Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η σχέση όπου επικρατεί ισότητα είναι vanilla σχέση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 18 Απριλίου 2013.

1. Black Butterfly

Black Butterfly Αηδιασμένη

Απάντηση: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Γιατί γελάτε,αγαπητέ;      

2. thanasis

thanasis Contributor

Re: Απάντηση: Re: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Δεν θα συμφωνήσω, υπάρχουν τεράστιες διαφορές στα 2 μοντέλα μη-ισοτιμίας.

Μια μη-συνειδητή μη-ισοτιμία έχει συχνά ως αποτέλεσμα χαζουλέξ power plays, χειρισμούς, τζιριτζάντζουλες και πάλη του ενός με τον άλλο, αντί για συνασπισμό των. Κάποιοι μπορεί να το γουστάρουν αυτό, δικαίωμά τους, εγώ το βρίσκω fail, αυτοηττώμενο και ψυχοφθόρο, δεν γουστάρω να κάνω τον Σουγκλάκο ή τον Χορταρέα στις σχέσεις μου, μην τυχόν και δεν έχω το πάνω χέρι ή μήπως και το χάσω.

Στη συνειδητή μη-ισοτιμία οι ρόλοι και τα καθήκοντα είναι περιγεγραμμένα. Αποκλίσεις από αυτό (tftb, SAMίδια, κλπ), πάλι εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο. Δεν υπάρχουν τσακισμένα κόκκαλα αλλά ενήλικες άνθρωποι που αποφασίζουν πώς θέλουν να σχετίζονται, τίνι ισορροπία δυνάμεων και δεσπόζουσα είναι η αρμονία, εν παραπληρωματικότητι. Άλλος κόσμος, τελείως.

3. Alexkat

Alexkat Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Σειρά μου να μην συμφωνήσω και εγώ, καθόσον:

Είναι γνωστόν στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι οι ασύμμετρες σχέσεις, της συνειδητής μη- ισοτιμίας, χρειάζονται πρώτον εκπαίδευση της υ, και δεύτερον πολύ δουλειά για να φτάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα λειτουργικότητας.
    Αν ήταν τα πράγματα έτσι απλοποιημένα όπως τα παρουσιάζεις, η μισή Ελλάδα θα είχε προσχωρήσει στο bdsm, και θα το διδάσκαν και στα σχολεία.
    Οι ασύμμετρες TPE σχέσεις, είναι δύσκολες σχέσεις και δεν είναι για τον καθένα.Και δεν πιστεύω ότι όσες παίρνουν την εκπαίδευση, αμέσως παίρνουν και το πτυχίο τους και προσαρμόζονται άμεσα στην ασυμμετρία.

Τώρα όσον αφορά την μη-συνειδητή μη-ισοτιμία, όπως την ορίζεις, παραπάνω φωτογραφίζοντας απαξιωτικά τις vanilla σχέσεις, θα συνιστούσα να λάβεις υπόψη σου ότι δεν είναι πάντα έτσι όπως τα περιγράφεις.
    Οι άνθρωποι τυγχάνει να διαθέτουν και νοημοσύνη, και δεν είναι πάντοτε χαζουλέξ, Σουγκλάκοι και Χορταρέες, και τσακισμένα κόκαλα.
    Άλλοι τσακίζουν τα κόκαλά τους .....

4. gaby

gaby Guest

Έχεις δίκιο lucozade    

Το πλέον λογικό, το επικρατέστερο είναι να δεχτούμε ότι ισότιμη σχέση είναι "τιμώ τον έτερο όσο με τιμά και αυτός", μια σχέση όπου τα δύο μέλη αξίζουν το ίδιο, ο ένας στα μάτια του άλλου. Σχέση σε πλαίσιο ισότητας είναι ότι και τα δύο μέλη βαραίνουν το ίδιο και αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Ισότητα εννοώ και όχι ισοτιμία.

Και ναι, εδώ είμαι, ελπίζω, ξεκάθαρη και δεν το έχω βάλει στο art and literature το νήμα  

Η δική μου είναι ότι κουράζεται Alexkat, κουράζεται για να έχει το πάνω χέρι. Και να σου πω κάτι άλλο; Και ο vanilla άντρας δεν γουστάρει να έχει το πάνω χέρι, όχι για λόγους ερωτισμού και βαθύτερης ψυχικής ανάγκης αλλά επειδή κουράζεται και δεν έχει λόγο να σηκώνει στους ώμους του περισσότερο από αυτό που του αναλογεί.

@ vani,

άκου τον thanasis, νομίζω ερμηνεύει σε μεγάλο βαθμό την απορία σου.

@ thanasis,

κι εγώ είχα την ίδια γνώμη μ εσένα για το συνειδητό και προσυμφωνημένο. Πλέον, δεν με πείθει ιδιαίτερα το προσυμφωνημένο γιατί είναι εξαιρετικά πιθανό και όχι αθέμιτο στο κάτω κάτω να είναι και σε ένα βαθμό επινοημένο. Τείνω να προσχωρήσω στην άποψη ενός παλιού μέλους εδώ που έλεγε ότι το BDSM δεν είναι η αφετηρία αλλά το τέλος μιας διαδρομής. Εντάξει, δεν θα πω "το τέλος" θα πω όμως "ένας κρίσιμος σταθμός".

@ όλους,

εδώ λέμε για σχέσεις βανίλλα και όχι βδσμ. Δηλαδή, μια vanilla σχέση μπορεί, ίσως, για πολλούς λόγους να μην είναι σχέση ισότητας. Οι πιο πολλοί λόγοι που μπορώ να σκεφτώ είναι κακοί, αλλά ποια είμαι εγώ για να έχω άποψη. Όμως, μια σχέση όπου επικρατεί ισότητα αποκλείεται, κατά τη γνώμη μου, να είναι οτιδήποτε άλλο από vanilla.

5. thanasis

thanasis Contributor

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Εκεί δεν είναι και το ζουμί; Δύο άνθρωποι, ένας κοινός στόχος και λαχταριστή δουλειά μαζί προς αυτό. Όχι ποιος θα καπακώσει τον άλλον.

Απλά είναι τα πράγματα, μουσιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πικ νικ. Η μισή Ελλάδα, θα μου επιτρέψεις, απέχει παρασάγγας από την συνειδητή ανάγκη για ανταλλαγή ελέγχου, με τη μπερδεύεις με το ego-tripping.

Τα λόγια σου χρησιμοποιώ:
    Δύο άνθρωποι που υποτίθεται οτι είναι ομάδα να βγάζουν τα μάτια τους ποιος θα κάνει κουμάντο (και φυσικά όλη η cosmo φιλολογία σχετικά) και να καταλήγουν να σπαταλούν περισσότερη ενέργεια για το ποιος θα επιβληθεί αντί για τα (πραγματικά) προβλήματα που έχουν μπροστά τους, ερχμφμ, δεν μου φαίνεται ιδαίτερα νοήμων επιλογή. Αλλά to each his own.

6. Alexkat

Alexkat Contributor

Αυτό λέω, ότι αυτό που του αναλογεί και σηκώνει (ο άντρας) στους ώμους του,
    ποσοστιαία σε σχέση με την γυναίκα, τον προσδιορίζει ως έχοντα το πάνω χέρι, την αρχηγία δηλαδή στην οικογένεια, ή στο ζεύγος όταν δεν υπάρχουν παιδιά. Δεν λέω ότι ο άντρας τα παίρνει όλα επάνω του και αφήνει την γυναίκα στο σπίτι Κωσταλέξι....

7. vani

vani Regular Member

Απάντηση: Η σχέση όπου επικρατεί ισότητα είναι vanilla σχέση

Δηλαδή η συμφωνία ή μη συμφωνία είναι το θέμα; οκ, ας πούμε υπάρχει συμφωνία (σε όλες τις σχέσεις υπάρχει συμφωνία στο ποιος θα κάνει τουλάχιστον τι), για αυτό λέω vanilla-led (το προσπερνάω το κομμάτι της συμφωνίας σαν κάτι θεμιτό και από τους δύο) και ας πούμε πως ο καθένας είναι μία χαρά στον ρόλο του γιατί αυτό του αρμόζει βάση προσωπικότητας, άλλη διαφορά υπάρχει;

8. Black Butterfly

Black Butterfly Αηδιασμένη

Πολλά βανιλλονήματα τελευταία...μου φαίνεται ότι ήρθα σε λάθος φόρουμ.  

9. Alexkat

Alexkat Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Δύο άνθρωποι, ένας κοινός στόχος και λαχταριστή δουλειά μαζί προς αυτό, κάνουν και οι vanilla μίστερ, μην το γενικεύεις επειδή υπάρχουν αποτυχημένες σχέσεις vanilla. Θυμήσου, ότι έχει και το bdsm αποτυχημένες σχέσεις.
    Και στις δύο περιπτώσεις τα πράγματα είναι απλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πικ νικ.

Για να φθάσει η μισή Ελλάδα να απέχει παρασάγγας από την συνειδητή ανάγκη για ανταλλαγή ελέγχου, θα πρέπει πρώτα να γίνει ευρύτερα γνωστό το bdsm και να απενοχοποιηθεί στην συνείδηση του μέσου πολίτη,και να πάψουμε να χρησιμοποιούμε ψευδώνυμα Θανασσουά μου .....

Aυτοί που περιγράφεις, στο τέλος ή θα χωρίσουν, ή θα βρουν κοινό γεωμετρικό τόπο και θα προχωρήσει η σχέση τους κανονικά.
    Και να είσαι σίγουρος για ένα πράγμα:
    Αν η ανθρωπότης είχε ανακαλύψει την κορυφαία ερωτική σχέση στην ασυμμετρία του bdsm και στο Total Power Exchange, αυτή την στιγμή που μιλάμε, θα αποτελούσε την μεγαλύτερη και πιο επαναστατική ανακάλυψη όλων των εποχών.

Last edited: 19 Απριλίου 2013
  10. gaby

gaby Guest

Ναι, υπάρχουν και άλλες διαφορές αλλά εγώ δε νομίζω ότι είναι ειδοποιοί όπως η ισότητα, δεν συναντώνται όλες σε κάθε σχέση και δεν ισχύουν πάντα. Και όσον αφορά την παραδοσιακότητα ... έχεις ένα point  

Τα υπόλοιπα αύριο, πάω για ύπνο τώρα  

Βολέψου με τα παλιά μας νήματα  

11. thanasis

thanasis Contributor

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Δεν θα έλεγα οτι το να κάνουν και οι βανίλλα κάτι τέτοιο είναι αρκετά συνηθισμένο, μάλλον εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα έχουμε. Μια απλή ματιά τριγύρω αρκεί να πείσει τον καθένα και ως προς τα ζευγάρια και ως προς την κουλτούρα σχετίζεσθαι που αναπαραγάγεται ολούθε.

Ξεκινάς από τη βάση οτι θεωρώ το BDSM θεραπεία για πάσα νόσο και μαλακία ή σπορ για όλους. Δεν είναι έτσι. Το BDSM είναι για λίγο κόσμο, όχι από νταρκοπουλμουρέ ανάγκη, αλλά διότι τα άτομα στα οποία απευθύνεται δεν έχουν επιλογή να είναι αλλιώς (προφανώς αναφέρομαι σε D/s, M/s κατάστες, όχι στο κουνάω ένα μαστιγιάκι πέρα-δώθε).

12. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Αυτό που περιγράφεις είναι το παλιό παραδοσιακό μοντέλο που κατά την άποψή μου δεν έχει λόγο ύπαρξης.
    Λένε ότι έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι αλλά ούτε και σ'αυτό συμφωνώ. Απλά, γίνεται μια προσπάθεια να μην υπάρχουν πλέον για να επικρατεί ελευθερία έκφρασης ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου ανεξαρτήτως φύλου.
    Αλλά εδώ θα μπούμε σε άλλου τύπου συζήτηση γι'αυτό και δεν το επεκτείνω...

Οπότε, για ν'απαντήσω και στο νήμα, ακόμα και στις βανίλλα σχέσεις υπάρχει ίσως μία άτυπη μορφή "αρχηγίας" σ'ένα απ'τα δύο μέλη του ζεύγους που μπορεί να μην γίνεται και τόσο διακριτή όσο στις BDSM σχέσεις όπου οι όροι είναι ξεκάθαροι.