Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η σημασια του aftercare

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Θρυαλλίς, στις 8 Οκτωβρίου 2015.

  1. Janine

    Janine Regular Member

    Θα επιμείνω στην άποψή μου ότι σε μια σχέση όποιος δεν φροντίζει την ιδιοκτησία του, τη χαλάει. Ή τη χάνει. Ενίοτε και τα δύο.

    Τώρα τι σημαίνει φροντίδα, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.  
     
  2. Janine

    Janine Regular Member

    Και για να μην αναλύω επιπλέον, συμφωνώ απόλυτα με τον @whisperer #42
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Κραταω αυτο και προσπαθω να συνεχισω τη μερα μου ηρεμη χωρις "κακες" σκεψεις.
     
  4. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Για μένα μοναδικό "aftercare" είναι η ίδια η σχέση, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο.
    Με μια εξαίρεση ίσως κανένα τριψιματάκι αν είμαι δεμένη πολλή ώρα.  
    Δεν μου έχει τύχει ποτέ να ντυθώ και να φύγω μετά. Να μη γδυθώ και να φύγω λίγο πριν ναι, γιατί δεν με ενέπνεε όλο αυτό που πήγαινε να γίνει.
    Το subspace που προανέφερες το βρίσκω κάτι εντελώς άλλο που επειδή είμαι "μέσα", δεν μπορώ να πω ότι ξέρω τι γίνεται/τι πρέπει να γίνει. Είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση όμως  
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Δεδομένου ότι δεν είμαι αλγολάγνα αλλά για μένα το M του S/M είναι η πλέον ουσιαστική έκφραση υποταγής, θα μπορούσα να έχω σχεδόν φετιχιστική εμμονή για το aftercare. Δεν έχω. Ήταν μια αγαπημένη μορφή bonding στο παρελθόν των πρώτων ταξιδιών στα μέρη του πόνου και χαμογελώ τώρα, καθώς με θυμάμαι να κάθομαι στην τουαλέτα, να μην γνωρίζω ούτε ποια είμαι ούτε πού βρίσκομαι και να διαπιστώνω ότι πιέζω σφιχτά ένα σακουλάκι κατεψυγμένο αρακά Μπάρμπα Στάθη στον ένα μου μαστό και ένα με φασολάκια στον άλλο! Είχα πάρει εντολή να μην πάψω να πιέζω μέχρι να μου πει και την τηρούσα κατά γράμμα   Τώρα όλη η σχέση είναι ένα aftercare και μαζί ένα προκαταρκτικό για το επόμενο session. Όσο για τις καταστάσεις που εναλλάσσονται στη σκηνή, το παιχνίδι, το σκληρό του μέρος, οι εναλλαγές, τα διαλείμματα οι γλυκιές στιγμές, οι σκληρές στιγμές, το χιούμορ και το σύντομο γέλιο, οι παιχνιδιάρικες στιγμές, μια αυστηρή κουβέντα που ίσως να φέρει και δάκρια στα μάτια, η χαλαρή συζήτηση, όλα θα μπορούσα να τα δω σαν κύκλους που αενάως ενώνονται και χωρίζουν ο ένας με τον άλλο.

    Ο Ιδιοκτήτης την έχε και μπορεί ανεπαισθήτως να την μεταβιβάσει στο υ, ο έτερος Κ είναι ο φιλοξεκούμενος.

    Δεν γίνεται επειδή είναι απαραίτητο. Γίνεται επειδή είναι απολαυστικό. Απαραίτητο θα έλεγα ότι είναι τις πρώτες φορές, στο άμαθο από sessions bottom. Αν εκλαμβάνει τον πόνο ως ένα εξαιρετικό και ακραίο συμβάν πάνω του, αν δεν έχει αποσυσχετίσει με τη βία, σε περίπτωση που δεν επέλθει η εξισσορόπηση του aftercare μετά το παιχνίδι μπορεί αλλού να πατάει και αλλού να βρίσκεται για λίγες μέρες.

    Χαρά μας  
     
  6. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ναι, αυτο ακριβως....... 
     
  7. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Εγω θα μεινω εδω ....

    ΥΓ. Βρε την Γκαμπυ  
     
  8. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Eίναι επιλογή και ιδανικά ( για εμένα ) μόνο αν όντως το νιώθει κιολας.
    Αν έχει σχέση με το πόσο υποφέρω..απο την άποψη οτι ίσως αν υποφέρω παραπάνω του βγεί και θέλει μετά να με φροντίσει παραπάνω, είναι κάτι που μόνο αυτός ξέρει.
    Δεν ξέρω να σου απαντήσω καθώς δεν έχω νιώσει ποτέ οτι το aftercare ως κάτι υπερβολικά ιδιαίτερο. Εννοώ πως..όπως κυλάει γενικά η σχέση μας, με στιγμές πιο χαλαρές ή πιο έντονες, πιο τρυφερές, πιο σοβαρές, πιο αστείες κτλ κτλ το aftercare εντάσεται μέσα σε αυτές. Μπορεί να τύχει να είναι πιο τρυφερός γιατί αυτό του βγήκε, να τύχει απλά να λιώσουμε μαζί τέζα, και θυμάμαι και φορά που ενώ ήμουν μια χαρά χαρούμενη και μάλιστα κάτι του έλεγα και γελάγαμε το δάκρυ όμως έτρεχε κορόμηλο και ούτε το καταλάβαινα και ενώ ένιωθα λίγο ασχημα γιατι δεν καταλάβαινα το λόγο Εκείνος με έκανε να νιώσω άνετα χωρίς να σημαίνει οτι έπρεπε να κάνει κάτι ιδιαίτερο, ίσα ίσα γι αυτό ένιωσα άνετα. Δεν μου έχει τύχει να σηκωθώ και να φύγω απο session όπου με είχαν χτυπήσει, δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι. Μου έχει τύχει να παίξω κινκοκατάσταση με εξεφτελισμό κτλ και ελαφρύ ξύλο και όχι απλά να μην με νοιάζει το μετά και το όποιο aftercare ή επιβεβαίωση αλλα να νιώθω οτι μάλλον ο άλλος έχει ανάγκη να έχω εγώ ανάγκη την φροντίδα του.! ( μπλιαχ )



    Δεν ξέρω αν θέλω να πω τόσο απλά ''δεν το θεωρώ απαραίτητο'' θα το βάλω σε κατηγορίες.
    Μεταξύ ατόμων που δεν είναι σε Κ/υ σχέση είναι απαραίτητο αν όχι να φροντιστεί το υ τουλάχιστον να ελεγχθεί οτι είναι καλά, αυτό είναι το ανθρώπινο να γίνει και ίσως εδώ βάλω το ''πρέπει'' απο την άποψη οτι το υ-b έχει εμπιστευτεί το κομμάτι αυτό στον Κ-Τ έστω και για 1 , 2 ώρες. Το πως θα γίνει αυτή η φροντίδα, αν θα είναι τρυφερή-μηχανική κτλ κτλ είναι θέμα του Κ-Τ
    Για Κ/υ σχέση, θα πω με σιγουριά, απαραίτητο είναι ο,τι θεωρεί ο Κ απαραίτητο, ξέρει και υπάρχει λόγος για ο,τι, τουλάχιστον εγώ έτσι το σκέφτομαι, δεν έιναι κατι που αφήνω να με απασχολήσει!
    Τώρα που το σκέφτομαι..τίποτα δεν αφήνω να με απασχολήσει! Ξέρει!
     
  9. sweet_release

    sweet_release ~she looks like the moon~

    Μπορεί και κανα γλυκάκι καμια σοκολατίνα...κατι να γλυκάνει το στομάχι βρε αδερφέ! 
     
  10. Ερατώ

    Ερατώ Guest

    Αχ...αυτός ο Μπαρμπα-Στάθης...
    Τέλη Μαγιού και ζέστη..κι εγώ μπρούμυτα στο κρεβάτι με τον αρακά στο πισινό..
    πάει ο αρακάς..
    απόψυξη...και τέλος.
     
  11. Storm_Lord

    Storm_Lord New Member

    Ουτε σαν υποχρέωαη το θεώρησα ποτέ ουτε το χρησιμοποίησα ως μέσο για να πάρω κάτι.
    Δεν είναι κάτι αυτονόητο, δεν προσφέρεται προβλέψιμα και αυτόματα και σίγουρα όχι αν δεν υπάρχει λόγος.
    Γιατί όντως υπάρχει μια αναλογικότητα στα θέλω και στο κάνω η εχω κάνει. Αναλογικότητα που αφορά καθαρά τα άτομα που εμπλέκονται.

    Απο εκεί και πέρα μιλάμε και για την ευθύνη μιας κατάστασης. Άν έχεις την ευθύνη να φτιάξεις κάποιο άτομο, να μπεις στο μυαλό του, να το πηδήξεις, να το ελένξεις, να κυριαρχίσεις πάνω του, να του βγάλεις αυτη την καβλα για αμοιβαία ικανοποίηση, να το εξουσιάσεις αλλά ταυτόχρονα να θεωρείς οτι δεν εχεις, ή δεν θές, ή δεν αντεχεις την ευθύνη να το φροντίσεις αυτό το ίδιο άτομο μετά απο αυτό, ε ΟΚ δεν το είχες ποτέ με ευθυνες πές αλήθεια τώρα.....

    Οτι μπορεί η αμοιβαία κάβλα να συνεχιστεί με το aftercare αναλογα με τις μεθόδους, προσωπικά χρηαιμοποιώ μπάνιο και φασεις/στασεις που βοηθούν στενή σωματική επαφή, και ενδεχομένως να επιταχύνει την "αναρρωση" ωστε να υπάρχει συνέχεια, έχει απο μονο του καποια ανταμοιβή.
     
  12. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Η αληθεια ειναι οτι τα λαχανικα ξεπαγωνουν αμεσως σε υψηλες θερμοκρασιες. Δοκιμασε κατι σε κρεας, σε τριμμενη ντοματα, παντα με μια πολυ λεπτη πετσετα ποτηροπανο κουζινας για την αποφυγη εγκαυματων

    Παρακαλω την αποφυγη της κατεψυγμενης πιτσας,τυροπιτακιων, λουκανικοπιτακιων, πολυ ευαισθητα εξισου.