Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η σχέση όπου επικρατεί ισότητα είναι vanilla σχέση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 18 Απριλίου 2013.

1. Alexkat

Alexkat Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Κάνεις λάθος συλλογισμό, διότι συγκρίνεις τους vanilla που αποτελούν ένα τεράστιο σύνολο, με τους bdsmers που αποτελούν ένα μικρό υποσύνολο.
    Αν ρίξουμε μια απλή ματιά τριγύρω, δεν υπάρχει περίπτωση να ανακαλύψουμε ζευγάρια bdsm τόσο εύκολα, και μάλιστα ζευγάρια bdsm με μικρά παιδιά,(εκεί να δω που θα πάει το ΤΡΕ ...).

Aν λοιπόν δεν θεωρείς το bdsm θεραπεία για πάσαν νόσο και πάσα μαλακία,και εφόσον το θεωρείς για λίγο κόσμο και όχι για όλο τον κόσμο, γιατί απαξιώνεις τους vanilla με χαρακτηρισμούς όπως:"χαζουλέξ power plays, χειρισμούς, τζιριτζάντζουλες και πάλη του ενός με τον άλλο, αυτοηττώμενο και ψυχοφθόρο, δεν γουστάρω να κάνω τον Σουγκλάκο ή τον Χορταρέα στις σχέσεις μου, μην τυχόν και δεν έχω το πάνω χέρι ή μήπως και το χάσω." ?

2. thanasis

thanasis Contributor

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Ακριβώς αυτή η υποαντιπροσώπευση αποτυχημένων σχέσεων στις BDSMικές σχέσεις είναι που επιρρωνύει το επιχείρημά μου. Απλή περιγραφική στατιστική.

Ως προς τα παιδιά, δεν τα θεωρώ συμβατά με την ασυμμετρία (έχεις δίκιο εκεί), ούτως ή άλλως και απορώ πώς τα καταφέρνουν BDSMάδες έντεκνοι. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Δεν προτείνω το BDSM ως ένα μοντέλο σχετίζεσθαι για τον καθένα, τη μισή Ελλάδα ή όλη την ανθρωπότητα. Ο καθένας ας κόψει τον σβέρκο του, να βρει τι του ταιριάζει σαν μεγάλο παιδί.
    Το θεωρώ ένα πιο συνειδητοποιημένο, κατασταλαγμένο και ενήλικο μοντέλο σχετίζεσθαι, για τους λόγους που ήδη ανέφερα.

3. Black Butterfly

Black Butterfly Αηδιασμένη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Δεν απαντάς όμως πάλι...αφού πιστεύεις πως δεν είναι για όλους,γιατί απαξιώνεις τα βανιλλάκια;

4. Alexkat

Alexkat Contributor

Απάντηση: Η σχέση όπου επικρατεί ισότητα είναι vanilla σχέση

Εντάξει δεν θα είχα πρόβλημα να συμφωνήσω, αν υπήρχαν επίσημα στατιστικά στοιχεία. Δεν υπάρχουν όμως επίσημα. Συνεπώς κρατάει ο καθείς την γνώμη του για τον εαυτό του.

Έεετσι, τώρα δεν έχω λόγω να διαφωνήσω με την διατύπωσή σου.

5. thanasis

thanasis Contributor

Re: Απάντηση: Η σχέση όπου επικρατεί ισότητα είναι vanilla σχέση

Δεν νομίζω να χρηματοδοτηθεί έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σχετικώς.

Μέχρι τοτεσάς, αρκεί να τσεκάρουμε εκ του αποτελέσματος και εκ της θεματολογίας σε βανίλλα peer κύκλους, σε ΜΜΕ, σε εθιμοθεολογοκουλουπούδια, σε φιλολογίες σχετικά με την ανωτερότητα του τάδε φύλου και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις...

6. Alexkat

Alexkat Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η σχέση όπου επικρατεί ισότητα είναι vanilla σχέση

Τα μισά τα κατάλαβα. Τα άλλα μισά όχι.
    Την επόμενη φορά με τον διερμηνέα σου.  

7. Alexkat

Alexkat Contributor

Απάντηση: Η ισότιμη σχέση είναι vanilla σχέση

Η απάντησή σου αποπνέει το status σου. Domme δεν είπαμε ...?

8. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Απλά φίλε μου, δεν γουστάρω τα στερεότυπα!
    Καλύτερα να μην το πηγαίνεις επί προσωπικού με το τί είμαι και το τί όχι..

Καλό βράδυ  

9. Alexkat

Alexkat Contributor

Δεν το είπα για να σε προσβάλλω, σε κάτι.
    Μαγκιά σου κι αν είσαι Domme, κι αν δεν γουστάρεις τα στερεότυπα.
    Σεβαστή η κάθε προσωπική άποψη.
    Το είπα σαν μια απλή και καλοπροαίρετη διαπίστωση. Τίποτε άλλο.
    Καλή μέρα.  

10. DutchessV

DutchessV Regular Member

πολύ ωραία ερώτηση! θα ήθελα πολύ να δω μια απάντησν με κάποιον ορισμό ίσως από αυτο'υς που εχουν εμβαθύνει και γνωρίζουν περισσότερα..

11. Όλα είναι στο μυαλό. Η σχέση βανίλλα έχει ρυθμιστεί διαφορετικά από εκείνη του Master/slave. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αντέχει γιατί δεν είναι τόσο σκληρή όσο η δεύτερη.

12. vani

vani Regular Member

ναι και εγώ θα ήθελα να τη δω...γιατί αν εξαιρέσω το σεξουαλικό, σε σχέση με τους ρόλους, εφόσον και οι δύο σχέσεις είναι συναινετικές και υπάρχει η διάκριση των ρόλων σαν επιθυμητή και συνειδητοποιημένη για αυτό λέω vanilla-led, πέραν αυτού...δεν βλέπω ουσιώδεις διαφορά...ίσως κάποιος με εμπειρία και στα δύο να μπορεί να απαντήσει;