Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η πρωτοβουλία του υ στο D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος L0rrie, στις 26 Μαϊου 2020.

  1. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Η πρωτοβουλία αφορά οποιαδήποτε πράξη γίνεται ανεξάρτητα από οποιοδήποτε πλαίσιο ορισμένης ενέργειας και είναι ανάλογη αποκλειστικά και μόνο με τις αντιλήψεις και τα θέλω αυτού που την πράττει.

    Εντός ορισμένου πλαισίου και σκηνής δε λέγεται πρωτοβουλία, λέγεται δίνω επιλογες και τη δυνατότητα να κάνει αυτό που θέλω εγώ, αποφασίζοντας πως, με βάση τις επιλογες που έχω δώσει. Αυτό δε με απαλλάσσει από την ευθύνη της σαφήνειας.
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Για την αγαπητή @gaby_m
    Ένα φρέσκο φρέσκο παράδειγμα
    Υποτακτική μου, συζητά μαζί μου την χρησιμότητα απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου στην επαγγελματική της εξέλιξη.
    Με χαροποιεί η σκέψη της και ασχολούμαι αναζητώντας πιθανές δυνατότητες τις οποίες και κουβεντιάζουμε. Όλα αυτά γίνονται χθες.
    Μια πολύ καλή περίπτωση έχει περιθώριο υποβολής αίτησης μέχρι σήμερα το μεσημέρι, γιατί τελειώνει ο μήνας και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο.
    Η μισθοδοσία της όμως θα γίνει μετά την Δευτέρα και για διαφόρους λόγους, πέρα από την πρόθεση αμφοτέρων, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν χθες, στον λογαριασμό της, τα χρήματα της προκαταβολής.
    Αποφασίζουμε ότι αφού είναι έτσι η συγκυρία, θα δούμε μαζί άλλη περίπτωση στο άμεσο μέλλον.
    Σήμερα το πρωί βρίσκω ένα μήνυμα "Κύριε έκανα μια τρέλα".
    Βρήκε τα χρήματα της προκαταβολής και τον τρόπο να μεταφερθούν στον λογαριασμό της και έκανε την αίτηση.
    Το δίλημμα (μια και ζητάς διλήμματα) είναι: Να έκανε την αίτηση ή να περίμενε να επικοινωνήσω μαζί της για να με ρωτήσει;
    Εγώ πάντως χάρηκα για την πρωτοβουλία και της είπα ότι θα καμαρώνω όταν στον τίτλο της θα συμπληρώνει (MSc)
    Αύριο που θα είμαστε μαζί θα τις "φάει", αλλά δεν θα είναι καμία ξυλιά "τιμωρητική".
    Θα είναι από τις άλλες, τις "γκαυλωτικές".
     
     
    Last edited: 29 Μαϊου 2020
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Κάποιες φορές, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, κάνει απλά αυτό που θέλει (ο υπολογιστής).
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Για τον αγαπητό @espimain

    Πρώτα πρώτα δεν είπα στην ομήγυρη "μαζώχτε μου παραδείγματα όλοι να δούμε την προσωπική σας ματιά πάνω στο θέμα", ζήτησα ευγενικά από την νηματοθέτρια @L0rrie να μας δώσει με παράδειγμα να καταλάβουμε τι εννοεί. Αλλιώς, αν είναι για λεύκωμα γλυκών στιγμών, ευχαρίστως να συνεισφέρω και εγώ  
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Αυτό όμως δεν αποκλείει την ομήγυρη (μαζί μ΄αυτήν κι εγώ) από το να προβληματιστεί σχετικά με την αναζήτηση "διλήμματος".
    Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση.
    Εξάλλου το να μιλάς στο φόρουμ είναι σαν να λες κάτι από το παράθυρο στην γειτονιά και να τ΄ακούνε όλοι.
     
     
  6. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Βέβαια μπορεί να είναι έτσι, βέβαια μπορεί να είναι αλλιώς. Ρώτησα αν η "υποδοχή" της πρωτοβουλίας από τον κύριο επιβεβαιώνει ή διαψεύδει προσδοκία, ώστε να κατανοήσω το είδος (και το βάθος) της πρωτοβουλίας.
     
  7. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    @L0rrie Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τα παραδείγματα. Ξεκαθαρίζουν αρκετά το τοπίο για να αντιληφθώ τι είχες στο μυαλό σου όταν έθεσες το ερώτημα σου.
    Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα αυτά που έγραψες ως παραδείγματα έρχονται με τον καιρό και πάντα μέσα από συνεννόηση, δλδ εντολή που θα σου επιτρέπει τις πρωτοβουλίες όσον αφορά την ευχαρίστηση του κυρίαρχου. Αν η προσφορά σου και το ενδιαφέρον σου μέσα από τις πρωτοβουλίες σου είναι αποδεκτές τότε Πολύ σωστά παίρνεις τις πρωτοβουλίες αυτές.

    Πχ. Είχα μια εντολή να μάθω τον χώρο του κυρίαρχου. Του εξήγησα ότι για εμένα ο καλύτερος τρόπος να μάθω έναν χώρο είναι να τον καθαρίσω εξονυχιστικά.
    Μου έδωσε άδεια να το κάνω. Εκτέλεσα την εντολή του μέσα από την άδεια του που όμως εν μέρη είχε μια δική μου πρωτοβουλία όσον αφορά τον τρόπο εκτέλεσης.
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Τον καταλαβαίνω! Κι εγώ κάνω αυτό που θέλω όταν βραχυκυκλώνω. Μετά το reboot όμως, επανέρχεται η ισορροπία  
     
  9. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Σεβαστό .
    Όπως το βλέπω εγώ , τα παραδείγματα που δόθηκαν δεν είναι πρωτοβουλίες αφού οι ενέργειες είναι επηρεασμένες από τις προτιμήσεις του Κ .Ίσως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ''πράξεις προσφοράς '' εντός πλαισίου. Από εκεί και πέρα άλλο Κ απολαμβάνει τέτοιες ενέργειες ,άλλο τις κόβει μαχαίρι.
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Μία και το έθεσε ο @footslave4 παραπάνω, είναι βασικό νομίζω για την συνέχεια της συζήτησης να αποσαφηνιστεί αν το κατούρημα του υ άμα τη εμφανίσει της ανάγκης χωρίς την έγκριση του κ θεωρείται πρωτοβουλία .

    Λιιιγο πιο σοβαρά πιστεύω πως η @gaby_m έχει ένα δίκιο στη συνολική της θέση.
    Πρωτοβουλία του υ σε ασύμμετρη σχέση δεν νοείται. Δοτη και ρητά επιθυμητή από το κ πρωτοβουλία σε συγκεκριμενο τομέα ή περίσταση δεν είναι πρωτοβουλία. Είναι κάτι σαν τη δοτη πρωθυπουργία εκείνου του θλιβερού κακομοίρη επί χούντας, ξεχνάω και τ' όνομα του...
     
  11. sigh

    sigh .

    Πάντα πυροδοτούσε το ενδιαφέρον μου ο τρόπος με τον οποίο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Η ικανότητα να χειρίζεται πράγματα και καταστάσεις, να τραβά μπροστά στην κοινή διαδρομή μας κι εγώ να ακολουθώ μαζί του. Πάντα με άγχωνε και γι αυτό με ξενερώνει η σκέψη να αναλάβω την πρωτοβουλία σε θέμα που επηρεάζει την μεταξύ μας σχέση, πέρα από την προσωπική δουλειά με τον εαυτό μου. Το αισθάνομαι ανοίκειο να δρομολογώ την πορεία των πραγμάτων, νιώθω μια κάποια ανασφάλεια και προτιμώ να θέτω την γνώμη ή την άποψή μου, αναλόγως το θέμα που προκύπτει.
    Όσον αφορά την φροντίδα, το θέτω παρέα με την προσωπική δουλειά με τον εαυτό μου και τις εκφράσεις ενδιαφέροντος εκατέρωθεν. Δεν θεωρώ δηλαδή, πρωτοβουλία το να προσφέρω αυθόρμητα, να εκφράζομαι, να αλληλεπιδρώ.