειρεύομαι...

    Έλα πλάκα σου κάνω - λοιπόν άκου.

    Αν διαβάσεις το αρχικό μου ποστ στο νήμα μου θα δεις ότι κάνω ερωτήσεις προς τα μέλη για το πώς βλέπουν τον σημερινό άνδρα και ζητάω τις απόψεις τους, δεν ζήτησα όμως πουθενά να κρίνουν τις απόψεις των άλλων μελών, αν έχεις λοιπόν να μας πεις κάτι για το θέμα θα σε παρακαλέσω να μας πεις τις δικές σου απόψεις όποιες και να είναι αυτές χωρίς όμως να κρίνεις τις απόψεις κανενός άλλου μέλους που συμμετέχει σ΄αυτό το νήμα.

    Ευχαριστώ.
     
  12. Re: Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    Νομίζω οτι ο άντρας άντρας δεν υπάρχει
    ορίζουμε τον άντρα στην εποχή του
    και άσχετα με το τι ρούχα θα τον ντύσεις το ουσιαστικό είναι μέσα του
    και στην τελική η πιο ειλικρινής στάση είναι να βρεις το κοστούμι που σου ταιριάζει , που νιώθεις ελεύθερος μεσα σ αυτό