Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η μόδα στο Bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Just_Me, στις 17 Οκτωβρίου 2021.

?

Είναι ως επί το πλείστον αρνητικό ή θετικό που έγινε mainstream το bdsm;

  1. Θετικό

  2. Αρνητικό

  3. Αδιάφορο

Results are only viewable after voting.
  1. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Με αφορμή τα παραπάνω και με τη συζήτηση που ακολούθησε με τον @Master Electro-pain , με την @mpaxari και με την @gaby_m ερωτώ ποιά είναι τα θετικά και ποιά τα αρνητικά που επέφερε και θα επιφέρει κατά τη γνώμη σας η προώθηση που γίνεται στο bdsm;

    Αν έχετε να προσθέσετε κάποια άλλη ερώτηση που προκύπτει μέσα από τη συζήτηση παρακαλώ έχετε το ελεύθερο.

    Θα παρακαλέσω τους mods αν γίνεται να μεταφερθούν και οι υπόλοιπες σχετικές απαντήσεις από τα άλλα δύο νήματα ( Τι είναι επικίνδυνο στο BDSM και το Τι σκέφτεσαι τώρα )
     
    Last edited: 17 Οκτωβρίου 2021
  2. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Το να μπορώ να μοιραστώ σκέψεις, συναισθήματα κ.α. με μία φίλη ύστερα από ένα S/m, είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση σε κάποια που έχει μία ιδέα, άλλη σε κάποια που δεν έχει κι ακόμα πιο διαφορετική σε κάποια άλλη που το ζει.

    Υπάρχει μία τρομερά ενδιαφέρουσα γνωριμία είναι άλλο το ένα χαστουκάκι στο πρόσωπο κι άλλο τα χαστούκια πέφτουν βροχή και μ'αρέσει πολύ!

    Είναι πολλές οι φορές που με έχουν χαρακτηρίσει ανώμαλη με αρνητική χροιά, ειδικά παλαιότερα. Έχω παρατηρήσει όμως πως ύστερα από την προώθηση που έγινε στο bdsm κάπως έχει αρχίσει να αλλάζει αυτό.

    Σας ευχαριστώ για τη διευκρίνηση  
    Αλλά η ερώτησή μου δεν αναφέρεται στο bdsm αλλά στη τάση προς αυτό. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, πριν συνειδητοποιήσω πως είμαι μαζοχίστρια, δεν είχα καμία απολύτως ιδέα για το bdsm. Αισθανόμουν πως με έλκυε, όταν όλα αυτά ονοματίστηκαν υπήρξε εξέλιξη.
    Εξέλιξη στο τρόπο που σκεφτόμουν κι αντιλαμβανόμουν πολλά πράγματα ειδικά στον ερωτικό τομέα. Διαβάζοντας εδώ στο forum και συνομιλώντας άνοιξαν κι άλλο οι ορίζοντές μου. Ελπίζω να είμαι κατανοητή σε αυτό που γράφω.
    Θα σας πω, πως είναι να το έχει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες.  
    Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το ερώτημα που προκύπτει.

    Υ.Γ. Απαντώ εδώ για να είναι μαζεμένες όλες οι σχετικές αναρτήσεις.
     
  3. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Νομίζω πως καλό θα ήταν να προστεθεί και μια ακόμα επιλογή εκτός από το αρνητικό/θετικό.
    Το "αδιάφορο".
    Δεν θέλησα ποτέ να συζητήσω τις σεξουαλικες μου προτιμήσεις με την όποια παρέα μου, ούτε χρειάζεται να ακούσω τις δικές τους.
    Το αν είναι θετικό ή αρνητικό για το σύνολο δεν το ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει. Ας κάνει ο καθένας αυτό που θέλει, μου είναι αδιάφορο.
     
  4. Just_Me

    Just_Me Contributor

    @Nickname κατανοητό αυτό που λέτε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του νήματος  
     
  5. AlphaMaleMaster

    AlphaMaleMaster Regular Member

    Μόδα είναι και θα περάσει όπως τόσα άλλα.Εκει θα δείξει ποιος θα παραμείνει και πραγματικά το απολαμβάνει.Το χαστούκι μπορεί να χαρακτηριστεί ως bdsm από πολλούς,καθώς επίσης και ως ανωμαλία γιατί πλέον όλοι έχουν άποψη και ας μη γνωρίζουν τα βασικά.Θα έρθουν πάλι εποχές που θα είναι ταμπού να έχεις αυτά τα ιδιαίτερα γούστα
     
  6. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Δε νομιζω νομιζω οτι εχει γινει "mainstream". Ουτε τωρα.
    Θεωρω ομως οτι η, ας πουμε, δημοσιοποιηση του, εχει κανει περισσοτερους ανθρωπους να νοιωθουν πιο οικεια με ορους και εννοιες που πιθανως ντρεποντουσαν να αναφερουν καν σε συζητησεις. Αυτο, αναγκαστικα, "μαζευει" περισσοτερους ανθρωπους περιξ του βδσμ που γαργαλιουνται απο το "περιεργο", το πρωτοτυπο, το "κατι διαφορετικο" και φυσικα ενοχλουνται οι κατοικοεδρευοντες εντος του.
    Πιστευω οτι η αναγνωριση υπαρξης διαφορων τροπων σχετιζεσθαι των ανθρωπων της διπλανης πορτας των φιλων, των γνωστων, μειωνει την εξωθεν "γκετοποιηση" που προκαλει η καθεστηκυια "ηθικη".
    Για μενα, μονο μονο καλο μπορει να κανει αυτο. Σιγουρα προσελκυονται ατομα ασχετα, κακοπροαιρετα, τρολ κλπ αλλα αυτο παντα γινεται σε ομαδες ανθρωπων ανοιχτες.
    Πιστευω οτι η ιδια η δομη των σχεσεων αυτων, θα τους "φτυσει" ολους αυτους.
     
  7. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    "Θα έρθουν πάλι εποχές που θα είναι ταμπού να έχεις αυτά τα ιδιαίτερα γούστα"

    Αυτο γινεται πολυ συχνα, σε παρα πολλους τομεις, ακολουθωντας τους κυκλους της ζωης
     
  8. dkbdsm

    dkbdsm Regular Member

    Δεν πιστεύω ότι το bdsm έχει γίνει μόδα.
    Πιστεύω όμως ότι όντως κατά κάποιον τρόπο έχει έρθει στην επικαιρότητα.
    Αυτό, αν και εγκυμονεί και κινδύνους, νόμιζω ότι είναι καλό. Πολλοί νέοι κυρίως άνθρωποι που ενδεχομένως νόμιζαν ότι είναι "σπάνιο είδος" και "ανωμαλάρες" θα συνειδητοποιήσουν ότ δεν ε'ιναι μόνοι τους, θα ψαχτούν περισσότερο, θα αποδεχτούν πιο εύκολα τον εαυτό τους...
     
  9. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Υπάρχουν, πλέον, πολλοί τρόποι και μέσα για να πληροφορηθεί, κανείς, και να εντρυφήσει στο bdsm. Ένας από αυτούς, όπως είπατε, είναι και το παρόν forum, μέσω του οποίου απέκτησαν όνομα όσα αισθανόσασταν.
    Είναι άλλο, όμως, η αναζήτηση/πληροφόρηση/ενημέρωση για ένα αντικείμενο, σε πηγές που ασχολούνται με αυτό, και τελείως άλλο η διαρκής προβολή του σε κοινό που δεν το έχει απασχολήσει/αναζητήσει, και μάλιστα με μορφή διαρκώς πιο... εύπεπτη, για να μπορέσει να χωρέσει στην λογική και αντίληψή τους. Το "Α! Τελικά και εγώ είμαι bdsmer, επειδή πετάω κουρκουμπίνια στον τοίχο" ουσιαστικά σημαίνει πως τίποτε συγκεκριμένο, πια, δεν είναι bdsm.

    Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να δίνω αναφορά σε κανέναν για το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή. Άρα και στις όποιες γνωριμίες.
    Στην περίπτωση των κοντινών μας ανθρώπων, πιο πολύ από το να με χαλάσει το αν θα με πουν ανώμαλο ή όχι, θα με προβλημάτιζε το μυαλό αυτών που άλλαξαν γνώμη για το αν είναι αποδεκτό να κάνει ο καθένας ό,τι επιθυμεί από το τι προβάλλεται στα media.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Το αν θα περάσει (εάν, βέβαια, είναι μόδα), Απλά, έθεσα υπό μορφήν ερωτήματος την δήλωσή σας, κι απ' ότι βλέπω, ήδη υπάρχουν τοποθετήσεις επ' αυτού.
    Εμ? Έτερον εκάτερον, πάντως.
    Και μην ακούσω, τώρα, κανένα... "κολοκύθια εις το πάτερον!". 
    Καλή κίνηση...
     
  10. rea..

    rea.. Contributor

    Όπως ακριβώς στον κόσμο της μόδας, το να φοράει κάποιος κάποιες τάσεις της εποχής δεν τον κάνει άνθρωπο – γνώστη της μόδας, έτσι και στον κόσμο του βδσμ, το να "φοράει" κάποιος κάποιες τάσεις βδσμ δεν τον κάνει άνθρωπο – γνώστη του βδσμ.

    Υπάρχει ακόμα μεγάλη προκατάληψη τόσο στα "ψωνισμένα φρικιά" της μόδας όσο και στα "ανώμαλα" του βδσμ.

    Το σύνολο αποδέχεται τις τάσεις, όχι τον πυρήνα και την ουσία αυτών των ξεχωριστών κόσμων. Η αντίληψη αυτή μπορεί να διατηρεί τον συντηρητισμό καμουφλαρισμένη πίσω από την ταμπέλα της προοδευτικής ματιάς.

    Ο μόνος λόγος που η πλειονότητα των μελών εδώ μιλάμε για το βδσμ είναι γιατί συμμετέχουν ελάχιστοι γνώστες και ακόμα και αυτοί μοιράζονται και επικοινωνούν ελάχιστα, όσα μπορούμε να καταλάβουμε χωρίς να σοκαριστούμε… πολύ. Σε μια συζήτηση βδσμ από γνώστες που μοιράζονται θέσεις, οι περισσότεροι από τα μέλη, θα πασχίζαμε να καταλάβουμε τι εννοεί ο ποιητής.

    Υπάρχει έντονη η τάση να βανιλοποιηθεί το βδσμ, να χαθεί η ουσία του και να ομαλοποιηθούν τα ανώμαλα, δηλαδή ο ίδιος συντηρητισμός αλλά με άλλο προσωπείο. Φέραμε την δώρο - υποταγή και τις 50 αποχρώσεις και κόψαμε τις πούτσες από τα άβαταρ για να μην φαινόμαστε «πρόστυχοι» στους επισκέπτες ενώ σε κάθε απόπειρα προς την ουσία, πολλά μέλη τραμπουκίζονται από το ανώμαλο και είναι αναμενόμενο γιατί ο συντηρητισμός βιώνει και αντιλαμβάνεται το διαφορετικό ως επιθετική πράξη.

    Το διαδίκτυο έχει φέρει την πληροφορία του ηδονισμού και της ελευθεριακής σκέψης στα σπίτια μας, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να καταφέρουμε να καταλάβουμε την σημασία του.

    Η Μόδα δεν είναι μόδα και το βδσμ δεν είναι μόδα.
    (edit: δεν εννοώ φυσικά πως η νηματοθέτρια υπονόησε κάτι τέτοιο στο όμορφο νημα της.)
     
    Last edited: 18 Οκτωβρίου 2021
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Απάντησα αδιαφορο επειδή θεωρώ άτοπο τον τρόπο με τον οποίο είναι διαμορφωμένο το ερώτημα. Πρώτον γιατί για να μπορούμε να πούμε ότι το bdsm έγινε mainstream θα πρέπει να έχει γίνει στην ουσία που το περιβάλει και αυτό δε συνέβει ποτέ. Άρα σίγουρα δε μπορούμε να μιλάμε για μόδα του bdsm. Δεύτερον κρίνω ότι δεν δύναται να είναι θετικό ή αρνητικό το mainstream από μόνο του. Βρίσκω πιο ουσιαστικό το "σας αρέσει/δεν σας αρέσει που..."" και η δική μου απάντηση σε αυτό είναι πως όχι, δεν μου αρέσει. Δεν μου άρεσε ούτε τότε που η ποιότητα ήταν χαρακτηριστική και οι περίεργες εισχωρήσεις πολύ λιγότερες. Γιατί; Γιατί χαλούσε την προσωπική μου αισθητική. Όμως ο κόσμος αλλάζει και μέσα στη ροή της αλλαγής είμαστε αναπόφευκτα όλοι μας, επιβιώνουμε μαζί της. Κάποιοι απλά έχουν τη δύναμη και τη θέληση να διατηρήσουν την προσωπική τους αισθητική μέσα σε όλο αυτό χωρίς η μόδα να τους κάνει να χάσουν το προσωπικό τους στίγμα. Δεν είναι λοιπόν ούτε θετικό ούτε αρνητικό που το bdsm γίνεται ευρέως γνωστό, που κινεί την περιέργεια και το ενδιαφέρον περισσότερο από άλλοτε. Αρνητική χροιά ή θετική αποτελεί ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κανεις το bdsm, η προσπάθεια να το φερει στα μέτρα του για να κοιμάται πιο ήσυχος τα βράδια. Το τι είναι το bdsm δε μπορεί να αλλάξει ούτε με τις φωνές, ούτε με τις ιδεοληψίες, ούτε με τις προσαρμογές του καθενός γιατί απλούστατα είναι αυτό που είναι. Αν κάτι μπορεί να αλλάξει (και συνηθως όχι θετικά) είναι αυτός που μπαίνει στον πόλεμο ανέτοιμος.
    Αδιάφορο λοιπόν γιατί όποια και αν είναι η τάση επιλέγω να μην την ακολουθώ γιατι οι τρόποι σχετίζεσθαι, η αισθητική, το τι κάνω αφορούν αποκλειστικά εμένα και όποιον το ζω μαζί του και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κανείς το βίωμα είναι τόσο προσωπικός που δε χωράνε εισροές, κιτρινισμοί, περιέργεια και ματιές πίσω από την κλειδαρότρυπα.
     
  12. Master_mind_Ath

    Master_mind_Ath Mind the gap.

    Χαίρομαι πολύ για αυτά που γράφεις και κρίμα που είναι ιδιωτικό το προφίλ σου και δεν μπορώ να σε ακολουθήσω!