Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η σημασια του aftercare

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Θρυαλλίς, στις 8 Οκτωβρίου 2015.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Aναφορικά με την ερώτηση προς υ. Θεωρώ ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του Κ να προχωρήσει σε after care μετά από session ή όχι. Δεν θεωρώ το aftercare ως ανταμοιβή γι αυτά που τράβηξα η τρίσμοιρη για χάρη του και για την απόλαυσή του. Από την στιγμή που αφήνεσαι σε κάποιον αναφορικά με την ερωτική ζώη σου και υποτάσσεσαι, παύουν οι ζυγαριές, τα ισοζύγια, οι συναποφάσεις, ο διάλογος 'αφού εγώ σου κάνω αυτό, εσύ πρέπει να κάνεις το άλλο αλλιώς δεν με αγαπάς, δεν ενδιαφέρεσαι και άρα άντε από δω", που κρύβει ένα ωραιότατο top from the bottom.

    Στο ερώτημά σας λοιπόν, σε ένα μεν περιστασιακό session, το aftercare έχει μια κυρίως λειτουργική έννοια και δεν είναι ένδειξη οποιουδήποτε συναισθήματος, και αν ο/η bottom κρίνει ότι δεν το χρειάζεται, καλό είναι να το δηλώνει. Αλλά εδώ που τα λέμε και λίγη φροντίδα παραπάνω δεν έβλαψε κανέναν. Αν μιλάμε για βδσμ σχέση, τότε ο Κ αποφασίζει για το εάν, τί και πώς και δεν μπλέκουμε αυτό, με το αν μας αγαπάει, αν βλέπει ή δε βλέπει τις θυσίες που κάνουμε για αυτόν και άλλα τέτοια ωραία που διάβασα, και αυτό γιατί δεν χρειάζεται το υ ένα aftercare μετά από ένα session για να καταλάβει το ενδιαφέρον ή όχι του Κ γι αυτό, αφού υποθετικά μιλώντας πάντα, το ενδιαφέρον του Κ για το υ διαχέεται σε όλο το κομμάτι της ερωτικής ζωή του. Εν κατακλείδι, ο/η Κ αποφασίζει το εάν και πώς.
     
  2. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Kατά την άποψη μου δεν έχει καμία σημασία αν θα το ζητήσει το υ μέλος ή όχι,αλλά αν το έχει ανάγκη ή όχι και νομίζω είναι κατανοητή η διαφορά.
    Εχω κατά νου περιπτώσεις όπου το bottom απλά "χαιδευόταν" και περιπτώσεις όπου ματωμένη ούσα,έβρισκε το aftercare εντελώς ντεκαυλέ.
    Ο έχων το γενικό πρόσταγμα και την ευθύνη της συνεδρίας (οφείλει να) γνωρίζει αν και πότε ειναι απαραίτητο.
    Προς τούτο θα πρέπει να έχει την ικανότητα να διαβάζει τα "σημάδια"(μέσα-έξω) και θα έλεγα πως είναι χρήσιμες και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις φυσιολογίας.
    Προσωπικά κρίνω απαραίτητο και συνάμα απαιτητικό το aftercare κατά την φάση εξόδου απο το subspace,αν και εφόσον υπάρξει κάτι τέτοιο.
    Κάποιες φορές,aftercare σημαίνει απλά να είσαι εκεί,δίπλα,για όσο χρειαστεί.
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Αναφερομαι σε σκληρες συνεδριες οι οποιες αφηνουν καλες μελανιες,σημαδια ημερων και οχι σεξακια με λιγες μπατσουλες.Κυριως S/m

    Τη σεξουαλικη επαφη δεν τη θεωρω ως κατι δεδομενο, αλλα ως κατι το οποιο μπορει να προκυψει εαν υπαρχει σεξουαλικη σχεση αναμεσα στους συμμετεχοντες.

    Θεωρω οτι ηταν ακρως σημαντικο εχοντας στο μυαλο μου κατι συγκεκριμενο που έζησα και αυτο γιατι κατερρευσα. To afrecare με βοηθησε να επανελθω στην πραγματικοτητα και να νιωσω ασφαλης. Μερικες σκηνες ειναι πολυ εντονες τοσο ψυχολογικα οσο και σωματικα οποτε θα ηταν καλο να βοηθησει το υ να χαλαρωσει και να ανακτησει τις δυναμεις του προσφεροντας ενα ποτηρι νερό. Προσωπικα με εχει κανει μπανιο, με εχει λουσει με πολυ ζεστο νερο, διοτι ειχε κατεβει η θερμοκρασια του σωματος μου αρκετα απο τον πονο και το αγχος, ειχα παγωσει ολοκληρη και αφου μου στεγνωσε καλα τα μαλλια, με τυλιξε με κουβερτες Αυγουστο μηνα και με εβαλε για υπνο. Να προσθεσω σε αυτο το σημειο οτι εκλαιγα και χρειαζομουνα "παρηγορια". Σε καποιους μπορει να ακουστει ως αδυναμια ή ως κατι σχιζοφρενικο, αλλοι παλι μπορει να καταλαβουν πως ενιωθα εκεινη την ωρα.

    Αρκετοι προτιμουν το να ειναι μονοι, τους βοηθαει να ηρεμουν καλυτερα. Για αλλους παλι η ελλειψη της μετεπειτα φροντιδας μπορει να ειναι επιζημια πιο πολυ ψυχολογικα παρα σωματικα και για να αποφευχθει αυτο θα ηταν καλο να συζητηθουν πριν την οποιαδηποτε συνεδρια οι αναγκες των δυο γιατι μπορει να μην θελει ουτε ο ενας ουτε ο αλλος να μπει στη συγκεκριμενη διαδικασια.

    Το υ θεωρω κατα δικα μου δεδομενα οτι πρεπει να λυθει αμεσως εαν ειναι δεμενο, να αφαιρεθει οτιδηποτε εμποδιζει την οραση του (ισως και με καποια προειδοποιηση εαν ο χωρος ειναι υπερβολικα φωτεινος), να επανελθει σε καποια βολικη και ανετη σταση, Καλο θα ηταν να ρωτησει (πολυ πιθανον μετα απο καποιο χρονικο διαστημα και οχι αμεσα) πως πηγαν τα πραγματα και το θεωρω εξισου σημαντικο αυτο διοτι ειναι το σημειο που θα καταλαβουν και οι δυο εαν θα θελησουν να το επαναλαβουν καποια στιγμη ή οχι.

    Δεν θελω να αναφερθω στο εαν εχει συζητηθει πριν το ιατρικο ιστορικο κτλ, εχουνε ξανασυζητηθει σε αλλα νηματα και τα θεωρω ως κατι δεδομενο.

    Σε οτι αφορα το subspace εχω διαβασει μονο καποια κειμενα και εχω κανεις καποιες συζητησεις. Μεγαλο κεφαλαιο το οποιο το bottom μπορει να χρειαστει παρακολουθηση εως και 3 ημερες. Δεν το κατεχω, λυπαμαι
     
  4. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    τωρα μαλιστα πολυ καλα τα λες
     
  5. Συγγνώμη σας εύχομαι, αλλά αν η υποτακτική μου κείτονταν αιμόφυρτη θα την περιποιούμην είτε το θεωρούσε ντεκαυλέ, είτε δεν το είχε ανάγκη (κατά τη γνώμη της), είτε με παρακαλούσε να μην το κάνω. Κάποια πράγματα είναι αυταπόδεικτα. Τι σκατά κυρίαρχος θα ήμουν αν δε μπορούσα να εκτιμήσω τη σοβαρότητα μιάς κατάστασης...
     
  6. whisperer

    whisperer Regular Member

    αν και γενικα συμφωνω σε οτι λες στο κουαταρισμενο εχω μια ενσταση.
    Ειμαι της αποψης πως το αφτερκεαρ δεν ειναι αναλογο της εντασης.
    Δλδ οκ επειδη σ εκανα μπλε θα σε φροντισω μετα περισσοτερο απ οτι αν σ εκανα ροζ? 
    Το καθε υ αντεχει διαφορα αναλογα των οριων του.
    H αναγκη ομως για αφτερκεαρ που δημιουργειται μετα το σεσσιον ειναι συνιφασμενη με τη ψυχοσυνθεση του/της ,αφου εχει φτασει τα ορια του/της, ανεξαρτητα αν αυτα διαφερουν και για αλλους ειναι καμμια 50αρια με το μπουλγουιπ ενω για αλλους 10 μπατσουλες στο κωλαρακο.
     
    Last edited: 8 Οκτωβρίου 2015
  7. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Το εθεσα ετσι διοτι δεν ξερω εαν καταλαβανε την ενταση στην οποια μπορει να φτασει μια συνεδρια.
     
  8. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Υπαρχουν και οι λεγομενες pain sluts οι οποιες δεν καταλαβαινουν τιποτα. Εχουνε βγαλει Κ τελειως off....και τους εχουνε αφησει με τενοντιτιδα και αυτες μεσα στην τρελη χαρα
     
    Last edited: 8 Οκτωβρίου 2015
  9. Eτοιμάσου για aftercare

    Μπορεί να μην ισχύει ούτε στην περίπτωση βιαστή-βιασμένου ή Τζιχαντιστή-αποκεφαλισμένου. Δε με αφορά.
     
  10. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Δηλαδη, δηλαδη;;;;;; 


    Νομιζω οτι υπαρχει μια διαφορα εδω στη λεξη συναινεση....λεω εγω τωρα.
     
  11. Υπάρχουν τρόποι να προκληθεί έντονος πόνος χωρίς να ξεπλατιστεί ή να ξεχεριαστεί ο κ. Ακόμα και μία pain slut έχει τρωτά σημεία...
     
  12. Αλοιφή για τις πληγές στο δέρμα και παραμονή στο μπαλκόνι γυμνή όρθια επί τρίωρο για να απορροφηθεί

    Καλή η συναίνεση, αλλά όταν αρχίζει να καίγεται το σπίτι σου δε ζητάς τα ρέστα από τη φωτιά. Τη σβήνεις.