Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κουζίνα μας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 20 Μαρτίου 2007.

  1. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η κουζίνα μας

    ωωωωω το νινί μας σέλει  , κάτσε να το κάνω φουυυυυ να κρυώσει 
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    "Σοκολατάκια"

    Υλικά:
    Δαμάσκηνα ξερά
    Καλή κουβερτούρα (70%)
    Καρύδια

    Τρόπος παρασκευής:

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ένα μπολάκι πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει).
    Βγάζουμε τα κουκούτσια απ' τα δαμάσκηνα (ή για ευκολία αγοράζουμε αυτά που είναι ήδη έτοιμα χωρίς κουκούτσια).
    Βάζουμε ένα κομματάκι καρύδι μέσα σε κάθε δαμάσκηνο.
    Στρώνουμε ένα δίσκο ή άλλη επίπεδη επιφάνεια με αλουμινόχαρτο ή άλλο αντικολλητικό χαρτί.
    Βουτάμε τα δαμάσκηνα στη λιωμένη σοκολάτα χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο καλαμάκι (σαν αυτό από τα σουβλάκια) και αφού σιγουρευτούμε ότι έχει καλυφθεί ολόκληρο, το αφήνουμε πάνω στην επίπεδη επιφάνεια που στρώσαμε πριν με αλουμινόχαρτο ή κάτι άλλο. (Tip: ένας εύκολος τρόπος για να βγάλουμε το δαμάσκηνο απ' το καλαμάκι χωρίς να το πιάσουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα δεύτερο καλαμάκι).
    Αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν, εκτός ψυγείου, μέχρι να ξανασκληρύνει η σοκολάτα. Μετά, τα βάζουμε σε ένα αεροστεγές τάπερ και τα κρατάμε στο ψυγείο.

    Προαιρετικά: Αφού τα γεμίσουμε με καρύδια, βάζουμε όλα τα δαμάσκηνα σε ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με μπράντι/κονιάκ. Τα αφήνουμε 3-4 ώρες και μετά τα βγάζουμε και τα απλώνουμε σε ένα δίσκο για μερικές ώρες, μέχρι να στεγνώσουν.
    Κατόπιν ακολουθούμε κανονικά τη διαδικασία επικάλυψής τους με σοκολάτα.

    Είναι πολύ πολύ απλή και γρήγορη συνταγή, αλλά τα σοκολατάκια είναι πραγματικά πεντανόστιμα και δεν έχουν πολλές θερμίδες!


    Υ.Γ. Αύριο θα σας γράψω συνταγή για καταπληκτικό τιραμισού!
     
  3. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας

    Αντί να μας το γράψεις , δεν μας το φτιάχνεις το τιραμισου και να μας το στείλεις σε κανένα ταπερακι καλύτερα:mdrmed:
    Υγ. εγώ την σοκολάτα την ρίχνω με κουταλάκι από πάνω 
     
  4. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας

    Moυαχαχαχαχα  

     

    Aυτό υποθέτω το κάνεις λόγω της μαζοχιστικής πλευράς του switch ε;  
     
  5. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας

    Ε δεν το πιστεύω            
    Είσαι για δέσιμο , και δεν σε φαινόταν:rollinglaugh:   
     
  6. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Cheesecake με λευκη σοκολατα

    Γεμιση:
    112 γραμμαρια λευκη σοκολατα
    672 γραμμαρια τυρι κρεμα philadelphia
    3/4 της κουπας ζαχαρη λευκη
    1/4 της κουπας αλευρι για ολες τις χρησεις
    3 αυγα
    1 1/2 κουπες κρεμα γαλακτος
    βανιλλια
    Βαση:
    30 γρ βουτυρο μαλακο
    ενα κουτι digestive μπισκοτα (βαλε εναμιση αν θελεις να κανεις πιο παχια την βαση)

    Προθερμανε τον φουρνο στους 150 βαθμους C. Βουτυρωνεις την φορμα.
    Για την βαση, σπασε τα μπισκοτα σε σκονη και πλασε με το βουτυρο. Αδειασε στην φορμα και στρωσε με τα χερια σου, πιεζοντας ομοιομορφα οσο πιο πολυ μπορεις. (Προαιρετικα μπορεις να το καταβρεξεις ελαχιστα με μπραντυ η ροδονερο).
    Ανακατεψε το τυρι κρεμα, τη ζαχαρη και το αλευρι σε χαμηλη ταχυτητα μεχρι να γινει αφρατο. Χτυπα τα αυγα ενα ενα, ανακατευοντας καλα αφου προσθεσεις το καθενα.
    Λιωσε την σοκολατα μεσα σε μπεν μαρι η σε φουρνο μικροκυματων (προσθετωντας 2-3 κ.σ νερο). Σε χαμηλη ταχυτητα το μιξερ και προσθεσε τη σοκολατα στο υπολοιπο μιγμα. Συνεχισε προσθετωντας την βανιλλια και το 1/2 κουπα κρεμα γαλακτος. Ανακατεψε καλα και γεμισε την φορμα.
    Ψησε στους 150 C για 50 με 60 λεπτα ή μεχρι το κεντρο του γλυκου να εχει "δεσει".
    Εαν δεις να αρχισει να σπαει στη μεση, ξεκολλησε το με ενα μαχαιρι απο τα τοιχωματα της φορμας(προσεκτικα γιατι γινεται πολυ αφρατο). Μετα το τελος του ψησιματος, βεβαιωσου οτι δεν κολλαει στο πλαι της φορμας μ'ενα μαχαιρι. Αφησε το μεσα στον ζεστο φουρνο για αλλη μια ωρα, αφου τον εχεις σβησει.
    [Το γλυκο θα φουσκωσει κατα την διαρκεια του ψησιματος αλλα θα αρχισει να καθεται και να συρρικνωνεται οταν κρυωνει. Ειναι φυσιολογικο.]
    [Το μυστικο για να μην σου σπασει στην επιφανεια ειναι να χρησιμοποιησεις υλικα με ολα τους τα λιπαρα. Οχι light!!
    Το αλλο μυστικο ειναι να το ξεκολλησεις απο τα τοιχωματα της φορμας προς το τελος του ψησιματος.]
    [Απεφυγε να μπουν φουσκαλες αερα μεσα στο μιγμα γιατι θα σπασει]

    Βαλε το cheesecake στο ψυγειο για λιγες ωρες πριν το κοψεις (6 τουλαχιστον).
    Αυτη η συνταγη ερχεται με ενα σιροπι λευκης σοκολατας και μπραντυ. Δεν το εχω φτιαξει ποτε αλλα φαινεται απλο. Αλλιως μπορεις να περιχυσεις τα κομματια αφου τα σερβιρεις με γλυκο βυσσινο.

    Σιροπι Μπραντυ:
    Βρασε 1 κουπα κρεμα γαλακτος και ριξε 2 κουπες ψιλοκομμενη λευκη σοκολατα (μπορεις να δοκιμασεις και αλλη σοκολατα φανταζομαι) και ανακατεψε μεχρι να λιωσει. Προσθεσε μπραντυ (οσο σου αρεσει..αλλα μην γινετε και ντιρλα!!). Περιχυσε το παγωμενο cheesecake και σερβιρεις.
    Καλοφαγωτο!!  
     
    Last edited by a moderator: 29 Μαρτίου 2010
  7. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Η κουζίνα μας


         
     
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    ενοικιαζω το κορμι μου για Κυπριακη συνταγη για κουπες .......
     
  9. Απάντηση: Η κουζίνα μας

    TΡΟΥΦΑΚΙΑ​


    1/4 κούπας γάλα
    1/4 κούπας λικέρ της αρεσκείας σας
    400gr μπισκότα
    90gr κουβερτούρα
    1 1/2 κούπας καρύδια
    1 αυγό
    1/2 κούπας ζάχαρη
    1/2 βιτάμ


    Βράζουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα τη ζάχαρη. Στη συνέχεια σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα σε κομματάκια μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα λείο μείγμα. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
    Εν τω μεταξύ, χτυπάμε το βιτάμ να μαλακώσει και να ασπρίσει και ρίχνουμε το αυγό ενω συνεχίζουμε το χτύπημα...
    Σε ένα μπωλ έχουμε θριμματισμένα τα μπισκότα, στα οποία προσθέτουμε το λικέρ και τα καρύδια.
    Ενώνουμε και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα της σοκολάτας με του βουτύρου και στην συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα.
    Σκεπάζουμε το μπωλ μεε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να σφίξει.
    Το πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις πασπαλίζουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο (ότι προτιμάτε)
    Είναι πεντανόστιμα...καλή σας όρεξη!!!


    ps... Η κανονική συνταγή είναι με τις διπλές ποσότητες αλλά εμένα μου φαίνονται πολλά...εσεις κάνετε όσα θέλετε !!! 
     
  10. kali crow

    kali crow Guest

    Ρωσικές τηγανίτες (μπλινίς) με καπνιστό σολομό και σος γιαουρτιού

    υλικά (για 16 τεμάχια):

    16 μπλινίς (μικρές αφράτες τηγανίτες, ρωσικής προέλευσης - με αυτές τρώνε παραδοσιακά το χαβιάρι. Θα τις βρούμε σε αεροστεγείς συσκευασίες στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και πολλών ντελικατέσεν την περίοδο των εορτών)
    200 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε 16 φέτες

    Για τη σος γιαουρτιού:

    200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
    4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
    2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    2 κουτ. σούπας φυλλαράκια άνηθου, ψιλοκομμένα + λίγα ακόμα

    Για το γαρνίρισμα:

    1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα, προαιρετικά (δυστυχώς, δεν πωλείται ευρέως φρέσκο θυμάρι σε σούπερ µάρκετ και λαϊκές αγορές. Το βρίσκουμε μόνο σε γλαστράκια σε φυτώρια, σε επιλεγμένα μανάβικα και την περίοδο των εορτών σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αξίζει τον κόπο να προμηθευτούμε γλαστράκια από µεγάλα φυτώρια για να τα έχουμε στο µπαλκόνι μας.)
    2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη σε κρύο νερό για 3 - 4 ώρες και πολύ καλά ξεπλυμένη (αν είναι μεγάλη, την ψιλοκόβουμε)
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα

    Διαδικασία:

    Σος γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τα αγγουράκια τουρσί, την κάππαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

    Σερβίρισμα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τα μπλινίς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ζεσταίνουμε για 4 - 5 λεπτά. Τα βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, μοιράζουμε τη σος γιαουρτιού και από πάνω βάζουμε τις φετούλες σολομού. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και ραντίζουμε (αν θέλουμε) με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
    ( Ρωσικές τηγανίτες (μπλινίς) με καπνιστό σολομό και σος γιαουρτιού στο Supa.gr )
     
  11. kali crow

    kali crow Guest

    Μπισκοτάκια cookies

    Συστατικά

    * 2 ¼ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    * 1½ κούπα ζάχαρη
    * 250 γρ. μαργαρίνη (εκτός ψυγείου)
    * 2 αυγά
    * ¼ κουτ αλάτι
    * 1 κούπα φουντούκια στο μουλτι
    * ½ κούπα σταφίδες
    * 1 σακουλάκι κουβερτούρα σε σταγόνες
    * ½ κούπα κορν φλέικς τα απλά


    Οδηγίες

    1. Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει.
    2. Ένα ένα τα αυγά και τέλος το αλεύρι.
    3. Όταν γίνει ομοιογενές μείγμα το χωρίζουμε σε τόσα μπολάκια όσες και οι γεύσεις που θέλουμε να κάνουμε.
    4. Εγώ τη χωρίζω στα τέσσερα.
    5. ½ κούπα φουντούκι με λίγες σταγόνες σοκολάτας
    6. ½ κούπα φουντούκι με ¼ σταφίδες
    7. ½ κούπα κορν φλέικς με λίγες σταγόνες σοκολάτας
    8. ¼ σταφίδες με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας
    9. Ανακατεύετε μαλάκα να ενωθούν τα υλικά
    10. Βάζετε λαδόκολλα στο ταψί και με ένα κουτάλι του γλυκού βάζετε μικρές ποσότητες ζύμης αρκετά αραιά (12 στο ταψί του φούρνου)
    11. 'Οπως ζεσταίνεται το βιταμ απλώνει η ζύμη και γίνονται στρόγγυλα πλακέ μπισκοτάκια
    12. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 για 15-20 λεπτά στον αέρα.

    Λίγα μυστικά ακόμα
    'Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο τραβάμε τη λαδόκολλα και την βάζουμε στον πάγκο μαζί με τα μπισκοτάκια (είναι τόσο λεπτά που θα ξεραθούν ώσπου να κρυώσει το ταψί) όταν πάρετε τον αέρα μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει, όλα είναι θέμα γεύσης και φαντασίας μια φορά ελειωσα κουβερτούρα και αφού είχαν κρυώσει, βουτούσα τα μισά στην κουβερτούρα και τα ξανά έβαλα στη λαδόκολλα να κρυώσουν. Κόλαση!!!!!! τη συνταγή τη βρήκα σε ένα διαφημιστικό τις γιωτης με συνταγές και έβαλα και εγώ το χεράκι μου.

    Αμυγδαλόπιτα


    Συστατικά

    * 5 αυγά
    * 1 φλιτζ. βούτυρο
    * 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
    * 1 μικρό φλιτζάνι κονιάκ
    * 2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
    * 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα (καλά τριμμένη με τη φλούδα)
    * 1 Baking
    * 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
    * ελάχιστο γαρίφαλλο τριμμένο


    σιρόπι

    * 2 φλιτζ. ζάχαρη
    * 3 φλιτζ. νερό
    * 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
    * χυμός 1 λεμονιού
    * 1 βανίλια


    Οδηγίες

    1. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κονιάκ έως ότου αφρατέψουν.
    2. Χτυπάμε χώρια τ'ασπράδια σε μαρέγγα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων - ζάχαρης.
    3. Ανακατεύουμε σε δοχείο το σιμιγδάλι με τ'αμύγδαλα το Baking, την κανέλα και το γαρίφαλο.
    4. Τέλος ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, στερεά - υγρά και στρώνουμε σε ταψί βουτυρωμένο 30 εκ. Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 30' - 40' λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε.
    5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι όσο ψήνεται το γλυκό. Περιχύνουμε το γλυκό το ένα κρύο, τ'αλλο ζεστό.

    Καλή επιτυχία!
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Τη συνταγή την πήρα απ'τη Βέφα. Εγώ την προχώρησα λίγο ακόμη καλύπτοντας την επιφάνειά της με γλάσο σοκολάτας, αφού την σιροπιάσω και πασπαλίζοντας την επιφάνειά της με αμύγδαλο φιλέ.


    Συνταγές Μαγειρικής

    ---------- Post added at 16:40 ---------- Previous post was at 16:32 ----------

    Μπισκότα με ταχίνι και μέλι

    Συστατικά

    * ½ φλιτζάνι ταχίνι
    * ½ φλιτζάνι μέλι
    * 1 φλιτζάνι σπασμένη καρυδόψιχα
    * ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
    * 1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (κουάκερ) ή άλλες νιφάδες δημητριακών
    * ½ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας ή μισή πλάκα κουβερτούρα (50 γραμ. περίπου) κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
    * ½ κουτ. του γλυκού κανέλα



    Οδηγίες

    1. Ρίχνετε σ ένα μπολ το ταχίνι, το μέλι, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και την κανέλα και τα ανακατεύετε.
    2. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο την βρώμη ανακατεύοντας και στο τέλος προσθέτετε και την κουβερτούρα.
    3. Σ ένα ταψί απλώνετε μια λαδόκολλα και από το μείγμα παίρνετε κομμάτια στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού και το πλάθετε με τα χέρια σε μπαλάκι το οποίο πριν το βάλετε στο ταψί το πατάτε λίγο, όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια (υπολογίστε περίπου 12 κομμάτια).
    4. Τα τοποθετείτε αραιά μέσα στο ταψί, γιατί τα μπισκότα απλώνουν με το ψήσιμο. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω – κάτω) και τα ψήνετε για 10’. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο.
    5. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά, γι αυτό πριν τα μαζέψετε αφήστε τα να κρυώσουν λίγο, αλλά βγάλτε τα από το ταψί με την λαδόκολλα.
    6. Όταν κρυώσουν αν δεν τα σερβίρετε, τα κλείνετε σε γυάλινο βάζο.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Όσο αφορά το άπλωμα των μπισκότων κατά το ψήσιμο, να πω ότι δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να ανησυχείτε για της αποστάσεις στο ταψί. Εγώ χρησιμοποιώ το ταψί της κουζίνας και κάνω τρεις σειρές οριζόντια και τέσσερις κάθετες και τα μπισκότα δεν ακουμπάνε καθόλου στο άπλωμα κατά το ψήσιμο.

    Όπως γράφω και στις οδηγίες, τα μπισκότα όταν βγαίνουν από τον φούρνο είναι πολύ μαλακά, αλλά μόλις κρυώσουν λίγο σφίγγουν, γι αυτό περιμένετε 5’ πριν τα μαζέψετε από το ταψί, όπως επίσης μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, βγάλτε τα μαζί με την λαδόκολλα, γιατί αν τα αφήσετε στο ταψί θα πάρουν περισσότερο χρώμα από κάτω, όχι ότι θα καούν, αλλά οπτικά το μπισκότο χάνει.


    Συνταγές Μαγειρικής
     
  12. BitterSweat

    BitterSweat Regular Member

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    pizza special:

    υλικά για 1-4 άτομα: τηλέφωνο (με το μάτι περίπου 30-60 seconds)

    οδηγίες: αφού έχετε κάψει καλά το φαγητό καλείται στο 18111

    μέσος χρόνος αναμονής... ε! παρασκευής: 30-40 minutes


    p.s.: γιατί η καλή νοικοκυρά είναι δούλα ή κυρά...