Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κουζίνα μας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 20 Μαρτίου 2007.

  1. Emma

    Emma Contributor

    Re: Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

    Συνταγή για Sangria

    4 μέρη κόκκινο κρασί
    1 μέρος χυμό μήλο
    1 μέρος χυμό cranberry
    1 μέρος sprite (ή κάτι ανάλογο)
    1/2 μέρος brandy
    1/2 μέρος tequila
    1/2 μέρος σκούρο ρούμι
    2-3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη (κατά προτίμηση brown)
    1-2 ξυλάκια κανέλα
    μικρούς κύβους μήλου και πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
     
    Last edited: 13 Ιανουαρίου 2009
  2. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Re: Μαγειρεύετε?

    Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, αγαπητοί εν ανωμαλία αδελφοί, η σεξουαλική μας ζωή επιφυλάσσει, εκτός από κοινωνική κατακραυγή, εκπλήξεις. Έτσι και με τα φαγητά, μερικές φορές ένας συνδυασμός που φαίνεται απίθανο να λειτουργεί έχει τελικά φοβερή δυναμική.

    Και ενώ η χρήση του καφέ στα γλυκά είναι σύνηθης, εγώ προσωπικά δεν την έχω ξανασυναντήσει σε κυρίως πιάτο - παρα μόνο σ'αυτό εδώ.

    Εντάξει τώρα, φαντάζομαι οτι δε χρειάζεται να σας πω οτι όταν κάνετε κάτι πρωτότυπο, έξυπνο και νόστιμο, πρέπει να το κάνετε να φαίνεται σα να είναι σχεδόν καθημερινή σας συνήθεια. Δε θα μπείτε στην τραπεζαρία με την πιατέλα στα χέρια λες και κάνει την είσοδό του ο Βασιλέας τση Μαγαδασκάρης Φιλιμπέρτσι Ρανανά, θα το σερβίρετε χωρίς φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες, και όταν αυτή δοκιμάσει και οι αισθητήρες γεύσης της εκραγούν απο απόλαυση και επαινέσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας, θα πείτε, "Τί, αυτό; Ένα απλό ψητό είναι. Μπορώ και καλύτερα, αλλά τα κρατάω για όταν θα σου ζητήσω να κάνουμε όργιο με ένα γνωστό μου και την αδερφή του."

    Μην το παρακάνετε με την επικάλλυψη και τη σάλτσα. Πρωταγωνιστής πρέπει να είναι το κρέας.




    ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ
    ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Μοσχάρι Espresso με σάλτσα Balsamico

    ===========================================

    Ξεκινάμε στο χασάπη, και ψωνίζουμε μοσχαρίσιο μπούτι άνευ κοκάλου, 1 κιλό περίπου. Το ξέρω οτι είναι κάμποσο, αλλά άμα περισσέψει το τρώμε για breakfast την άλλη μέρα. Αν έχουμε γαμήσει καλά το προηγούμενο βράδι, θα μας χρειαστεί.

    Για την επικάλλυψη:

    1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κόκκοι espresso

    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη Demerara

    Aλάτι χοντρό μπόλικο (δεν πειράζει, θα της κάνετε τεστ κοπώσεως μετά)

    Μαύρο χοντρό πιπέρι, σε μπαλάκια

    Αυτά, λοιπόν που λέτε, θα τα χώσετε σε ένα γουδοκοπάνι και θα τα κάνετε σκόνη, όπως ο Νίνης έκανε σκόνη την ΑΕΚ πέρσι στο 1-4. Δεν έχετε γουδοκοπάνι; Τυλίξτε τα όλα μαζί σε μια χαρτοπετσέτα και βαρέστε τα αλύπητα με τον πάτο ενός άδειου μπουκαλιού. Δεν έχετε άδειο μπουκάλι; Αδειάστε ένα στον οισοφάγο σας. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.


    Για τη σάλτσα:

    1 φλυτζάνι του ελληνικού (τούρκικου; ) καφέ ξύδι Balsamico

    Μια μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο, έτσι για να φράζει και καμιά αρτηρία

    Ένας κύβος ζωμός βοδινού λιωμένος σε μια κούπα βραστό νερό. Αλήθεια, γιατί τα βγάζουν σε κύβους και όχι, π.χ., σε σφαίρες; Νομίζω οτι σαν marketing ploy θα ήταν ιδιοφυές.

    Λίγο αλεύρι.

    Και:

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κελσίου. Στο μεταξύ κάνετε μασάζ στο μπούτι της άτυχης αγελάδας μέρος της οποίας θα καταναλώσετε απόψε, το οποίο το έχετε αραδιάσει κάπου και τρίβετε απάνω του την επικάλλυψη. Για να κολλήσει καλύτερα η επικάλλυψη, πασπαλίστε το μπούτι πρώτα με λίγη Ούχου. Συγγνώμη, εννοώ, με λίγο ελαιόλαδο.

    Αφού το μείγμα espresso είναι ομοιόμορφα απλωμένο πάνω στο κρέας, μεταφέρετέ το μπούτι (πως μ'αρέσει αυτή η λέξη) σε ένα ταψί. Για προστιθέμενη medical fetish αξία, υποκριθείτε οτι το κρέας είναι θύμα πτώσης απο μπαλκόνι και οτι εσείς είσθε paramedic και το μεταφέρετε απο το φορείο στο κρεβάτι του χειρουργείου. MHN προσθέσετε νερό, ΜΗΝ του βάλετε απο πάνω αλουμινομουνόχαρτο. Αφήστε το να ψηθεί για μία ώρα και 15 λεπτά περίπου. Θα μυρίζει ωραία, σας το υπόσχομαι. Αν θέλετε να ρίξετε έναν γρήγορο, προλαβαίνετε άνετα, αλλά χωρίς foreplay. Mέχρι να κάνετε ντουζ θα έχει γίνει medium-rare. Perfect.

    Tώρα μεταφέρετε ξανά τον ασθενή (το κρέας) σε μια πιατέλα, και αυτή τη φορά πρέπει να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να ηρεμήσει για 15 λεπτά. Μιλάμε για 15 λεπτά σκέτης μαγείας. Πιείτε λίγο κρασί και ακούστε το Bag's Groove του Miles Davis απο το δίσκο του με τον ίδιο τίτλο, το οποίο διαρκεί ακριβώς 12 λεπτά. Τα υπόλοιπα τρία λεπτά κατουρήστε και πλύνετε τα χέρια σας. Όταν επιστρέψετε στην πιατέλα, αυτή θα είναι γεμάτη απο ένα φοβερό ζουμί (είπαμε, μαγεία). Μην το πετάξετε.

    Σ'ένα μικρό τέτζερη, βράστε το balsamico μέχρι να μειωθεί περίπου στο 50% της αρχικής ποσότητάς του. Κάνα τέταρτο παίρνει αυτό. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι τραγουδώντας "Πιο Καλή η Μοναξιά", προσθέστε το ζωμό βοδινού, αλλά και τα ζουμιά που έτρεξαν απο το κρέας καθώς εσείς ακούγατε jazz. Βάλτε τα όλα στον τέτζερη, μαζί και το αλευροβουτυρένιο μείγμα, και ανακατέψτε αααπααλααα μέχρι να το όλο κόλπο να αποκτήσει υφή και πυκνότητα σιροπιού για το βήχα. Αν σας σβωλιάσει, προσθέστε άλλο λίγο balsamico και συνεχίστε να ανακατεύετε. Όλα αυτά πάνω απο μέτρια φωτιά.

    Βάλτε σε μια καθαρή πιατέλα το κρέας, και χύστε (πως μ'αρέσει αυτή η λέξη) απο πάνω τη σάλτσα.

    Πάρτε το όλο assembled device στην τραπεζαρία και κόψτε το μισό σε λεπτές φέτες με το Μεγάλο Σας Μαχαίρι.

    Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και λαχανικά γύρω γύρω, αλλά ποιος τα γαμεί.

    Κρασί: Brunello di Montalcino ή Chianti
     
  3. Switcher

    Switcher Regular Member

    Re: Μαγειρεύετε?

    Μιας και είδα ότι αναφέρετε και συνταγές, θα γράψω και την δική μου σπεσιαλιτέ. Έχουμε και λέμε:

    Συνταγή μαγειρικής "τύπου" μακαρονιών σουφλέ.

    Προσοχή, η συνταγή είναι για άτομα που:

    α. Ξέρουν να τρώνε
    β. Ξέρουν να σκάνε
    γ. Δεν χρησιμοποιούν δοσομετριτή

    Υλικά:

    Μακαρόνια ριγγατόνι (όσα θέλουμε, συνήθως 2 πακέτα)
    Τυρία: Ρεγγάτο, έμεδαλ, κέρυγκολδ γύρω στο μισό κιλό απο το καθένα, τριμένα
    Ζαμπά, ή αλλιώς ευγενή αλαντικά: Ζαμπό, μπέικο (χοιρινή ωμοπλάτη), καθώς και αυτά τα καπνιστά τα καινούρια που δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομά τους, αλλά έχουν μέσα ωραία μυρωδικά
    Λίγο βούτυρο (φυτίνη)
    Αλάτι-πιπέρι
    3-4-5-6 (count 'em) ποτήρια Μεταξά
    2-3 κρέμες γάλακτος.

    Ξεκινάμε βράζοντας τα ριγκατόνια σε νερό με έναν ζωμό λαχανικών αν θέλουμε, ώσπου να γίνουν αλντέντε, αν δεν γνωρίζετε, είναι το όχι πλήρως μακαρόνι, που το μασάς και κάνει ακόμη γκρίτ-γκρίτ στο στόμα, κοινώς δεν είναι πλήρως βρασμένο.
    Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, και τα εγκαταλείπουμε εκεί για λίγο.

    Κατά την διάρκεια του βρασίματος, ετοιμάζουμε τα ζαμπά, κόβοντάς τα σε μικρά κομματάκια/κυβάκια, και ρίχνοντάς τα σε αντικολητικό τηγάνι ΧΩΡΙΣ λάδι. Όταν όλα αυτά ροδίσουν και χωριστούν μεταξύ τους, τα σβήνουμε με το Μεταξά, και να είμεθα και μερακλήδες τα κάνουμε και λίγο φλαμπέ. Τα αποσύρουμε απο την φωτία και τα ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια, καυτά καυτά, να τα τσιγαρίσουν με τα ζουμιά τους.

    Πέρνουμε ένα μεγαλούτσικο πυρέξ, ή μια γάστρα, και στρώνουμε τον πάτο της με λίγο φυτίνη. Ξεκινάμε, βάζοντας μια στρώση απο ριγκατόνια κάτω κάτω, και πιέζοντάς την για να πάει παντού. Πέρνουμε ένα απο τα τυρία μας (διαλέχτε ποιό) και στρώνουμε μια επικάλυψη αυτό. Επαναλαμβάνουμε με τα μακαρόνια, αλλά με διαφορετικό τύρι μέχρι να γεμίσει το πυρέξ. Στην τελευταία στρώση τυριών, τα ανακατεύουμε όλα, και τα στρώνουμε πάνω πάνω. Πέρνουμε την κρέμα γάλακτος, την ανοίγουμε και το περιλούζουμε μέχρι να πάει απο την κορυφή ως τις φτέρνες του πυρέξ. Μόλις πάει, σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο, και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-200 βαθμούς. Αφήνουμε μέχρι να λειώσουν τα τυριά και τα ζαμπά με τα ζουμιά, να κάνουν τα μακαρόνια ουσιαστικά να πάρουν την τελευταία τους βράση. Αν θέλουμε το τυρί μας ξεροψημένο απο πάνω, αφαιρούμε προς το τέλος το αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο γκρίλ για κάνα 5λεπτο.

    Σερβίρουμε.
    Τρώμε.

    Μερίδες ΧΧΧΧVII. Χολιστερίνη 400%.

    Μιάμ.
     
  4. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Σάλτσα για (400 gr ή 4 μερίδες) μακαρόνια


    100 gr μπέικον κομμένο σε κύβους
    1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λωρίδες
    1 κουτί αποφλοιωμένα τοματάκια
    λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
    1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
    λίγο λάδι
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Σε τηγάνι με καυτό λάδι ψήνετε το μπέικον, την πιπεριά και το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά και μετά βάζετε τις ντομάτες χοντροκομμένες.Ρίχνετε το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν βγάλετε το τηγάνι από την φωτιά ρίχνετε τον βασιλικό.
    Et voilà!!

    Αν θέλετε και τριμμένο τυράκι, ταιριάζει όμορφα το πεκορίνο.

    σημείωση : αν δείτε οτι η σάλτσα σας βγαίνει λίγη, προσθέστε λίγο ντοματοπολτό παραπάνω.Σε αυτή την περίπτωση μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε και αλατοπίπερο.

    Αν τις επόμενες 6 ώρες από την στιγμή που το φάγατε, δείτε οτι κάτι δεν πάει καλά, καλέστε χωρίς δισταγμό στο 7793777
     
  5. Emma

    Emma Contributor

    Guacamole

    2 ώριμα αβοκάντο
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι (μικρό)
    1 shallot (μικρό κρεμμυδάκι, αυτά που φτιάχνουμε στιφάδο)
    1 μικρή σκελίδα σκόρδο
    1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά chilli (περίπου 4-5 εκατοστά μέγεθος)
    1 lime
    1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
    λίγο coriander (κολιαντρος; κοριανδρος;  )
    λίγο αλάτι και πιπέρι

    Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα βάζετε σε ένα μπολάκι, όπου τα λιώνετε λιγάκι με το πηρούνι (όχι όμως να γίνουν αλοιφή εντελώς).
    Λιώνετε το σκόρδο και κόβετε τα δύο είδη κρεμμυδιών, την πιπεριά (αφού έχετε αφαιρέσει τα σποράκια) και το coriander σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια (αν έχετε κάποιο magimix ή κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήστε αυτό).
    Τα ανακατεύετε με το αβοκάντο.
    Προσθέτετε το χυμό μισού ή ολόκληρου του lime (ανάλογα πόσο χυμό έχει), το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.

    Κρατάει μια δύο μέρες το πολύ στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος.
    Συνοδεύεται πολύ καλά με tortilla chips (doritos κτλ), με φρυγανιές, κριτσίνια ή crudités.
     
    Last edited: 20 Ιανουαρίου 2009
  6. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Σούπα βελουτέ με σπαράγγια

    2 πράσα
    1 φύλλο σέλινο
    1 κιλό σπαράγγια
    2 μεγάλα κρεμμύδια
    1 κολοκύθι
    2 πατάτες
    μερικά φυλλαράκια μαϊντανό
    1 κουταλιά ζωμό λαχανικών
    120 γρ. βούτυρο (φυτικό)
    1 κουταλιά κόρν φλάουρ
    1 φλιτζ. χυμό λεμόνι



    Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κρατάμε στην άκρη τις κορυφές τους.

    Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά ,τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε μαζί με το στέλεχος των σπαραγγιών και τον ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα με 1μιση λίτρο νερό.

    Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μείνει περίπου 1 λιτρό υγρό.

    Περνάμε την σούπα από το σουρωτήρι. Πιέζουμε καλά ώστε να περάσουν και τα λαχανικά

    Βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο.

    Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις κορυφές και το αφήνουμε ώσπου να μαλακώσουν.

    Διαλύουμε το κόρν φλάουρ με τον χυμό λεμονιού.
    Λίγο πριν κατεβάσουμε την σούπα από την φωτιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε.

    Μόλις πάρει βράση την κατεβάζουμε από την φωτιά.

    Προσθέτουμε αλατοπίπερο και την σερβίρουμε καυτή.


    σ.τ.μ. : προτίμησα να μην βάλω μαϊντανό, καθώς δεν μου αρέσει η γεύση του. Ήταν νοστιμότατη.
     
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

       
     
  8. DiDi

    DiDi Regular Member

    «Γεμιστό πεπόνι γκάλι» Γεμιστό πεπόνι με παγωτό και αποξηραμένα φρούτα
    ΥΛΙΚΑ

    Για πέντε άτομα:

    • 1 ατομικό πεπόνι γκάλι (κοινώς πεπονάκι μίνι)
    • Παγωτό καϊμάκι
    • 100γρ αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα)(εγώ δεν έβαλα αποξηραμένα φρούτα γιατί δε μου αρέσουν)
    • 50γρ σταφίδες
    • 50γρ καρύδια
    • 50γρ φιστίκια
    • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
    • 1 κουταλιά σούπας γλυκό του κουταλιού βύσσινο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Κόβετε το καπάκι από το πεπόνι και αδειάζετε το εσωτερικό του με ένα κουτάλι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και γεμίζετε το πεπόνι με το μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε παγωμένο.
     
  9. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

     

    Ραβανί με παγωτό 
     
  10. sexoula

    sexoula Regular Member

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    τι ηθελα και το aνοιξα το thread? με την πεινα που εχω θα μπορουσα να φαω το lap top
     
  11. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Fanshawe, για πήγαινε για κάνα τσεκάρισμα της κακής χολεστερόλης σιγά-σιγά, γιατί δε σε κόβω στην ενδεκάδα του βάζελου στο τσάμπιονς λιγκ...
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Υπάρχει μια συνταγή για ψάρι στο φούρνο με αρκετά ιδιαίτερη γεύση και υφή, που όμως δεν παραπέμπει καθόλου σε "μαγειρευτό" φαγητό, αλλά μόνο σε "ζουμερό ψητό". Δίνει δηλαδή την αίσθηση ότι οι χυμοί είναι του ψαριού που έχουν συγκρατηθεί στο εσωτερικό του, και όχι ζωμοί που προέκυψαν από την όποια επεξεργασία / ταλαιπωρία της σάρκας του.

    Θα πρέπει να το μαρινάρεις για κάποιες ώρες με την πέτσα σε λάδι με πιπέρι, μπούκοβο, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, σταφίδες και δενδρολίβανο. Το λάδι ας είναι κατά προτίμηση σησαμέλαιο (όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει ζεστό, δεν μπορούν να φανταστούν πόσο υπέροχα μυρίζε), το πιπέρι όχι τριμμένο, το δεντρολίβανο μπορεί να αντικατασταθεί με κάππαρη και η λιαστή ντομάτα θα πρέπει πριν κοπεί σε μικρά κομμάτια να έχει παραμείνει 3-4 λεπτά σε ζεστό νερό.

    Θα πρέπει να το βγάλεις από το μείγμα των υλικών και να το ψήσεις σε φούρνο χωρίς αέρα. Εν τω μεταξύ υλικά του μείγματος ως έχουν, θα πρέπει να πάρουν μια βράση. Τελικώς σερβίρεις το ψάρι χωρίς την πέτσα και το περιλούζεις με το μείγμα.

    Προσωπικά δεν θα χρειαζόμουν αλάτι σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο μπορείς να προσθέσεις, καθώς επίσης και πιπέρι αν σε ευχαριστεί πολύ η γεύση του, αλλά λευκό για να μην καταστρέψει την ωραία εικόνα. Και το μείγμα θα μπορούσες να το σβήσεις με κάποιο λευκό αλκοολούχο ποτό ή λευκό κρασί, αλλά προσωπικά θα απέφευγα το αλκοόλ ή θα έβαζα ελάχιστο.

    Διάρκεια ψησίματος αγνοώ, αλλά υποθέτω ότι συναρτάται του μεγέθους του ψαριού.

    Αν επιλέξεις να εκτελέσεις αυτή η κάποια παρόμοια συνταγή να τη συνοδέψεις με λευκό κρασί, και να ζυμώσεις και χωριάτικο ψωμί. Ή μπομπότα.