Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κουζίνα μας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 20 Μαρτίου 2007.

  1. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    zinnia μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές, αλλά εγώ τα προτιμώ έτσι.
    όταν θα έχω διάθεση θα σας γράψω συνταγή για ταρτάκια.
     
  2. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    ΚΙΟΥΛΜΠΑΣΤΙ ή Κλέφτικο

    2κιλά κρέας της αρεσκείας μας (προτείνω 1κιλό χοιρινό και ένα μοσχάρι, σιδηρόδρομο κατά προτίμηση ) μπορείτε και αρνί ή κατσίκι
    1ντομάτα, 1πιπεριά πράσινη, 1πιπεριά κόκκινη, 1κεφάλι σκόρδο,10σπυράκια μπαχάρι,1κιλό πατάτες στρογγυλές καθαρισμένες, μισή κούπα βούτυρο φρέσκο και μισή κούπα λάδι, σακκούλα ψησίματος sanitas, αλάτι και πιπέρι κατά βούλησιν.

    Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το κρέας σε μικρές μερίδες, κατά προτίμηση μέχρι 3-4 εκατοστά, κόβουμε τις πιπεριές και την ντομάτα στα 4, καθαρίζουμε όλο το σκόρδο, ρίχνουμε τις πατάτες το μπαχάρι το λάδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
    Τα βάζουμε μέσα στην σακκούλα, βάζουμε και το βούτυρο και κλείνουμε την σακκούλα.
    Το βάζουμε σε ταψί και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
    Ψήνουμε στους 180ο για 2-2.30 ώρες ανάλογα με το κρέας που έχουμε βάλει.
    Καλή επιτυχία  
     
  3. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    αφιερωμενο ....


    Λαχανοντολμάδες

    Υλικά για 6 άτομα
    1 μεγάλο αφράτο λάχανο 1 ½ κιλό
    600 γραμ χοιρινό κιμά
    1 φλιτζ τσαγιού ρύζι για πιλάφι
    1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
    1 φλιτζ του καφέ πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
    1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
    για το αβγολέμονο
    2 αβγά
    χυμό από 1 ½ λεμόνι
    αλάτι


    Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βάζετε να βράσει. Βγάζετε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου και με ένα μαχαίρι αφαιρείτε το κοτσάνι του. Ρίχνετε το λάχανο στο καυτό νερό και το ζεματάτε αφαιρώντας σταδιακά τα ζεματισμένα φύλλα μέχρι σχεδόν να τελειώσουν. Βγάζετε και το υπόλοιπο λάχανο και απλώνετε τα φύλλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    Σε ένα μπολ ρίχνετε το χοιρινό κιμά, το ρύζι καλά πλυμένο, το λειωμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό. Προσθέτετε 1 φλιτζ του καφέ νερό, αλατίζετε και ζυμώνετε το μίγμα καλά. Αν είναι σφικτό προσθέστε ακόμα λίγο νερό, να είναι αφράτο και μελάτο.
    Παίρνετε τα φύλλα τα πολύ μεγάλα τα κόβετε στη μέση και αρχίζετε να τυλίγετε τους ντολμάδες βάζοντας στην άκρη κάθε φύλλου μια κουταλιά της σούπας από τον κιμά. Αναδιπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου για να κλείσει η γέμιση και ρολάρετε το φύλλο μέχρι να γίνει ο ντολμάς. Εάν είναι μεγάλο το φύλλο κόφτε την άκρη που περισσεύει.
    Απλώστε μερικά φύλλα λάχανο μέσα στη κατσαρόλα και αρχίστε να στοιβάζετε τους ντολμάδες σφικτά. Στοιβάξτε τους όλους σε 2-3 στρώματα. Ρίξτε μέσα το ελαιόλαδο και νεράκι τόσο μέχρι να σκεπαστούν καλά. Ακουμπήστε επάνω στους ντολμάδες ένα βαρύ πιάτο για να μην χορεύουν κατά το μαγείρεμα. Βράστε τους για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τους έτσι για 2 ώρες μέχρι να στεγνώσουν.
    Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος προσθέστε λίγο νερό μέσα στη κατσαρόλα και βάλτε τους να ζεσταθούν καλά.
    Ετοιμάστε το αβγολέμονο. Κτυπήστε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια, ενώστε ασπράδια και κρόκους, προσθέστε το λεμόνι, ρίξτε μέσα 2 κουτάλες της σούπας από το ζουμί των ντολμάδων και ρίξτε το αβγολέμονο στη κατσαρόλα. Αναταράξτε καλά τη κατσαρόλα κρατώντας τη από τα 2 χέρια, αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί λίγο και σερβίρετέ τους.


    Μαμαλακης
     
  4. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Εκεινη την ωραια κρεμα που ειχες φτιαξει για τους λαχανοντολμαδες ΜΟΥ,που ηταν την αλλη μερα σαν γυψος ,μπορεις να μου θυμισεις? 
     
  5. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας


    ΣΟΥ ... διαβαζω ! χμμμμμ !

    μηπως να εγραφες καμια συνταγη για σου καλυτερα ,
    απο το να κορδωνεσαι ..... η

    μηπως θα ηταν καλυτερα να θυμηθω τα ΣΟΥ ?

    σχολια δε για την κρεμα δεν θελω , γιατι μια χαρα τα εφαγες απο οτι θυμαμαι ,
    απλα ηταν κατι σαν .... one night .... food !

     
     
  6. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Σου θες ε?
    Επειδη δεν μαρεσει πολυ η κρεμα,δεν ξερω συνταγη.
    Αν θες ομως κατι σε σοκολατα,μπορω να σου συστησω το "cafe καφε" στην Γλυφαδα που μπορεις να δοκιμασεις καταπληκτικο fondue και ενα απο τα καλυτερα σουφλε σοκολατας.
    Οτι αλλο θες, στη διαθεση σου 
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Πες μου σε παρακαλώ;  
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Χορτόσουπα, ελαφριά και κίνκυ

    κόβετε ένα κρεμμύδι, καθαρίζετε δύο πατάτες και τρία μεγάλα κολοκύθια και τα βάζετε να βράσουν με τρία φλυτζάνια νερό και μία καλή πρέζα αλάτι.

    Όταν βράσουν και μαλακώσουν όλα αυτά τα περνάτε από το μίξερ και τα κάνετε κρέμα. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας κρασί άσπρο αρετσίνωτο, δύο κουταλιές της σούπας λάδι και τέσσερα φιλέτα αντζούγιας. Τα αφήνετε να ζεσταθούν λίγο να λιώσουν τα φιλέτα και προσθέτετε άνιθο ψιλοκομμένο.

    Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε λεμόνι, βάζετε τη σούπα σε δύο πιάτα και προσθέτετε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και από μία κουταλιά του γλυκού κάπαρη που μένει στην επιφάνεια. Αν είστε λίγο πονηροί, γαρνίρετε και με δυό τρεις φέτες λεπτές χταπόδι βραστό.

    Αν είστε λογικά κίνκυ, στο λάδι που θα βάλετε μπορείτε να έχετε τηγανίσει επί ελάχιστα δευτερόλεπτα μία καυτερή πιπερίτσα, αλλά ξεσποριασμένη!. Γαρνίρετε τότε και με την πιπερίτσα.

    Συγχαρητήρια!

    Μόλις σιγουρέψατε ότι θα σας κυνηγάει από δωμάτιο σε δωμάτιο με την καλή Του βέργα! Επειδή σας είχε πει κάααααααποτε και πριν απο κείνη την ίωση, ότι Του αρέσουν τα καυτερά φαγητά, έπεται ότι δεν έπρεπε να Τον είχατε ρωτήσει νωρίτερα;  
     
  9. blindfold

    blindfold Contributor

    τελευταία φορά που δοκίμασα να κάνω καραμελωμένα προτοκάλια ,κόπηκα απο την ζάχαρη εκεί έληξε άδοξα η καρίερα μου ως ζαχαροπλάστης ...
     
  10. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας


    Έλα που κόπηκες από τη ζάχαρη!  
    Μήπως κάηκες προσπαθώντας να φτιάξεις την καραμέλα;
     
  11. blindfold

    blindfold Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας

    εκεί που καραμέλωσε η ζαχάρη (αφού πρώτα κάηκε, δεν την πρόλαβα...) έκανε ακίδες που κόβανε ...

    απλά μετά είχα να καθαρίζω αίματα και καμένες καραμέλες ,νά'χουμε δουλεία να κάνουμε..  
     
  12. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αγαπητε blindfold αν και θα γινω κακος,χαρηκα που κοπηκες με την ζαχαρη γιατι πολλοι νομιζουν οτι η ζαχαροπλαστικη ειναι οπως την κανει η Βεφα και το συναφι της!(μεχρι και ο Μαρκελος Νυχτας εκανε συνταγη!!!!!).Η ζαχαροπλαστικη ειναι η θεα!!!Η θεα που θελει απο εσενα προσοχη,τελειομανια και λεπτομερια στο καθετι αλλα σε ανταμοιβη με υπεροχα ταξιδια σε παραλληλα συμπαντα.Μην κανει κανεις το λαθος και την βαλει διπλα στην μαγειρικη γιατι θα γινει εχθρος μου!!!Η μαγειρικη ειναι η ταπεινη σκλαβα της Ζαχαροπλαστικης,και ναι αν και μαστερ με εχει υποταξει !  Τωρα απαντωντας στην αγαπημενη tender πιστευω να σε καλυψα με αυτα που εγραψα πριν,εαν οχι στειλε με pm τι ακριβως θες!!