Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κουζίνα μας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 20 Μαρτίου 2007.

  1. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Σουφλέ Μακαρόνια


    ΥΛΙΚΑ

    500γρ ζυμαρικά πέννες
    300γρ ρεγκάτο
    300γρ γραβιέρα
    300γρ γκούντα
    150γρ μπέικον
    250γρ κρέμα γάλακτος

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Τα ζυμαρικά πέννες τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

    Τρίβουμε τα τυριά στο multi ή στον τρίφτη και κόβουμε με ένα μαχαίρι το μπέικον σε μικρά κομματάκια. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.

    Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τα κομματάκια μπέικον, τα αναμιγνύουμε με τα χέρια και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC και ψήνουμε το σουφλέ στους 200οC με αντιστάσεις για 30 με 45 λεπτά.
     
  2. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Ας βαλω κατι δυσκολο!!!Λοιπον anasia στην μαγειρικη διαπρεπεις απ οτι καταλαβαινω.Απο ζαχαροπλαστικη;;; 
     
  3. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας


     


    Tiποτα Δια μου ,
    ειμαι μια αποτυχημενη ζαχαροπλατζου !

     
     
  4. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    ψεματα - ψέματα λέει!! Αμα θέλει ολα τα φτιάχνει!! χαχα

    απλά τωρα ειναι σε μεγάλες πείνες απο οτι καταλαβαίνω οποτε τι να της κάνουν τα γλυκά!!???
     
  5. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας


    βρε συ MPslave μου ,
    εκεινο το γλυκο βερικοκακι μου εχει κατσει ....

    ποτε θα το φτιαξεις ξανα ?

     

    ηταν φοβερο !
     
  6. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    μολις βγουν...τωρα ετοιμάζω φραουλίτσες....!! οχι μαρμελάδα!! γλυκό!
     
  7. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Λοιπον περιμενω και εγω τα γλυκα σας να τα δοκιμασω και να σας πω την επαγγελματικη μου αποψη  Μπορειτε να μου τα στελνετε σε ασφαλη συσκευασια μεσω pm 
     
  8. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Για τον Δια  


    Καρυδόπιτα

    ΥΛΙΚΑ

    ½ kg αλεύρι
    1 κούπα τσαγιού βούτυρο
    2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
    1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
    5 αυγά
    1 κούπα τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
    1 βανίλια
    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    1 ποτηράκι λικέρ τριαντάφυλλο
    1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
    1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

    Σιρόπι
    1 kg ζάχαρη
    3 ποτήρια νερό
    λίγος χυμός λεμονιού

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Πριν ξεκινήσουμε:
    Ψιλοκόβουμε 1 κούπα τσαγιού καρύδια και σ’ ένα μπολ τα ανακατεύουμε με 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο, 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα και 1 βανίλια. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε ½ kg αλεύρι με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 κούπα τσαγιού βούτυρο και 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 5 αυγά, τα χτυπάμε για λίγο, ρίχνουμε 1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τα καρύδια, 1 ποτηράκι λικέρ τριαντάφυλλο, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το μείγμα μας είναι έτοιμο.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και βουτυρώνουμε ένα ταψί 32 νούμερο. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 180ο C με αντιστάσεις για 30 με 45 λεπτά.

    Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό, 1 kg ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Το βράζουμε ανακατεύοντάς το μέχρι να δέσει.

    Πρέπει να ξέρετε: Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα αφού κρυώσει. Το σιρόπι μας πρέπει να είναι ζεστό.
    Επισης βαζετε και κρεμα παγωτο σε καθε κομματι και ειναι ... πολυ μιαμμμμμμ !

     
     
  9. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    .... για την φιλη που εχει τραπεζι την Παρασκευη και θελει .... γαριδες !


    1. Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.


    Υλικά για 6 άτομα

    18 μεγάλες γαρίδες100 γραμ φρέσκο βούτυροχυμό από 1 λεμόνι1 κουτ σούπας κάρυ όχι πολύ καυτερό1 κουτ γλυκού ξύσμα λεμονιού1 κουτ γλυκού τζίντζερ σε σκόνη½ κουτ γλυκού καυτερή πιπεριά σε σκόνηαλάτι

    Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε τις γαρίδες από τη μεριά της ράχης τους χωρίς όμως να τις κόψετε στα δύο, έτσι που να μοιάζουν με πεταλούδες. Αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι και τις απλώνετε σε ένα ταψί.
    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο απαλά μέχρι να λειώσει, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το τζίντζερ, το κάρυ και τη καυτερή πιπεριά καθώς και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
    Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας περιχύνετε τις γαρίδες με τη σάλτσα , τις σκεπάζετε με μια μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε να μαριναριστούν εκτός ψυγείου για 2 ώρες.
    Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το πιλάφι. Ρίχνετε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το φρέσκο βούτυρο , το αλάτι και το πιπέρι. Αδειάζετε μέσα το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το διατηρείτε ζεστό.
    Βάζετε το ταψάκι με τις γαρίδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο και ψήνετε τις γαρίδες για 15 λεπτά. Σερβίρετε στα πιάτα πιλάφι 3 γαρίδες και περιχύνετε το πιάτο με τη σάλτσα του ταψιού. Το φαγητό τρώγεται ζεστό.



    2. Σάλτσα με γαρίδες

    500 γρ. καθαρισμένες και βρασμένες γαρίδες
    2 κουταλιές της σούπας λάδι
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1/2 κούπα κρέμα γάλατος
    1 κουταλιά της σούπας κάρον (ή κύμινο)
    200 γρ. τυρί έμμενταλ κομμένο σε κύβους
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Ετοιμασία

    Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κάρον,
    την κρέμα γάλακτος και τις γαρίδες και σιγοβράζουμε την σάλτσα για μερικά λεπτά.
    Προσθέτουμε το έμμενταλ.
    Βράζουμε και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

    Συνοδεύει: Ζυμαρικά



    3. Γαρίδες στο γκρίλ



    1 1/2 κιλό γαρίδες
    1 λεμόνι
    1/4 κούπας λάδι
    1 κουταλάκι μουστάρδα
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    Μαϊντανό ψιλοκομμένο
    Αλάτι
    Πιπέρι


    Ετοιμασία

    Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν.
    Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
    Ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες στο μπωλ και τις αφήνουμε για μία ώρα περίπου.
    Τις βάζουμε στο γκριλ και τις ψήνουμε για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως.





    4. ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ


    Υλικά


    1/3 κούπας λάδι
    1 κόκκινη φρέσκια καυτερή πιπεριά
    1 κουταλιά τριμμένο τζίντερ
    2 μικρές ξερές καυτερές πιπεριές
    2 κουταλιές αμύγδαλα σε δοντάκια
    2 μικρά κρεμμύδια σε χοντρά φετάκια
    1/2 κιλό γαρίδες
    2 μικρές ντομάτες κομμένες στα 8
    1 κουταλιά ζάχαρη
    2 κουταλιές χυμό λάιμ
    1 κούπα ρύζι μπασμάτι
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


    Εκτέλεση


    Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το αντεράκι. Βάζουμε λάδι στο wok, ρίχνουμε τζίντζερ, τη φρέσκια πιπεριά κομμένη στα δύο, χωρίς τους σπόρους, 2 μικρές ξερές πιπερίτσες και τα αμύγδαλα κομμένα σε δοντάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτουμε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα και βάζουμε φρέσκο πιπέρι. Ρίχνουμε 1 κουταλιά ζάχαρη να καραμελωθούν οι γαρίδες. Προσθέτουμε το αλάτι, το λάιμ, τις ντομάτες κομμένες σε όγδοα και τις αφήνουμε για λίγο, μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Σερβίρουμε με το ρύζι.
     
  10. G_E

    G_E Contributor

    Θα συνιστούσα τo 3. Φαίνεται καλύτερο, για ορεκτικό. Γιατι φαντάζομαι θαχει κι αλλο πιάτο.

    Πες μου τη διευθυνση να στειλω το κρασί
     
  11. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας



    Η αληθεια ειναι πως διαβασα πως αυτη η συνταγη
    θελει συγκεκριμενο ποτο και αυτο ειναι μια

    Krug, Clos du Mesnil 1995 ,
    η τιμη της στην Ελληνικη αγορα ειναι 610 euro ,

    εαν και εφοσον παρεις αυτη ,
    τοτε η φιλη μου δεν νομιζω να εχει καμια αντιρηση ,
    να σε προσκαλεσει ..... νομιζω !


     
     
  12. G_E

    G_E Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Η κουζίνα μας

    αν είναι ετσι πες της να μη μαγειρεψει. Θα συμβαλω στα εξοδα να δειπνησουν στη βενετια